אני לא בטוח שהבנתי אותך.
מדוע הרג חולדה על-ידי ניתוק מהיר של חוט השדרה מהמוח שלה הוא "התעללות לא מוסרית", בעוד שאכילת בשר היא בסדר? האם אתה חושב שהחיות שמשמשות לך למאכל, או משמשות להכנת מזון לכלבים וחתולים סובלות פחות מהחיות שבהן אנחנו מאכילים את הנחשים שלנו? נדמה לי שיש לך בילבול די רציני בעניין מושג הרצח. השימוש המקובל במושג זה מתאר הרג של בני אדם מתוך כוונת זדון. ואם הרחבת המושג הזה כך שיחול גם על המתת חיות, אם ההרחבה הזו לגיטימית בעיניך, אז נראה לי שאתה יכול להאשים ב"רצח" לא רק את מגדלי הנחשים, אלא כל אדם שהורג דג, פרה או תרנגולת כדי לאכול אותם, וגם על כל מי שמועך כינה, מפזר אבקה נגד פרעושים על החתול או הכלב שלו, או בולע תרופה נגד תולעי מעיים. ואם זה באמת מה שאתה טוען, אז צריך להיות ברור לכולם שהשימוש שלך במושג "רצח" רחוק מאוד מהשימוש המקובל במושג הזה. ואם כך, אז אני בספק אם אני אמור להתרגש או להזדעזע כשאתה מאשים אותי ב"רצח". דבר נוסף: אם אתה מרחיב את מושג הרצח כך שיחול לא רק על הרג בני אדם אלא גם גם על הרג של חיות, אז גם לי יש הצעה: בוא נרחיב את מושג הקניבליזם כך שיחול לא רק על אכילת בני-אדם על-ידי בני-אדם, אלא גם על אכילת חיות על ידי בני-אדם. ואחרי ההרחבה הזו - אתה (וכל אדם אחר שאוכל בשר) יוצא לא רק "שותף לרצח", אלא גם קניבל. מה דעתך?