להמשיך הלאה

אם התהליך בריא

השליה מזינה את התינוק עד שבוע 42 באופן מלא למרות שמתחילה להזקין.
הבת שלי נולדה במשקל של 2.200 בסך הכל. יש מעט מאוד תינוקות שמגיעים לשבוע שלי בכזה משקל.
אני לא יודעת מי מנחשת מתי נכנסה להריון, אני ידעתי בוודאות את התאריך. אז לא היו בלבולים.
את מתווכחת איתי? או שאת סתם אוהבת לכתוב תגובות לא קשורות? תעשי מחקר ותראי את כל הנתונים. אני לא רופאה.

בשבריר שניה

מצאתי לך נתון קטן בויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/לידה

ל"רוב מבקשים הרופאים והיולדת ללדת לידה טבעית, ללא התערבות רפואית. עם זאת, במקרים מסוימים מבקשים הרופאים או היולדת להשרות או לזרז את הלידה. זירוז הוא תהליך שמאיץ לידה לאחר תחילת הצירים, בעוד שהשראת לידה מתבצעת כדי להתחיל את תהליך הלידה. שני ההליכים נקראים בפי העם זירוז לידה.

מספר סיבות עלולות להביא להשראת לידה:

חשש לסכנה לאם מחמת הסתבכות ההיריון.
אם ההיריון מתמשך 42 שבועות או יותר, היות שבתקופה זו השליה אינה מתפקדת כראוי.
סיבוכים במהלך ההיריון, הגורמים לכך שהארכת ההיריון עלולה להביא נזק.
אימות באמצעות בדיקות כי העובר אינו מתפתח כראוי.
אי ספיקה של השליה."

עכשיו אם זה באמת מענין אותך תקדישי לזה עוד 3 דקות ותמציאי עוד 20 מאמרים בנושא

kagome10

New member
כבר אמרתי שלוש פעמים לפחות

שכרגע זה לא מעניין אותי והדיון הזה נמאס עליי.

לא שמתי לב באף אחת מהתגובות שכתבת אלי

ושאליהן אני מגיבה, שכתבת לי שאת מפסיקה את הדיון והפסקת אותו. התגובות שלך היו ארוכות ומנומקות. ואני עונה עליהן. עכשיו כאמור לא אכנס לנושא כי לא כתבת עליו.

kagome10

New member
חשבתי שאת עוקבת אחרי כל השרשור

התגובות שלי אומנם היו ארוכות, אבל היו מנומקות בצורה חלקית בלבד ולא מגובה בראיות מספקות, לדעתי, וחבל לי להשאיר רושם לא נכון רק בגלל שהנושא לא נלמד על ידי ברצינות מספקת.

נומלה

New member
שימי לב בבקשה

שקגומה עצמה מביא מאמרים האומרים שבלידות בית הסיכון יותר גבוה. היא רק משןם מה מוציאה מהם מסקנות עצמאיות הנובעות או מאי קריאת המאמרים שהיא מצטטת או מרצון שהעובדות יהיו שונות.

kagome10

New member
ומה עם הסיכונים לאמא?

הסיכונים לניתוחים והתערבויות לא נחוצות, שגורמים לתופעות לא רצויות ונזק לעתים לכל החיים? זה לא נחשב במדד הסיכונים? הסיכון הוא לא רק למוות אלא גם לסיבוכים ובעיות שלא גורמות למוות.

תפירה או חיתוך של אישה בניגוד לרצונה, ושאר פעולות רפואיות בניגוד לרצונה של האם אלו גם סיכונים

הערה קטנה

למרות שאמרת שאת רוצה לחדול מהדיון הזה, אני כותבת את זה לאלו שקוראות ואולי לא יודעות -
לגבי חיתוך / תפירה בניגוד לרצון. לגבי תפירה אני מקוה מאוד שכל מי שיש לה חתך מלידה רוצה שיתפרו אותה. להסתובב עם חתכים עמוקים שלא מתאחים מאליהם באופן טוב זה לא מומלץ.
לגבי חיתוך - אני ממליצה לכל אישה שעומדת ללדת לעשות סיור במחלקת היולדות (בתי החולים יוזמים, מאפשרים ומעודדים את זה) ולשאול גם מה דעתן של המיילדות על עיסויי פירינאום וחתכים לא נחוצים. אני אישית בחרתי כך בין 2 בתי חולים. בית חולים אחד שבזלזול צחק על השאלה ואמר לי שאין סיכוי שהם לא חותכים בטח ובטח בלידה ראשונה, ובית חולים שני שאמר שיעשה הכל כדי להמנע בכך. ואכן, בבית החולים בו ילדתי, לא ביצעו לי שום חתך וילדתי ללא חתכים ולא תתפרים (השקעתי בעיסוי פירנאום יש לומר) ממליצה לכל אישה לעשות לעצמה רשימה של דברים שחשובים לה, אפידורל, דולה, חיתוך, מה שלא יהיה. ולוודא אם בית החולים מה התפיסה שלו לגבי הענין, ומה המדיניות שלו.

Another Girl

New member
וואלה, הזדעזעתי.

למעלה