להסתיר מהאשה, סיוט!

להסתיר מהאשה, סיוט!

השלמתי בחוסר ברירה עם מצבי העגום מול החברה בה אני חי, מול המשפחה המורחבת, ידידים ומכרים וכו' הם משוכנעים שאני אברך ת"ח ירא"ש ומדקדק בהלכה, וכו' כאשר האמת ידועה רק לי....... מול אשתי איני מצליח. איך אפשר להסתיר כ"כ הרבה דברים? הרי אם היא תקלוט את מצבי האמיתי הכל יתפרק...... אנא! תנו לי דרך איך תכל'ס בשטח חיים כך?

קודם ברוך הבא

באמת חיים קשים יש להשתדל שלא יהיה כל כך הרבה מה להסתיר ולהימנע לעת עתה ככל הניתן מכל חטא ועוון ופשע ואשמה בד בבד יש להשתדל להטעימה טיפין טפין מעץ הדעת עד שתיפקחנה עיניה לראות כי עירומה היא ממצוות ומעשים טובים

אין פתרון זמני כלשהו?

שני דברים: א. לא יתכן שלא יהיה הרבה מה להסתיר, זה בלי סוף, החל מתפילות, ברכות, הלכות, אפי' החיבור לאינטרנט, הגלישה בפועל.... וכו' ב. גם להטעימה טיפין טיפין, יתכן שתחריף את הבעיה, כרגע איני חוצה את הקוים מהסיבה הפשוטה שאיני רוצה לפרק את מה שבניתי בעמל רב משך כמה שנים, משפחה, מוסדות חינוך, מעמד תורני, תדמית ציבורית מסויימת, וכו' מי ערב לי שאם היא תכנס לתהליך בצורת "טיפין טיפין" לא יהפך לזרם ושטף אדיר שאחריתו מי ישורנו... אולי היא תחליט ללכת כמה צעדים רחוק ממני? אני מרגיש שמצבי האומלל מחייב אותי להסתיר את זהותי האמיתית גם בעיניה, מחשש שאפסיד גם אותה שהקרבתי עבורה ועבור שאיפותיה עד כה, כ"כ הרבה. בקיצור תסכול! שמתי לב שרוב החבר'ה כאן שותפים זוגית בחיי ההסתר, אני רוצה ללמוד מכאלו שעושים את זה לבד, איך? כיצד?

רגע רגע רגע רגע

אתה לא רוצה לפרק מוסדות חינוך? אתה לא רוצה לפרק תדמית ציבורית מסויימת? משהו פה אומר דרשייני
אתה לא רוצה לפרק משפחה? אני מבינה. אתה לא רוצה לפרק מעמד תורני? איכשהו אני יכולה להבין, כי מעמד תורני כנראה גם מכניס לך הכנסה מכובדת, ואם לא זו הסיבה אז שוב משהו כאן תמוה. אתה רוצה להישאר חרדי, זה מה שאתה רוצה! כי כל אדם שיש לו קצת שכל בקודקודו יודע שבשביל לעשות שינוי בחיים הוא יצטרך לוותר על דברים מהותיים כמו: עבודה, מקום מגורים, וכו, ויצטרך במקום מסויים להתחיל את חייו מהתחלה. אבל אתה משומה לא רוצה לפרק את מה שבנית בעמל רב במשך כמה שנים. טוב, אתה יודע שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. נכון?

מה כאן תמוה?

חרדית תוהה, תביני דבר פשוט, וויתור על מעמד תורני אינו רק ענין של כסף, בחברה שלי (ציבור בני תוירה מובהק) הוא מכיל שם טוב, כבוד, עמדות הנהגה, שההשלכות שלהן על החיים הן מיידיות כמו: ביטחון עצמי, הערכה עצמית, תחושת השגיות, סיפוק אישי וגם ארוכות טווח כגון שידוכים טובים לילדים, ועוד על כל אלו אני לא יכול לוותר מפני שאין לי אפשרות להשיגם בכל אלטרנטיבה אחרת, מה שאני יודע לעשות מצויין!!! זה ללמוד תורה, המצויינות בתחום היא חלק בלתי נפרד מאישיותי, אני אוהב את זה, זה כיף איטלקטואלי בשבילי ותמיד זה היה כך. זה הדבר שאני עושה הכי טוב ואין דבר אחר שאני יודע לעשות. יחד עם זאת אני מחפש דרך פרקטית איך אפשר לנהל חיים "חרדיים" למראית עין גם כלפי האשה, מבלי לגרום לזעזועים מיותרים, ומבלי לוותר על עושר תרבותי כמו ספרים, סרטים, אינטרנט, ואולי אפי' קשר רומנטי מחוץ לנישואין (שסותר לערכי היסוד שלי, אבל אולי אין ברירה) ומבלי לגרום לאשתי לחוש תחושת גועל מה"צבוע" שחי לצידה.... הרי לא יתכן לחנוק את כל החשקים האלו לכל החיים, (מה שעשיתי עד כה במאמץ רב) ומאידך איך ניתן (ברמה הפרקטית) לחיות חיי סתר שכאלו בתוך הבית בו הנך מוערך כאדם ירא"ש ורציני?

שידוכים טובים לילדים???

WTF? אתה הולך לקבור את הילדים שלך בחיים שאתה לא מאמין בהם, רק לשם הנוחות שלך. איך שידוכים טובים מתקשר לכאן? הרי אם תצא, הם יבחרו לעצמם את "השידוכים הטובים" בעצמם. נ.ב. אין צורך להסביר לנו מה המשמעות של מעמד תורני. אתה יכול להיות רגוע, אנחנו יודעים זאת מקרוב.

רק עכשיו ראיתי: "קשר רומנטי מחוץ לנישואין"

אני לוקחת את תגובתי חזרה. מצטערת, אין לי מה להגיב לאדם כמוך.

mik504

New member
קצת מוזר וסותר את עצמו

מצד אחד כתבת להפסיד את "אשתי" ואת מה שהקרבתי עבורה.ומצד שני קשר רומנטי ???? אני לדוגמא שיקוליי היחידים היו הילדים, אך אם אתה אוהב את אשתך שווה לך להקריב עבורה ולהיות אנוס זה לא כל כך קשה כשממול זה פירוק משפחה ילדים ואשה שהקרבת עבורה אתה הרי נולדת לתוך חיים אילו ויודע להסתדר היטב זה קצת מתסכל קשה אבל אפשרי כי כולנו כאלו, אך אם אתה לא מרגיש רגשות אהבה כלפי אשתך אזי אני לא חושב ששוה להשאר במסגרת רק בשביל הילדים,וגם בזה אני מסופק וזה תלוי כמה אתה לא אוהב וכמה אהבת. ותקשיב טוב בגידות יובילו אותך אל מחוץ לקשר בכל מקרה אז עדיף להקדים שלב קודם ולחתוך בכבוד....

mister xy

New member
את יודעת שאין לו הרבה אפשרויות

אז מה את מציעה לו, שיעזוב הכל? הרי אז הילדים ישארו חרדים וינתקו איתו קשר ובסוף גם יכעסו עליו שהוא "הרס" להם את ה"שידוכים".

הוא כותב שהוא מפחד שאשתו תצא בשאלה

הוא רוצה לאכול את עוגה לבד ולא להשאיר פירורים לאחרים. הוא מפחד שאם אשתו תפנים את הבלוף היא לא תסכים למשחק ותחליט לצאת בשאלה ואז תהרוס לו את כל המשחק היוקרתי וכלשונו הטהורה "אם אשתי תחליט לעזוב את הדת זה גם גרוע עבורי, זה יהרוס לי את כל ההצגה." כולם מרגישים את אותה הרגשה, למען התועלת שיש לו מהמשחק הדתי, הוא לא מוכן להתמודד ביחד עם אשתו. אם הוא היה כותב, יש לי 5 ילדים +, התחנתי בשידוך שמעולם לא אהבתי, אין מצב שאשתי תהיה איתי לעולם, אני מפחד לאבד את ילדי או לשלם מזונות וכו'. למרות שלא היינו מקבלים גם אז היתיר לבגידה, היינו מבינים אותו. במצב הנוכחי ממש לא.

מה שלא הבנתי

מה לעזאזל כיף בללמוד תורה כל היום, הרי זו טחינת מים טחונים חסרי משמעות, כשהעיסוק העיקרי, הוא ניסיון לסדר את כל הפאשלות של האמוראים והראשונים ביצירתיות שכולה בלבול מח אחד גדול. איזה סיפוק יש בלשבת כל היום וללמוד חומר שאין בו שום לוגיקה מסודרת, ואין לו שום משמעות בשום תחום, וכל העיסוק לא תורם לשום דבר? אני כל כך לא מבין, עד שאני חושד שמדובר במתחזה כלשהו, ויסלח לי אם שגיתי.

צר לי

שאינך מבין, אבל אצלי זה אמיתי לגמרי, וכנראה מי שלא טעם את זה ולא הגיע לרבד של עומק לימודי מסויים (בפרט בשיטת הלומדע'ס הישיבתית ליטאית, אבל לא רק) לא יבין זאת. הספקתי להכיר בעלי תשובה רבים שניסו וניסו ולא הצליחו, צריך כנראה לגדול ולינוק מינקות את הענין. לדעתי גם רוב בחורי הישיבות וחלק גדול מהאברכים לא זוכים לזה, צריך להיות בעל מחשבה ישרה הבנה עמוקה וצלולה כדי להיות למדן. סליחה אם הרגזתי בדבריי, אלו תחושותיי.

אתה טועה

בגלל שזה מינקותך, שטפו את מוחך כמה זה נפלא, עד שאתה באמת מאמין בזה באמונה שלמה. עובדים עליך. התירוץ ש"צריך לטעום את זה" זה תירוץ טוב כי זה לא ניתן לסתור את זה. תדע לך, לשבת מול המחשב כל היום זה האושר העילאי והאינסופי. אם לא זכית להבין את זה, כנראה שלא בהית מספיק בצג. רק צדיקים גמורים יכולים להבין את התחושה העילאית בכאבי עיניים. אתה נהנה מבילבולי הביצים בגמרא? אין בעייה. אבל זה דפקט, לא משהו "נעלה".

צר לי לאכזב אותך, צריך ראש עקום לכך

רבים וטובים כאן יכלו להשיג משרות (שטעלעס בלע"ז)מכובדות (לא רק מג"ש בקיאות ש"א ביש"ק לבוגרי מתיבתות) הן בשל ידיעת התורה שלהם והן בשל יחוסם. הלומדע'ס הישבתי או הפלפול הפולני הם בועה עם צחקוקי הגדרות, שאין בהם תכלית לכלום. הם רחוקים עד מאוד מכל הגדרת לימוד אינטלקטואלי, ריבוב דברים שאולי נותנים השגות לנפש ריקה. אם היית משוה לחוקרי תלמוד או פוסקי הלכה, ניחא, קיים להם השגות ביצירה. אבל מה יוצא מהלימוד הישיבתי? שאלות ותשובות שאין בינם לתוכנם כלום. שים לב, רק מי שעיקמו את מוחו מילדות בדרך הישיבתית או הפולנית יכול להתחבר ללומדעס - בעלי תשובה אין ראשם עקום בכדי שיתחברו ללומדע'ס. אברכים שבישיבה ראשם לא היה בתלמוד והסיבה שנשארו בכולל בגלל אילוצים חברתיים, קשה להם להתחיל לעקם את ראשם בגיל מבוגר.

moshe010

New member
ממש לא נכון

דבר ראשון יש פה הרבה אנוסים מנושתיהם ובתוכם אני הקטן אני אישית מוחזק בחברה שלי כאדם בעל מחשבה ישרה הבנה עמוקה וצלולה,ולדעתי זהו הגורם הכי דומננטי שדחף אותי לחקור ולברר את נכונות המסורת כי ראיתי. והרגשתי .שדברי הגמ' הראשונים והאחרונים מלאים שטויות כרימון,וכל העקום מחבירו מקובול יותר, וכל הטעם של לימוד התורה יצא ממני עוד לפני שכפרתי, כי הבנתי שאין שום סיכוי שאני יצליח להבין את הסדר בבלאגן ההלכתי וההשקפתי האין סופי, זכותך להנות מלימוד הגמ' אבל אני אישית לא מבין זאת, המקסימום שאני יכול לדמות את זה זה ללימוד ויכוח פוליטי\פילוספי של ילדים בני שבע , אולי אינך יודע זאת אבל החוסר הידע הבסיסי שלהם מבצבץ מכל מימרא ומימרא שלהם, הם חסרי ידע והבנה הן במדעי הטבע והן במתמטיקה ובסטסטיסטיקה בסיסית והן בהיקשים לוגיים

עץ שתול

New member
שטויות במיץ בצים

זה שאתה נהנה מלומדעס זה רק בגלל שסיבנו לך את המוח כמו שכתוב, ואתה ברוב טיפשותך ותמימותך קנית את זה בעורגה. אנחנו לא מבינים את זה כי כנראה שכלנו רחבת אופקים קצת יותר משלך. ואגב, זה גם הסיבה מדוע בעלי התשובה לא מתחברים לזה, כי הם גדלו והתחנכו בחברה שלא דיכאה להם את החשיבה, הם התרגלו לחשיבה יותר רציונלית ומפוכחת, ואולי גם זה מה שבסופו של דבר הפיל אותם לתוך החזרה בתשובה.

אגס 10

New member
כעת הבנתי אותך

בעצם אתה שואל איך אפשר לעשות חיים כחרדי ולחטוא ולהשתרלל ואפי' האשה לא תדע. אני מבין את מה שאתה מחפש רק חושב שפשוט טעית בנו וכבר הסבירו לך את זה טובים ממני יכול להיות שפשוט טעית בפורום ולכאן התכוונת להגיע?... http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=1288 או אולי לכאן? http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=704

למעלה