להתמקצע או תחביב...

לודמיר

New member
להתמקצע או תחביב...

האם אתם הייתם מעדיפים לעבור הרבה סוסים בשביל להתמקצע בספורט, או להישאר עם סוס אחדכל הזמן, להיקשר אליו ולא לעזוב אותו, ואז סביר להניח שלא הייתם מתמקצעים?

../images/Emo97.gifהזמן עושה את שלו

האמת? אף פעם לא חשבתי על זה לעומק יותר מדיי אבל...מה שיקרה יקרה! אם ייצא לי לעבור הרבה סוסים וכו' אז למה לא? ואם לא - אז לא! ואני אל חושבת שהחלפת סוסים היא הדרך היחידה להתמקצע מה שאני יודעת זה שאת אפולו אנחנו לא מחליפים, ההורים שלי אמרו לי את זה כשקנינו אותו - הוא יישאר שלנו. אז נכון לשנים הבאות אני נשארת עם אותו סוס אבל הזמן יעשה את שלו, אולי ייצא לי לרכב על עוד סוסים בנוסף אולי יהיה עוד סוס - אי אפשר לדעתתתתתתתתתתת נחכה ונראה
מה שבטוח ההחלטה לא חייבת להתקבל עכשיו

arieledaho

New member
../images/Emo41.gifעונה......

היו לי סוסים והחלפתי סוסים והסיבה היחידה זה לא הרמה זה בגלל שכל הזמן היו לי פציעות ברגליים...פפ (המזל שלי........) שאני אקנה סוס (וזה יהיה אפור תפוחים...סוס דרסז' ויודע ממש קצת קפיצות...)אז הוא ישאר שלי ואני אדע מראש שאני רוצה סוס שיתאים לי לפחות עד רמה ג' או משו כזה והוא תמיד ישאר אצלי כי עוברים הרבה ביחד ומקסימום אני אקנה עוד סוס......אני בטוחה שלרוכבים הכי טובים יש איזה שבעה סוסים אבל אחד תמיד היה אצלם מהתחלה......

Saint Marko

New member
שמעי,

כשקונים סוס- אז קונים כבר סוס טוב, לא מתפשרים באיחוד אם אתה רוצה להגיע לתחרויות... ככה זה! צריך להיות הגיוניים. בקשר להחלפת סוס- זה ישמע מוזר אבל אנשים שרואים ברכיבה רק תחרויות וספורט והישגים לא יעניין אותם אם יחליפו גם 50 סוסים בשנה בעצם אולי קצת, וזה עוד מקובל והגיוני- כי הרכיבה היא מבחינתם לתחרויות. אבל ילדים- שהתחילו את החיים שלהם בוא נגיד ככה, והם עדיין חיים עם ההורים בבית וההורים משלמים, אני לא חושב שיאה בכלל להלחיף סוס, צריך לקנות אחד טוב, כי גם זו חייה עם רגש וגם אתם לא בדיוק הולכים להגיע איתו עכשיו לגראנד פרי- למרות שמעטים מאוד- ואפשר לספור על יד אחת הרוכבים שבאמת יש להם את האפשרות והפוטנציל להחזיק סוסים ולהתחרות ולהגיע להשגים מהר מאוד. ככה אני רואה את זה... ואני?! אם אני אקנה סוס\ה.... אז הוא יהיה הסוס הכי טוב שאני אוכל להשיג, מכיוון שגם אני הולך להקשר אליו לגמרי בלי משחקים וגם אני הולך להתקדם איתו- ואני רוצה להגיע להרמה המכסימלית שאני יכול עם סוס כמה שיותר טוב.. בקיצור, העניין מורכב...והוא לא צחוק בכלל.

אממ אבל אור זה לא בדיוק נכון...

כי אתה לא יכול לקנות לילד ב-14 נגיד סוס הכי טוב שיכול להיות.. ותשקיע בו בסוס הכי טוב שיש- נגיד תביא לו סוס שהוא ד' בדרסז' והוא מתחרה 1.30 בקפיצות.. כי סביר להניח שילד בלי נסיון קודם על סוסים אחרים אז הוא יהרוס את הסוס והסוס ירד ברמה.. אני חושבת שאם הורים מחליטים להשקיע בילד בענף ורואים שהילד באמת מעוניין והולך עם זה עד הסוף אז ישקיעו בו בהתחלה בסוס שהוא ילמד ממנו ואחרי זה בסוס ברמה גבוהה יותר כדי שהילד יתקדם ברמה.. לא אומרת לקנות סוס גראנד פרי.. אבל נגיד אני מכרתי את אפולו לא בגלל שאין לי לב ומעניין אותי רק תחרויות ורק לנצח זה ממש לא נכון אחרת ממזמן הייתי מוכרת את אפולו ולא משקיעה בו שנתיים.. מכרתי אותו כי אין לי אפשרות להחזיק 2 סוסים.. אם הייתי גרה במושב אז אולי כי ההחזקה יותר זולה אבל לשלם 1800 ש"ח בחודש על כל סוס בנפרד זה מלא כסף וזה לא כולל פרזולים וביטוח ואימונים וזמן.. אז זה לא פשוט.. ואם הייתה לי אפשרות הייתי שומרת את אפולו וקונה עוד סוס.. אבל אין לי.. ואני מעדיפה להשקיע עכשיו בסוס ברמה יותר גבוהה ושאני ימשיך את העבודה שהגעתי עם אפולו אז שאני יתקדם עם סוס אחר.. כי אפולו סוס טוב והכל אבל חסר לו כמה דברים שאפשר למצוא בסוסים אחרים.. וגם תמיד אצל סוסים אחרים לא יהייה את מה שהיה לאפולו.. מבין?? אז לפעמים צריכים גם להחליף סוסים בשביל "להתקמצע" אם יש כזאת מילה בעברית..

Saint Marko

New member
אוקיי....

בכל מקרה, אני לא התכוונתי לילדים בני 14, התכוונתי ליותר גדולים. ודרך אגב, אני מכיר אנשים באמת הגיעו לרמה גבוהה כבר בגיל 14-15, ואני לא הייתי קונה להם סוס רגיל. ואת יודעת, לי אין סוס, אבל אני כמעט ולא יכול לראות את עצמי קונה סוס ואחרי כמה שנים מוכר אותו בגלל סיבה כלשהי או אחרת.... אני פשוט לא מסוגל לתפוס את זה- אבל זה נובע בגלל כל מיני מניעים. סבבה, יכול להיות שקניית סוסים והחלפה שלהם היא יכולה להיות דבר חכם וטוב לרוכב, אבל לסוסים יש נשמה, ותאמרי מה שאת רוצה, לא קל למצוא באמת באמת בית שישקיע בסוס שלך ויאהב אותו כמו שאתה השקעת בסוס שלך. וזה מה שמפריע לי.. וכן, אולי באמת עדיף לקנות לילדים סוס שהוא לא ברמה גבוהה בהתחלה, אבל בשיא הכנות, אם זה המצב, עדיף אם אפשר לעשות פסניון על סוס של החווה... ולא אחרי 4 שנים שהתלמיד מתקדם ברמה והסוס מתקשר אל הסוס להפרד ממנו.... אני הייתי בוכה שנה אם זה היה המצב שלי. אל תתעצבנו עלי, אני אומר מה שאני מרגיש ורואה מרוכבים אחרים *ולא דווקא את, באמת שזה לא עליך*, וזה לא קל.

חחחח זה בסדר..

לא חשבתי אפילו שדיברת עליי או משהו.. וגם לא התעצבנתי עלייך זה מה שאתה חושב.. רק אמרתי שאני לא מסכימה עם רוב הדברים שאמרת... זה קשה למכור סוס נכון.. במיוחד אחרי שבונים איתו קשר והיה לי קשר דיי חזק עם אפולו.. הייתי שורקת לו בחווה והוא היה עונה לי ומחפש אותי.. והוא כל הזמן חיפש אותי גם שהוא היה קשור הוא הסתכל לראות לאן אני הולכת ושהייתי משחררת אותו הוא היה הולך אחריי והיו כמה פעמים שהוא גם רץ אחריי
אבל אני רוצה להתקדם בתחום הזה ולהתחרות גבוה ובכלל להתקדם ואני מתכננת גם לנסוע לחו"ל אולי לכמה זמן לרכב אחרי הצבא אז אני רוצה להיות ברמה גבוהה.. ובשביל זה אני צריכה סוס ברמה יותר גבוהה מאפולו שיקדם אותי ולא רק אני גם אנשים אחרים.... ולא תמיד יש חוות שיש להם סוסים טובים או בכלל סוסים לפנסיון נגיד בפארק אין סוסים לפנסיון וזה בעייה.. ויש עוד כל מיני חוות.. וכל אחד זה אחרת יש כאלו שיקחו את זה יותר קשה אם ימכרו סוס ויש כאלו שפחות..

חוצמיזה שמקרה של אפולו לפחות,

הוא הגיע לבית הכי טוב שהוא יכול היה לקבל

Saint Marko

New member
את צוחקת עלי!!! זה כל כך נכון.*כנסי

אם את לא זוכרת, אז כשבאתי לחווה ודיבנו על הסוכן סוסים והכל וכו' וכו'.. את כל משפט שלישי דחפת את אפולו למשפט.. ובכלל, זה היה ברור שאת רוצה את הסוס הזה.. ואני די הבנתי שאת תקני אותו בסוף.. =)
ובכלל, את הבית הכי טוב בעולם שיכלו למצוא לו!

../images/Emo97.gifחחח דוגרי כשאני חושבת על זה

במאת עישתי את זה
חחח חמוד
זה היה עוד לפני שבדקתי אותו בכלל

מי לא ירצה את אפולו../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

סוס מושלם שכמותו
ובאמת הגיע לידיים טובות
למרות שאני לא מכירה אותך עד כדי כך מורן

Saint Marko

New member
רק ידיים טובות?! ידיים מושלמות!

והגיע הזמן שתכירי! *אני ילד נסחף*.