לוקסמבורג

karinor79

New member
לוקסמבורג

היי אני ובן זוגי מתכננים קיץ הבא לעבור ללוקסמבורג אשמח אם מישהו או מישהי ייתנו לנו פרטים בנושא אזרחות, איך החיים שם...הכל אם מישהו יודע תודה רבה

קצת פרטים כללים עליכם יעזור לענות

לנו לת תשובה מפורטת ומדוייקת יותר. כגון: גיל, מקצוע, השכלה, האם יש אזרחות אירופאית. *בלי אזרחות כל אחת ממדינות האיחוד אי אפשר לעבור לגור באופן מלא.

karinor79

New member
תשובה לשלתך

אנחנו זוג בני 30 עומדים להתחתן, השכלה לימודית יש לנו אין לנו אזרחות אירופאית המקצוע שלי הוא מזון ומשקאות בענף המלונאות ותקשורת, ובן זוגי גם כן תקשורת וקמעונאות אנחנו רוצים לעבור להתגורר שם לפחות שנה כדי לראות איך החיים שם וכך נזרום תודה על העזרה

גוזליה

New member
סתם שאלה: למה דווקא לוקסמבורג?

אני חושבת שזו הפעם הראשונה ששמעתי שאלה על לוקסמבורג....
אתם דוברים צרפתית/גרמנית/לוקסמבורגנית? לוקסמבורג חברה באיחוד האירופי (אחת ממקימותיו, למעשה), ושהות ועבודה שם מצריכות ויזה מתאימה. לכן אם אין לכם דרכון של אחת ממדינות האיחוד- הסיכוי להשיג ויזת עבודה בהסתמך על ההשכלה והמקצוע שלכם לא גבוה במיוחד. אבל נסו ליצור קשר עם שגרירות לוקסמבורג ולברר מה התנאים/מעמד שלכם (שוב, קחו בחשבון שהסיכויים קטנים מאוד). שד' רוטשילד 119 תל-אביב טל': 03-6855092 בהצלחה.

TrigATUSA

New member
בנוסף, לשאלה על מדוע לוקסמבורג

מדובר במדינה קטנטנה עם מעט מאוד מקומות עבודה חלק ניכר מתושבי המדינה עובדים במדינות הסמוכות, ונוסעים לשם בכל בוקר כלומר, גם אם תשיגו אישור עבודה ללוקסמבורג, לא יהיו לכם אפשרויות רבות ובניגוד לאזרחי האיחוד לא תוכלו לעבוד במדינות השכנות

העניין הזה פתיר

מקימים בלוקסמבורג חברה ובה יעבור המהגר. החברה תיתן שירותי ייעוץ (תמורת חשבוניות) לחברות-לקוח בכל מדינת-איחוד אחרת, כאשר לצורך הזה הפועל בחברה הלוקסמבורגית יצטרך לנסוע למדינת האיחוד האחרת כדי לתת בה את השירות האמור.

TrigATUSA

New member
ראשית לא כל מעסיק יהיה מוכן להיכנס לסידור כזה

שנית, קשה לי להאמין שהסידור שאתה מתאר חוקי אם הוא היה, כל מי שהיה רוצה לעבוד באירופה היה "מתאגד" בישראל/הודו/ניגריה והולך לעבוד באירופה בתור "שכיר" של חברת הייעוץ

amitm5

New member
תודיע לנו אם הצלחת לגלות שזה פתיר

כי כאן בגרמניה הם לא כאלה פראיירים...להקים עסק? קודם כל תגיע למשרדינו וננהל שיחה שוטפת בגרמנית צחה, אחרת חבל"ז...

buffer

New member
יש באיחוד האירופי

חקיקה המסדירה את פעילות עסקים חוצי גבולות. זאת במסגרת מדיניות האיחוד להקל על עסקים וכו'. אז ברור לעסק שמושבו באיחוד מותר להעניק שירותים ללקוחות במדינות אחרות של האיחוד, ומותר לו אפילו להקים משרד ולהחזיק מזכיר\ה וכו' אם זה נדרש, ועדיין בסיסו של העסק (לענייני מס ואחרים) יחשב במדינת הרישום\התאגדות. אף על פי כן, לא ברור לי מנין ההנחה שעסק כזה יזכה את בעליו היחיד בויזת עבודה. אני מניח שבאופן תיאורטי אפשר לנסות, נניח בעסק בו נמצאים שותפים. אבל כשאתה הולך ורושם עסק חדש, אתה עדיין על וויזת תייר, לא? וזה בדיוק העניין. אני לא חושב שזה כל כך פשוט.

אשמח מאוד אם תוכל לעבור בקפידה על הודעותי

ולמצוא את המקום המדוייק - במילותי אני - שבו אמרתי שבעלי העסק יזכה בויזת עבודה (כולל לינק להודעה והצבעה על הצטוט המפורש). תודה. בנוסף, הנחת היסוד לתת-הדיון היתה שלמהגר יש אפשרות עבודה חוקית בלוקסמבורג.

buffer

New member
מהגר?

מהגר עפ"י ההגדרה שלי הינו "אדם מארץ שאיננה חברה באיחוד המגיע ושוהה באחת ממדינות האיחוד". כל אדם אשר מבקש לשהות במדינות האיחוד צריך לשהות על בסיס אישור שהיה, שהוא נקרא בלעז ויזה. אישור השהיה מוענק בכפוף להגבלות שונות בחקיקה. בתור ישראלי או אמריקאי, אתה זכאי לקבל ויזת תייר\ביקור עסקי\ביקור משפחתי ישר בשדה התעופה שבו אתה נוחת באיזור שנגן. (אם היית רוסי או תושב מזרח ירושלים, היית צריך להגיש בקשה לוויזה, עם תלושי משכורת והכל). מן הסתם, ידוע לך שבתור תייר או איש עסקים המבקר אין לך אפשרות חוקית לעבוד ומן הסתם הביקור מוקבל לסה"כ 90 יום במהלך 180 יום. מי שיש לו ויזת עבודה, אזי הוא אכן מהגר שיש לו אפשרות עבודה חוקית בלוקסמבורג. העניין הוא שלא מחלקים וויזות עבודה כל כך מהר, את זה כבר הבנת. אני חושב שהצלחת "לבלבל" כמה אנשים עם ההודעה שכותרתה: "העניין הזה פתיר‬"

לא בלבלתי שום דבר. שוב -

איפה כתבתי שבעלות על עסק בלוקסמבורג תזכה את הבעלים בויזת עבודה במדינת איחוד אחרת? הפרשנות שלך (וגם של טריג) איננה תואמת את ההודעות שלי, זה הכל.

buffer

New member
כך זה הובן מתוכן ההודעה

בכל מקרה, במידה ויש לך ויזה חוקית לעבודה, והעסק נותן שירותים "מעבר לגבול" אני לא חושב שזה מפר את תנאי הויזה שלך, או שאתה אמור להשיג, כדאי לעבור באיחוד מצד שני, אני לא יודע איך ויזה כזאת נראת, כל שכן מה הן בדיוק הגבלות עליה בפועל במדינות השכנות. וודאי יש גם מדינות באיחוד שלא מיישמות את הוראות האיחוד כלשונן, ובעיות אחרות. בהצלחה עם ההגירה.

גוזליה

New member
מסכימה לחלוטין עם BUFFER

מההודעה שלך זה מה שהובן. וכאן נמחקו הודעות- דיונים לגופו של עניין בהחלט מקובלים ומבורכים בפורום, דיונים לגופו של כותב- ממש לא.

all change

New member
אני הבנתי אחרת.

האיש הקטן נתן פתרון לבעיה שהועלתה בהודעה שאליה שירשר. הבעיה - יש אישור עבודה אבל אין עבודה כי המדינה קטנה. הפתרון - הקמת עסק במדינה הקטנה ומתן שירותים במדינות אחרות. באתר ה EC מצאתי את הדף הזה שלהבנתי מהווה סימוכין להצעתו של האיש הקטן. שימו לב להפניה לסעיף 49 באמנה לעניין אזרחי מדינה שאינה באיחוד. http://ec.europa.eu/youreurope/business/profiting-from-eu-market/providing-services/index_en.htm

TrigATUSA

New member
אני לא חושב שזו המשמעות של המובאה

ההוראות בקישור הראשון מדברות על היכולת של חברה הרשומה במדינת איחוד אחת לספק שירותים במדינת איחוד אחרת ללא הגבלה הקטע מדבר במפורש על כך שמדובר על שירותים "מרחוק", כבר בפיסקה הראשונה ככה שלא ניתן כאן מידע חדש, וזה לא ייפתור את בעייתו של השואל שרוצה לעבוד במדינה שכינה לזו בה יש לו איסור עבודה ובכל מקרה, בפסקה השנייה, שההוראה תיושם רק מסוף 2009, כך שטכנית זה עדיין לא בתוקף לגבי סעיף 49 - נאמר שם שמועצת האיחוד תוכל, אם תצביע על כך, לאשר סידור דומה לאנשים שאינם אזרחי האיחוד ומאוגדים בחברה כנ"ל, לספק שירותים באופן הנ"ל - כלומר מדובר שם על הוראה בפוטנציה ולא בפועל. אגב, נאמר שם בפירוש שכיום יש הגבלות רבות וחוסר אחידות בכללים שממשטרים מתן שירותים מעבר לגבול, מה שאומר שלפחות כרגע המצב לא פשוט וברור. אבל בכל מקרה אני שמח שהבאת את הקישור - הרבה יותר מועיל ונעים לנהל דיון על מובאות וטיעונים , מאשר להתמודד עם כל מיני הצהרות מפוצצות ולא מבוססות הנזרקות לחלל האוויר

buffer

New member
סעיף 49

באמנת ניס (אני לא יודע לאן העבירו אותו באמנת ליסבוןֿ...) קובע שעסק אירופאי יכול להעניק שירותים בכל מקום בא"א. והוא בתוקף. אם מדינה מפרה אותו ה-ECJ ייתן לה בראש. לא ברור לי מקור הפרשנות שזה סעיף פוטנציאלי שאינו ממומש בפועל.

TrigATUSA

New member
הציטוט הבא

As businesses still face complex, long and legally uncertain administrative procedures when trying to access or deliver services in other EU countries, the EU adopted a law, the Services Directive. The Directive must be fully implemented by all EU countries by the end of 2009. כלומר - ההוראה עדיין לא יושמה במלואה בנוסף, הפיסקה שמדברת על הרחבת ההוראה כך שתכלול אנשים ש*אינם* אזרחי האיחוד, אבל כן מאוגדים כחברה באיחוד - מהפיסקה הזו אפשר להבין שלא התקבלה החלטה בעניין שים לב לשימוש במילה MAY The Council may, acting by a qualified majority on a proposal from the Commission, extend the provisions of the Chapter to nationals of a third country who provide services and who are established within the Community.

buffer

New member
צריך לדייק

פשוט במקרה לקחתי קורס שכותרתו European Union Law, ולכן אני אנסה להסביר. הפסקה שהבאת מהאתר לא אומרת שסעיף 49 לאמנת הנציבות האירופית לא בתוקף, או לא מיושם. היא אומרת שנהלים והתקנות המנהליים במדינות השונות שונים ומסובכים (וזה אנחנו יודעים על בירוקרטיות באופן כללי. שמעתי שגם באימפריה הפרסית או העות'מנית הבירוקרטיה לא הייתה בדיוק פיקניק). הדירקטיבה הנוספת היא סיפור אחר. היא תכנס לתוקף עוד שבוע וחצי ותקל על דברים שכבר עכשיו החוק נותן, אבל ייתכן שמדיניות מסויימות לא יישמו בצורה מלאה את רוח הדברים של החוק. הדירקטיבה היא יותר מפורטת מסעיף 49 של האמנה ומכילה את ההוראות בצורה יותר מפורשות, אבל אם תסתכל על פס"דים שעוסקים בסעיף 49, תראה שהזכויות לאט לאט מתפרשות ובאות לידי ביטוי. לדוגמא פס"ד Wouters שעסק בעו"ד חבר הלשכה בבלגיה שרצה להעניק שירותים ללקוחות בהולנד, או פס"ד Gebhard (גם עו"ד), או C-3/95 Reisebüro Broede (גובי-חובות). אלו פס"דים מלפני 15 שנה, זה לא משהו חדש. כמובן שנדרש כסף (וזמן.. ועו"דים- זה לא זול) בשביל לקבל קצת צדק, ולעמוד על הזכויות שלך זה לא תמיד קל. גם בישראל הרבה אנשים לא מקבלים תשלום עבור שעות נוספות, למרות שמגיע להם תשלום בחוק ומעסיקים פשוט מצפצפים, מצד שני - אף עובד שתובע לא נדחה ע"י ביהמ"ש. לגבי הנקודה האחרונה שלך, אין ספק שסעיף 49 מדבר על אנשים שאכן שוהים ועובדים כחוק במדינות האיחוד. אני לא יודע על הרחבת תחולת הסעיף לגבי לא-אירופאים ולכן בנקודה הזאת אני לא חלוק עליך, ואין לבחור אפשרות להנות מזכויות מתן שירותים במדינה שלישית אם אין לו סטטוס חוקי במדינת מושבו.

למעלה