לחם - התייעצות

נטאשKה

New member
לחם - התייעצות

תגידו, איזה לחם אתם קונים?

ואני בכוונה לא מדברת על אפייה בבית. כשעברתי לטבעונות הסרתי את הלחם לגמרי מהתפריט שלי למעט לחמים אפויים על ידי בבית, כי כמעט כל לחם שבדקתי את מרכיביו היה עם איזה לציטין חלבי (לא סויה) או איזה תוסף מסדרת הE שבסוף התברר שהוא ממקור מן החי (כמה טבעונים צריך כדי לעשות קניות? שניים, אחד שלוקח את המוצר והשני שבודק את המרכיבים שלו בגוגל).

לי זה לא הפריע כי ממילא בצקים ולחמים זה לא בדיוק הטרן און הגדול שלי. קצת חסר לי הטוסט בשבת בבוקר, לפעמים רכשתי לחם מחמצת. הסתדרתי.

אבל בן זוגי שהפך בחצי שנה האחרונה מצמחוני נאבק לכמעט טבעוני - מאוד מאוד מתקשה לוותר על המטעם הזה
הוא בן אדם של סנדוויצ'ים. והוא מת על חלות, בריושים, או סתם לחם אחיד כהה רגיל בסנדוויץ'.

אני אשמח לשמוע הצעות לרכישת לחמים, רגילים נוסח האחיד או המיוחדים נוסח החלה ואיך אתם מתמודדים. כאמור אפיית לחמים בבית פחות רלוונטית. אני עושה את זה בהחלט כשיש לי זמן, אבל זה לא פתרון יומיומי עבורי, במיוחד בתקופה הזאת שהיא סופר עמוסה.

ladybug6

New member
אני לא מבינה למה את חושבת שלחם זה

לא טבעוני?
אין שום דבר חלבי בלחמים אחרת הם לא היו מקבלים כשרות.
גם אין רכיבי E מהחי מלבד אנזימים ששנויים במחלוקת כי אין דרך לדעת באמת ממה הם הופקו. אבל יש גם לחמים שאין בהם אנזימים.
אני באופן אישי קונה חלות, לחמים, לחמניות ופיתות בלי שום בעיה. גם אם יש סיכוי כלשהו שמשפר האפייה שמכיל אנזימים שאולי יוצרו על מצע שמופק מחלבון ביצה, אני לא חושבת שזה מה שיציל או יפיל את התעשיות מהחי, או יעשה אותי יותר או פחות טבעונית. בכל מקרה, אפשר לחפש מאפיות שלא משתמשות באנזימים.

באופן אישי אני מחזיקה במקפיא לחם רוסי (העגול הפרוס הזה מקמח שיפון), ביום יום משתדלת לא לאכול לחם אבל אם מתחשק לי מדי פעם אני מפשירה ואוכלת.
בסופי שבוע אני קונה לפעמים חלה מרובעת או לחם שיפון טרי מהמאפייה.

ובסופו של דבר אפשר תמיד לאפות בבית ולהקפיא. אפשר לקנות אופה לחם אם לא אוהבים להתעסק עם זה יותר מדי.

והצחקת אותי עם הטבעונים בסופר :) זה נכון ממש. ודווקא בגלל זה אני לא מאלה שבודקים בדקדקנות. משתדלת באופן גורף לא לקנות מוצרים עתירי Eים, ואם יש מוצר שאני ממש חושדת בו אז אני אבדוק, אבל ככה ברגיל אני לא מתעכבת על זה יותר מדי. זה פשוט בזבוז של אנרגיה כי על רכיבי משנה שנויים במחלוקת לא יפול ויקום דבר.

נטאשKה

New member
כשאני מסתכלת על המרכיבים של לחם אחיד לדוגמה

כתוב עליו לציטין מתחלב. לפי מה שהבנתי מגוגל זה מגיע מהחי. חלה מורחים עם ביצה וכנ"ל בריוש (אני תמיד שואלת במאפיה ותמיד מקבלת אותה תשובה). עם פיתות באמת אין שום בעיה

ladybug6

New member
חומרים מתחלבים הם לא בהכרח מהחי

כשכתוב לציטין סויה הכוונה היא לחומר מקשר (מתחלב) שמופק מהסויה.
אם לא כתוב, או כתוב מתחלב ו-E כלשהו, אז אולי זה מהחי ואולי לא, וצריך לבדוק.
לא כל חלה מורחים בביצה, רק את המתוקות או המבריקות עם השומשום. את החלות המרובעות או הקלועות היבשות (בהירות יותר) לא.
בריוש עד כמה שידוע לי זה בצק שמבוסס על חמאה וביצים אז ברור שהוא לא טבעוני :) והוא נחשב יותר למאפה מאשר ללחם..

בקשר ללחם אחיד פרוס - יש כמובן הרבה סוגים ובכל אחד מרכיבים אחרים, בזה של מאפיית אנג'ל למשל יש E481 שיש ספק גדול לגבי המקור שלו, הנה דיון שהיה לא מזמן בנושא בפורום השכן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=301&messageid=171683280#171689378

האמת?... אני לא מתעכבת על הדברים האלה, לדעתי האישית זה בזבוז זמן ואנרגיה להתעסק בזה. ביום שבו יפסיקו למכור נתחי חיות והפרשות שלהן, לנצל חיות בתעשיות הקוסמטיקה והבידור, ולמכור אותן לשעשוע - נתפנה להתעסק בזוטות.. (אני יודעת שלא כולם חושבים שאלו זוטות, וזה בסדר - זו דעתי האישית).

אני חושבת שאם זה חשוב לך ברמה הזו, עדיף לאפות בבית ולהקפיא. אחרת אין ודאות.

נטאשKה

New member
ברור שלציטין סויה זה לא מן החי

אלא מן הסויה, התכוונתי שבניגוד ללציטין סויה, לציטין מתחלב אמור להיות מן החי (למיטב הבנתי מגוגל).

מעניין לשמוע עוד דיעות - כולכם לא מתעסקים עם ענייני ה-E למינהם וממה זה מגיע? איך יכול להיות שזה כ"כ שנוי במחלוקת ואי אפשר באמת לדעת ממה מגיע מה שיש בפנים? זה גם מטריד אותי.

אקרא את הדיון שהפנית אליו. תודה!

לא ידעתי שיש חלות שאינן מרוחות בביצה. את מדברת על חלות שמוכרים בסופר?

אני לא בטוחה אם זה חשוב לי ברמה הזאת - כי לא ממש חשבתי על זה. פשוט הנחתי שלציטין מתחלב והאי למינהם הם לרוב מרכיבים מן החי ולכן וויתרתי על זה. מודה שלא הקדשתי לזה מחקר מעמיק

נטאשKה

New member
תודה על ההפניות

אקרא אותן כשאחזור הביתה, כי כעת אני בעבודה.

אתם מתעסקים עם זה בכלל או שגם בעינייך העיסוק בלצטינים שאולי הם כן ואולי הם לא מן החי ובE למינהם הוא זניח?

ברור שאני לא מחליטה על פי אנשים אחרים אבל בהחלט מעניין לשמוע עוד דיעות ולהבין את מגוון השיקולים.

יוספה 51

New member
אצלי זה די דומה לליידיבאג

לא אקנה בורקס, שאני יודעת שמורחים עליו ביצה, אבל בשאר ה'קטנים' אני לא מתעסקת. הצטערתי לגלות שכל הטבעולים שראיתי יש בהם ביצה, אז זה בודאי שלא, אבל ברמת אינזימים וכו' אני לא מתעסקת, וגם אין ללי זמן לזה. אגב, אני משתעשעת במחשבה של אופה לחם. שפותר אולי את עניין הזמן.

אני משתדלת לדעת

אבל מאידך לא מחפשת בציציותיו של מוצר אחרי מקורות מן החי.
מאידך בשל העובדה שיש לי צליאקי בבית שמגיב מאד לא טוב לנוכחות גלוטן הרגלתי את עצמי לחפש גלוטן ואזהרות מפניו, להכיר מוצרים שעלולים להכיל אותו וככה. לכן מבחינתי מי שמחפש לגיטימי . בוודאי שכשאני יודעת דבר לאשורו ובוודאי כשאני רואה שהוא נמצא אשתדל למצוא חלופה אבל בגדול אני בדעתה של ליידי באג בסוגית הלציטין.

רוב סוגי הלחם אינם מכילים ביצים ,אני רואה כשאני אופה בבית איך הכיכרות מקבלים קרום חלק ושחום ללא נוכחות של כלום.
לחם שמכיל ביצים חייב להכיל איפשהו התראה בגלל סוגיות של אלרגיות, בין אם על האריזה או המוכרים. תמיד כשרוצים לדעת יש לאיים באלרגיה לרכיב, זה מעולה להשגת מיידע אמין.

נטאשKה

New member
זה בד"כ מה שאני אומרת במאפיות

זה אכן טריק מוצלח. יכול להיות שאת הלחם המסחרי אופים בלי ביצים בלי היוקר ואת הלחם "בעבודת יד" במאפיות כן? כי התשובות שאני מקבלת במאפיות, לפחות הן בד"כ כן עם ביצים על חלות וכאן ליידי באג אומרת שממה שהיא מכירה הפשוטות בסופר לא עוברות משיחה בביצה.

אופה לחם

הקנייה הכי מוצלחת שעשיתי בחיים שלי. בלילה שמה במכשיר, בבוקר לחם חדש, טעים ובדיוק כמו שאני רוצה

אצלנו ממש לא,אכזבה גדולה

לא עושה לפי המתכונים שלהם כי אני רוצה סוגי קמח ספציפיים ויחס ספציפי בין קמח לקמח ולשאר הרכיבים
לא מדברת על נ"ג שזה בכלל תחום שהמכונה לא מכירה
העברתי אחר כבוד

RSPA

New member
נ"ג = "איזו בדיחה"

או "לוביה" או "טאבולה" או "אחמד".
הכל בגימטריא (53).

למעלה