"לחיות בהרמוניה"???????

Catty

New member
כן, גם בעצמם.

אחד מאלה שאני מכירה, השקיע באחרים עד כדי כך, שזה פגע בו לא פעם. אך נראה לי שהוא מאזן את זה כעת...

niva99

New member
ליעל-אני ממליצה לך על פורום ארבעת-

ההסכמות.התובנות שבפורום זה יכולות מ-א-ד להועיל לך. אנסה לתמצת בקצרה את ארבעת העיקרים:"4 ההסכמות הן השער לחיים חפשיים מרעלי רגשיים,המועברים ע'י האנושות כולה בין אחד לשני,ובין האדם לעצמו." 1)שמירה על טוהר המילה 2)אי לקיחת דברים באופן אישי 3)אי הנחת הנחות. 4)עשיה כמיטב היכולת. מאד חשוב שתקראי את הפירוט המלא של ארבעת ההסכמות-זה יכול להאיר לך אספקטים מסויימים בחייך באור שונה. הארת אגב ,ישנם אנשים שהדבר השפיע על חייהם ואף שינה אותם.

אני מתרשם מהכנות שלך

והבהירות שלך לראות ולתאר את ההיפך מהרמוניה ואת מה שעובר עליך ועל הרבה אנשים בצורה כל כך מדוייקת. אני נורא מזדהה איתך ועם מה שכתבת, אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו שם בתרבות שלנו. אומנם אחד הדברים המשמעותיים ביותר שגיליתי לגבי הנושא שבאמת עוזרים לי לצאת מזה ולהיכנס למשהו אחר חיובי יותר, זאת הבנת האמת. תמיד הייתה לי בעיה של להתווכח עם עצמי ולהטיל ספק בדברים ולהכשיל דברים שיכולים לעבוד על עצמי מתוך אמונה עצמית שלילית. אומנם יש רמה מסויימת ששם בלתי אפשרי להתווכח.. שזאת הרמה של מה מכל המחשבות והרעיונות שיש לי בראש הם אמת? ומה הם סתם עיוותים? למשל.. שיגרה, לא באמת קיימת, אין חיה כזאת. האמת היא שאת כל בוקר קמה לבוקר חדש לגמרי, בוקר שמעולם עדיין לא היה, עם כל האפשרויות התמונות בו, ושיכול להסתבר כבוקר לא שיגרתי כלל.. זאת האמת, כי הבוקר הזה באמת אף פעם לא היה קודם, ואי אפשר להתווכח עם זה. אפילו אם הבוקר מאוד דומה.. זה לא אותו הבוקר. ואולי אם נקום עם המחשבה הזאת, שבעצם אנחנו סתם עובדים על עצמנו שאנחנו אומרים שזה אותו בוקר והחיים שיגרתיים, ונסתכל באמת.. אולי גם הנבואה הזאת תגשים את עצמה. תודה לך.

יעללל

New member
מסכימה מסכימה מסכימה.

אנחנו אלה שיוצרים את השיגרה האפרורית והמייגעת- אבל שינוי שיגרה הוא יותר מתובנה והבנה, שינוי שגרה ע"י פעולות פנמיות זהו דרך להתמודד עם העולם שלנו ,תקראו לו מתקדם ומודרני אבל בפועל הוא תחרותי השגי ומדכא. גם כשאנחנו הוטים חיוך שנובע מתוך רצון עמוק לשנות את השיגרה היומיומית הזאת קשה מאד שלא להישחף לתוך הזרם המדובלל של ים פרצופים מדוכאים שחיים במסלול השגי וכוחני, כך שהתחושה שלי היא שבכדי לשנות שיגרה ומציאות מגעילה, קשה עד כדי תיעוב או במילים פשוטות אני פשוט נשאבת לחוסר ההורמניה ..(אחח איזה מילה משגעת..) בעל כורחי. מסקנה -חופשה ארוכה באיים הקריבים- אולי שם יש אנשים שיחייכו איתך ביחד. ואגב ניסתי כמה פעמים לפרוץ את הקור שבסבבתי ע"י חיוך והתוצאה הייתה יבושים רצינים. יש מצב למצוא הרמוניה ואיזון בחברה שלנו...????

שאלה של הסתכלות

זה מזכיר לי סיפור.. הייתה איזה אחת שחשבה שהיא מכוערת, אז היא הלכה לעשות ניתוח אף, והמנתח עשה לה אף מושלם, וכשהיא הורידה את התחבושות היא אמרה "כן האף יפה, אבל.. אני עדיין מכוערת". ועשו גם ניסוי כזה בהיפנוט פעם.. היפנטו מישהו לחשוב שהוא גוויה, והוא חשב שהוא גוויה, שהוא מת. ואז שאלו אותו האם גוויות מדממות? הוא אמר כמובן שלא, הם מתים. ואז שאלו אותו אם הוא יאמין אם ידקרו אותו והוא ידמם והוא אמר שכן. ואז דקרו אותו והוא דימם ואז הוא אמר "ואו.. גויות כן מדממות!"
הנקודה היא ..שאיך שאת מסתכלת על הדברים, זה מה שאת תמצאי. העולם הוא לא תחרותי השגי ומדכא, אלא אם זאת האמונה לגביו שאת מחזיקה בפנים. אני חושב שאנשים הם נפלאים ושהעולם הוא מדהים ויפה והרמוני ושכולם חביבים ונחמדים ומחייכים אלי. וזה באמת מוכיח את עצמו. כי זה מה שאני מאמין ומצפה למצוא. כל מה שתרצי למצוא.. יש. אם תאמיני שכל בוקר עוד אותו בוקר שחוזר על עצמו, זה באמת יהיה עבורך ככה. אבל אם תאמיני שכל בוקר הוא בוקר חדש (שזאת האמת), זה יהיה ככה עבורך גם. אנחנו יוצרים את המציאות שלנו ע"י המחשבות והאמונות שלנו.

יעללל

New member
אני עדין מאמינה שבאיים הקריבים יש

אנשים יותר נחמדים.... כולנו מכירים את הקלישאה ההיא-"נבואה שמגשימה את עצמה", אבל בפועל החיים הם תוצר של מקרים שאי אפשר לשלוט בהם. כמו למשל אנשים לא נחמדים שמסתובבים כרגע בביתי הקט ושוברים זכוכיות.( החתול הכלב והאחיין איזה שילוב קטסטרופילי..) אני באמת תוהה אם רצוי ונכון להשלות את עצמינו שהעולם שלנו הוא התגלמות ההומניסטיות, זהו סוג של אשליה שנכחדת כאשר אדם מתפכח. אוקיי אני מעבירה את הדיון לפס בנאלי. אבל אני חייבת לציין שאני מעריכה את הגישה האופטמית שלך.

kung fu

New member
אני אחדד את הדברים קצת.

למחשבות שלך, למילים שלך, לאמונות שלך - מאחוריהן יש אנרגיה. זה לא קטע רוחני, או אופטימי. זה פשוט ככה, ולא קשור ללהיות אופטימיים או חיוביים וכדומה. כל דבר שקיים במציאות הזאת היה קודם מחשבה של מישהו. (טלוויזיה, כביש, אסלת שירותים וכדומה....). מישהו חשב על זה והוציא את זה אל הפועל. האמונות שלנו גם יוצאות אל הפועל, אבל את לא רואה תמיד את הקשר הישיר שלהן. למשל, אם את מאמינה ש"אנשים בסופו של דבר ינצלו אותך" אלו האנשים שתיפגשי ביום יום. ואז ינצלו אותך, והאמונה הזאת תתחזק. אם אני אגיד לך שאלו האמונות שלך, את בטח תגידי לי אבל אני באמת פוגשת אנשים נצלניים. אבל זה מעגל. את פוגשת אותם כי זאת האמונה שלך. ברגע שתשני את האמונה הזאת, את תראי שינוי בחיים שלך. יש לכל אחד מאיתנו אמונות על הגוף שלו, על בני אדם, על החיים וכדומה. האמונות האלו הופכות למציאות שלנו. איך אפשר לשנות אמונות? קודם כל לזהות אותן, ואחר כך יש טכניקות פשוטות לעבודה איתן. אם תרצי פירוט, אז תזהי אמונה אחת שיש לך אנשים. תרשמי אותה, ואני אעבוד איתך עליה על גבי הפורום בשמחה! היה לי יותר קל להדריך אותך בזה אם היית עכשיו פנים מול פנים מולי, אבל מקווה שהצלחתי לפשט את הנושא קצת

kung fu

New member
אכן. מסכימה לגמרי.

הודעה נפלאה, שנראה לי שתעזור לכל מי שיקרא אותה

יעללל

New member
הייי...

חייבת להודות שקשה להתעלם מהעובדה שהמחשבות שלנו מכילות בתוכם גישות שמשפעות עלינו ועל סבבתינו. אני עוד יותר מסכימה שגישות כמו "החיים הם תוצאה של מקריות" הם פאסביות ולעיתים לא נכונות. אבל, לפעמים יש תחושה שגישות כמו: "אני יכול לשלוט על המצב באמצעות מחשבות נכונות, וכך אפילו לשנות את סבבתי" הם "לוקש"- שמתבדה כאשר מסתכלים באופן ראלי ומצאותי. כי גם אם בפועל אשנה את תפסתי בנוגע להיותי עם אנשים נצלנים ,הנצלנות תשאר קיימת גם אם אשנה תפיסה ובעקבותיה אהיה חלק מסביבה לא נצלנית. וזאת כנראה הבעיה שלי אי היכולת להלשים עם היותי חלק ממציאות בריאה בעוד המציאות הגלובלית לא כזאת. שורה תחתונה מעריצה אנשים שבאמת יכולים לנתק אותם מהמציאות הקיימת.

לא בטוחה שהבנתי אותך.

מנסיוני (ולא ממשהו שקראתי) ראיתי איך שינוי של אמונות שלי, משנה את כל הסביבה הפנימית והחיצונית שלי. "וזאת כנראה הבעיה שלי - אי היכולת להשלים עם היותי חלק ממציאות בריאה בעוד המציאות הגלובלית לא כזאת" למה קשה לך להשלים עם זה? הרי מגיע לך הטוב ביותר

"מסתכלים באופן ריאלי" ??

ה-דבר שמעקב אותך בדרך לחיים בהרמוניה זה שאת לא מסתכלת על הדברים באופן ריאלי. את מסתכלת עליהם דרך משקפיים מסויימת. במקרה שלך דרך משקפיים שמראות לך רק את האנשים הלא מחייכים, והלא נחמדים, ורק עולם שהוא כזה וכזה.. לשכנע אותך שממש פה מסתתר לו עולם נוסף שהוא אחר.. למען האמת עוד הרבה עולמות, יהיה כמו לשכנע דג שחיי כל חייו באקווריום שיש ים. את חיית כל הרבה זמן עם המשקפיים האלה, ועם התפישה הזאת, שצובעת את החיים שלך בצבע מסויים, וזה כבר הפך לך לדרך חיים ולהרגל. את אפילו בלי להתכוון מגנה על הראיה הזאת שלך.. מנסה לשכנע שזאת שיש לך, היא הראיה הנכונה, והיא "העולם האמיתי", בעוד שהיא לא.. היא רק בחירה אחת מסויימת מתוך שלל של עולמות שאת יכולה לחיות בהם. מה שאת רוצה לעשות.. זה לא לשנות את תפישתך לגבי אנשים נצלנים, אלא זה להתעורר לקיומם של אנשים נותנים ואוהבים, והם נמצאים מטר ליד. רק צריך לשים להסתכל. מה שתחפשי .. זה מה שתמצאי. מה שתאמיני שיש.. זה מה שיבוא לך מול העיניים. האירוניה היא.. שאחרי שתראי את זה ותתחילי לחיות בעולם הזה, לפתע גם האנשים שפעם קראת להם "נצלנים" פתאום לא יראו כנצלנים יותר, אלא כאנשים שמר מזלם ולא יודעים לחיות בהרמוניה או בעוצמה אמיתית ולכן משתמשים במניפולציות מתוך פחד וחוסר בטחון שלהם.. מה שאולי יגרום לך לאהוב אותם אפילו יותר. תמיד הייתה לי אהדה לחלשים. ועוד דבר.. אני מציע לך להפסיק לצפות שהדברים יקרו עבורך, כלומר.. את רוצה שאנשים יחייכו אליך, יראו לך חיבה, יחבבו אותך וכו'..כדי שתוכלי סוף סוף להרגיש נוח ואהובה. אבל הם מפחדים כמוך מדחיה או מתגובה לא במקום. תתחילי את .. להיות הבן אדם שאת רוצה להיות, ולא לחכות שמשהו יגרום לך להיות ככה. קיבלת חופש בחירה.. שלא מותנה בשום בן אדם, ושום נסיבות. יש לך עוצמה שאי אפשר לקחת ממך, אבל כן אפשר לשכנע אותך לתת אותה. אבל זאת בחירה שלך..

יעללל

New member
אוקיי- מודה שהסביבה בה אני חיה כרגע

היא לא התגלמות הטוב ואולי היא באמת גרמה לי להיות דג קטן באקווריום שהוא כל כולו מקובע. העניין הוא שבכדי לשדר דברים כמו "לאהוב את העולם" צריך באמת להאמין בזה. הנצלנות הגזל השוד והרוע קיימים בעולם. כמו שגם האהבה החברות והיושר קיימים בעולם. יש כאן שני צדדי מטבע- שמצגים כן הסתכלות ראלית וכללית. מה שברור הוא שההסתכלות האישית שלי נוטה יותר למרירות וצניות, ואני זקוקה ל"סוויטש" רציני- ומסכימה לחלוטין שאני כרגע פועלת בפאסביות, אי אפשר להתעלם שהאדם הפרטי יכול לשנות. הנקודה היא שהוא יכול לשנות את עצמו וסביבתו ולא את העולם הגלובלי. שורה תחתונה:מודה אתם צודקים...........(!!!)

פשוט מסכימה עם כמעט כל מילה שלך!

(הייתי מוותר על השימוש במילה "צריכה") מעבר לזה, מה שרשמת כאן זה אוצר! נפלא
באהבה!

למעלה