לוח הכפל המרגיז !!

zivadina

New member
המידע של דפנה נמצא בראש הפורום

ותודה רבה לדפנה זילבר על מסירותה.

rachel044

New member
ממש לא נורא

היום ביתי בכיתה ה ועדיין לא יודעת את לוח הכפל בע"פ ןגם סופרת עם האצבעות.יש לה אישור להשתמש במחשבון כו"כ יש לוח כפל בתיק כל הזמן.העיקר שהיא מבינה את החומר הנלמד ואת הפעולות.גם אני זוכרת שנלחצתי נורא כשהיא לא הצליחה לזכור - היום אני מתמקדת בלעזור לה במה שהיא כן יודעת ומצליחה לעשות.הרבה כוחות וחיבוק!

הדיסק בהחלט עוזר לחלק מהילדים

בעקר למוסיקלים שבינהם. רק חשוב לזכור להשתמש בו לאחר שיש הבנה של כפל (חוק החילוף, קשר בין כפל לחיבור, קשר בין כפל לחילוק). תודה דפנה

את צודקת זה באמת לא נורא

אני כבר הרבה אחרי כתה ה' ועדיין לא הכל יודעת בע"פ כשאני במצבי לחץ. אבל מכיוון שב-5 שנים האחרונות (אחרי שעשית בעצמי את המרוצים ששלחתי לזיווה בתקווה שתעלה אותם) - אני כן שולטת בלוח הכפל, לפחות רוב הזמן. גילית - שהרבה יותר קל ונעים כשיודעים. אז אם אפשר להקל - אני בעד. וכמו שאמרת בכל מקרה להבין שאם לא מצליחים זאת ממש לא טרגיה. תודה דפנה

עצה מאחת שחוותה זאת על בשרה

אני בת 24, סטודנטית, ועדיין לא יודעת את לוח הכפל. לא רק שאני לא יודעת, ברגע שאני צריכה לחשב חישוב פשוט אני נלחצת וחוטפת בלק אאוט ודמעות בעיניים לימודי לוח הכפל ביסודי היו בשביל סיוט אחד גדול ועד היום הטראומה שלהם חרוטה אצלי. תמיד הייתי בקבוצה של ה"מתקשים" שיושבת בחוץ עם המורה והרגשתי כל כך מטומטמת ומושפלת. היום, אחרי שלפני חצי שנה עברתי אבחון והבנתי ADD מהו, אני מבינה כמה טעויות ההורים והמורים שלי עשו. אל תלחצו על הילדה ואל תתנו לה את ההרגשה שלוח הכפל זה הדבר הכי חשוב בעולם כי זה רק יוצר בלוק ושנאה למקצוע. אם אפשר לשלב את הלימוד עם משחקים, שירים או כל חוויה נעימה אחרת השתדלו לעשות כך. והכי חשוב, אל תלחיצו ואל תאשימו. בהצלחה רבה!

צללית4

New member
טיפ על הכפולה של 9

למשל יד שמאל ויד ימין על השולחן 3כפול9 אז חשבון מתחילם משמאל לימין כןהאצבע השלישית מיד שמאל יורדת כלפי מטה זה החוצץ בין העשרות לאחדות אז מה התשובה 27זה עובד רק על הכפולה של 9. 6כפול 9מורידים את האגודל ביד ימין ותשובה 54 מקווה שהבנתם.

mandelab

New member
שלום אני כותבת חדשה אבל קוראת ותיקה

ומשתמשת בעצות שלכם ןהמון תודה רציתי לשאול איך מצטרפים לקומונה? תודה

putmusicon

New member
טיפ נוסף../images/Emo184.gif בשיטה דומה

מתאים לכפולות של 7*7 ומעלה: בכל יד האגולד זה 6 האצבע 7 וכך הלאה... נגיד 7*8 מצמידים אמה של יד שמאל לאצבע ביד ימין - את האצבעות עד לחיבור (כולל) סופרים ומכפילים ב-10 זה יוצא 50 ואת שאר האצבעות שנשארו מוסיפים יצא 56... מקווה שזה היה ברור אם לא אסביר שוב :)

b a r b a i m a

New member
אשמח להסבר נוסף ../images/Emo13.gif ניסיתי ולא ממש

קיבלתי את התשובה הנכונה... (לפעמים צריך להסביר לי לאט ואז אני קולטת מהר)

putmusicon

New member
הסבר מאוייר ותיקון טעות

התבלבלתי - את האצבעות שנותרו צריך להכפיל אחד בשני. צרפתי איור - מקווה שזה עוזר

05 מיכל

New member
תגידי, הילדה תזכור שיטות?

כי יש לי כמה טיפים ספציפיים, למשל לכפולות של 9, ואם היא מצליחה לזכור את הריבועים (מכפלת מספר בעצמו) אז יש גם טיפ למכפלת מספרים שההפרש ביניהם הוא 2 (כמו 7X9).

למעלה