לוח הכפל המרגיז !!

05 מיכל

New member
אז ככה:

נורא קל לכפול בעשר. אז אם מבקשים ממך מספר מסוים תשע פעמים, קחי אותו עשר פעמים, ותורידי פעם אחת את המספר. תשעה שבע-ים זה עשה שבע-ים פחות שבע אחד. (אני מרבה מאוד לדבר על כפל בלשון שמשקפת את המשמעות של "פעמים". לדעתי זה מאוד עוזר.) ואם הילד יודע בע"פ את ריבועי המספרים, אז מכפלה של שני מספרים במרחק של 2 זה מזה, כמו 6 ו-8 היא קלה: לוקחים את הריבוע של המספר שבאמצע (במקרה שלנו הריבוע של 7, כלומר 49) ומחסירים אחד - והנה 48!

MALKAYU22

New member
שיטה ללימוד כפל 9

9*6 אומרים 6-1 = 5 השלמה ל9 =4 ביחד 54 דוגמה נוספת 8*9 אומרים 8-1=7 השלמה ל 9=2 ביחד 72

תיקון קטן

זאת לא שיטה ללימוד אלא שיטה למציאת הפיתרון השיטה מתאימה רק לילדים ששולטים בהרכבי 9. תודה דפנה

MALKAYU22

New member
תודה דפנה על התיקון

ואים כבר אז להיצטרף לשאר. המון מזל טוב בריאות אושר ו................

שיטות בכפל ו-ADD

לעיתים השיטות מאד עוזרות ולעיתים הן מאד מקשות. הדבר מאד תלוי בילד ובהבנה המתמטית שלו. שווה לנסות אבל בשום אופן לא להילחץ ולא להלחיץ אם זה לא מצליח. ערב נהדר דפנה

מוטרד 19

New member
טיפ שעשיתי אני בגיל צעיר

כל שבוע לקחתי כפולה אחת שזה אומר: ניקח את כפולות 2 ונתרגל אותו שבוע שלם כל יום קצת ושבוע אחרי זה נתרגל כפולות 3 עם חזרה על כפולות 2. זה עזר לי בצורה יוצאת מן הכלל. מקווה שהבנתם אם לא תכתבי ואסביר שוב

על הרעיון הזה מבוססים המרוצים

בהבדל אחד שהעבודה עם המרוצים מאד מדורגת, מובנת ומזמנת המון חוויות הצלחה. תודה דפנה

madog

New member
44.5 שנה פזם

ולוח הכפל ממני והלאה כמו שכבר כתבו העיקרון חשוב אין שום צורך לזיכרון כל פעם מחדש לעשות את החישוב? יש מחשבון אפילו בנייד מה שמוזר בעני הוא ש - 3X3 = בעני ל - 3+3=6+ 3=9 בעוד ששלוש דלתות ברוחב 3 מטר באוטומת מקפיצות תשובה של 9 אני חושב שזה קשור לכך שרוחב הדלת הוא מספר תאורי שעומד מאחוריו דבר מה בעוד 3X3 לא קשור אלא סימבולי

לא מוזר בכלל

התופעה מצביעה על כך שהתפיסה החזותית שלך כניראה טובה מאד. כמו כן, כניראה שהחשיבה נשענת על אספקטים קונרקטיים בעוד שתרגילים הם משהו מופשט לחלוטין. ערב נעים דפנה

תופעה מוכרת...אצלנו זה מתבטא

בקריאה. הגדול בכיתה א' לפעמים קורא בשטף, ולפעמים הוא לא מזהה אפילו אות אחת. זה משגע...באמת מה עושים?

דרך אגב, אני עד היום לא יודעת את

לוח הכפל. שום דבר לא עזר, לא מסוגלת לזכור מעבר למכפלות של 5!!!

התגובה הראשונית שלי הייתה חיוך

ראשית התאור שלך איינו דומה לתרוא של madog התאור שלך מדבר על ילד ADD נורמלי. הכי חשוב זה לא להשתגע אלא לבדוק באילו חלקים של היום הקריאה טובה ובאילו חלקים של היום היא פחות טובה. אחרי מעקב כזה, קיימת סבירותך גדולה שתגלי מתי לא כדאי לתת לו לתרגל קריאה. בהצלחה דפנה

למעלה