להסתיר מהאשה, סיוט!

אגס 10

New member
האמת,אני פשוט המום לקרוא מה שאתה כותב !

המשפט הזה הצליח להרתיח אותי. כתבת "אם אשתי תחליט לעזוב את הדת זה גם גרוע עבורי,זה יהרוס את כל ההצגה" תסלח לי שאני הולך להתבטא בחריפות אני באמת לא מתכוון אישי אבל בעצם מיצית במשפט הזה את כל מה שאני וכולנו כאן מתעבים בחרדיות. כל האנשים הנשואים שנמצאים כאן בלי נשותיהם מתמודדים יום יום שעה שעה עם הבעיה הקשה של איך להסתדר עם זה שמצד אחד רוצים לחיות את החיים כמו שהם מאמינים בו ומצד שני זה יוצר קונפליקט עם האשה שמאמינה לגמרי,שאיפת כולנו כאן להצליח יום אחד לנסות לשנות את האשה ואז להפסיק לפחות בבית לחיות בשקר או לחילופין דיכאון ועצב מזה שאין סיכוי שזה יקרה וניסיון לחיות עם כל המשתמע ממציאות בלתי אפשרית זו. ואילו אתה מגיע כאן וכותב שבעצם אתה ממש לא רוצה שאשתך גם תהיה כמו, ולמה?כי זה מפריע לך להצגה,זה מפריע לך לקריירה ולמעמד, אני פשוט נחרד לקרוא את המילים המזעזעות האלו מה,אשתך בעיניך,היא המפיקה של הצגת החיים שלך??? היא בשבילך רק העזרה לקידום המעמד והקריירה שלך??? אם היא תחליט לעזוב את הדת תוכל לחיות באמת,תוכל לחיות כמו שאתה מאמין,תוכל להפסיק לחיות בשקר,זה לא מדבר אליך?רק מעמד וקריירה מדבר אליך? מה בדיוק אתה רוצה מאשתך??? היא הכלים שלך לשימוש מטרותיך??? אני פשוט מתבייש שיש אנשים כמוך. הפורום הזה נועד לאנוסים לא לאנשים שמחפשים מעמד וקריירה ונשים.

../images/Emo127.gif כנראה הוא חשב שזה פורום של שבבניקים

שכמובן לא זכו להיות מבין המעטים "שהגיעו לרבד של עומק לימודי מסויים"

אני לא מסכים

קל להסיק מהעובדה שרובם ככולם של האנוסים נשואים שהסיבה היא הנישואין, אבל זו מסקנה נמהרת לטעמי. יש כאן משתנה חשוב נוסף: הגיל. מי שלא יצא בשאלה לפני הנישואין אולי לא יעשה זאת רק בגלל האישה בתקופה הקצרה שלאחריהם, אבל כשחולפות השנים, 10, 20, 30 (פותח האשכול אומר שהוא בן 30) מתוספים משתנים נוספים למשוואה, כמו שהוא אמר, המעמד שלו, הקריירה (יש גם קריירה בממסד החרדי כידוע), וגם אם פתאום האישה תצא מהתמונה (גירושין, התאלמנות) עדיין הוא יתקשה לוותר עליהם ולצאת בגיל מאוחר בלי שום כלים אל העולם החילוני בחוסר כל.

טסט קצר בשבילך!

אחרי כל הלומדעס שלמדן ועמקן כמוך הגיע (מינקות ויניקה כמובן) הנה לך טסט פשוט (כישיבישער והסתכלות הליטאים) נסה לחשוב שכעת נעילה או אמצע יומכיפור, האם כל המחשבות הללו צצות לך. אם כן, יש מה לדסקס איתך. אם לא, אין לי מה להגיב. (כלומר יש, אבל לא מטריח ת'צמי לאנשים מסוג זה)

rachel437

New member
את עצמך אתה מבין

אתה מוכן לקחת סיכון ולנהל רומן מחוץ לנשואין ולא דואג שאם תתפס עם מכנסך מופשלות אתה תפגע בסיכויי ילדך לשידוכים הגונים, אבל אינך מוכן לקחת סיכון ולנסות לשכנע את אשתך לשנות את דרכה, ואתה עוד כותב שאתה בעל מחשבה ישרה, בעיני אתה אגואיסט בעל ראש עקום ומעוות.

לא הבנתי

על איזו הצגה אתה מדבר לעזאזאל? אני מבינה שאם אשתך תצא בשאלה יהיו לכך השלכות. אבל מה זה אכפת לך? ? ? מסקנות שלי: א. אתה רוצה לצאת בשאלה, ושאשתך תשאר דוסית. ב. אתה לא רוצה שהיא תתן לך לראות את הילדים. (?) אתה רוצה לזרוק מאחור את כל החיים. רוצה חיי רווקות (?) רוצה להיות 'כאילו' בסדר. ג. (כתבתי ומחקתי וכתבתי ולבסוף מחקתי.) ובענין הבדידות: 'קשר חברי נשי' למה דווקא נשי? חברת גברים תוכל גם היא לפתור את הבעיה. הלא כן? או שמא אתה רוצה משהו נוסף בדרך? (לגיטימי לרצות וגם להשיג, אך כמו שהובהר ע"י רבים וטובים, יש בתחום הזה גבולות מוסריים שכדאי לאמץ.

בקיצור, אתה רוצה עצות מעשיות לחיים כפולים

כלומר, המטרה שלך היא בעצם להפרד מאשתך בפועל לכמה שיותר זמן, אם אפשר לפגוש אותה רק שעה בשבוע וביתר הזמן להיות לבד, יהיה נפלא מבחינתך. אז מה שאתה צריך זה למצות את היכרותך עם העולם החרדי כדי להבטיח שאשתך תהיה כמה שיותר זמן מחוץ לבית, למשל למצוא לה עבודה עם שעות ארוכות במקום מרוחק, ולעשות את אותו הדבר בעצמך. משגיח כשרות למשל צריך להסתובב עם הרכב כל היום באזורים שונים. תוכל לרכוש מחשב נייד עם מודם סלולרי ולעצור עם האוטו באמצע הדרך מהעבודה הביתה ולגלוש באינטרנט ולראות סרטים וכו'.. להחליף בגדים להיכנס למקומות בילוי חילוניים. מעבר לכל זה, יש לי עוד כמה רעיונות: קודם כל, ליהנות מלימוד תורה אפשר גם בלי לחבוש כיפה על הראש. אתה יכול לשכב ערום על חוף הים בגואה עם תלמוד על הברכיים וליהנות ממנו בדיוק באותה המידה. מעבר לכך, אם אתה גאון תורני אולי יש לך קריירה פוטנציאלית בתחום חקר המקרא והתלמוד באקדמיה, יש יוצאים בשאלה שמתקדמים יפה מאוד באקדמיה הן בתחום זה וגם בתחום חקר החברה הדתית והחרדית עצמה. אבל גם בלי לצאת בשאלה אתה יכול להטות את הקריירה החרדית והמשפחה שלך לכיוון הליברלי ביותר שהחברה החרדית מאפשרת, והגבולות כידוע הולכים ומתרחבים בשנים האחרונות. ולבסוף, כמו שאמרו, אם אתה באמת בעל השפעה, כולנו מקיים שתשתמש בהשפעה זו על מנת לנווט את החברה החרדית למחוזות שפויים יותר מאלו שהיא נמצאת בהם היום. ובכל מקרה, אחרי שכל הילדים מתחתנים, דרגת החופש שלך גדלה מאוד.

עץ שתול

New member
אתמהה

עדיין לא ממש הספקתי לקרוא את תגובות המשתתפים הרבים... אבל הודעתך לא ממש מובנת לי, ואני יסביר: רובנו לא נמצאים כאן כדי לייעץ אחד לשני בקשר מוצפן ומחתרתי מתוך הארון כדי לדעת איך להשתקם מכשלונות, בסך הכל כולנו כאן קודם כל כי זה הבית שלנו, כי כאן אנחנו נוגעים ומרגישים את הדופק לב שלנו שאנחנו חיים נושמים ורוח חיים מפעפעת בקרבינו. וזאת למודעי, אנוס אמיתי: לא מי שחוטא וגומר יותר פעמים ביום זה מה שעושה אותו לאנוס יותר אמיתי, אנחנו כאן כי אנחנו אנוסים שלא לעשות דברים שאפשר לעלות עלינו ובודאי לא דברים כאלה שעלולים להביא לפירוק תא המשפחתי שלנו. ומהפחד שלך שמא תיתפס כנראה שאתה גם נכשל במעשים שעלולים להפליל אותך אם זה ברמת השחיתות ואם זה ברמה המוסרית, ותקן אותי אם אני טועה. ולכן ידידי הנכבד, מעבר לברוכים הבאים והחיבוק האמיץ שאני יכול לתת לך, אני יכול לומר לך ולהעריך שאולי לא קראת נכון את רוח הפורום, אולי לא השכלת עדיין לעצב את אישיותך האנוס ולהטוות את דרכך ההוה או העתיד בדרך מושכלת ובשכל ישר, ולכן אומר לך בצורה ברורה: כאן לא תמצא סיפוקים מיידיים! כאן גם לא תקבל גיבוי וחיזוק לכוונות לא רצויות! ואם בכל זאת תרצה לבנות לעצמיך דרך חיים אנוסה וממוצעת, אז אתה מוזמן להשאר כאן ולשאוב חיזוק עד כמה שידך תשיג...

לסיכום

אם אתה בר מזל תקרא ותקרא כל מה שכתבנו בכל הדפים והבלוגים ובכל ההפניות ואז אולי יפתחו עיני שכלך לראות פלאות שלא ידעת

moshe010

New member
אם אתה מאמין רק רוצה להשתרלל אכן אין מקומך

איתנו אבל אם איבדת את אמונתך אני מקבל אותך בברוכים הבאים ואל תתיחס לקיתונות שקיבלת הרבה מתחילים מקבלים כאלה קיתונות (לאט לאט תלמד להתנסח יותר פוליטקליקרקט) ולמתקיפים מה אתם רוצים ממנו אז הוא אוהב ללמוד גמרא אז חשוב לו המעמד החברתי והערכת החברה אז חשוב לו שלילדים שלו יהיה שם טוב לשידוכים ולא יצטרכו לקבל בעל מום או שבבניק אז מה? איפה הסובלנות? לא כל האנוסים דומים, בסה"כ הוא מתמודד עם בעיה דומה, אלא שלא כמו כולנו הוא מפחד מהחברה יותר מאשר מאשתו יתכן שיש לו באמת מעמד גבוה והערכה וההשפעה וחשוב לו מאוד לא לאבד זאת

למעלה