זה שבחרת להיטפל לתירוצים כאלו או אחרים כדי לא לספק לי אותה, זה במסגרת חופש הביטוי שמאפשר לבן אדם גם להעמיד את עצמו באור מגוחך. או שמא רק לך מותר להביע פה דיעות ולי לא?
מפלגה ליברלית, או מפלגה חילונית? חץ היא מפלגה חילונית, שמושרשת בה הרטוריקה של "חרדים-חרדים". שינוי, אחרי התחדשותה, היא מפלגה הרבה יותר סימפטית, בעלת מנהל תקין בהרבה, רשימה שאני אישית יותר מעריך, ובאמת ליברלית.
האם חשבת להצביע למפלגת זכויות הגבר במשפחה או מפלגת המים והטבע? שינוי של היום היא לא שינוי של הבחירות הקודמות. רוב ח"כי שינוי נמצאים בחץ, בדוק את שתי הרשימות ואני בטוח שתחליט את ההחלטה הנכונה.
מצאו את עצמם במפלגה אחת - חץ. תחשוב אם ממש בא לך שיהיו לך נציגים בכנסת אשר אינם יודעים דמוקרטיה מהי, והכסאולוגיה חשובה להם יותר. כמו שאמרו פה, תחשוב טוב טוב טוב. ובאופן כללי, הצבע לפי צו מצפונך בלי קשר למה שנאמר לך פה. כי יש פה נציגים של שינוי ונציגים של מפלגות אחרות שיש להם אינטרס די ברור להמשיך ולפגוע ב'שינוי'.
למעט יריבויות אישיות שהביאו לכך ששתי מפלגות בעלות אותו מצע רבות על אותם קולות. ואני אומר זאת רק בגלל הדמגוגיה של "שינוי" מהבחירות הקודמות שם טענו חבריה שהיא מביאה "נקיון" לפוליטיקה....התברר שהיא מושחתת יותר מהמפלגות הותיקות-במובן הציבורי.
בבחירות הקודמות ולפניהן ש"שינוי" תראה מנהיגות אחרת. מבחינה זאת אין בינה לבין האחרות שום הבדל. מבחינה אידאולוגית כמובן מדובר בעניין אחר אלא שהנושאי ששינוי וחץ מרימים כיום,אינם מענינו של הציבור ולכן אין להן סיכוי לעבור את אחוז החסימה-בעיקר כשהן מפוצלות.
על אפם וחמתם של כל 'אוהבי' שינוי , שינוי כן תעבור את אחוז החסימה וכן תהיה בכנסת הבאה. כולי תקווה שמעתה ההתנהלות של המפלגה שלי, תהיה קצת אחרת ממה שהיא היתה עד עתה.
להבדיל משחיתות פלילית (שאין אותה בשינוי). במפלגה נקייה להבדיל מ"שינוי",אין דיקטטורה של 2 אנשים (קרי לפיד ופורז),והחלטות דמוקרטיות מחייבות. זה שזה קיים לצערי גם במפלגות אחרות-לא מנקה את שינוי.