לוגיקה ורצף הזמן

ל נ צ ח

New member
ההתנשאות היא שלהם דגי-הרקק מנאציי.

ושל אנשים קטנים. נקודה. המכבדני יכובד והמזלזל בי אזלזל בו פי מונים. נקודה. הפונה אלי על מנת להקטין אותי באין-רחם אגמד אקצץ והשפיל אותו עד לעפר ולגיהנם. הפונה אלי בדרך-ארץ הוא החכם! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ואם כבר אותי עקצת,אז מ'תאומר על זה?

*ישעיה כט* (יג) וַיֹּאמֶר אֲדֹנָי <<< יען כי נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק ממני ותהי יראתם אתי מצות אנשים מלמדה >>> (יד) לכן הנני יוסף להפליא את העם הזה הפלא ופלא ואבדה חכמת חכמיו ובינת נבניו תסתתר: ~ * ~ נ.ב: תשכח מגן-עדן של דתיים, אין חיה כזאת, גיהנם מחכה גם לכם. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ועל זה הנאמר, הפוסל במומו פוסל.

רשע שהוא צל לעומתי אתה ילד דפקט, שמחתך להרע לי תתהפך עליך ילדון אימבסיל סערת יהוה על מרשעים אימבסילים שכמותך יחול: *ירמיה כג* (יט) הִנֵּה סַעֲרַת יְהֹוָה חֵמָה יָצְאָה וְסַעַר מִתְחוֹלֵל עַל רֹאשׁ רְשָׁעִים יָחוּל: (כ) לֹא יָשׁוּב אַף יְהֹוָה עַד עֲשׂתוֹ וְעַד הֲקִימוֹ מְזִמּוֹת לִבּוֹ בְּאַחֲרִית הַיָּמִים תִּתְבּוֹנְנוּ בָהּ בִּינָה: (כח) הַנָּבִיא אֲשֶׁר אִתּוֹ חֲלוֹם יְסַפֵּר חֲלוֹם וַאֲשֶׁר דְּבָרִי אִתּוֹ יְדַבֵּר דְּבָרִי אֱמֶת מַה לַתֶּבֶן אֶת הַבָּר נְאֻם יְהֹוָה: (כט) הֲלוֹא כֹה דְבָרִי כָּאֵשׁ נְאֻם יְהֹוָה וּכְפַטִּישׁ יְפֹצֵץ סָלַע: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

מה פתאום?!

א. אני לא צריך לקבל את זה שהכל אפשרי, למה שאני אקבל את הקשקושים הלא מנומקים שלנצח כותב? מאיפה בדיוק לקחת את השטות הזאת? אני אמנם צריך להאמין באפשריותם של דברים רבים אבל לא של כל האפשרויות. ישנן אפשרויות הנפסלות בשל הקשרים לקויים, סתירות לוגיות או בשל כך שאין בסיס להאמין לקיומם. אני לא מבין למה אתה ממשיך עם ההכללות המיותרות האלה... ב. אני לא תוקף את כל מי שחושב אחרת ממני, אני תוקף באופן ספיציפי את לנצח בגלל אופיו הקולקל וייצוגו של הרבה מהדברים שאני לא אוהב בעולם.

אז אתה אומר בעצם

שאתה לא מקבל שום דבר כאפשרות אם אין בסיס מספיק מוצק להשעין את זה עליו? אם זאת לא פסילה על הסף אז אני לא יודע מה כן.

עברית שפה קשה?

אני כותב שאני לא מקבל משהו כאפשרות אם הוא לא מתקבל על הדעת. (מסיבות שונות ומשונות שפירטתי בהודעה הקודמת) אם לא הייתי עושה את זה, הייתי צריך לקבל דברים כמו שהעולם שטוח (דבר שלמען האמת אני דווקא לא פוסל) ודברים אף מגוחכים יותר כמו שלנצח הוא המשיח או ש2+2=5.

אתה יכול להיות בטוח ש2+2 לא שווים

חמש כי האדם ברא את המתמטיקה. האדם לא ברא את היקום, ולכן הוא לא יכול לעמוד על טיבו. כל עוד לא הוכחת שלנצח הוא לא המשיח, את מגביל את עצמך בזה שאתה לא מקבל את האפשרות. אני לא טוען שהוא המשיח, אני די מפקפק, באם יתברר שהוא המשיח אני אהיה מופתע... ..מאוד מופתע. אבל זה לא מונע ממני לקבל את העובדה שזה אפשרי. וזה מתבטא בעוד דברים. פעם אנשים לא האמינו שהעולם עגול, שאפשר להגיע לירח, שנשים יכולות לנהוג. נחש מה, לפחות שני דברים מתוך השלוש הללו כבר הוכחו כאפשריים, אז לך תדע מה עוד יקרא.

אוקיי אני אבהיר את כוונתי...

על מנת לבצע חקר מדעי אתה חייב לפעול תחת הנחות כלשהן ולהתבסס עליהן. אם אני אתחיל להניח שכל הנחה אפשרית ולבדוק כל פעם ש2+2 זה 4 ולא 5 (ואני לא מדבר על ההגדרה המתמטית אלא על ההגדרה הפרקטית) זה יהיה בלתי אפשרי להגיע למסקנות כלשהן בשום דרך. כך שאתה חייב לשלול תיאוריות מסויימות מתוך ביליוני התיאוריות הקיימות בעולם כדי להתקדם. הרי זה לא הגיוני אם אני אאמין שהעולם מורכב מ4 אלמנטים ובו זמנית אקבל את עקרונות תורות החלקיקים השונות. הדוגמא הכי ספיציפית לכך היא הנושא שבו אנו דנים עכשיו. מהימנותו של הכותב הקרוי "לנצח" וטענותיו בקשר לאלוהים ועצמו. בזמן זה אני לא רואה שום בסיס עובדתי (ואף להיפך) לקבל את טענותיו, ואף הגדלתי פעם וניתחתי הודעה שלו שבה הוא כתב שכל החילונים ילכו לגיהינום על כל הדמגוגיה והכשלים הלוגיים שבה (ארז בטח זוכר זאת כשביקשתי להרחיק אותו). אני יכול לתת לך עוד מספר יפה של סיבות מדוע זה לא מתקבל על הדעת שלנצח הוא המשיח או למה טענותיו שטותיות להחריד ומורכבות יותר מרעיונות המגובבים אחד על השני מאשר כקונספט לוגי מהימן. עכשיו תסביר לי בדיוק, למה אני צריך להשאיר פתח במוחי לקבל את האפשרות שלנצח הוא המשיח, כאשר הנסיבות היחידות שיגרמו לכך יהיו נס בלתי אפשרי. אפשר להגיד גם שיכול לקרות נס שירוקן את הכנרת. אז עכשיו בכל דיון אני גם צריך לשקול שהכינרת יכולה להיות ריקה? ולכן בנסיבות הקיימות (כינרת מלאה, לנצח מושגע) אני מוצא לגיטימציה לצחוק על היהרות הפאטתית שלו וכתיבתו הנבזה. אני אשמח אם תסביר לי באופן ספיציפי מדוע זה הופך אותי לפילוסוף פחות טוב, כאשר כל פילוסוף עושה אלימינציה של חלק מהרעיונות (ופילוסופים רבים וגדולים פסלו רעיונות יותר מעניינים מאשר שלנצח הוא דובר אמת/משיח ע"ע ניטשה ופסילתו את רעיונותיו של דקארט) ואלימינציה כזאת היא כלי הכרחי בכל חשיבה מדעית. נ.ב ההשוואה שלך בין כדוה"א שטוח ללנצח המשיח היא אינה תקפה מכיוון שאז לא היו מספיק גורמים לדעת שום דבר על טיבו של כדוה"א ומפאת חוסר הנתונים הניחו עקב תצפיות אמפיריות שהוא שטוח. (בעצם עשו הגדלה של מה שקורה בקנה מידה קטן) לעומת זאת יש דברים שיש לי הרבה יותר נתונים עליהם ולכן אני יכול לפסול אותם בסיכון קטן מאוד (עד זניח) של שגיאה. בדיוק בגלל זה אני לא נוטה לפסול תיאוריות פיזיקליות וזאת פשוט מכיוון שאין לי מספיק מידע עליהם. נ.ב 2 אני חושב שזה דיון מעניין שצריך לקחת אותו מעבר לנושא העיקרי שלא ראוי להיות כזה, לנצח. מה דעתכם חברי פוורם? האם החשבת רעיונות מסויימים כלא מתקבלים על הדעת? פוגעים בדיון הפילוסופי או דווקא עוזרים לו.

אז אם אתה משווה את זה

לתיאורית האלמנטים נגד תיאורית החלקיקים. אתה אמור להבין את העובדה שגם אם אתה מעדיף להאמין בנכונותה של תיאורית החלקיקים, אתה צריך כמו זה גם לקבל את העובדה שיכול להיות שתורת האלמנטים היא הנכונה. פיזיקה היא אמפירית, פילוסופיה היא לא. זה בלתי אפשרי, בהגדרה, להוכיח משהו כנכון או לא נכון, ובהתאם לזה, אף אחוז של סיכון הוא לא זניח. זאת לפחות דעתי.

אבל זאת לא הנחה פילוסופית!

וחוץ מזה אם יקרה נס כלשהו שיגרום לדבריו של לנצח להישמע נכונים, אז אני אשקול את האפשרות הזאת. אבל תסביר לי למה בדיוק זה מונע ממני לצחוק עליו במצב הנוכחי?

ל נ צ ח

New member
הנס שיגרום לדבריו של לנצח להישמע לך

נכונים תלוי בזה שתתפכח מהדביליות החשיבתית בה אתה נמצא ובמקומה שכל-טוב ממנו החכמה והתבונה יהיו בך כמוהם אנשים חכמים ונבונים כעמנואל הלפרין, עדי-נבון, דורון גכטמן יוסי_אב ... וכמוהם עוד רבים אחרים..... אז כאשר תתפכח לא תצא מזאת הקטגוריה לה אתה הכסיל שייך: << איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת >> *תהילים צב* (א) מִזְמוֹר שִׁיר לְיוֹם הַשַּׁבָּת: (ב) טוֹב לְהֹדוֹת לַיהֹוָה וּלְזַמֵּר לְשִׁמְךָ עֶלְיוֹן: (ג) לְהַגִּיד בַּבֹּקֶר חַסְדֶּךָ וֶאֱמוּנָתְךָ בַּלֵּילוֹת: (ד) עַלֵי עָשׂוֹר וַעֲלֵי נָבֶל עֲלֵי הִגָּיוֹן בְּכִנּוֹר: (ה) כִּי שִׂמַּחְתַּנִי יְהֹוָה בְּפָעֳלֶךָ בְּמַעֲשֵׂי יָדֶיךָ אֲרַנֵּן: (ו) מַה גָּדְלוּ מַעֲשֶׂיךָ יְהֹוָה מְאֹד עָמְקוּ מַחְשְׁבֹתֶיךָ: (ז) אִישׁ בַּעַר לֹא יֵדָע וּכְסִיל לֹא יָבִין אֶת זֹאת: (ח) בִּפְרֹחַ רְשָׁעִים כְּמוֹ עֵשֶׂב וַיָּצִיצוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן לְהִשָּׁמְדָם עֲדֵי עַד: (ט) וְאַתָּה מָרוֹם לְעֹלָם יְהֹוָה: (י) כִּי הִנֵּה אֹיְבֶיךָ יְהֹוָה כִּי הִנֵּה אֹיְבֶיךָ יֹאבֵדוּ יִתְפָּרְדוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן: (יא) וַתָּרֶם כִּרְאֵים קַרְנִי בַּלֹּתִי בְּשֶׁמֶן רַעֲנָן: (יב) וַתַּבֵּט עֵינִי בְּשׁוּרָי בַּקָּמִים עָלַי מְרֵעִים תִּשְׁמַעְנָה אָזְנָי: (יג) צַדִּיק כַּתָּמָר יִפְרָח כְּאֶרֶז בַּלְּבָנוֹן יִשְׂגֶּה: (יד) שְׁתוּלִים בְּבֵית יְהֹוָה בְּחַצְרוֹת אֱלֹהֵינוּ יַפְרִיחוּ: (טו) עוֹד יְנוּבוּן בְּשֵׂיבָה דְּשֵׁנִים וְרַעֲנַנִּים יִהְיוּ: (טז) לְהַגִּיד כִּי יָשָׁר יְהֹוָה צוּרִי וְלֹא עלתה \{עַוְלָתָה\} בּוֹ: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
מחוסר הבנתך לנקרא מקיא השקר והכזב

אתה פשוט ילדון שחוכמתו להחטיא בדבר על כל מיני חצאי-אמיתות מהם "ניתוחיך" כלפי כאשר ברור כשמש שהם לא יותר מאשר נחיתותיך הכוזבים שלך כלפי. לידיעתך אדם חילוני אני מעולם לא אמרתי הדברים כמו שאתה בדלותך השכלית הפושעת "ניתחת" אותם ועוד מתגאה אתה החכמולוג הקטן באומרך על עצמך ""הגדלתי"" כאשר ההיפך הגמור הוא הנכון. חשיבה רדודה וקטנונית ושכל רע שלך ילדון. בושה וחרפה לך. אתה שעוקב אחר מאמריי, טוב מאוד יודע אתה שדבריי בקשר לללכת לגיהינום הם מכוונים לכולם, חילונים דתיים ולכל היתר. מרשעותך הפושעת לא את דבריי ניתחת אלה לא יותר מאשר את רשעותך החולנית כלפי הוכחת. אתה פשוט אדם-קטן ולא חכם אדם ממורמר ואכול קנאה זה מה שאתה. איכס. ********* ^ ******** * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למעלה