להרוג 7 חולדות....

Ishida

New member
אממ זה בסדר אתה לא צריך להגיד לי

שאני טיפשה. אני יודעת וזה מה שחשוב. השאלה היא אם גם אתה מודע לזה שאתה לא ממש חכם?!~ Oo אתה ממש משועמם אה?!~ ואני לא חושבת שיש עכשיו נמלים כי הן יוצאות באור לחפש אוכל ^O^ נסה אולי מחר בבוקר :)

sole te amo

New member
"האוכל של הנחש שלי לא יסבול"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

???????????????????????????????????????????????????????????? אני חותמת לך, שעכבר מעדיף למות בידי הנחש שלך מאשר בידים שלך אוקי
, לא משנה באיזה דרך תבחר. כמו שאתה תעדיף למות כמו שראוי לך-בדרך הטבע, מאשר שיזרקו עליך טלוויזיה על הראש, בלי שום קשר למוסריות עכשיו. ואני צמחונית, אבל בלי קשר- על הצורך של לאכול בשר בני אדם יכולים לוותר, הנחשים- לא. ומי שלא צמחוני, מוצא מספיק סיבות לא לעשות את זה- אל תכנס לדברים שאתה לא מבין {או, שאתה צמחוני
}.

sole te amo

New member
אם יש לכם נחשים אז אתם אוהבים

זוחלים ואם אתם זורקים לנחשים מכרסמים כנראה שהם לא מזיזים לכם בכלל אבל זה שאתם לא אוהבים מכרסמים לא נותן לכם את הזכות להתעלל בהם. אתם בני אדם, אתם מגדלים חיות בבית זה אומר שאתם א-ו-ה-ב-י-ם את החיות האלה. זה לא סותר, לרצוח {במו ידיכם} חיה כלשהי כדי להאכיל איתה חיה אחרת
. זה חיות- זה אותו דבר
מה אתם הייתם עושים אם היו באים אליכם ורוצחים את הנחשים/זוחלים/וואטאבר מול הפרצוף שלכם, כדי להאכיל נשר
. לא הייתם מתקוממים
. זה שהנחשים צריכים לאכול את המכרסמים האלה זה נכון. בני האדם לא אמורים לשבש את שרשרת המזון לחיות הביתיות שלהם רק בשביל להתאים את התזונה ולהקל על החיים שלהם. נחשים אמורים לקבל חולדות
, אז למה להתעלל בהן קודם
, תנו לנחש לעשות את שלו- זה הטבע שלו לא שלכם, אתם לא אמורים להיות אלה שהורגים אותן, בטבע זה לא ככה- למרות שגם הטרריום או מה שזה לא יהיה שבו הזוחלים שלכם נמצאים לא בדיוק טבעי... אבל זה כבר בלתי ניתן לשינוי. ללרצוח יש גם כוונות טובות. אבל זה עדיין רצח. כל מי שלא מזיז לו לחיות כרוצח שיעשה מה שבא לו, אבל אני חושבת שזה צביעות לרצוח חיה בעצמכם בשביל להאכיל חיה- שתדע לרצוח בעצמה יפה מאוד אם רק תתנו לה. עצוב לי לקרוא את השיחה הזאת. "איך לרצוח חולדה", באמת שלא חסרות קבוצות תמהוניות משו שאתם יכולים ללמוד מהם.

רן333

New member
צר לי לבשר לך,

אבל הקטגוריות "בעל-חיים" ו"אוכל בפוטנציה" אינן מוציאות זו את זו. במלים אחרות: יש דברים (כמו דגים, תרנגולות, פרות, חזירים וגם עכברים וחולדות) שהם גם בעלי-חיים וגם מזון בפוטנציה. האשמות ה"רצח" שלך נראות לי קצת תמוהות. האם כל מי שהורג בעל-חיים כלשהו הוא רוצח בעיניך, כולל מי ששוחט כבש כדי לאכול אותו? ומה בנוגע להדברת מזיקים, כמו עכברים, וחולדות ויתושים? האם גם זה רצח? אם התשובות שלך לשאלות האלה שליליות, אשמח לקבל נימוק. מדוע בדיוק את חושבת שהרג חולדה הוא רצח, בעוד שהרג של דג, כבש או יתוש אינו רצח? לעומת זאת, אם התשובות שלך לשאלות הנ"ל חיוביות, אז: א. זה צריך להבהיר לכולנו עד כמה העמדה שאת מייצגת היא קיצונית, לא מעשית, ובלתי מתקבלת על הדעת. ב. מדוע בחרת להיטפל דווקא למגדלי הזוחלים? מדוע לא לצאת באופן גורף נגד כל מי שאינו צמחוני, ולהאשים את רוב רובה של האנושות ברצח? (הניחוש שלי: פשוט קל יותר להיטפל לקבוצות קטנות ושוליות-יחסית כמו מגדלי הזוחלים.)

Bakura

New member
ולמה העמדה שלי היא

"קיצונית, לא מעשית, ובלתי מתקבלת על הדעת", ושלך נורמטיבית, מעשית, ומתקבלת על הדעת? אה, נכון, כי אתה אדם אינטרסנט שעושה מה שטוב לו, מקבוצה שולית וקטנה של מגדלי הזוחלים החסודים. אתה רוצה לאכול חיה? רוץ אחרי פרה לא מעוותת גנטית, למרות שמאוד קשה למצוא כאלו בימינו, באיזה אחו פתוח, שלוף עליה את ניביך וקרע אותה בשיניך, אכול את בשרה נא, ותהנה משרשרת המזון המקורית, ולא זאת שבני האדם בחרו לנוחיותם האישית.

הפעם את צודקת

לרדוף אחרי פרה באחו ולהרוג אותה בנשיכה נשמע לי מאוד מעשי נורמטיבי ולא קיצוני.

Bakura

New member
זה בדיוק מה שהלביאות עושות.

רק עם זברות או תאואים. וזאת באמת נקראת שרשרת המזון.

רן333

New member
זה אכן מה שלביאות עושות.

ומה שבני אדם עושים זה, בין היתר, לגדל חיות ולהשתמש בהן כמקורות מזון, וגם (בין אם את אוהבת את זה ובין אם לאו) לגדל זוחלים ולהאכיל אותם בחולדות ועכברים. עכשיו, ממש כמו שאת לא מטיפה ללביאות בנושא "רצח זברות", אני מציע להפסיק את ההטפה לבני האדם בעניין "רצח" התרנגולות, הפרות, החולדות והעכברים.

Bakura

New member
הלביאות עושות את זה כדי לשרוד.

אתה בפירוש לא. לביאות מצליחות ללכוד רק אחד מכל עשרה ניסיונות. לביאות יכולות לחיות רק על תזונה בשרית עיקרית, בעוד בני האדם הם אוכלי כל ואמורים להיווזן בעיקר מתזונה צמחית. גם אנשים אונסים אנשים ואני לא אוהבת את זה, אז מה אתה מציע? שנפנה למשטרה ונגיד להם "תקשיבו, אולי אתם לא אוהבים את זה, אבל זה קורה, אם אתם אוהבים את זה ואם לא. מה לעשות?" ונחייה בחברה אנרכית ללא חוקים?

רן333

New member
שוב: טיעונים מאוד לא מוצלחים.

1. האם מה שמפריע לך הוא באמת אחוזי ההצלחה? שימי לב לנקודות הבאות: א. האם תהיי מרוצה אם נהרוג רק אחת מכל 10 חולדות? (אם הרג חולדה הוא רצח, האם הרג של 1 מ-10 חולדות אינו רצח של 1 מ-10 חולדות?) ואם נחזור להשוואות (המטופשות, לטעמי) בין הרג חיות לרצח של אנשים - האם, לדעתך, צלף שמתבצר על גג של בית וצולף ב-1 מ-10 עוברים ושבים הוא פחות-רוצח מצלף טוב יותר, שפוגע בכל מי שבו הוא יורה? ב. לתשומת ליבך, ישנם בטבע ציידים שאחוזי ההצלחה שלהם גדולים הרבה יותר מ-1 ל-10. דוגמאות: 1) דב נמלים שצד נמלים. 2) נץ מצוי שצד ציפורים. 3) תנשמת שצדה עכברים. וישנן דוגמאות רבות נוספות. 2. ממש כמו שלביאות אינן יכולות לשרוד מבלי להרוג חיות אחרות, בני אדם אינם יכולים לשרוד מבלי להרוג חיות מסויימות. למשל: גם אם, חלילה וחס, כולנו היינו צמחונים, כדי לקיים חקלאות שתספק לנו מזון עדיין צריך היה להשמיד מזיקים רבים. וישנן גם דוגמאות מתחום הפרזיטולוגיה. 3. שימי לב: לא אני, ולא גולשים אחרים בפורום, טוענים שאין מקום לשיקולים מוסריים ולחוקים. העניין הוא שרובנו נמנעים מהחלת אותם העקרונות המוסריים על חיות ועל בני-אדם. לכן, עניין האנרכיה/העדר-חוקים לגמרי לא רלוונטי כאן: החברה שלנו מורכבת מבני אדם, ולא מחיות, ולכן לגמרי לא ברור מדוע הגבלת השיפוטים המוסריים שלנו לבני אדם בלבד (או: ההימנעות מהחלת אותם העקרונות המוסריים על בני אדם ועל בעלי-חיים) אמורה להוביל את החברה האנושית לאנרכיה.

רן333

New member
אנסה להסביר.

הרעיון הוא כזה: עמדה שלפיה כל מי שהורג בעל-חיים כלשהו, כולל חיות משק שנהוג לאכול, הוא רוצח, עמדה כזו היא קיצונית. ואם מוסיפים לזה התנגדות להרג מזיקים, כמו יתושים, כינים, עכברים וחולדות, זה הופך את העמדה שלך לבלתי-מעשית.

oh-da

New member
איזה מאושרת, היא חולדה!!!1

היא מחכה לרגע שיגאלו אותה מהחיים האלו כדי להיות בגלגול הבא איזה חמוס...

Vivi Sparrow

New member
../images/Emo45.gif תת-רמה וגועליות של בני אדם

אני לא מאמינה שבא מישהו ומבקש "תמליצו לי על דרכים להרוג שבע חולדות", ועוד משתפים איתו פעולה ונותנים לו דוגמאות הזויות ומבחילות. זה פשוט גועל נפש.

Itamar Levy12

New member
באבא אכלנו אותה../images/Emo67.gif

התאילנדים ויפנים עם הנפש העמוקה הגיעו אלינו... כל אנשי 360 להתפנות אתם ממש לא עושים כלום חוץ מלבדר(ואת זה יש כמה חברי פורום שעושים גם כשאתם לא פה) אתם לא הולכים לגרום לנו למכור את הנחשים או להתחיל להאכיל בחסה. במיוחד בשביל כל יפי הנפש: הנחשה שלי אוכלת חולדה שהרגתי שניות קודם והדם עוד ניגר מפיה! באבא איך הנחשה?=)

למעלה