לחוצה פחד!

• פותח הנושא lol65
  • פורסם בתאריך

lol65

New member
לחוצה פחד!

השנה אני מתחילה ללמוד משפטים בבר אילן, עכשיו מתחילה כל תקופת הרישום לקורסים ואני לגמרי מבולבלת! יש שם דברים הזויים לגמרי בשבילי, כמו נ"ז אחת במערכת הרישום שווה לשתי נ"ז בפקולטה, וזה על אחראיות הסטודנט לחשב את נ"ז שלו, ושהוא נרשם לכל מה שצריך ולא פספס כלום ולא חרג מהמכסה, אני קוראת את ההנחיות שלהם והכל כמו סינית, או שאני דפוקה, או שזה צרות של כל המתחילים, אבל אני לחוצה כ"כ לגבי הרכבת המערכת הזו, למה לא יכולים פשוט לתת לי מערכת וזהו? אוווף! בחיי שאני רוצה לחזור לכיתה א', שם הכל היה כ"כ פשוט וברור. אני יודעת שאנשים עשו את זה לפני ויעשו אחרי, ועדיין יש לי את ההרגשה הזו כאילו אני היחידה שלא מבינה חצי מכל המושגים האוניברסיטאים, והיחידה שלא יודעת איך כל זה עובד! מה יהיה? סתם רציתי לפרוק את הלחץ בפני אנשים שכבר עברו את זה, תודה על הבמה

B L I M P

New member
גם אני לא הבנתי כלום

ואז הבנתי.
ככה זה.. לוקח זמן להבין מה מו מי. מה שכן, שנה א' ככל הזכור לי אמורה להיות די מובנית (לפחות זה ככה בעברית). וגם אם היא לא מובנית, גם ככה אין לך יותר מדי בחירה וכמעט הכל אמור להיות חובה, ככה שאין לך ממש יותר מדי מה לחשוב... מה גם, שזכור לי בשנה א' יום אוריינטציה והיו חבר'ה משנה ב' לשאול אותם שאלות. מקווה שגם לכם יהיה ככה.

קודם כל לנשום עמוק :)

אני ממש מבינה את הלחץ. הגיוני ביותר. אבל, תקראו שוב את ההנחיות ברוגע וזה יתבהר לך. ושימי לב שדווקא בניית המערכת לשנה א' במשפטים בבר אילן היא הכי קלה (אני גם לומדת שם) כי יש רק קורסי חובה והמערכת מובנית! חוץ ממעין קורס בחירה אחד שצריך לקחת אבל בתכל'ס רק בוחרים בין 2 אופציות נתונות(תולדות המחשבה המדינית/כלכלה) ככה שזה די קל, את תראי ברגע האמת שזה לא לוקח יותר מדי זמן. אם את לוקחת גם יהדות ואנגלית אז זה כבר לא מובנה כמובן אבל גם - לא יותר מדי מסובך. קיצר, אל דאגה. תקראי שוב את ההנחיות, וחוץ מזה יש יועצי רישום של הפקולטה שאפשר לדבר איתם בטלפון והם נחמדים בדר"כ. כמו"כ יש תרגול לבניית המערכת (התרגול מתחיל מחר) ככה שאת יכולה לנסות על יבש קודם :) בהצלחה!

lol65

New member
תודה

אבל איך אני אדע בתרגול שבניתי נכון? אם זה מובנה אז למה אומרים לי שאני צריכה לבנות את המערכת? אני אמורה להחליט מתי בא לי ללמוד כל קורס ובאיזו שעה אני רוצה לסיים? ועוד מלחיצים עם המשפט הזה שספירה נכונה של נ"ז היא על אחראיות הסטודנט, מבליטים את זה ושמים סימן קריאה, אמאל'ה! יש עוד מעט מפגש שם יסבירו על מערכת הרישום, אני מקווה שזה ירגיע אותי, אבל ההסבר יהיה כללי ולא ספציפי לפקולטה שלי, אני לא יודעת אם יש הבדלים. מה זאת אומרת יהדות ואנגלית? יש קורסי חובה ביהדות, ואני צריכה לקחת קורס סמסטריאלי באנגלית לפטור, לזה הכוונה? ומה זה השטויות האלה שלכל אחד יש חלון זמן קטן בו הוא יכול להרשם לקורסים? וואו, כנראה שעד תחילת הלימודים יהיו לי עוד הרבה חששות.

למעלה