לוח הכפל המרגיז !!

לוח הכפל המרגיז !!

הוא כבר בסוף כיתה ג' , לומד את לוח הכפל ואחרי תקופה מסוימת שוכח נדמה לי שהוא כבר אלוף אבל אחרי שבוע לא זוכר כמה זה שלוש כפול ארבע ונעזר באצבעות או סופר בלי סוף ומתבלבל . מאפין מאוד את כל פעולות החשבון שהוא לומד , יודע, מקבל במבחן 100 ואחרי שבועיים שוכח הכל ועושה טעויות מחרידות !!! האם התופעה מוכרת לכם ? האם יש שיטה או פעולה מסוימת שעוזרת בנושא החשבון בבית הספר ? תודה נורית

05 מיכל

New member
עיצות לא, זכרונות כן...

גם לי יש סיוטים מלימוד לוח הכפל כשהייתי ביסודי, לפני כמה עשרות שנים. אגב, אם יש בכך כדי לעודד אותך, יש לי תואר במתימטיקה. אבל כאמור, אף שגם התואר כבר בן כעשרים שנה, את הסיוט של לימוד לוח הכפל אני עדיין זוכרת.

לוח הכפל, זה לא הסיפור........

ממונה יקר לוח הכפל הוא בעצם סימפוטום לבעיה ולא הבעיה. עם ילדים כמו שלנו חשוב מאד לעבוד קודם כל על הבנת הפעולות המתמטיות ורק א"כ על אוטומציה. מתוך מה שאתה כותב נראה לי שהילד מבין את הפעולה ולכן אין מקום לדאגה. אני כבר ילדה ממש גדולה!!! לא יודעת את לוח הכפל בע"פ (טוב חלק אני כבר יודעת) ועוסקת ב: "דידקטיקה של המתמטיקה בחינוך המיוחד" באמת לא אסון. התובנה המתמתמטית היא הבסיס לכל. אין ספק שקל יותר בחיים לאלו היודעים את לוח הכפל / עשרת שניה... בע"פ. אם הילד רוצה לדעת את הלוח בע"פ ואתם מוכנים להשקיע בזה 15 דק' כל יום באופן עקבי, לאורך שנה, אשמח לשלוח לך את הדרך לעשות זאת. אם הוא לא מעוניין אז פשוט תדביקו לוחות כפל על הצד האחורי של כל המחברות (כמו במחברות של פעם). בהצלחה בכל מקרה דפנה

myboy

New member
אודה לך מאוד אם תשלחי גם אלי

את הדרך ללמד ADD את לוח הכפל. אני ובני נשקיע ונספר. דרך אגב לגבי הכפולות של 5 לימדתי אותו לדמיין את השעון. האם יש שיטה טובה ללימוד אותיות ה- ABC ?(אני רוצה להכינולקראת שנה הבאה...) תודה מראש, אמא שרוצה להשקיע

באנגלית אני לא מומחית

אבל אם אני מתייחסת לזה כל הוראת שפה אז את בהחלט יכולה להשתמש בכלים מוכרים כמו: משחקי זיכרון, לוטו, פלונטר, באולינג... בהצלחה דפנה

לדפנה

אודה לך על כל רעיון לשפר את זכירת לוח הכפל . ניתן להשקיע עם הילדה כעשר דקות רבע שעה ביום , כיצד ניתן ללמוד זאת באופן עקבי ? נניח שלומדת את לוח הכפל של שלוש אז כאשר עוברים לארבע היא שוכחת את הכפולות של שלוש . קשה לה מאוד גם כאשר היא יודעת להפוך לחילוק . לדוגמא נניח שהיא יודעת כמה זה ארבע כפול שלוש בעל פה אז כאשר שואלים אותה כמה זה שתים עשרה לחלק לארבע היא מתחילה מחדש ולא נעזרת במידע שיש לה שארבע כפול שלוש זה 12 . שוב תודה (המצב גורם הרבה מתח ביננו ושנאה לשעורי חשבון ) כאשר בפועל מדובר בילדה מאוד חכמה . נורית

כפל והבנה

מתוך תיאור המצב אני מבינה שהילדה מבעצם לא מבינה את עקרונות הכפל ולכן אני בכלל לא הייתי עובדת איתה בשלב זה על למידת עובדות הכפל בע"פ ולא מחפשת פתרונות לתרגילים אלא הייתי עובדת על הבנה. כמו שכבר כתבתי לא מצליחה לשלוח תגובה רגילה ולכן בקום קישור אני מצרפת כתובת אינטרנט יש חוחר הנוגע להבנת הכפל. http://www.tiltan.com/s439/acontent%20catalogue/ditems/c1167.php בהצלחה דפנה

doris12

New member
לוח הכפל- אשמח ללמוד וללמד את בני

אשמח באם תוכלי לשלוח גם לי תודה- דוריס

hagit1114

New member
ריטלין

בני בן 12 מקבל ריטלין מכתה א' העלנו עכשיו את המינון ל40 מ"ג כל היום אבל בשעה 12 כאילו שהוא לא קיבל כלום ומתחיל אצלו התקפי זעם אינני יודעת מה לעשות אני חסרת אונים אנא עזרו לי

liac

New member
אני אשמח לקבל את השיטה ללימוד לוח ה

דפנה שלום, אשמח לקבל את השיטה איך ללמד את בני את לוח הכפל כתובת המייל שלי: [email protected] תודה

לכולם - לא מצליחה לשלוח תגובה רגילה

ולכן לא יכולה לצרף את המסמכים הרלוונטיים לנושא הכפל למרות שבשעתיים האחרונות רק ישבתי על הכנת מסמך ההסבר. שלחתי את החומר לזיווה במייל כולי תקווה שהיא תצליח להעלות אותו לכאן. דפנה

למעלה