לחי בר שלום :)

Mrs G

New member
לחי בר שלום :)

בניגוד לתיאורי הזוועה מאתמול בלילה - לחיות שלום , הנשרים , היחמורים ושאר יצורי תיבת נוח - ימשיכו לבלות שארית חייהם בשבי החי בר ( שזה עדיף מלהצלות חיים ?) יערות הכרמל ( הוא הספא לבעלי החיים המחשיבים עצמם עדיפים ) - כנראה שהלך פייפן . צדק פואטי מינורי בבוקרו של שבת .

נטע1201

New member
לא הגזמת לגבי החלק השני?

התגובה שלך הזכירה לי את התגובות של אלו שמייחלים לפצצה שתגיע מכיוונו של אחמניג'אד, כי הם אינם מצליחים לרכוש בית....

Philip Jr

New member
קודם כל הגזמת, וזה לא לעניין

דבר שני (וכנראה לצערך) - פרט לשריפה קטנה ומקומית במרפסת של חדר האוכל, השריפה כלל לא הגיעה למלון יערות הכרמל. אישית אני מקווה שהחיות והמלון ישרדו, יחד עם כל שאר האיזור הזה שהוא אחד היפים בארץ.

Mrs G

New member
אין לי דבר כנגד יערות הכרמל

ובהשוואה בין החי בר ובינם ניסיתי להשוות בין בעלי החיים לאדם והיחס ביניהם . אם באמצע הקטסטרופה האקולוגית הזאת מביא לי ערוץ 10 שמאי שמעריך את נזקי השריפה בערך הבתים שפניהם היו ליער - והאומדן שלו שאכן מדובר בקטסטרופה הוא ירידת ערך הבתים שכן הנוף שמולם הוא לא אותו נוף - ובכלל , הסיקור התקשורתי הוא כל כך ברמה האנושית ולא ברמה היותר משמעותית ( סליחה סליחה סליחה ) - הלכו פה 40 אלף דונמים של יערות חורש טבעי והביטאט של אוכלוסיות שלמות של בעלי חיים שתפקידם בשרשרת המזון ושימור כדור הארץ הוא משמעותי - זה פשוט מקומם אותי שכל ההתרכזות היא סביב האדם . לנו ניתנה הארץ והחיות גם לנו ניתנו - ואנחנו מושלים בהם בהתרשלות . הידד . אולי טבעי , אולי מובן - אבל השמאי הזה הצליח להוציא אותי מאנושיותי , ככה זה - משפחה אחת של בני אדם מתעקשת לעשן נרגילה ביער, הטבע משלם . רשלנות מיי אס .

Immigrant

New member
ד"א, על אותו משקל, כמובן הזדעקו כולם כשהאש

התקרבה לטירת הכרמל, אבל הזדעקו שבעתיים עת עשתה דרכה לשכונת ה"יוקרה" דניה ואתמול בלילה ל"כפר הפלצענים" עין הוד, כאילו זה אסון גדול יותר אם הבתים של העשירים ייפגעו לעומת בתים בטירת הכרמל. זו הייתה התחושה שלי בכ"א. גועל נפש.

Ricca

New member
מי הזדעק שבעתיים?

אני פה בארץ.. שומעת חדשות כמו כולם, ובסביבתי הקרובה כולם מזדעקים באותה מידה ובהתאם לכיוון הרוח.

Immigrant

New member
הרושם שהתקבל עם הדיווחין וההתרעות, תשומת הלב

שניתנה ל"חומרת האסון" בהתקרה האש למקום X לעומת מקום Y.

saritoosh22

New member
אני דווקא צפיתי בערוץ 2

בשידור בו דיברו על הדו קיום ועל העובדה שבכפרים הערבים הזמינו יהודים ובשכונות היהודיות הזמינו הערבים שפונו לשהות עימם. הקפידו על שידורים בשפה הערבית לטובת אזרחים שאינם דוברים עברית. "חומרת האסון" מכאן אינה מרגישה שונה משכונה לשכונה וגם לא מדניה לכפר ערבי.

TrigATUSA

New member
אם זה מנחם אותך

הניסיון מלמד שחורש טבעי בישראל מתחדש הרבה יותר מהר ממה שחשבו פעם בעצם, עבור עצים וצמחים מסויימים, השריפה היא שלב הכרחי במחזור החיים וההתרבות (יש אצטרובלים מסויימים שפוקעים ומפזרים את הגרעינים שלהם רק בטמפטרטורה של אש) היו כמה שריפות גדולות בשנות השמונים בישראל, והתברר שתוך זמן קצר החורש השתקם, ואף השתפר בכך שנהיה יותר מגוון מבחינת סוגי הצמחים ששם. בסך הכל, שריפות חורש הן דבר טבעי, שקורה במחזוריות רק הבתים שתקועים באמצע, הם הדבר הלא טבעי

sirpad

New member
ואפרופו חרקים וחיות

יש זנים של חרקים שניזונים רק מגחלים. יש להם יכולות זיהוי חום, והם מחפשים אזוריי שריפה, כדי לרבות ולהתקיים.

TrigATUSA

New member
הינה למשל מאתר הקק"ל

השרפה בכרמל עודדה נביטה של מינים שונים, כמו קידה שעירה, לוטם מרווני, לוטם שעיר, נטופית שעירה ופרפרניים נוספים ששינו את הרכב המינים אך לא את מספר המינים. מינים שנביטתם מעודדת בשרפה ומינים רודרליים התרבו, ואילו מינים בעלי פרות עסיסיים בשרניים, בעלי קליפת זרע דקה וגיאופיטיים – הראו ירידה בגודל האוכלוסייה. http://desert.bgu.ac.il/desert/HebSite.aspx?SiteId=3013&ItemId=4377

קיבוץ בית אורן

על פרותיו ותרנגולותיו עלה באש והתכלה. אין יותר קיבוץ בית אורן. אז אמנם קיבוצניקים הם סמולנים רעים וסביר להניח שלא היו להם מזוזות ולא שמרו שבת, ואמנם פרות ותרנגולות לא רגילות להחשיב את עצמן לחיות סוג א׳ אבל זה אסון גדול בעיני מחמישים אלף דונם יער שנשרפו. זה הכל רק רכוש. אבל בית,( ובמיוחד בית בקיבוץ או מושב, שלא מחליפים כל שנתיים לפי גאות מחירי הנדל״ן) זה חיים שלמים של אנשים. זה לא נתפש בעיני שיישוב שלם נמחק.

Mrs G

New member
אני חושבת שאת קצת טועה ( מקווה לפחות )

על פי מה שאני הצלחתי לסנן מהידיעות - לא הרבה בתים נשרפו בבית אורן , אני גם די בטוחה ששמעתי לפני כמה שעות ראיון עם כמה מהאנשים שם שנשארו בלולים כל זמן השריפה כדי לשמור . זה מה שאני יודעת , הלאגאן , ובתוכו הרצון העיתונאי ליצור הרבה יותר מדי דרמה - חוגגים .

מאוד מאוד מקווה.

מה שקראתי היה ציטוט של כבאים ואני כולי תקווה שהם העריכו את המצב לא נכון. אגב - אני חושבת שלמעט האסון של האוטובוס על נוסעיו - פעולות הפינוי ורמת הארגון של הרשויות המקומיות והאיזוריות והמשטרה היו למופת וחיים רבים, בין אם בעלי מס' שונה של רגליים - ניצלו. היה יכול להיות הרבה הרבה יותר גרוע. ובניגוד מוחלט - בפולין קפאו למוות מספר דומה של אנשים בשבוע שעבר.

למעלה