ברוב המקרים זה כן פשוט, כל עוד
לא מסבכים את זה. ככלל, כשמישהו מנסה להתקרב ואני לא מקלה עליו, זה כי אני לא מעוניינת. בה במידה, כשמנסה להתקרב למישהו והוא לא מקל עלי, אני מבינה - ובצדק - שהוא לא מעוניין. למעשה זו ההנחה הראשונית שלי, בכל סוג של קשר, ומעדיפה שזו תהיה גם הנחת היסוד של האחרים כלפי. זו תמיד הפתעה לגלות שאנשים כן מוכנים להתחבר, ואם הם במקרה רוצים מהחברוּת הזאת בדיוק מה שאתה רוצה ממנה - בכלל נפלת על הג'קפוט. החיים הם לא סרט אמריקאי, אז זה די נדיר. כל השאר פשרות. כיוון שלא רק בלומה ואוריאל לא מבחינים כשמתחילים איתם, אלא גמני, אני באופן אישי דואגת לומר לאנשים במפורש שאני רוצה בחברתם, וגם באיזה אופן. זה לא מחייב את כולם אבל לי יותר נוח לומר במפורש: אני כאן כי רוצה להיות כאן, ולא צריך למהר כי אני לא הולכת לשומקום אחר. להערכתי גם אחרים מוצאים דרכים לומר את זה, וכשמה שאתה שומע הוא כן מהוסס עם ערימה של תנאים - בעיני זה לא כן אלא 'לא' מנומס או 'לא' ששומר אופציות; גם אם אתמול או לפני שבוע זה היה 'כן' נלהב, כי אנשים לא חייבים להישאר באתמול שלהם. הדרך להשאיר את הדברים פשוטים היא, לדעתי, לנהל את הדיאלוג עם האחרים - כאן ועכשיו ולא על סמך פעם, ואיתם ולא עם עצמך. כי כשכל האקשן מתנהל בינך לבין עצמך, האחרים בסביבתך מקבלים את הרושם (המוצדק) שהם מיותרים שם. בקיצור, אם יש משהו שהורג מגע, זה הנוהג של כל כך הרבה אנשים להשאיר את האחרים במעמד של תפאורה: אולי 'פרופ' נחשק, אבל עדיין אביזר במה.