לונדון?

לונדון?

אנחנו משפחה עם 2 ילדים - בני 4 ו-2.
שנינו בתחום ההייטק.
אני אזרחית רומניה. בעלי אינו בעל אזרחות נוספת.

אני בשלבי גישוש ראשוניים של הצעת רילו מהחברה שאני עובדת בה ללונדון, ומנסה לעשות שיעורי בית. כתבתי כאן את כל השאלות שעלו לי בראש, ברור לי שיש תשובות כתובות איפהשהוא אבל אשמח להפניה איפה
-
1. האם האזרחות הרומנית שלי חוסכת למעסיק שלי את נושא ויזת ההעסקה או שעד ינואר 2014 דיני כדין ישראלי לצרכי העסקה כשכיר?
2. האם אתרי האינטרנט שמדברים על משכורות ממוצעות לפי תפקידים הם אינדיקציה נכונה? בארץ נניח האתרים האלה לא ממש מדויקים וכמעט כל התפקידים שאני מכירה מרוויחים יותר ממה שכתוב בסקרי השכר - איך זה בלונדון?
3. תחושת הבטן שלי אומרת שרילו ללונדון, בניגוד להרבה מקומות בעולם, היא חוויה ופתיחת אופקים אבל לא שדרוג כלכלי. האם אני צודקת? האם עלויות המחיה שם לעומת המשכורות הם פחות או יותר כמו בארץ? יותר? פחות?
4. האם מוסדות החינוך לגיל הרך מתחילים את שנת הלימודים בספטמבר?
5. מה נהוג בשוק העבודה בלונדון לגבי אמהות עובדות? בארץ יש נוהג לא כתוב שאמהות יוצאות 2-3 פעמים בשבוע ב-4 ומשלימות שעות בימים הארוכים או מהבית. אני רוצה לדעת מה הנוהג המקומי כדי להגיע מוכנה יותר למו"מ.
6. המעבר עצמו, אם נעשה זאת - מנסיונכם - כמה זמן אחרי הנחיתה צריך להניח שאין ממש אפשרות ששנינו נעבוד לאור הצורך להכניס לגנים, למצוא בית, "להחזיק את היד" לילדים שלא יודעים אנגלית, וכו'? בחישובים שלנו - כמה זמן להניח משכורת בודדת? (בהנחה שלא ייקח לבעלי זמן למצוא עבודה כשירצה, כי לפחות בהתחלה יוכל לעשות עבודות פרילנסר מרחוק).
7. מה ההטבות שאני צריכה או יכולה לבקש ממעסיק בלונדון - ביטוח בריאות? פנסיה? קרנות למיניהן? בונוס שנתי באיזה אחוז?

עוד דברים שאני צריכה לתת עליהם את הדעת כבר עכשיו, לפני שיש חוזה ביד?

תודה רבה!!

בקר12

New member
אצחיל בכך שעד 2014 המעסיק ייצטרך להוציא

לך ויזת עבודה אם את שכירה אלא אם כן את מועסקת כעובד קבלן עצמאי.
קחי בחשבון שמערכת החינוך הציבורית המלאה מתחילה רק מתחילה בסמיכות לגיל 5ו גן פרטי עד 5 אחרי הצהריים עולה בין 1000 ל 1500 פאונד בחודש.
באנגליה הסדרי העבודה הם (בכללי) מאוד פורמלים וכדאי לסגור אותם בחוזה.יש פחות פתיחות ל"סידורים" בשעות העבודה ועזיבה בשעה מוקדמת אך מצד שני השעות הם בדרך כלל פחות מהארץ.
אני מציע שתשתפי אותנו בפרטים של איזה סוג עבודה הציעו לך והמשכורת בגדול שאפשר יהיה להתייחס ספציפית.

זמני נסיעה

בגדול, גנים ובתי ספר לא בנויים לשני הורים עובדים. זמן נסיעה "סביר" לעבודה הוא בסביבות שעה לכל כיוון. כשהגן נסגר בין 12.30 ל-3.30 (תלוי בגן ובעלויות) ומתחיל ב-9 בבוקר כשאת כבר צריכה להיות במשרד בשעה הזו, גם אם תצאי ב-4 זה יהיה מאוחר. אני לא מכיר נוהג שאמהות יוצאות מוקדם, להיפך, מעסיקים יצפו ממך לדאוג לסידור לילדים. אם מדי פעם תצטרכי לצאת מוקדם זה מובן אבל לא נוהג סדיר.
אמהות עובדות נוטות לשלוח את הילדים ל-childminder שגם מביאה ואוספת מהגן או למצוא מגוון סידורי הסעות עם הורים שעובדים משרה חלקית או לא עובדים.

מוסדות חינוך מתחילים בשבוע הראשון של ספטמבר. תלוי כמה המוסד מסודר.

בקר12

New member
מאוד מסכים. הרבה יותר מקובל באנגליה לנשים

עם ילדים לא לעבוד מאשר בארץ.

מה סדר גודל של עלות של childminder ?

עד איזה גיל זה נהוג?

בשורה התחתונה, ממה שאתם אומרים, ולו רק בנושא הילדים - זה יוצא מ-א-ד יקר לגדל ילדים באיזור לונדון.
אני מניחה שבהתחשב בזה שהיום בארץ אנחנו עם משכורות גבוהות (2 אנשי הייטק לא זוטרים), גרים במרכז הארץ, דירת 5 חדרים (בשכירות אמנם אבל עדיין), יוצאים לא מעט ויחסית חיים טוב - יהיה לנו קשה להגיע לאיכות חיים דומה בלונדון עם המחירים האלה.

כמה צריך להרוויח זוג כדי לחיות בורגני וטוב בלונדון?
100-120 פאונד שנתי או יותר מזה?
עד כמה החודשים הראשונים, בהם כנראה נחיה מהמשכורת שלי בלבד (ואני מניחה שהיא תהיה באיזור 50-60 לפי סקרי שכר באינטרנט) הם לא סבירים בכלל אם רוצים לחיות סביר+ ?

בקר12

New member
לגבי המשכורת הגלובלית שתאפשר חיים נוחים

בלונדון ניטשו פה אינסוף דיונים (ןןיכוחים) ואת מוזמנת לחפש שירשורים. בסופו של דבר זה בעיקר תלוי באורח החיים שלכם
דעתי האישית היא שזוג עם 2 ילדים וילד בגן צריכים הכנסה שנתית של לפחות 50-60,000 פאונד בשנה כדי לא ל"התכלב" יותר מדי (כלומר למשל לגור בשכונה סבירה ולא בדירה קטנה) ו/או לשרוף חסכונות מהארץ וגם משכורת כזו לא תאפשר לכם לחסוך יותר מדי (התנאים הסוציאלים בבריטניה פחות טובים מישראל).
זוג בורגני טוב בלונדון מתקרב להכנסה באזור 100,000 וגם אז, תתפלאי, אפשר לשרוף את הכסף הזה בקלות.

זה תלוי

מההיכרות שלי בין 4-8 פאונד לשעה. ביביסיטר (אתם יוצאים לא מעט) בין 6-10 פאונד לשעה. קחי בחשבון שהמרחק מאיפה שתצאו אליו גם גדול יותר (אני מניח מגורים באחד הפרברים הבורגנים) ממה שאתם רגילים בישראל.

100K לזוג עם ילדים זה לא סתם מספיק, זה יותר ממה שרוב המשפחות בלונדון מרוויחות. זה מאפשר לכם לקנות בית נחמד בפרברים בשכונה טובה ולשלם את כל מה שצריך לגנים, יציאה ועוד חסכונות נאים בצד.

50-60 עדיין נחשב למשכורת נאה אבל תצטרכו יותר להתחשבן על הוצאות.

בקר12

New member
אני לא קורא להכנסה משפחתית של 50-60 "נאה"

ובמיוחד בשכונות היהודיות של לונדון. כהכנסה לבודד אני מסכים אבל אם שני בני הזוג עובדים מדובר על 25 בממוצע לכל בן זוג בנפרד שזה בפירוש משכורות של מורים ביסודי.
אם בני הזוג עובדים בהיי טק כיום בארץ אז ההכנסה הנדרשת כדי לשמר את רמת החיים שלהם צריכה להיות לדעתי לפחות 60-70 אבל שוב זה באמת נושא מאוד אישי ותלוי בהמון גורמים.
צריך לזכור שהתנאים הנלווים למשכורת בריטית פחותים מהנהוג בארץ (אין קרן השתלמות ופיצויי פיטורים)

היא טענה שהמשכורת שלה בלבד תגיע ל-50-60 בשנה

אז תיאורטית לחלוטין, בן הזוג אפילו לא חייב לעבוד, אם הם מוכנים לרדת קצת ברמת החיים הכלכלית אבל להינות מן הנחת והזמן הפנוי

בקר12

New member
הכול ברור ומוסכם (ביננו) אבל שימי לב שרמת

החיים חשובה לפונה המקורית ובארץ אני מסיק ששני בני הזוג מרויחים משכורות היי טק ונהנים מרמת חיים גבוהה יחסית.

yo1311

New member
I have to disagree

A salary of £50-60k pa in London is a very good salary, and a married couple with 2 childern can live fairly well on it.
As a matter of fact, most Londonder have to make do with a bit less than that.

of course, if you choose to live in an expensive area, your living expenses would be much higher and such a salary would be insufficient .

My best friend lives with his family in the Bromley/Beckenham area in South London. He has to support a wife and two children, and his earnings are in the bracket.
The area, or around it, has much to recommend itself to newcomers to London, including some of the more highly regarding schools in the London area[in terms of exam results for instance.]

Unfortunately, the prevailing opinion- at least from what I see in this forum- is to head towards the Jewish Gehtto of NW London.

London is a popular destination for migrants- especially Europeans. Fortunately. most of them do not head automatically to their ethnic Ghetto. Quite a few -wisely in my opinion- choose to adopt to their own new circumstances- especially where children are concerned- and choose their location accordingly.
Frankly, speaking to many migrant parents, the vast majority comment how relatively easy it was for children to adopt to new shcools, language and school mates.
Even those who stay for a limited period [of several years] comment on how beneficial trying to live amongst the locals has been to everyone.

I am well aware that relocation is an entirely different matter, if an employer arranges for your relocation, maybe willing to cover some of the extra costs etc. in this case, you have more flexibility and choice in where you settle down for the duration of your stay in the UK.
I used to work in a French bank, so most French people who were in London for a short period [1-2 yrs] choose to send their children to schools using syblabus recognised in France.

At the end of the day, it is a matter of a personal choice. To me it seems that so many of the queries from hopeful migrants to London have not thought the consequences through, and are really relactant to think radically.

regards

בקר12

New member
בוא ותיזכור כמה דברים:

1. זוג בורגני הייטקיסטי ישראלי עובר ללונדון (גם) בגלל החוויה ולא להיתקע בברומלי ששם הוא גם מרוחק מאוד מהממרכז ומספר הישראלים שם אפסי.
2. הרבה מהישראלים לא מהגרים לצמיתות מהיום הראשון שלהם באנגליה ולכן לא ישושו לגור בפרברים שבהם אין ישראלים/יהודים
3. יש באנגליה הדחקה של ממרכיב החיסכון לטווח ארוך שהמשכורת צריכה לספק.
במשכורת אנגלית טיפוסית יש אולי (במקרה הטוב) הפרשה לפנסיה אבל יש מרכיב נמוך מאוד של פיצויי פיטורין שלא לדבר על קרן השתלמות ולכן המשכורת צריכה לפצות על זה ולא רק להספיק ליום יום.

מישמש1

New member
אני רק שאלה

מה הקשר בין מספר הישראלים לחוויה במעבר ללונדון?

אם רוצים לחוות חוויה שהיא מגורים בישראליסטן, לא צריך לנסוע בשביל זה עד לונדון.

יעלי9

New member
אני חושבת שכשיש ילדים השיקולים משתנים

(האמירה הזאת כמובן נכונה לגבי כל מצב
)

ואסביר - עם ילדים צריך או רצוי שתהיה קצת יותר תמיכה מסביב, קצת יותר תיווך מול החיים החדשים, רצוי שחיי החברה יהיו זמינים לילדים כבר מההתחלה עוד לפני שידעו אנגלית.
שום דבר מזה לא הכרחי אבל עושה את החיים יותר קלים. סתם דוגמא: כשהגענו לכאן לא היה לי מושג איך ילדים מתלבשים לבי"ס. בארץ סביר להניח שהבן שלי היה מתלבש ככה רק כשהיה מגיע לעמוד מתחת לחופה. אז נכון שבאמת לא היה קורה כלום כלום כלום אם היה מגיע ביום הראשון ללימודים בג'ינס וסניקרס אבל בזכות המשפחה הישראלית שהכרנו, האמא לקחה אותי ביד לחנות והראתה לי איזה מכנסיים, חולצה, נעליים וגרבים צריך לבחור. אף בריטי לא היה מעלה בדעתו שמישהו לא יודע מה הן school shoes ומסביר לי מה לקנות.
כשמגיעים לעבוד, אפשר פשוט ללכת לעבודה ולהתחיל את הקשרים משם. כשמגיעים עם ילדים לרוב לוקחים גם אותם בחשבון.

בקר12

New member
אם עסקנו בישראליסטן אז חוששני שמרכז הערים

האנגליות מתאים הרבה יותר לסיומת של סטן ממרכז רוב הערים הישראליות כך שהתשובה חיובית - אכן צריך לנסוע ללונדון בשביל זה.

Nobilis

New member
בהערת אגב

שיעור (קרי - כמות ביחס לאוכלוסיה) המוסלמים בישראל גדול בערך פי חמש מאשר בבריטניה (וזה בלי לחשב את השטחים). זה שבארץ נוהגים לסגור אותם בישובים משלהם (ומכאן התדהמה של ישראלים כשהם נתקלים בהם ברחוב בחו"ל דווקא, שומו שמיים!) זאת לא תעודת כבוד גדולה לישראל, לדעתי.

בקר12

New member
בתגובת אגב - לא מתאים לך נוביליס להשתמש

בסיסמאות שעבר זמן. המונח "לסגור אותם" הוא לא ממש נכו או עדכני. אין הגבלה חוקית לערבי לגור ברוב היישובים היהודיים כמו שיהודים יכולים לגור בכפרים ובערים הערביות. זה נכון שיש עדיין לא מעט אפליה אבל ההפרדה במגורים, במקומות שהיא קיימת נובעת בעיקר מהעדפות של שתי האוכלוסיות (בדיוק כמו חרדים וחילונים) וחוץ מזה יש גם לא מעט ערים ויישובים מעורבים.
אגב, הרבה השתנה בשנים האחרונות. ערבים משתתפים הרבה יותר בכוח העבודה המשכיל (רופאים, מהנדסים), ואדי ערה מפתח את "הסיליקון ואדי" ורואים הרבה יותר ערבים מבלים באותם פארקים קניונים ומלונות לצד יהודים הרבה יותר מלפני 10 ו 20 שנה. סה"כ למרות הכותרות, יש תנועה חיובית של אינטגרציה ביו שני העמים בתוך ישראל והמגמה רק תיגבר.

noa scotland

New member
ובילוי של משפחות או זוגות ערביים

במסעדות ביישובים יהודיים. עד לא מזמן אפשר היה לראות רק את היהודים מבלים במסעדות ערביות, היום זה קורה גם הפוך. זה עדיין משונה לראות, כי זה חידוש, אבל חידוש מבורך בעיני.

חייבת להגיד לנוביליס שגם לי המשפט הזה הפריע. אף אחד לא "סוגר" אף אחד.
(מצד שני יש הרבה גזענות ונסיונות ביישובים קהילתיים למנוע מערבים לבוא לגור בהם... אבל זה לא בדיוק מה שנוביליס אמר)

Nobilis

New member
האמת?

כן, הייתי צריך להשתמש במילים אחרות. צודקים.

הנקודה הבסיסית נותרת, אגב - הזעזוע של ישראלים מלראות מוסלמים ברחוב במדינות אחרות קשור קשר הדוק לכך שהם כמעט ולא נאלצים להיתקל בהם בישראל (לדוגמא - מערכות חינוך נפרדות ליהודים ומוסלמים, וכו'), שלא לדבר על החיים בחברה שבה ארגון שנאה כמו "יד לאחים" (שבמדינות אחרות היה מכונה נאצי) זוכה לגיבוי ממשלתי ושיתוף פעולה של משרד הפנים.

זאת, כאמור, לא נקודה לזכות ישראל.

למעלה