לוגיקה ורצף הזמן

תתפלא

אבל אני אולי אחד מהיחידים פה שכן קרא את הודעות לנצח (עד הסוף אפילו) וגילה שהן מלאות בדמגוגיה הקשרים לקויים. ויותר מכך - שחצנות, צרות מוחין ופנאטיות. ועוד יותר מכך - איך אפשר להתייחס ברצינות לאדם שחושב שהוא המשיח? אברבאנל מלאה באנשים כמוהו וזה תסמין פסיכולוגי נפוץ. מלבד זאת, ההכללה שלך שפסילה על הסף מונעת ממני להיות פילוסוף היא לא נכונה. כי אתה בעצם פוסל על הסף את הפסילה שלי. כל העניין בפילוסופיה היא לא להיצמד למעין מוסכמות מגוחכות כגון : שמישהו אמור לקבל דיעה (או לא לפסול אותה) אפילו אם היא טיפשית להחריד. ובמקרה של לנצח אני בהחלט פוסל גם אותו ואת דיעותיו מנימוקים ברורים לחלוטין. ואתה לא יכול לשלול את הלגיטימיות של זה באמצעות איזשהי הכללה טיפשית.

ל נ צ ח

New member
ועל זה הנאמר, הפוסל במומו פוסל

רשע שהוא צל לעומתי אתה ילד דפקט, שמחתך להרע לי תתהפך עליך ילדון אימבסיל סערת יהוה על מרשעים אימבסילים שכמותך יחול: *ירמיה כג* (יט) הִנֵּה סַעֲרַת יְהֹוָה חֵמָה יָצְאָה וְסַעַר מִתְחוֹלֵל עַל רֹאשׁ רְשָׁעִים יָחוּל: (כ) לֹא יָשׁוּב אַף יְהֹוָה עַד עֲשׂתוֹ וְעַד הֲקִימוֹ מְזִמּוֹת לִבּוֹ בְּאַחֲרִית הַיָּמִים תִּתְבּוֹנְנוּ בָהּ בִּינָה: (כח) הַנָּבִיא אֲשֶׁר אִתּוֹ חֲלוֹם יְסַפֵּר חֲלוֹם וַאֲשֶׁר דְּבָרִי אִתּוֹ יְדַבֵּר דְּבָרִי אֱמֶת מַה לַתֶּבֶן אֶת הַבָּר נְאֻם יְהֹוָה: (כט) הֲלוֹא כֹה דְבָרִי כָּאֵשׁ נְאֻם יְהֹוָה וּכְפַטִּישׁ יְפֹצֵץ סָלַע: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
השמחים לעשות רע יגילו בתהפכות רע

*משלי ב* (יד) הַשְּׂמֵחִים לַעֲשׂוֹת רָע יָגִילוּ בְּתַהְפֻּכוֹת רָע: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

התוועדות פרטית

אמרתי שאתה מתיימר לדעת את תוכניתו של אלוהים. לא אמרתי שאתה מתיימר לדעת את כל תוכניותיו של אלוהים. ולכן טענתך כי שטות דיברתי הינה טעות או רישעות. הדגשתי כאן את המילה כל כי הצלחת להסיט אותי מהנושאף, אבל הייתי צריך להדגיש את המילה מתיימר כי היא זו הדומיננטית לגבי טענותיך. ואתה ממשיך בסורך ומפרש כרצונך את דבריו והתנהגותו של האלוהים, כאילו מסר אותם לך באיזושהי התוועדות פרטית.

shabaz

New member
אם אתה יודע את כל מה

שהוא יודע-אתה יודע את כל מה שיקרה... זה כבר צועק דטרמיניזם מוחלט, ככה שלמרות שאתה יודע את זה, זה לא אומר שאתה יכול לשנות זאת, ולא כתוב איפשהו שאתה יכול לשנות משהו לגבי זה. לפי דעות אחרות המודעות שלך לגבי דברים מסוימים נותנת לך אפשרות לשנות אותם. כמו למשל-אם אתה מודע לכעס, טוענים שאתה יכול לשלוט בו <<נשמע לי אבסורד, אבל נניח...>> בכל אופן-אם חרגתי מהנושא, שהוא עצמו לא כל כך מובן מפני שזה כנראה נושא שמקושר אצלך לאיזשהו נושא ידוע בדטרמיניזם או משהו אחר, אז תסביר מעט.

shabaz

New member
הפסקה הראשונה, לשם הבהרה,

היא בהנחה שבשאלה שלך אתה באמת לא מתייחס לאפשרות שאתה יכול לעשות דבר לגבי זה. זאת אומרת...............מעיין בובה מודעת שנשלטת ע"י חוטים. היא יודעת מה קורה לה ומה המטרה שלה, וכו', אבל היאלא יכולה לעשות כלום.

דווקא יש לזה פיתרון מסויים

אם הידע שלקחת מאלוהים תהיה נבואה התגשים את עצמה....

ל נ צ ח

New member
אך ורק באם ורצונו בכך ! ../images/Emo47.gif

לא כל ידע שנלקח מאלוהים (כל הידע הוא מאלוהים)יהיה לנבואת-אמת נביאי-שקר ישנם רבים ורבנים שכאלה בשוק.
*** + *** * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה