להיות עורך\ת דין

להיות עורך\ת דין

כל הזמן אנשים אומרים לי (לא כולם אבל חלקם): אל תלכי להיות עורכת דין, את תתחרטי, תעבדי כל יום עד שמונה בערב ולא יהיה לך זמן למשפחה, ילדים וחיים. בתור בחורה צעירה ורווקה קשה לי לדמיין את חיי המשפחה העתידיים שלי, אבל זה באמת נשמע מפחיד! אני לא רוצה להיות אמא קרייריסטית שאין לה זמן לילדים... כמובן שהכי טוב הכל במידה, אבל האם זה אפשרי? מה אתם חושבים? חחח אולי זה מצחיק לחשוב על זה עכשיו, אבל זה אמור להיות שיקול?

flutter girl

New member
בטח שזה אמור להיות שיקול

בדיוק כמו בכל עבודה אחרת, את לוקחת את החשיבות של שעות העבודה בסוג העבודה, אם את רוצה להיות בבית בשעות מסויימות. העניין הוא שזה מקצוע כ"כ גמיש, ולא בכל מקום עובדים עד 10 בלילה. מה שכן, זה מתבטא בשכר, וגם בותק בסה"כ. אני מכירה עו"ד שעובדים מהבית כדי להיות עם הילדים. תלוי במשרד שאליו הולכים, הכל תלוי.

JaneLame

New member
שיקול לגיטימי

לדעתי כמעט כל המקצועות הרווחיים בישראל הידרדרו למצב הזה שמצפים ממך לעבוד 12שעות ביום. גם בהייטק לא יוצאים מהמשרד לפני 8 בערב בד"כ. אצל האנגלים, האוסטרלים והצרפתים, 6 בערב פונקט והמשרדים ריקים. מי שמוכן לעבוד פחות צריך להתפשר על משכורת. כשבאתי לראיון הראשון במקום העבודה האחרון שלי (עיתונות, לא עריכת דין), בו שהיתי שנתיים בסוף, אפילו לא אמרו לי מה שעות העבודה. לא מגדירים את השעות מסיבות ברורות - ככה כולם נשארים עד הכי מאוחר שאפשר ומרגישים לא בנוח לצאת לפני המנהלים.

Anabol

New member
הכול נכון

אם את רוצה לעשות כסף ממשפטים את תאלצי לעבוד עד 8, או לפחות שעה מאוחרת דומה לזו. המקצוע רווי, והמחיר על זה הוא שעות ארוכות ומשכורת נמוכה יחסית (בהתחלה לפחות). השאלה היא עד כמה זה מתאזן עם הרצון של להיות עו"ד? על מה את מוכנה לוותר? וזה כבר שיקול אישי. צריך לזכור שברוב העבודות המשתלמות בארץ באמת דורשים שעות ארוכות, אבל אני לא חושב שהמצב מוקצן כמו במשפטים. בהייטק לפחות משלמים הרבה.

למעלה