לחם - התייעצות

ella100

New member
עוד שאלה-אי אפשר שהקמח הלבן יהיה במיעוט?

או רק עם מלא,או שילוב מלא עם קמח טף?-בתנאי שניסית.

RSPA

New member
לא ניסיתי עם קמח טף.

ואפשר לשנות את הרכב הקמחים והיחסים בינהם. רק צריך לקחת בחשבון שבמידה ושמים יותר קמח מלא, למשל, צריך להוסיף עוד נוזלים לתערובת.

smaak

New member
עונה כאשת אופה

(יש לנו מאפייה בבלגיה).

אחד הדברים שחשבתי עליהם עם המעבר לטבעונות היה הרכיבים בלחם. ירדתי למאפייה (אנחנו גרים באותו מבנה, זה רק קומה אחת למטה) והתחלתי לבדוק את הדליים הענקיים, בעיקר את השומן.

ידעתי ש(עוד)באירופה נהגו בעבר להשתמש בשומן של חזיר בלחמים, ולמרות שעכשיו זה לא נפוץ עדיין יש מעטים מאוד שמשתמשים בהם. בדקתי עם הספק שלנו האם השומן שהם מספקים מקורו בחי. הוא אמר שיש להם שומנים שהם משווקים שמקורם בחי, אבל כמעט אף אחד לא משתמש בזה, והמוצרים שמסופקים לנו ספציפית לא מכילים רכיבים מהחי.

דווקא לחמי מחמצת יכולים להיות יותר חשודים בעינייך, מאחר ורוב מי שמשתמש במחמצת באפייה ממתיק אותה בדבש. פשושיק (בן הזוג שלי והאופה) משתמש בדבש למחמצת. אפשר גם להשתמש בפירות במקום דבש, או סוכר כלשהו, אבל רוב האופים משתמשים בדבש.

זה הדבר היחיד שאני עוד מרשה לעצמי.

בבריוש יש חמאה, חלב. אז אם בן הזוג שלך רוצה להיות טבעוני, הוא צריך להספיק לאכול מזה. אני הפסקתי בצער רב בהתחלה, אבל זה לא חסר לי היום.

בכל מקרה, אני מסכימה עם החיפושית בעניין החומרה.
מעבר לכך שאת צריכה לקחת בחשבון שבישראל יש הגבלות כשרות, ולחם ״רגיל״ לא אמור להכיל לציטין חלבי.

נטאשKה

New member
החכמת אותי

אם אני הייתי אשת אופה הייתי כנראה עולה באיזה 10-15 קילו

smaak

New member
אה.. מתרגלים בסופו של דבר

כשאת כל היום עם מאפים ושוקולד מול העיניים באיזה שהוא שלב זה הופך להיות רעש לבן.
מה גם שאני לא יכולה לאכול כלום ממה שאנחנו מוכרים מלבד הלחם..

אין בעיה להחליף דבש בסילן או מייפל

ובארץ רוב לחמי המחמצת אינם מכילים דבש
זה יקר מדי

smaak

New member
מייפל יותר זול מדבש?

כאן זה עולה המון כסף. בקבוקון קטן עולה משהו כמו 9 אירו.

RSPA

New member
אולי הכוונה לסירופ מייפל תעשייתי שאינו מייפל

טבעי טהור. כי האחרון באמת יקר יותר מדבש.

למעלה