להתחיל ללמוד

ASTAR1106

New member
להתחיל ללמוד

שלום. אני בת 27 וחד הורית לילד בן שנה וחצי. מזה יותר משנתיים אני רוצה להתחיל ללמוד משפטים. האם יש מישהו שיוכל להנחות אותי ולהסביר לי את השלבים בהתחלת הלימודים. לאן להתקבל? איך התהליך? מה צריך לעשות? ומאיפה אפשר לקבל כמה שיותר מלגות כי כמובן שכסף תמיד בעיה. הממוצע בגרות שלי הוא בערך 83/84. מוטיבציה ורצון יש בשפע. תודה

הייבי

New member
עם ממוצע כזה את צריכה להתחיל לברר על מכללות

קחי בחשבון שלמעט המכללה החדשה שנפתחת בצפת בשנה הלימודים הבאה, כל המכללות גובות שכר לימוד לא אוניברסיטאי (כ-25,000 ש"ח לשנת לימוד). קיים מגוון רחב של מכללות בשוק, בתור התחלה תשבי קצת על האינטרנט ותראי איזה מכללות יש, איזה מהן בכלל רלוונטיות לך (מיקום, גובה שכר לימוד, תנאי קבלה- קחי בחשבון שיתכן ותדרשי לעשות פסיכומטרי). ברגע שתדעי לאיזה מכללות יש בכלל טעם להגיש מועמדות, את צריכה לקחת מכל מכללה את טופסי הרישום המתאימים, לשלם את דמי הרישום ולהירשם. במקביל, בכל אחד מהמוסדות יכולים להפנות אותך למערך המלגות שהם מציעים. שיהיה בהצלחה

flutter girl

New member
קודם כל,

83-84 לפני או אחרי בונוסים? כי אחרי בונוסים יש סיכוי להתקבל לאונ', אבל זה בהנחה שיש לך זמן, כסף וסבלנות לעשות פסיכומטרי. אם לא, מכללה זו אכן האלטרנטיבה, אבל גם שם לדעתי יש דרישות סף של פסיכומטרי או משהו בסגנון (לא בטוחה). בכ"א, אני יודעת שבמכללה בקרית אונו (כן?) יש מסלול לימודי ערב, בכל השאר זה במהלך היום, כיצד זה מסתדר עם ילד? אני ממליצה לך לפתוח את האתרים של- המכללה בנתניה, בקרית אונו, ברמת גן. אגב, איפה את גרה? שכחת לציין.

QueIronia

New member
ואת עם או בלי אוטו?

אם את בלי אוטו - נראה לי שהמכללה למנהל בראשל"צ תהיה לך הכי נוחה מבחינת הגעה.

ASTAR1106

New member
ממוצע

אני עם אוטו. אבל הם דיברו איתי והם צריכים ממוצע של 90 ומעלה בבגרות. ואת זה אין לי

היי

אני מציעה לך לברר האם באמת לא צריך שם פסיכומטרי. בד"כ כן צריך שיהיה ציון פסיכומטרי, אפילו אם הוא לא משהו. אם באמת את לא זקוקה לפסיכומטרי כדי להתקבל לשם - את יכולה לגשת לבגרות חורף אחת (למרות שאת בת 27 זה לא כזה נורא..) , אני הייתי עושה את אנגלית 5 יח"ל (הבגרות ממש לא קשה ואם אני לא טועה הקורסים במכונים נפתחים ממש עכשיו ויש גם חברה מסוימת שעושה קורס מקוצר ב4 שבועות (אני לא אכתוב איזו חברה כדי לא לעשות לה פרסומת..אין לי מושג אם זה נוגד את חוקי הפורום או לא ואין לי כח גם לקרוא..)) ואפשר ללמוד גם לבד עם החוברות תרגול (יש 3 חוברות וכל אחת עולה בערך 30 שקל..יש שם בעיקר אנסינים ומשימות כתיבת חיבורים) זה יכול לתת לך בונוס ענק. בנוסף אני ממליצה לך להיכנס לכאן ולשחק קצת עם ממוצע הבגרויות שלך ולראות איפה את יכולה לשפר. לדעתי אנגלית באמת יהיה הכי קל והכי רווחי מבחינת בונוסים ואם באמת לא תצטרכי פסיכומטרי אז המכללה למנהל יכולה להיות אופציה טובה עבורך (על אף השכ"ל הגבוה..) בהצלחה.

dori27

New member
המלצתי

ראשית , אני נמצא כרגע בסטאג' ועובד במשרד עורכי דין בבורסה ברמת גן . בשנת 2003 הגשתי מועמדות לבר אילן ות"א , בגרות 10.4 ופסיכומטרי שווה ערך - 680 לאחר פטור מעברית . ולצערי לא התקבלתי ... אז אם את רוצה תנסי ... (אבל לי זה על בסיבובות 1000 ש"ח "הניסיון" הזה - שכלל תשלומי אגרות רישום וערכות רישום ) דעי לך שאת יוצאת למסע קשה מאוד ... גם נפשית וגם כלכלית שסופו בטוח ישתלם שכלתנית אך לא בטוח כלכלית ....

נסי להתקבל לאחת המכללות הפחות טובות

כגון קרית אונו או שערי משפט למשל במכללות האלה, אין ממש נוכחות חובהבשיעורים, יותר קל שם, קרי הדרישות פחות מחמירות ולכן יהיה לך יותר קל לשלב את הלימודים עם עבודה ואמהות

TOOSH6

New member
אבל מה יצא לה מזה ?

התואר של המכללות הללו לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליהם אני ממליץ לך להשקיע עוד קצת בשיפור ציונים וללכת ללמוד באוניברסיטה או באחת משתי המכללות המובילות (הבנתחומי או המכללה למנהל)

הייבי

New member
צריך להכיר לפעמים במציאות

נכון, התארים של המכללות האלה נחשבים פחות, אבל לא מדובר פה על בחורה בת 20 בלי דאגות שיכולה לשבת בבית ולשפר בגרויות ופסיכומטרי. מדובר פה על אם חד הורית שכנראה צריכה לשלב עבודה, גידול ילד ולימודים. במקרה כזה, אם השאיפה היא תואר אקדמי עדיף להתפשר על המוסד ולא לבזבז עוד זמן רב בשיפורים (כי בסוף עד שהיא תצא לשוק העבודה היא תהיה מבוגרת ויהיה לו יותר קשה להיקלט). הרי עם ילד בבית היא לא תעשה סטאז' במשרד מה-20 הראשונים שדורש שעות מסביב לשעון וממילא יש לה כנראה אילוצים. מלקבוע שמכללות אלו יותר נוחות וקלות ועד לטעון שהתואר לא שווה את הנייר עליו הוא מודפס יש פער גדול מאוד וחבל שאתה לא בוחן קצת את העובדות לפני שיוצא בהצהרות כל כך גורפות.

למעלה