לחם

dirty boots

New member
איך מה שכתבת על שחיתות רלוונטי?

במקרה שבו בעל מאפייה יעלה את המחירים כמה שיתחשק לו (ובניגוד לכל היגיון), אף אחד לא יקנה אצלו, ומישהו יקים מאפייה זולה יותר שבה כן יקנו. הטענה של בעלי המאפיות זה לא שהם מעוניינים לעשוק ולגזול מהעניים, אלא להרוויח למחייתם, ולא להפסיד בעקבות פיקוח קטנוני (שמת לב לעליית מחירי החיטה, אני מניח, ככה שקשה להתעלם מזה שהם צרכים להתאים את עצמם לשוק העולמי). אתה, כמובן, מעוניין לגזול להם את הפרנסה. לא צעד סוציאלי במיוחד, הייתי אומר.

פלסטיק

New member
אי אפשר להכריח מאפיות למכור במחירי הפסד

לחם הוא סמל, סמל חשוב. אבל כמו שאמרת יש עוד הוצאות למשפחה קשת יום והן הרבה יותר גדולות כמו חלב ותחליפיו, חיתולים, רפואת שיניים וכו' וההוצאות הללו הרבה יותר גדולות מאשר ההוצאות על לחם ועליהן אף אחד לא פוצה פה ומצפצף. דואגים לילדים העניים? שיחזירו את מפעל ההזנה לבתי הספר (לכל הילדים). מדינת ישראל הענייה יכלה לעמוד במטלה הזו בשנות החמישים אז מדינת ישראל העשירה תוכל לעמוד במטלה הזו במאה ה 21. אבל לפוליטיקאים קשקשניים נוח יותר לדבר על מחיר הלחם ובעלי המאפיות הרשעים מאשר לעשות משהו אמיתי.

אין פה שום עניין של עוני או עושר

יש פה עניין של אידיאולוגיה מרושעת שמאמינה שככל שלפחות אנשים יהיה כסף בכיסים, ככל שהסכנה לאינפלציה תלך ותקטן. כסף לא חסר במדינה הזאת, למעשה אף פעם לא היה חסר בה כסף, הבעיה שרוב הציבור לא נהנה ממנו, ורק קומץ מצומצם של עשירים נהנה ממנו. כפי שציינת, אם בשנות ה50 כשהמדינה היתה "ענייה" יכלו לספק לתלמידי ישראל ארוחות חמות בבתי הספר, על אחת כמה וכמה שניתן לעשות זאת כשהמדינה כבר לא "ענייה". כך שזו ההוכחה הכי טובה לכך שאין מדובר ביש או אין כסף למדינה, ושמדובר באידיאולוגיה מרושעת שמטרתה להציג מצג שווא שכאילו המדינה הזאת ענייה ואין בה כסף לכולם.

פלסטיק

New member
אידיאולוגיה של זריקת כסף

או דרישה מאנשים להפסיד כסף תמורת עבודה לא מחזיקה מים. לא צריך לבלבל בין מתן שירות כמו ארוחה חמה או רופא שיניים על חשבון המדינה ובין דרישה מבעל מפעל לספק את הסחורה שלו בהפסד.

בוא אני אגלה לך משהו שאולי אתה לא יודע...

אף בעל מפעל לא מספק את הסחורה שלו בהפסד. בעל מפעל שהיה מספק סחורה בהפסד כבר מזמן היה פושט רגל או סוגר את המפעל. והיום על אחת כמה וכמה, כשיש את כל המכונות שעושות את עבודתם של הפועלים, לעומת העבר שאז במקום כל מכונה כזאת היו צריכים להעסיק מאות , אם לא אלפי פועלים, שזו אחת הסיבות העיקריות לגובה רמת האבטלה שיש היום. כך שתפסיק לרחם על העשירים ובעלי ההון, כי הם האחרונים שצריך לרחם עליהם, והם האחרונים שמפסידים, אם בכלל, במשוואה הזאת של מדינה קפיטליסטית. אם אתה רוצה לרחם על מישהו, תרחם על בני עמך, אלו שנרמסים ונגזלים, אלו שנעשקים וזכויותיהם הדמוקרטיות נרמסות בידי העשירים ובעלי ההון, ואלו שהופכים לעבדים וצמיתים בארצם מולדתם, ע"י מעסיקים מושחתים שמתעשרים על גבם ועל ניצולם של בני עמם. על אלה אתה צריך לרחם, לא על העשירים ובעלי ההון שלא רואים אותך ואת בני עמם העשוקים והמנוצלים ממטר.

פלסטיק

New member
בגלל אנשים כמוך אין לחם אחיד

ואנשים חייבים לקנות לחמים מיוחדים במחירים גבוהים. כי בדבר אחד אתה צודק, בעל החברה לא מוכן להפסיד כסף ולכן לא יאפה לחם במחירי הפסד. אם צרכני הלחם האחיד הם לדעתך עשירים ובעלי הון יש לך בעיה בהגדרות. אני מבין שאתה מבכה את המהפכה התעשייתית. שאתה מעדיף את רמת החיים ממנה "נהנו" המוני הפועלים טרם המהפכה. כדי לקיים את המשאלה שלך צריך להפוך את העניים להרבה יותר עניים וכן להביא לשם גם את מעמד הביניים. סלח לי שאינני מצטרף לקריאתך משום שהיא נראית לי בלתי צודקת ולא נכונה.

אתה טועה, אני מבקש בדיוק את ההיפך ../images/Emo31.gif

להוריד את מעמד הביניים למטה לא יועיל בכלום, ולמעשה זהבדיוק מה שגורם הקפיטליזם החזירי והדורסני שאתה מחזיק ממנו. אני לעומת זאת רוצה להעלות למעלה גם את העניים, גם אם זה יבוא על חשבון העשירים ובעלי ההון שבהחלט יכולים לספוג. כי אם העניים יכולים, על אחת כמה וכמה שהעשירים ובעלי ההון יוכלו. דווקא במעמד הביניים אני לא רוצה לגעת, שכן הוא חוט השדרה של המדינה הזאת, ולמעשה של כל מדינה מתוקנת ונורמלית. מה שאני כן רוצה לעשות עם מעמד הביניים, זה להגדיל ולהרחיב אותו, וזאת ע"י העלאת העניים למעלה ושילוב חלק גדול מביניהם בתוך מעמד הביניים שיהיה בעקבות זאת יותר גדול וחזק מאי פעם. וזה בדיוק ההיפך הגמור ממה שקורה עכשיו שיש לנו כאן קפיטליזם חזירי ודורסני שרומס ברגל גסה את זכויותיהם הדמוקרטיות של רוב אזרחי המדינה הזאת.

פלסטיק

New member
ואת זה תעשה ע"י שלילת לחם מעניים

מעבר לעבודת כפיים נטולת מיכון, שלילת גמול על השכלה וכו'. הגיון צרוף

dirty boots

New member
כן?

א. מתוך דו"ח העוני האחרון של הביטוח הלאומי - "הגידול בתעסוקה לווה בהצטמצמות נוספת של ממדי האבטלה: מ 9.2%- מכוח העבודה ב 2005- ל 8.6%- ממנו. במהלך שתי שנות הסקר האחרונות ירד שיעור האבטלה ב- 2 נקודות אחוז". זה לגבי סוגיית האבטלה. ב. כל הכבוד, הגעת למסקנה העובדתית והמרתקת שכל בעלי ההון נצלנים ורעים בגלל שיש להם מכונות וכי יש להם כסף. מלבב. ג. המצב שבו אתה תומך הוא מצב שבו יש פיקוח על מחירי הלחם, מה שאומר שמחיר הלחם נמוך ובעלי המאפיות מפסידים כסף בעקבות עליית מחירי החיטה. מטרת הסרת הפיקוח לתת לבעלי המאפיה לפעול בהתאם לשינויי מחירי החיטה העולמיים. במצב כזה אנשים גם יכולים לקנות לחם (בלי שבעלי המאפיות יפסיקו לספק לחם לתקופה ממושכת), ובעלי המאפיות יכולים להרוויח. לא באמת אכפת לך מהחלשים, בגלל שאתה מעוניין שבעלי המאפיות יפסידו כסף. אתה מעוניין להפוך אותם לחלשים.

למעלה