לוח הכפל המרגיז

מצב
הנושא נעול.
מצאה חן בעיני השיטה של

לא להכריח אותה לשנן
חבל סתם לקלקל. יש לכם עכשיו חופש גדול מה שאומר מספיק זמן בשביל לתרגל אותה בכך שפשוט, ספונטנית, תשאלו אותה שאלות בכפל. עם הזמן והתרגול השיטות (הנכונות!) שלה יהפכו להיות יותר מהירות והיא גם, בין אם היא תרצה ובין אם לא, תתחיל לזכור את התוצאות...
מצאה חן בעיני השיטה של
כפל ב9. לא היכרתי את זה קודם.

Forum User

New member
מציעה לקרוא את "חשבון להורים"

לוח הכפל המרגיז
בתי לא מצליחה ללמוד בעל פה את לוח הכפל . עד היום היא השתמשה בכל מני שיטות שונות ומשונות להגיע לתוצאה אמנם, השיטות מאוד יפות ויצירתיות אבל לוקח לה לפעמים הרבה זמן לפתור הילדה מסרבת ללמוד בעל פה . זה נראה לה חסר תועלת וכאשר היא מנסה ללמוד זה מבלבל אותה והיא סתם מנחשת ועונה תשובות לא נכונות . למרות שבבית הספר ההוראה היתה ללמוד בעל פה . תמיד אמרתי לה שהעיקר שהיא תגיע לתוצאה נכונה ולא משנה באיזה דרך . בשנה הבאה יתחילו ללמוד כפל של מספרים דו/תלת ספרתיים החשש שלי שזה יעכב אותה מאוד בפתרון התרגילים , מדובר גם בתרגילי חילוק. האם יש לכם איזו שיטה או דרך שאוכל לעזור לה ?
מציעה לקרוא את "חשבון להורים"
של רון אהרוני, שדן בין השאר בשינון של לוח הכפל. מומלץ לקרוא את סיכום האירוח שלו בפורום מתמטיקה. ספציפית לנושא לוח הכפל זה מה שהוא ממליץ, ועוד טריק. (השיטה שלנו, אגב, היא שיטת הדילוגים, כמו 7-בום...)

ללמוד דברים בעל פה זו מיומנות שצריך

לוח הכפל המרגיז
בתי לא מצליחה ללמוד בעל פה את לוח הכפל . עד היום היא השתמשה בכל מני שיטות שונות ומשונות להגיע לתוצאה אמנם, השיטות מאוד יפות ויצירתיות אבל לוקח לה לפעמים הרבה זמן לפתור הילדה מסרבת ללמוד בעל פה . זה נראה לה חסר תועלת וכאשר היא מנסה ללמוד זה מבלבל אותה והיא סתם מנחשת ועונה תשובות לא נכונות . למרות שבבית הספר ההוראה היתה ללמוד בעל פה . תמיד אמרתי לה שהעיקר שהיא תגיע לתוצאה נכונה ולא משנה באיזה דרך . בשנה הבאה יתחילו ללמוד כפל של מספרים דו/תלת ספרתיים החשש שלי שזה יעכב אותה מאוד בפתרון התרגילים , מדובר גם בתרגילי חילוק. האם יש לכם איזו שיטה או דרך שאוכל לעזור לה ?
ללמוד דברים בעל פה זו מיומנות שצריך
לפתח. חישובים בראש עוזרים. זאת בנוסף לעצות של FORUM USER

אוי, הייתי גם כזו (+וידוי)

לוח הכפל המרגיז
אוי, הייתי גם כזו (+וידוי)
אני חייבת להתוודות - המבחן היחידי שהעתקתי בו בחיי היה בכיתה ג', כשעברתי בית ספר לביצפר שבו כבר סיימו ללמוד את לוח הכפל, אז במבחן על זה הצצתי בדף של לוח הכפל כי סירבתי לזכור אותו בעל פה ולא היה לי זמן...
(סולחים לי?) בכל מקרה, את יכולה באמת לתרגל איתה מדי פעם בחופש, בדרכים קצת יותר יצירתיות (למשל "אני רוצה שלוש עגבניות, ועל כל עגבנייה תני לי חמישה זיתים, בשביל הסלט..."), זה ייכנס לה לראש. באמת שאל תלחצי, בסוף לומדים. אפילו אני למדתי...

yuvalmadar

New member
אני עוד לא זוכר כמה זה 7*8 בע"פ

לוח הכפל המרגיז
ומסתדר גם בלי זה.

פלגיה

New member
בדיוק רציתי להגיד את זה

ומסתדר גם בלי זה.
בדיוק רציתי להגיד את זה
אני לא מקפידה שהילדים שלי יידעו בעל פה את לוח הכפל. אני מקפידה רק על 6 כפול 7 ו- 7 כפול 8. אלה החשובים ששוכחים אותם

ציפי ג

New member
מעניין

בדיוק רציתי להגיד את זה
אני לא מקפידה שהילדים שלי יידעו בעל פה את לוח הכפל. אני מקפידה רק על 6 כפול 7 ו- 7 כפול 8. אלה החשובים ששוכחים אותם
מעניין
את רוצה להגיד לי שזה עקב אכילס של מרבית יודעי לוח הכפל?

כן, זה באמת כך !

מעניין
את רוצה להגיד לי שזה עקב אכילס של מרבית יודעי לוח הכפל?
כן, זה באמת כך !
לזה אני התכוונתי בהודעה למעלה, שיש להתרכז רק בכמה בודדים שהם קשים, ואת היתר זוכרים בקלות. מנסיון שלי, הקשים הם אכן: 6*7 ו-7*8 (שאת זה האחרון באמת זכרתי בשיטה הזו של מספרים עוקבים 8*7=56, כלומר יש כאן סדרה 5678), וגם הכפולות של 9 הן קשות.

לנו יש שיטה!!! שיטה שעובדת!!!

לוח הכפל המרגיז
הייתי חייבת לכתוב מהבית כדי שהבת שלי המומחית תעזור לי לא לטעות, ואני מקווה שנצליח להסביר את הפטנט בכתביה בלי להראות באצבעות. אז ככה: השיטה טובה לכל הכפולות החל מ 6*6 ועד 10*10. כל יד מסמלת את אחת הכפולות. מרימים בכל יד את ההפרש בין הכפולה האחת ובין 5 (למשל אם רוצים לכפול 6 - מרימים אצבע אחת, אם 7 - שתיים וכו). האצבעות המורמות "שוות" כל אחת למספר 10. את האצבעות שנשארו מקופלות בכל יד כופלים זו בזו. ומחברים לעשרות מקודם. דוגמאות: 6*6: בכל יד מרימים אצבע אחת (אגודל הכי קל) - כי ההפרש בין 6 ל5 הוא אחת. כל אחת מאלה שווה 10 ויחד הן שוות 20. נשארו בכל יד ארבע אצבעות מקופלות. כופלים 4*4 =16. מחברים 20+16 והתוצאה: 6*6=36. 8*9: מרימים ביד אחת שלוש אצבעות וביד השניה ארבע. יחד הן 70.נשארו ביד אחת אצבע אחת מקופלת ובשניה שתיים. הכפולה שלהן 1*2=2 והחיבור: 70+2=72=9*8. אחרי קצת תרגול זה יוצא יופי ומהר. לא האמנתי שהיה לה קל יותר לחשב כך מאשר לזכור את התוצאות - אבל עובדה.

מבטיחה לנסות

הייתי חייבת לכתוב מהבית כדי שהבת שלי המומחית תעזור לי לא לטעות, ואני מקווה שנצליח להסביר את הפטנט בכתביה בלי להראות באצבעות. אז ככה: השיטה טובה לכל הכפולות החל מ 6*6 ועד 10*10. כל יד מסמלת את אחת הכפולות. מרימים בכל יד את ההפרש בין הכפולה האחת ובין 5 (למשל אם רוצים לכפול 6 - מרימים אצבע אחת, אם 7 - שתיים וכו). האצבעות המורמות "שוות" כל אחת למספר 10. את האצבעות שנשארו מקופלות בכל יד כופלים זו בזו. ומחברים לעשרות מקודם. דוגמאות: 6*6: בכל יד מרימים אצבע אחת (אגודל הכי קל) - כי ההפרש בין 6 ל5 הוא אחת. כל אחת מאלה שווה 10 ויחד הן שוות 20. נשארו בכל יד ארבע אצבעות מקופלות. כופלים 4*4 =16. מחברים 20+16 והתוצאה: 6*6=36. 8*9: מרימים ביד אחת שלוש אצבעות וביד השניה ארבע. יחד הן 70.נשארו ביד אחת אצבע אחת מקופלת ובשניה שתיים. הכפולה שלהן 1*2=2 והחיבור: 70+2=72=9*8. אחרי קצת תרגול זה יוצא יופי ומהר. לא האמנתי שהיה לה קל יותר לחשב כך מאשר לזכור את התוצאות - אבל עובדה.
מבטיחה לנסות
את זה יש סיכוי שהיא תסכים ללמוד , כי זה קצת שונה מהדרכים המקובלות שכל כך משעממות אותה .

galit31

New member
תסתכלי גם כאן

מבטיחה לנסות
את זה יש סיכוי שהיא תסכים ללמוד , כי זה קצת שונה מהדרכים המקובלות שכל כך משעממות אותה .
תסתכלי גם כאן
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?שעור_לוח_הכפל יש שם מגוון שיטות ואפשר להשתמש במה שנוח לילדה

מורטון ../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif../images/Emo124.gif

מבטיחה לנסות
מורטון

ניסיתם? יש תובנות? נורא מעניין אותי כי אני לא מכירה אפחד שמשתמש בשיטה חוצממנה...

מצב
הנושא נעול.
למעלה