"לחיות בהרמוניה"???????

יעללל

New member
"לחיות בהרמוניה"???????

עד לרגע זה לא הייתי מודעת לקיום הפורום הזה ,אבל המילים "לחיות בהרמוניה" ממש תפסו חזק וכראוי בהיתי במילים הנחשקות האלו במשך כמה דקות טובות..( סגרתי פה פעור אחרי חמש דקות לפחות..) יש דבר כזה..??? לחיות בהרמוניה..?? שעפ"י הבנתי הבסיסית (והיא בסיסית) המשמעות שלה היא להיות שלם עם עצמך ולאהוב אותך. אם הדבר קיים אז כנראה לא ממש זכיתי להיות חלק מההרמוניה הנפלאה הזו, (כן כן המילה "הרמוניה" באופן קבוע גורמת לי להתחבר לצד הרגשני והנחתי שבי...) אני מוצאת את עצמי מיום ליום קמה לבוקר אפור לחיי שיגרה ולתכתיבים נורמטיבים שהחברה יוצרת עבורי ולמלחמות קבועות נגד עצמי. חוסר אהדה עצמי זהו חסך רציני ובמגמה לצמצם ולהתמודד אני מוצאת את עצמי נתלת במדדים חיצוניים כמו: אהדה מצד אנשים חיצוניים- או במילים פשוטת יצרתי לעצמי דמות (שבמקרה היא רחוקה מלהיות "אני האמתית") שגורפת אהדה , נהלתי אין ספור מערכות יחסים כושלות שכל מטרתם היא לספק את את הצורך האדיוטי שבי לאהדה ( עוד אחד ש"נפל קורבן" לדמות שיצרתי ..) אבל לעזאזל- אם אני מסתכלת עמוק פנימה אני רואה אותי כמו שאני ויודעת שיום אחד יפלו המסיכות שייצרתי ואני אשאר אובדת בלי כלום ממשי בי, כל המערכת תקרוס ולא יהיה לי למען מה להמשיך ולהתקדם, סוחט דמעות ( סוחטת כבר כמה) ורגשני מצדי אני יודעת.... אבל המילה הרמוניה נראת רחוקה רחוקה רחוקה שבא לבכות.

הי יעללל ../images/Emo24.gif

הגעת לכאן!!! רשמת הודעה
כתבת בכנות על עצמך
עשית את הצעד הראשון לשינוי!!! ועכשיו, איך איך ממשיכים?
יש לך רעיונות?

יה-יה

New member
ציור

ברוכה הבאה לביתנו הקט
ציירי תמונה, אם בא לך, של יעללל האמיתית. אנחנו כאן אתך באהבה
יה-יה

keoser

New member
בעיניי לחיות בהרמוניה

זה לא רק "להיות שלם עם עצמך ולאהוב אותך". בשבילי להיות בהרמוניה זה *להיות* בהרמוניה, אני לא מרכז היקום.. לחיות בהרמוניה, בשבילי, זה לחיות בהרמוניה עם היקום. אני גם חלק מהיקום המופלא הזה. אומנם חלק קטנטן, אבל עדיין חלק. מעניין איך אני הופך את עצמי למרכזו לפעמים :) לגבי מערכות יחסים, אני אפנה אותך לשירשור שכתבתי היום.. כל מסע מתחיל בצעד קטן -- התחלת את שלך -- מודעות. :)

יעללל

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

אלוהים כמה נכון- אם רק היינו יכולים לצאת מהמעגל האגואסטי הזה שמתמקד רק בנו. אבל בפועל רק יחידי סגולה מקיימים חיים בסגנון.

keoser

New member
משהו שעזר לי

אני עובד עכשיו על הארה שקיבלתי לפני כשבוע. אני לא יכול לשנות את העולם כפי שכולם רואים ומקבלים אותו (לפחות עכשיו
), אני יכול להשפיע על המציאות שלי ולראות את הכל בצורה שונה. בכל מקרה, להתייחס לאנשים אחרים בתור חיות, ולי בתור חיה, עוזר לי בשינוי המציאות שבה אני חיי. פתאום התחלתי לקחת דברים ביותר קלילות ממה שלקחתי בעבר! :) חשבתי לתת לך רשימת ספרים שקראתי שעזרה לי לייצר את המציאות הזו, אבל אז הבנתי שבעצם כל ספר שקראתי השפיע. אולי לא תקשרי לזה וזה לא יעזור לך -- אישית, לי זה עזר. :) ב-
יוסי :)

Catty

New member
מגניב.

הלא בעצם כשם שכל ספר שקראת השפיע, כל דבר שקרה במהלך חייך, השפיע, ולו במעט? איך בדיוק אתה רואה אנשים אחרים כחיות? לא שאני מערערת על כך, נהפוך הוא, זו פחות או יותר זווית הראיה שלי: כולנו בעלי חיים, מן הסתם. אך מעניין אותי איך אתה\אנשים אחרים רואים את זה?

keoser

New member
אני עדיין לא משחזר את החיים שלי

כ"כ הרבה אחורה.. אני רואה דברים "גדולים" שקרו לי שרק איששו את המסקנות שהגעתי אליהם פה. לגבי איך שאני רואה את זה: בני אדם לא רק חיות ממהותם, אלא הם יותר גרועים מזה. אני מאמין שאנחנו בשלב ביניים עכשיו, בין חוכמה נשגבת והבנה שלמה יותר, לבין עידן הבורות בו היינו מאות אלפי שנים קודם לכן. הבעיה היא עם רוב האנשים שהם לא מודעים לזה. "אנחנו לא חיות". נכון, הם יותר גרועים מזה.. הם חושבים שהם יותר טובים מהכל ושבעצם הכל קיים בכדי לשרת אותם על כדור הארץ, הרי בני אדם הם מרכז היקום :) ליתר דיוק, בד"כ בני אדם סבורים, *שהם*, בתור אינדיבידואלים יותר חשובים גם מכל שאר בני האדם! בכך הם הופכים עצמם למרכז היקום. הרחבה קצרה: אני חושב שבגלל שחלק מהאנשים לא מודעים לחוסר האהבה העצמית וקבלה עצמית, הם מתנים את זה באחר, וכך בעצם מפנים את מרכז העולם שלהם לאחר, ופתאום אותו אדם (בין אם במודע או לא במודע) נהפך לדבר הכי חשוב שיש להם בעולם, במקומם. אני מאמין שמתישהו האבולוציה תתפתח למקום יותר טוב (אם לא נהרוס את העולם קודם), ונכיר בכבוד אמיתי כלפי חיים בכלליות ונפסיק אחרי המרדף הנצחי הזה אחרי שליטה. שליטה זה בכלל משהו שהתבוננתי בו לאחרונה, אם את/ה רוצה הרחבה בקשי ואני ארחיב :) סתם הגיג שלי :)

Catty

New member
אני בת (לא שזה משנה ../images/Emo13.gif)

ומאוד אהבתי את אשר אמרת, והזדהתי עם לא מעט מדבריך. גם אני לאחרונה חשבתי על מהות הקשר בין 2 אנשים, למשל מערכת יחסים. הגעתי להשערה, שרבים (ואני בניהם) נעשים תלויים מאוד בבן הזוג השני, בשל חוסר ביטחון וחוסר קבלה עצמית... ושואבים את השלמות מהאחר (כלומר השני גורם להם להרגיש "שווים")... כנראה זו אחת הסיבות בגללן סבלתי בקשר שהייה לי לא מזמן, אף על פי האהבה ששררה בנינו. אשמח מאוד להרחבה, בנושא זה או אחר.
אני צמחונית, מה איתך?

keoser

New member
אני מהטורפים. ^+^

למרות שלאחרונה אני מתחיל לחוש סלידה מבשר סטייק.. מרגיש לי יותר מדיי "חי" על הצלחת. קורס אנטומיה מחורבן :) אני מסכים עם מה שכתבת, זה בעצם מה שאני כתבתי. :) אני מאמין שהדרך לאהוב מישהו אחר היא קודם לאהוב את עצמך. השאלה היא מתי אתה אוהב ומקבל את עצמך.. השאלה גם באיזה רמה אני מניח. חבר שלי אמר שברגע שאתה מקבל את היקום, אתה תקבל את עצמך כחלק מהיקום. אני לא מסכים עם זה. אני חושב שהקבלה העצמית תתפשט ממני ליקום כולו. :) אני ממליץ לך בחום על הספר של דון מיגל רואיז, "דרך האהבה", ספר נפלא על אהבה אם את שואלת אותי. :) הייתי מצרף אליו את ארבע ההסכמות, שני ספרים ממש ממש חזקים בעיני. :)

keoser

New member
../images/Emo24.gif :)

טוב אני רץ לאכול שאני אספיק להגיע בזמן :) ביי ביי! :)

Catty

New member
תודה על ההמלצה ../images/Emo13.gif

חחח, נכון, זה בעצם מה שכתבת
אני שמחה לגלות שאני לא לבד בדעה שלי...
. מה אתם חושבים, היש הבדלים (סוגים) באהבה? (בין בני זוג, במשפחה, בין חברים וכו'..?)

keoser

New member
מאוד אשמח אם תפתחי

שרשור חדש לגבי זה. יהיה נחמד לשמוע דעות. לי אין אחת שאני רוצה לשתף בנתיים :)

Catty

New member
רעיון טוב,

אך משום מה, אין לבי חפץ בכך... אם מישהו אחר ירצה, אשמח.

keoser

New member
שכחתי בעצם מה הייתה המטרה שלי

של ההודעה ההיא. חשבתי שזה בהודעה אחרת. :) כמה מילים על שליטה: משום מה אנשים מרגישים חשובים כשנותנים להם כוח, רובם צריכים את זה. בין אם אלו בוסים בעבודה, שוטרים, דרגות בצבא, וכו'.. אני חושב שזה בא ממקום יותר עמוק בפנים, הצורך הזה להיות נאהבים ע"י מישהו. לפעמים, ברגע שאתה שולט במישהו, אתה מרגיש חשוב. כאילו מישהו תלוי בך, צריך אותך. אני סבור שזה נותן הרגשה של חשיבות ושל אהבה לאותם אנשים שלא מקבלים את זה בשום מקום אחר.. סוף סוף מישהו תלוי בהם. סוף סוף הם חשובים! ברגע שאת לוקחת את השליטה הזו, את מערערת את האדם, בעצם, לחלק מהאנשים, את לוקחת להם חלק נכבד ממקור האהבה. שליטה משמעה חוסר כבוד בעצם, בייחוד בין בני זוג. ברגע שאת לא מכבדת מישהו, את שולטת בו. הוא לא מספיק חכם/טוב/מה שלא יהיה לעשות את המשימה הזו לבד בלי שאת תשלטי בו ותכווני אותו. את זה כתב דון מיגל רואיז, אם אני לא טועה בספר דרך האהבה בפרק נתיב האהבה, נתיב הפחד. :) הסרט הכי הכי יפה שהראה את דינמיקת השליטה הזו לפני דעתי היה "אינסטינקט". תתבונני בסרט ובדינמיקה של האנשים.. בייחוד הסוהרים :)

Catty

New member
אך כאשר מישהו "שולט" עלינו

למשל בעבודה: בעיקר זה הוא שצריך אותנו, ולא רק אנחנו אותו (את כספו... השכר)... גם בעניין שליטה-שני הצדדים מקבלים דבר מה... בכל זאת, לא הסכמתי עם מה אמרת (או דון מיגל אמר) על השליטה ואהבה...

למעלה