להמשיך הלאה

ושוב, ההבדל בין

צריך ללא צריך.
בקולונוסקופיה ובאנדוסקופיה למשל אין לך בדיוק אפשרות אחרת. בבדיקות שתיארתי יש. עובדה שמליוני נשים עוברות בדיקות סקירה בטניות ועובדה שמודדים חום למליוני ילדים ללא מדחום רקטלי.
ובמקרה שלי אגב הגיע הזמן כי יש לנו הסטוריה של סרטן במעי הגס, שזה סרטן תורשתי ובנות המשפחה אמורות לעבור את הבדיקה כל שנה מגיל 30. בינתיים, בכנות, לא עשיתי אותה ולא מתכננת לעשות בזמן הנראה לעין. יחד עם זאת, בניתוח שעשיתי לאחרונה היו צריכים לצלם את הגרון שלי, אז החדירו לי צינור דרך האף - חוויה מאוד לא נעימה - שבהמשך הסתבר לי שלא מוכרחים לפעול בצורה הזו, וכשהגעתי לביקורת לפני שבוע אכן ערכו את הבדיקה בצורה אחרת.

kagome10

New member

אני חושבת שהיא התכוונה

לבדיקה משולבת גם בנרתיק וגם בבטן.
הבדיקה דרך הנרתיק בודקת את אורך צוואר הרחם, והאם הוא סגור.
שאר הבדיקה נעשית דרך הבטן.

בדרך כלל בסקירת מערכות מוקדמת בודקים את צוואר הרחם, ורוב הרופאים מעדיפים לבצע בדיקה זו דרך הנרתיק.

אני לא חושבת שזו הכונה

בשבוע 13 לא צריכים לבדוק מה אורך צוואר הרחם.
פשוט יש רופאים שממש נוח להם לדחוף מכשירים פנימה כי "ככה רואים יותר טוב"
היתה לי שלייה קדמית וראו אצלי מעולה.
אני לא מכירה אף אחד שבדקו לה את צוואר הרחם בסקירה המוקדמת. את טכנאית א.ס או רופאת נשים שאת כותבת שזה מה שבודקים בדר"כ? יתרה מזו, עד שבוע 40 שהגעתי לב"ח והתחלתי במשא המיאש בהתחננות לזירוז מעולם לא בדקו לי את צוואר הרחם.

אולי לך לא בדקו

אבל לי כן. אמנם רופא אחד הצליח לבדוק דרך הבטן, אבל שאר הרופאים בדקו וגינלית. יש לי דפים שרופא הנשים שלי נתן עם הסבר לגבי כל הבדיקות, ובסקירה המוקדמת כתוב במפורש שהיא כוללת גם בדיקה וגינלית ובאמת בודקים את אורך צוואר הרחם, שאר הבדיקה היא בטנית. בכל ההריונות שלי ללא יוצא מן הכלל זה היה הסטנדרט.

אבל זו בדיוק מהות ההודעה שלי

זה לא משהו שצריך לבדוק אותו ועל כן בעיני זה פסול.

עשו לי גם במאוחרת נרתיקית

וזה היה עוד יותר משפיל כי הרופא היה מזעזע

דווקא הסקירה הראשונה הייתה מדהימה והרופא היה כל כך מקסים והוא הסביר לי הכל בנחת אני שמחה שהשארתי את זה פרטי שלי זה היה נהדר והוא גם עשה לי דיסק והדפיס לי תמונות הייתי בעננים!

בנוגע לבדיקה כפרטית

זה לגמרי בחירה אישית של ההריונית.איתי הגיעו רק לבדיקה שבה גילו את המין - אמא שלי וכמובן בן זוגי.
לגבי הדיסק את זה עושים לכולם. האמת שגם אני התלרגשתי מאוד אבל מאז ועד היום הדיסק הזה לא נצפה ולו פעם אחת (מקוה שאצלכם יש לו שימוש)
לגבי הבדיקה הפנימית - זה לא נחוץ. אם אין לך בעיה עם זה כמובן שאשריך. אצלי למזלי זה מעולם לא עלה על הפרק.
אגב, למה לא עשית את 2 הבדיקות אצל אותו הרופא/מכון? אפשר לבחור את אחת הבדיקות לעשות בקופ"ח אבל אז זה בלי תלת מיימד. אני עשיתי את שתיהן בפרטי (עם השתתפות של הקופה כמובן)

לבעלך לא איכפת ממך?

לא יכולה להבין למה הוא רוצה להרוס לך את חווית הלידה

את מציגה את בעלך באור רע מאוד של ילד חסר עמוד שידרה לחלוטין מול אימו
אבל עם אחלה עמוד שידרה מולך

ומה עם בעלך?

אני מניחה שהוא יהיה שם.

קראתי את השרשור, ולבי איתך, זה נורא להיות עם אנשי הדווקא. כל מה שאת אומרת להם, הם עושים בדיוק הפוך, ונראה לי שסיבותיה עימה - חמותך שייכת לסוג האנשים האלה, ובסופו של דבר, כמו שאמרו לך רבים לפניי, זאת החלטה שלך

או שלא תספרי לאף אחד, תלדי עם בעלך, ואחר-כך תספרי למשפחה
או שתספרי לאימא שלך, ותשכנעי אותה להיכנס לא ללידה עצמה, אלא לצירים שלפני.

לדעתי, כדי להתחיל בתהליך הבראה של כעסים אובסיסביים שיש לך כלפי חמותך, את חייבת להתרחק במיידי. תני לבעלך לנהל את המלחמות מול אימו, בלי שום קשר אלייך. בסופו של תהליך מי שנפגע מכעס מתמשך זו רק את במיוחד כשאת בהריון.

המליצו לי

בפורומים של תפוז להפסיק לגמרי לשאול עלייה, להקשיב לשיחות שהוא מדבר איתה, כשהוא משתף אותי במשהו להנהן ולא להגיב...

ובזמן האחרון אני עושה את זה ואני מרגישה הקלה משמעותית מאוד...

למשל הוא היה מתקשר אליה ומספר לי את השיחה אחרי וזה היה מרתיח אותי כל מיני דברים הזויים שהיא עושה ופשוט ביקשתי ממנו לא לשתף אותי יותר ואני מרגישה הרבה יותר טוב.

לגבי הלידה עצמה את חושבת שזה בסדר להגיד לו שאני לא מעוניינת שתספר לאף אחד עד שאני אלד?

הוא יגיד שאני עושה אפליה בין אמא שלי לאמא שלו (והוא כבר רגיש לזה גם ככה)

תראי

אם את לא שואלת עליה, וזה גורם לך להרגיש יותר טוב, אז כבר התחלת בתהליך ההבראה, וזה ממש טוב שאת מתנתקת ממנה, ואת צריכה להמשיך בכך כמה שאת יכולה, ולצמצם את המפגשים בינכם למינימום ההכרחי, ושכן נפגשים, תמלמלי לעצמך מנטרה "לא להתעצבן זה האופי שלה, עוד מעט זה יגמר ואני אחזור הביתה". אל תאפשרי לעצמך לצאת מהכלים, כמו כמו שאמרתי עצבים וכעס פוגעים באדם אחד וזהו האדם שכועס ומתעצבן.

לגבי הלידה אני חושבת שזה נחוץ למען השקט הנפשי שלך שלא תהיה שם בסביבה, ואני רואה חשיבות גדולה לא רק למה אומרים, אלא גם לאיך אומרים. אם תפני לבעלך בעדינות וברכות ותסבירי לו בצורה שקולה והגיונית למה כל-כך חשוב לך שלא יתקשר לאימו, הוא לא יעשה כך, כי הוא אוהב אותך ומכבד אותך, ואם הוא ידבר על האפליה אז תסבירי לו בצורה רגועה ככל האפשר שחשוב לך להיות רגועה ושלווה בזמן הלידה, והיית רוצה שזה יהיה אחרת, אך כרגע היחסים עם אימו מתוחים. ותני לו תקווה לעתיד, שאולי זה ישתנה....

ayaht

New member
ברור שזה בסדר.

לידה זה לא מופע בידור ולא קרקס.
זה הגוף שלך ברגעים לא פשוטים.

מי שיימצא שם (פרט לצוות הרפואי כמובן) זה רק מי שאת רוצה.

נכון ששווה להגיד את זה כמו שמייקל מציעה, ככה את יוצאת מלאך ומשיגה מה שת רוצה.
אבל כל דרך טובה, העיקר שתגידי את מה שאת רוצה.

והכי חשוב, שיהיה במזל :)

אמא שלך והיא לא על אותו קו טלפון

את לא חייבת לעדכן את שתיהן באותה השניה.
אבל אם בעלך לא יעמוד בזה וכן יזמין את אמא שלו, אז הוא הבעיה שלך ולא היא.
לגבי הסקירה: להביא בן אדם ולא להכניס אותו זה בעצם לומר לו שהוא רק הנהג מונית.
אבל אם את לא רוצה אותה שם, למה היא צריכה לדעת שיש לך סקירה?
בקיצור, נראה לי שאת מעדכנת אותה על כל פיפס בחייך והיא נדרשת רק להתעדכן ולסתום את הפה.

למה חייבת להיות סימטריה?

אם את אומרת לאמא שלך מחובתך להגיד גם לחמה?
אולי רק אם בעלך יתעקש ואם הוא יתעקש למרות שהוא יודע שהיא רק תעשה לכם בעיות אז יש לך בעיה

בכל אופן בבתי החולים המודרנים חדר הלידה הוא איזור מחוץ לתחום עם אינטרקום ואם חמותך אינה פורצת מקצועית היא תכנס אל חדר הלידה רק אם תאשרו לה ואז רצוי לא לבכות לאחר מעשה

אם את אוהבת

שמסתכלים לך על הפות בעיה שלך...

אני לא אוהבת את זה...

אני אדם מאוד מאוד ביישן באופי שלי ולכן לשבת בפיסוק רגליים מול אמא שלי וחמותי לא בא בחשבון אצלי.

וכן הבאתי אותן איתי כי- 1. חמותי רצתה לא באמת היה לי אכפת אם היא תבוא או לא

2. הזמנתי וביקשתי במיוחד מאמא שלי שתבוא

את יודעת למה גברת חכמולוגית?

למקרה ויגלו חס וחלילה שמשהו לא בסדר עם העובר שאמא שלי תהיה שם להחזיק אותי אם אני אשבר , מבינה? או שכל דבר צריך להגיד לך מילה במילה...

הציניות שלך כבר נמאסה מזמן.....

המלווה לא יושב לך לייד הפות

את מעוות בכל דרך התנהלותך

העיקר שהכל היה בסדר ואמך לא היתה צריכה להרצל במקרה שבירה

טיפ קטן

לרופאי נשים ולבדיקות שכאלו מסתבר.
תבואי עם חצאית / שמלה.
כך את מסירה את התחתונים אבל החצאית עדין מגנה עליך ורק מי שיושב ממש בין הרגליים שלך יכל לראות מה קורה שם.
אני גם מאוד מובכת מדברים כאלו והטיפ הזה עובד מעולה עבורי.
ואז, עם המלווים שלך עומדים לצידך כמו שהם אמורים הם לא רואים שום דבר מלבד חצאית שמכסה את הרגליים עד לברכיים.

למעלה