להיות בהכחשה

את צודקת

אני מסכים עם מה שאת אומרת לחלוטין. אנשים שנמצאים ברמת מודעות X, זאת המודעות שלהם.. ומבחינתם זאת המציאות ואין בעיה עם זה. רק אנשים מהצד יכולים להסתכל ולהגיד שיש להם בעיה.. כשהבעיה האמיתית היא של האנשים שמסתכלים מהצד, הם אלה שרואים בעיה.. בהבנה הזאת נמצא המתכון של להפסיק לשפוט את כל העולם ואישתו ולקבל את כולם במצבם ורמת מודעותם.. שהרי טוב להם שם .. ברמה שהם יכולים להגיע אליה בשלב האבולוציוני האישי שלהם כרגע.

אופירA

New member
מנהל
כן חושבים, לא חושבים - זה לא העניין

יש מצב שאדם לא יהיה מודע שהוא משלם מחיר, ויש מצב שהוא יהיה מודע שהוא משלם מחיר, אבל מעדיף את המחיר הזה על המחיר של המודעות. בכל מקרה, הוא משלם מחיר, גם אם אינו חושב כך וגם אם אינו מודע לכך. כמובן שאת לא אמורה לעשות לו את החשבון שלו, ולהגיד לו איך לחיות. אבל את בהחלט יכולה לעשות את החשבון של עצמך, ולומר: אני רואה שהוא משלם מחיר, ואני בוחרת לא לשלם מחיר כמו שהוא משלם. וזה שהוא לא מודע לכך לא גורם לי לכבד אותו... וזה שהוא לא מודע לכך לא מעיד שהוא לא סובל. החשבון הוא כמובן שלי, ולא של האדם. הוא יעשה את חשבונו הוא, ולא אני. סיבה טובה לכך שאני לא אעשה את החשבון שלו, היא משום שאינני מכירה את כל הנתונים שלו - מבנה האישיות שלו, ההרגלים שלו, נסיבות החיים שלו, הכוחות שלו, הבחירות שעשה בחייו, המכשולים שהוא נתקל בהם בחייו. הגדרה של הכחשה תלויה בהחלט בכל הנתונים הללו, ולא כל אדם שאינו ברמת המודעות שלי נחשב מכחיש. הכחשה היא רק יחסית לרמת המודעות של האדם עצמו.

BellA עלמה

New member
אני למדתי הסמסטר קורס

אלימות כלפי נשים ודובר שם הרבה העל הכחשה אבל אני בדעה שאולי זו לא הכחשה אלה דרך אחרת לראות את הדברים . (בשאלה למשל מה היא אלימות ומה לא) למה הרבה נשים שחוות אלימות נשארות עם בעליהן ? האחד יגיד שהן נשארות בגלל ההכחשה האחר יגיד שהן נשארות כי הן לא רואות את זה בחומרה כלכך וכו

למעלה