לחובבי ההיסטוריה

masorti

New member
ביקורת על משפט אחד במאמר הראשון...

ואני מתכוון למשפט הבא מתוך החלק "עצמאות המדע" במאמר על המהפכה המדעית: "המדע הוציא מתחום דיוניו גורמים כמו כוח עליון, קיום האל וכו' כלא רלוונטיים לעבודתו. ובפועל, בעצם הצלחתו להוכיח שחוקי הטבע שגילה – תקפים , שלל המדע את התערבותו השרירותית של כוח עליון בתופעות היום-יום." הבעייה שלי היא עם הסייפא שלו. המדע לא "שלל את התערבות האל" מהטעם הפשוט הנקוב ברישא של המשפט... שהאל הוצא מתחום דיוניו. להפריך משהו משמעו לדון בו ולהוכיח באמצעים מדעיים שאינו נכון. וקצת קשה לי לראות איך המדע הפריך את הטענה שחוקי הטבע הם המנגנון שמפעיל האל לניהול העולם. המדע גם לא היה יכול עקרונית לשלול התערבות של האל בדרך של נס, משום שאין ביכולתו לבדוק כל תופעה וכל אירוע שקרו אי פעם או שיקרו בעתיד ולשלול עבור כולם סטייה מחוקי הטבע. לכל היותר המדע יכול לומר שבד"כ "עולם כמנהגו נוהג" ולא ניכרות קפריזות תכופות בחוקי הטבע. ראוי שכמו שדורשים מכוהני דת ותיאולוגים שלא לתחוב את אפם למדע, כך ראוי שמדענים יסתפקו במדע ולא יעסקו בתיאולוגיה. וזה גם נכון למי שמתעד הסטוריה של המדע (או הדת).

מר מסורתי הנכבד

אני מציע שתתייחס לנושא המעניין שאתה מעלה , באתר אימגו ולא כאן, ואני משוכנע שתמצא שם תגובות מעניינות

masorti

New member
המאמר הועלה כאן....

וזכותי להעיר עליו הערות כאן. זכותך כמובן לא להגיב להתייחסות שלי. בהתחשב ביחסך העוין מאוד לדת, זה יהיה אפילו עדיף. אבל כל זמן שלא הפרתי את תקנון הפורום, אין בכוונתי לקבל ממך הוראות מה לכתוב כאן ומה לא.

תעשה מה שאתה רוצה

המאמר לא הועלה כאן.... ואכן לא אתייחס להערתך כי ברור לאן זה יוליך

קצת חוצפה

להתחיל שרשור שאינו קשור כלל לנושא הפורום, ולדרוש ממישהו שמתייחס למשהו שכן קשור (קצת) ללכת לכתוב במקום אחר, לא?

נהפוך הוא

המאמר על המהפכה המדעית, אותו אני הבאתי וערכתי באימגו, ראוי בהחלט לדיון אותו מנסה להתחיל המסורתי , והצעתי שידון בו שם, מכיוון שיזכה שם להרבה תגובות מאנשים שהנושא מעניין אותם,. הוא, כרגיל אצלו, חושב שכל דבר שאני אומר מכוון נגדו... תהיו בריאים.

masorti

New member
נהפוך הוא...

אתה יודע מצוין שבאתר ההוא יש להשקפה שלך הגמוניה מוחלטת (בפרט כשאתה מאושיות האתר), ואתה מקווה ששם אקבל בעיטה הגונה בישבני מכל המגיבים. בפורום הזה לצערך השליטה שלך חלקית בלבד, ואתה מנסה ככל יכולתך להשתיק אותי ורצוי לסלק אותי לגמרי מכאן.

אתה פרנואיד כהרגלך

באתר אימגו אין לי או ל"השקפתי" "הגמוניה" אם תעיין שם תמצא שלרוב המגיבים יש אוריינטציה ימנית משהו. אין לי "שליטה" שם ואני בסך הכל עורך בו מדורים בנושאי היסטוריה, צילום, וחידות שונות. אתר אימגו, ברובו אינו פוליטי כלל. הכותב היחיד כמעט המתייחס לפוליטיקה הוא ר' ניסים ישעיהו, חסידו של ר' יצחק גינזבורג הימני-קיצוני, המפרסם מדי שבוע מאמר על פרשת השבוע בעל אוריינטציה ימנית מאד, שבדרך כלל אינם זוכים לתגובות רבות, משום צד של המפה הפוליטית. ביו הכותבים תמצא שם את ה"ה הרצל ובלפור חקק - שהשקפתם הפוליטית כהשקפתך, אולם הם כותבים שם בעיקר על ענייני שירה , תרבות, ספרות, ומסורת ישראל. המאמר על המהפכה המדעית, גם הוא, נטול אוריינטציה פוליטית או אנטי דתית כלשהיא, ורק בעיניך יש שם פולמוס כלשהוא. ממש אין לי חשק להתקוטט אתך, אז נאחל לכבודו שבוע טוב ומבורך.

וכמובן גם אורי מילשטיין

שכתב שם מאמרים נפלאים על שירת רחל קרובת משפחתו , אך גם על איזו תורת גזע עליון יהודית שהמציא, שלבטח מציבה אותו אי שם בקצה הימני מאד של החשיבה הפוליטית.

masorti

New member
מי דיבר על "ימני"?

הדיון הוא על דתיים מול אתאיסטים. ותספר לסבתא שבמסגרת המדור שלך שם (הרי שם תגובתי אמורה להיכתב) אין לאתיאיזם שליטה מוחלטת. ואף אחד לא ביקש ממך להגיב להודעתי מלכתחילה. הפנייה היתה לשלי ולא אלייך. אז אל תרמוז שמישהו חיפש להתקוטט איתך. ואילו היתה בך טיפה של יושרה מדעית במקום שנאת דת מזוקקת, היית מזמן מצהיר שבתור עורך המאמר תפנה למחבר שישקול להסיר את חצי המשפט הזה ממאמרו. הרי חצי משפט במאמר של עמוד שלם לא יעלה ולא יוריד. זה לא שמהות הטיעונים במאמר תשתנה או תסולף. אבל החזירים יצמיחו כנפיים לפני שאתה תמחק אמירה מיסיונרית חילונית מטקסט שנתון לשליטתך.

עכשיו ממש הגזמת.

אינני זוכר מתי עלו נושאי תאיזם ואתאיזם לדיון במדור ההיסטוריה. בוודאי לא מאז שאני עורך אותו. המחבר, מר בני גשור ( כן הגיס של שלי) כתב את מאמרו, ולא יעלה בדעתי, או בדעתו של כל עורך אחר באימגו, להציע לאף כותב להסיר ממאמר שלו משפט כלשהו כי הוא אינו מוצא חן בעיני מישהו. אין שם שום צנזורה פרט למחיקת ניבולי פה נדירים. אם "חצי המשפט" הזה הוא בעיניך "אמירה מיסיונרית חילונית" , הבעיה היא לדעתי, בראיית המציאות שלך. אתה מוזמן לכתוב מאמר על מדע ודת, לשלוח אותו לעורך הראשי מר יעקב עיון, ואני משוכנע שיפרסם אותו.

למעלה