לוח הכפל המרגיז

מצב
הנושא נעול.
היי

מורטון תראי
היי
קודם כל למדתי בעצמי , ניסיתי ללמד את בעלי והוא התבלבל הסברתי לילדה באופן כללי ואני צריכה להתחיל לתרגל איתה . חבל שבזמני לא ידעתי שקיימת שיטה כזאת . בכל מקרה גם את זה אני מנסה איתה בעדינות כדי שלא תפתח "אנטי" גם לזה . ובהקשר זה שאלה נוספת . אם משתמשים בשיטה זו ולא זוכרים בעל פה . אז מה עושים כשיש תרגיל חילוק ? ושוב תודה

אני מניחה שהכוונה היא

היי
קודם כל למדתי בעצמי , ניסיתי ללמד את בעלי והוא התבלבל הסברתי לילדה באופן כללי ואני צריכה להתחיל לתרגל איתה . חבל שבזמני לא ידעתי שקיימת שיטה כזאת . בכל מקרה גם את זה אני מנסה איתה בעדינות כדי שלא תפתח "אנטי" גם לזה . ובהקשר זה שאלה נוספת . אם משתמשים בשיטה זו ולא זוכרים בעל פה . אז מה עושים כשיש תרגיל חילוק ? ושוב תודה
אני מניחה שהכוונה היא
שבסופו של דבר כן זוכרים איכשהו, השאלה היא רק: מה הדרך.

הסיפור של השיטה

היי
הסיפור של השיטה
הוא הסיפור של סבא שלי ז"ל שלפני המווון שנים לימד אותי אותה - ואני לא יודעת לומר אם הוא למד אותה ממישהו או המציא בעצמו. תמיד התייחסתי אליה כמו לחשבוניה ידנית. לא יודעת פטנטים לחילוק. אשאל את אמא שלי - או שת המחשבנת בעצמה - אולי יש פטנט.

אין סוף לפלאי המתמטיקה !

לנו יש שיטה!!! שיטה שעובדת!!!
הייתי חייבת לכתוב מהבית כדי שהבת שלי המומחית תעזור לי לא לטעות, ואני מקווה שנצליח להסביר את הפטנט בכתביה בלי להראות באצבעות. אז ככה: השיטה טובה לכל הכפולות החל מ 6*6 ועד 10*10. כל יד מסמלת את אחת הכפולות. מרימים בכל יד את ההפרש בין הכפולה האחת ובין 5 (למשל אם רוצים לכפול 6 - מרימים אצבע אחת, אם 7 - שתיים וכו). האצבעות המורמות "שוות" כל אחת למספר 10. את האצבעות שנשארו מקופלות בכל יד כופלים זו בזו. ומחברים לעשרות מקודם. דוגמאות: 6*6: בכל יד מרימים אצבע אחת (אגודל הכי קל) - כי ההפרש בין 6 ל5 הוא אחת. כל אחת מאלה שווה 10 ויחד הן שוות 20. נשארו בכל יד ארבע אצבעות מקופלות. כופלים 4*4 =16. מחברים 20+16 והתוצאה: 6*6=36. 8*9: מרימים ביד אחת שלוש אצבעות וביד השניה ארבע. יחד הן 70.נשארו ביד אחת אצבע אחת מקופלת ובשניה שתיים. הכפולה שלהן 1*2=2 והחיבור: 70+2=72=9*8. אחרי קצת תרגול זה יוצא יופי ומהר. לא האמנתי שהיה לה קל יותר לחשב כך מאשר לזכור את התוצאות - אבל עובדה.
אין סוף לפלאי המתמטיקה !

קרמבלה

New member
אני יכולה להעיד על עצמי, שכמה שלא

לוח הכפל המרגיז
בתי לא מצליחה ללמוד בעל פה את לוח הכפל . עד היום היא השתמשה בכל מני שיטות שונות ומשונות להגיע לתוצאה אמנם, השיטות מאוד יפות ויצירתיות אבל לוקח לה לפעמים הרבה זמן לפתור הילדה מסרבת ללמוד בעל פה . זה נראה לה חסר תועלת וכאשר היא מנסה ללמוד זה מבלבל אותה והיא סתם מנחשת ועונה תשובות לא נכונות . למרות שבבית הספר ההוראה היתה ללמוד בעל פה . תמיד אמרתי לה שהעיקר שהיא תגיע לתוצאה נכונה ולא משנה באיזה דרך . בשנה הבאה יתחילו ללמוד כפל של מספרים דו/תלת ספרתיים החשש שלי שזה יעכב אותה מאוד בפתרון התרגילים , מדובר גם בתרגילי חילוק. האם יש לכם איזו שיטה או דרך שאוכל לעזור לה ?
אני יכולה להעיד על עצמי, שכמה שלא
ניסיתי, לא הצלחתי ללמוד את לוח הכפל, ותאמינו לי שממש ניסיתי. המון המון. היום, למרות הדוקטורט והפסיכומטרי המעולה, אין לי את לוח הכפל בראש. אני נאלצת בכל פעם לחשב אותו מחדש. אומנם במהירות, אבל בחישוב ולא בשליפה. כפולות 5 זה גם קל: מכפילים ב 10, ומחלקים ב 2.

מצב
הנושא נעול.
למעלה