לוקסמבורג

TrigATUSA

New member
אבל זה לא המקרה

הסעיף מדבר על אנשים שנמצאים בסטטוס חוקי *אבל* אינם אזרחי האיחוד ולא על תושבים ללא מעמד חוקי דהיינו, ייתכן שהם בעלי אישור שהייה/עבודה במדינה X למרות שהם אינם אזרחים, ומהסעיף עולה שכרגע ההוראות על אפשרות מתן שירותים מעבר לגבול לא חלות על אנשים כאלה זה קושר אותנו חזרה לשאלה המקורית, ולתשובה, המוטעית להבנתי שניתנה לו - כלומר - מי שאינו אזרח האיחוד אינו יכול להשתמש באישור העבודה שיש לו לעבוד במדינת איחוד X על מנת לספק שירותים במדינת איחוד Y בסך הכל זה מאוד הגיוני שזה המצב מכייון שאם המצב היה הפוך זה היה מאפשר לאנשים מחוץ לאיחוד לעקוף לחלוטין את כל תקנות הסדרת עובדים זרים שכל כך חשובים למדינות האיחוד השונות. כל מה שהיה צריך זה להשיג אישור עבודה במדינה עם התקנות הכי מקלות ועם זה היה אפשר ללכת לעבוד בכל מדינה אחרת אם הייתה פרצה כל כך ענקית בחוקי העבודה של בריטניה למשל, היינו כבר שומעים על זה ממזמן

buffer

New member
סטטוס חוקי ושאינם אזרחי האיחוד?

מנין לך?
Within the framework of the provisions set out below, restrictions on freedom to provide services within the Community shall be prohibited in respect of nationals of Member States who are established in a State of the Community other than that of the person for whom the services are intended. The Council may, acting by a qualified majority on a proposal from the Commission, extend the provisions of the Chapter to nationals of a third country who provide services and who are established within the Community.​
החלק הראשון של סעיף 49 פשוט מדבר על הזכות של אזרחי האיחוד לספק שירותים במדינות שהן לא מדינתם עצמה. בחלק השני, רשום, להבנתי, שהמועצה יכולה,[אבל לי ולך אין מידע על כך שהיא החליטה לנצל את זכותה ולעשות זאת], ברוב מיוחס, באמצעות הצעה של הנציבות, להרחיב את הזכויות של הפרק 3 [ניידות שירותים] לאזרחי מדינה שלישית ומספקים שירותים ומבוססים [מבחינת רישומית-עסקית] בקהילה האירופאית. אנשים, לצורך העניין (וכאן חלים סעיף 45 ו-48!) הם בעלי אישיות משפטית, קרי, לא בהכרח אנשים-טבעיים. וזאת מהות העניין. אני אספק לך דוגמא לסיטואציה:אם אתה ישראלי העובד חוקית בעסק בהולנד. משמע שיש לך ויזה לשהיה בהולנד (ולכן מותר לך גם לנוע בחופשיות בשנגן) ובנוסף לויזה יש לך אישור עבודה בהולנד. אתה עובד אצל מסגר, שמתקין פרופילים בלגים. מטבע הדבר, חלק מהלקוחות של העסק הם בלגים, שמתים על הפרופילים האלה. אתה עובד בבלגיה בהתקנתם, ואתה לא עובר על שום חוק ותקנה, כל עוד אתה לא מפר את ההגבלות הטבעיות הרגילות של הויזה שלך ושל רישיון העבודה שלך. זאת המשמעות של חופש לתת שירותים ללא גבולות. מעבר לשירותים של מעבר לגבול (במקומות כמו גבולות הולנד-גרמניה-בלגיה-צרפת אני יודע שזה נפוץ) יש גם שירותים שלא מצריכים נוכחות פיזית וגם אותם מותר לתת: שירותי עריכת דין, תרגום, אדריכלות, פרסום ושיווק, ייעוץ ושירותים נוספים, את כולם ניתן לספק באיחוד ללא גבולות. זאת המשמעות של שוק (=איזור) כלכלי משותף. זאת לא פרצה, זאת המהות. המדינות, בהן בריטניה, חתמו על זה ביודעין. הן (=בעלי-ההון השולטים במדיניות) רוצות את מהגרי העבודה האלה.

karinor79

New member
עוזבים את הארץ

היי אני ובן זוגי רוצים קיץ הבא לעזוב את הארץ, התכנון הוא לוכסמבורג אך ממידע שקיבלתי כאן, אין כל כך הרבה אפשרויות עבודה שם, יש למישהו הצעה לאן כדאי לנו לעבור, אנחנו מחפשים מקום שקט בלי אסונות מיותרים (הופות הוריקן, צונאמי או אנטישמיות) מקום רגוע שאפשר לחיות את החיים בשקט ולהקים משפחה, אם למישהו יש רעיון אשמח מאוד לדעת ולקבל קצת פרטים על המקום. תודה

אל תעזבו את הארץ (עדיין)

לפי הצורה שבה את/ה כותב/ת, יש לי רושם שיותר מדי מחקר על מה שאתם מחפשים לא עשיתם. את (וסליחה אם את זה אתה) מושפעת יותר מדי מכל מיני חרדות תקשורתיות - צונאמי, הוריקנים, אנטישמיות - מכניסים לך כל מיני פחדים. מה עם דברים יותר יומיומיים - מדינה שאת השפה שלה את מדברת (או שקל ללמוד אותה)? מדינה (וחברה) ידידותיות וקולטות הגירה? מזג האוויר? ברוב המקומות - כולל פלורידה או תאילנד, אין אסונות טבע על בסיס יומיומי, אלא אם מחשיבה גם את הקיץ התל אביבי כאסון טבע. בניגוד למה שהתקשורת בארץ מעבירה בטון היסטרי, אין גם המון מדינות שבהן פוגעים או מפלים יהודים רק בגלל שהם יהודים. יש הרבה מדינות (אם לא כולן למעט ישראל), עם זאת, שבהן יהודי עשוי לחוש שונה (לא חלק מבהלת חג המולד), שבהן דובר עברית מישראל יקבל פחות הזדמנויות בשוק העבודה ממקומי. לעומת זאת, רוב מערב אירופה, ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, נ"ז וכו' - הן מדינות רגועות בהרבה מישראל. ולכן השאלה הגדולה שאת צריכה לשאול את עצמך - מה ההעדפות שלך * איפה את רואה את עצמך מגדלת משפחה מבחינת שפה, מערכת חינוך, רמת מוביליות חברתית והזדמנויות למהגרים, קהילה יהודית (אם זה חשוב), קרבה לקרובי משפחה או חברים טובים שיתמכו בכם (לא קל לגדל משפחה לבד בחו"ל, מניסיון) וכו'. * איפה מזג האוויר הכי מתאים לך * איפה יש לך סיכויים הכי טובים לקבל אישור הגירה קיימים הסיכויים שהתשובה היא לא באירופה - אף אחת ממדינות אירופה אינה מדינת הגירה קלאסית (כמו ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד - על אלה צריך לחשוב). הקרובות ביותר למדינות הגירה הן צרפת ובריטניה. ואולי אחרי שתשקללי את כל הנתונים תגיעי למסקנה שלא כדאי לכם לעזוב את הארץ.

karinor79

New member
תשובה

קודם כל תודה שאת פותחת לי כל מיני דברים חדשים שלא כללתי וכן עדיין לא חקרתי. מהבחינה של לעזוב את הארץ לא כי לא טוב לנו כאן, טוב לנו אך אין ספק שיש דברים בחיים שלנו שאנו מאוד רוצים לשנות וכאן בארץ מאוד מאוד קשה. יש לנו כיוון מסויים אך בודקים אופציות נוספות, כמובן שאנחנו מבררים על מערכת חינוך, תנאי מזג האוויר וכו' ואין לי שום ספק שיהיה לנו בהתחלה מאוד מאוד קשה, מדינה חדשה חיים חדשים שפה זרה, הכל זר. אך מצד שני אנחנו לקראת חתונה וכל עוד אין לנו ילדים וישנה את האפשרות הזו אז בעצם אמרנו לעצמנו למה לא? אנחנו מאוד מעוניינים כרגע לעזוב ולנסות מקום חדש לפחות שנה שנתיים ואז יהיה לנו את המדד אם שווה לנו לחזור לארץ או לא. נכון שאנחנו מושפעים מאוד מהתקשורת, אבל לא הייתי גרה במקומות שהסיכוי הגבוה לכל מיני אסונות כאלו ואחרים, אנחנו רוצים מקום שקט ביותר עם איכות חיים סבירה מערכת חינוך טובה שבה נוכל להקים משפחה, ולצערי הרב בארץ כרגע אנחנו לא רואים את עצמינו מקימים משפחה, ואם וכאשר כמובן שנמצא את המקום ה"אידיאלי" בשבילנו וניסינו ולא הצלחנו תמיד יש לנו לאן לחזור, ולכן כרגע אנחנו מעדיפים לעזוב. בכל אופן תודה רבה על התגובה המדהימה
ובכל זאת אשמח לשמוע אולי יש לך רעיון היכן לגור

smaak

New member
צודקת מאוד, ומעבר לכך

בלי צרפתית שגורה בפיכם, הסיכוי למצוא שם עבודה הוא אפסי. אולי כדאי, במידה ויש לכם אפשרות חוקית, לחשוב על מקום שאתם דוברים בו את השפה, או לנסות לחפש עבודה דרך חברה בינלאומית שבה אתם צריכים להתנהל באנגלית.

supercalifragi

New member
שאלות שצריך לשאול את עצמכם

האם יש לכם אזרחות של אחת ממדינות האיחוד? וודאו שאין על מדינה זו הגבלות ביחס שלאן שאתם רוצים לעבור אם אין לכם אזרחות ----> האם יש תארים אקדמיים מתקדמים/ הכשרה מיוחדת שתאפשר לכם להגר למשל לבריטניה על בסיס נקודות? ובוא נהיה אמיתיים בלי אזרחות קשה עד בלתי אפשרי לפי הבנתי להגר למדינות באיחוד שאינן בריטניה ( בבריטניה עוד יש סיכוי ע"ב תואר שני ומקצוע נדרש ע"ע ניקוד)

TrigATUSA

New member
אל תעזבו את הארץ

הגירה היא עניין מסובך ששמור לאנשים עם שתי רגליים על הקרקע לא למעופפים שרוצים לעבור ללוקסמבורג כי נדמה להם שאין שם אסונות טבע אם זו תהיה הגישה שלך לנושא הגירה, במקרה הטוב לא תגיעי לשום מקום, במקרה הרע תהיה לך חוויה טראומטית בארץ זרה

eyshap

New member
לא כדאי להגיע לאנגליה - יש שטפונות

אני לא צוחק, קרוב משפחה של חבר שלי רצה לבטל ביקור בלונדון כי הוא שמע שיש שטפונות באנגליה. תכינו את סירות הגומי...

maozeitan

New member
בגלל זה אני הצלחתי להגר

שתי רגליים על הקרקע לא מעופף והרבה נחישות והקרבה

maozeitan

New member
יופי של ניסיון לחקות אותי

זו מחמאה אדירה. אני רואה שהניק שלי תופס. אגב, ההורים שלי לא מהגרים הם תושבי האיחוד האירופאי ובגלל שהיה לנו עסק בגרמניה לאבא שלי היתה ויזת עסקים בכל אירופה לאחר שפולין נכנסה לאיחוד כמובן הוא לא היה צריך אותה אבל הוא קיבל אותה בשנת 91

אלוניס

New member
תלוי איך את מגדירה אסונות טבע

בסופת חורף חזקה - וראיתי בגרמניה יותר מכמה כאלה בחורפים האחרונים - שדרות עצים שלמות נעקרו לגמרי משורשיהן, גגות רעפים בכפר שלם מועפים לכל הכיוונים ויש גם שטפונות. וכל זה בלי קשר לשלג כבד שכבר הביא באחד החורפים להפסקת חשמל של שלושה ימים ברוב האזור שבו גרנו. השאלה אם את מגדירה 3 ימים בלי אפשרות לחמם את הבית בקור של מינוס 13 מעלות כאסון טבע או לא. מזג אוויר זיפת זה לא רק הוריקנים. זה יום יום במשך חודשים עם בקושי שמש ובקושי שמים כחולים ועם קור שישראלים ממש לא רגילים לו. בחינתי זה אסון טבע שהשמנתי ב-10 חודשים 14 ק"ג כי לא הייתי רגילה לחושך, לאפור ולקור שיש כאן. ומעבר לכל זה, לפני שאתם שוקלים מעבר לארץ אחרת כלשהי עליכם לבחון לעומק מה עלויות המעבר. האם אתם לוקחים אתכם תכולת בית במכולה (יכול לעלות לכם כמה עשרות אלפי שקלים) או קונים הכול שם? מוכרים את מה שיש ואם כן באיזו רמת הפסד? מאחסנים דברים בארץ (=גם כן עלויות)? בהתחשב בזה שאולי תהיה לכם אשרת עבודה או תשיגו אזרחות שתאפשר לכם שהייה חוקית - האם לשניכם תהיה עבודה? האם יש לכם חסכונות למקרה של אבטלה? גם אזרחות אין פירושה שאוטומטית זכאים לקצבאות למיניהן. בלא מעט מדינות צריך קודם לשלם מיסים במשך תקופה של שנה לפני שיש זכאות למשהו. מדינות אירופה מאוד זהירות כיום כי אין להן שום רצון להגדיל עוד יותר את נתמכי הסעד. אין אף אחד שיכול לתת לך ערובות לחיים שקטים. ואני די בטוחה שעם כל החסרונות של ישראל - אפשר למצוא קיבוצים, מושבים או יישובים קטנים אחרים שבהם יש בהחלט שלוות חיים ואיכות חיים סבירה ומעלה. ואין הרבה שיכול להחליף קרבה למשפחה, חגים ומועדים בשפה שלך שקבועים בלוח השנה של כולם בלי שתצטרכי להסביר למה את חוגגת ראש שנה בספטמבר. שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחרו.

למעלה