להיות בהכחשה

BellA עלמה

New member
להיות בהכחשה../images/Emo40.gif

ככה במשך שנים לחיות חיים מלאים בלי שאלות קשות ובלי תהיות על דברים פשוט לזרום האם זה אפשרי לנהל ככה חיים? חיים בסוג של בועה מרופדת ונוכה

שאלה יפה ../images/Emo13.gif

לדעתי, אפשר שזה יהיה ככה לכאורה, אבל עמוק בלב אני כן חושבת שהשאלות והתהיות עולות, בסופו של דבר. הלוא אנחנו בנויים על כל אותם דברים הללו: מחשבות, תהיות ורגשות.

BellA עלמה

New member
שאלה 2

אוקי זה אפשרי אז למה לא? למה לחפור ? אם אפשר פשוט לזרום עם החיים ולחיות מה רע בחיים כאלה?

את יודעת מתי בני ישראל יצאו ממצרים?

על פי אחד המדרשים ששמעתי לפחות, הסיבה שבני ישראל היו משועבדים 400 שנה היא שבמשך כל הזמן הזה הם לא היו מודעים לכך שהם משועבדים. הם סבלו מעבודת פרך, מדיכוי ושלילת החופש שלהם אבל הם בעצם לא הכירו שום דרך חיים אחרת ולכן לא ידעו שהם בעצם משועבדים. המהפך חל כאשר הם גילו שהם בעצם משועבדים וזעקו לעזרה. ("נשמעה זעקתם לפניי..." לא בטוחה שזה הציטוט המדויק אבל בגדול) ורק אז אלוהים עזר להם. כדי לצאת משבי או להשתחרר מסבל אתה צריך לדעת שאתה שבוי או סובל. כל עוד אתה סובל אבל לא מבין "מה רע בחיים האלה" אין שחרור.

BellA עלמה

New member
את כתבת בהודעה קודמת

כאן למעלה שמשפחתך חיה בהכחשה האם לדעתך הם סובלים? הם חיים , הולכים לעבודה , הולכים לאירועים וכו את רואה שהם בדיכאון? הם סובלים?

ועוד איך!

שני ההורים שלי נמצאים בדיכאון כרוני ומתמשך כל החיים. מדובר בבית אלים וקשה אבל אבא שלי למשל מעדיף להכחיש ולהעמיד פנים שהכל בסדר ושיש לנו משפחה נפלאה אבל בדרך סובל מאכילה כפייתית, מרמור וכעס על כל העולם ועוד בעיות. אחותי הגדולה, בת 35 ועדיין רווקה כי היא צמודה לאמא שלי. היא בכלל לא עושה את ההקשר בין הקשר החולני שלה עם אמא שלי לעובדה שהיא לא מסוגלת להתנתק ולחיות חיים עצמאיים. אז כאילו הכל בסדר אבל בעצם יש הרבה סבל רק שהם לא מודעים לו או שפשוט לא יודעים שאפשר גם לחיות אחרת. מעדיפים להכחיש ולטאטא מתחת לשטיח. אני אומרת שאושר מזוייף אינו אושר כלל.

BellA עלמה

New member
אני לא חושבת שלחיות בהכחשה

זה רע (למי שחי ככה) . הוא הרי מתפקד , חי את החיים וזורם איתם. ההכחשה אולי מתסכלת את הסביבה אבל האדם המכחיש מרגיש די בסדר עם עצמו והחיים שלו. לגבי אחותך את חושבת שאם תשאלי אותה אם היא מאושרת היא תגיד שלא?

זה לא רלוונטי

אם את חושבת שלחיות בשבי בלי לדעת שאתה שבוי זה טוב אז סבבה. אגב, הסביבה לא צריכה להיות מתוסכלת מזה כי מי שסובל זה האדם עצמו (גם אם הוא לא מודע לכך) ולא הסביבה. אחותי כל הזמן מקטרת על זה שרע לה, שהיא לא מוצאת בן זוג וכו'. אבל כפי שאמרתי היא פשוט לא עושה את ההקשר בין זה לבין העובדה שהיא פשוט נשואה לאמא שלי...

BellA עלמה

New member
לא כלכך אוהבת את המילה שבי

כאחת שלמה הסמסטר אלימות כלפי נשים וכו לא רואה את זה כשבי . במיוחד שיש כאלה שבאמת חיים בשבי כרגע גם אני חיה במשפחה שלא הכי פשוטה אבל שבי זה ממש לא

BellA עלמה

New member
הסביבה מתוסכלת

כי היא לדעתה רואה מה שהאדם שחי בהכחשה לא רואה. זה כמו שהחוזרים בתשובה מרגישים שהם חיים את האמת והחילונים חיים בשקר כי לא ראו את האמת עדיין. כך מאמינה הסביבה שהאדם שחי בהכחשה חי חיי שקר וזה מתסכל אותה.

אני אשאל אותך שאלה אחרת:

למה בכלל העלית את הנושא לדיון? כאילו, אם את חיה בהכחשה וסבבה לך עם זה, את מאושרת והכל טוב, מה אכפת לך מה אחרים חושבים? אני יכולה למשל לחשוב שאת אומללה, שאת לא רואה את האמת כי את חיה בשקר וכו' אבל אם לך טוב עם זה, מה אכפת לך מה אני או אחרים חושבים? אם טוב לך אז מברוק. לא ככה?

BellA עלמה

New member
שאלתי כשאלה כללית

לא נוגע אלי באופן אישי אני לא חושבת שאני חיה בהכחשה או משהו כזה

כולם חיים בבועה

וכל מי שחושב שהוא לא חי בבועה.. חי בבועה הכי גדולה. אני לא קורא עיתונים ולא רואה חדשות ואין לי מושג הכי קטן בפוליטיקה ומה שקורה בארץ ובעולם ברמות של מלחמות וכאלה. אז תמיד אנשים אומרים עלי שאני חי בבועה. אבל אני שמח, טוב לי, אני יוצא החוצה ורואה עצים ושמש .. במציאות שלי אין מלחמה לא כי אני בהכחשה.. אלא כי במציאות האמיתית שלנגד העיניים שלי.. באמת שאין שום מלחמה. הכי קרוב שאי פעם התרבתי לזה באופן מציאותי זה שראיתי מטוס בשמיים.. זהו .. מעבר לזה אני לא יודע דבר. אז כמו שאני חי בבועה שלי.. שהיא שמחה וסבבה ואני כבר לא מקשיב לכל הדיבורים על מלחמות ופוליטיקה.. כי אני תמיד רואה שמפחידים מפחידים ובסוף ... כלום. אז גם הם חיים בבועה.. בועה שלילית.. רואים יום יום חדשות, מחפשים את הרוע באופן לא מודע.. מאמינים לעיתונים ולחדשות ולתקשורת ונכנסים לסרטים מתוך האמונה שאלה החיים האמיתיים. כולם חיים בבועה.. ומי שחושב שהוא לא.. הוא הכי לא מודע בסיפור הזה.

BellA עלמה

New member
אני לא התכוונתי לרמה

הפוליטית או מדינית . אני מכירה כמה חרדים ודתיים שלא קוראים עיתונים או ראים TV וזה לא מפריע להם לא לדעת. חיים בעולם שלהם וטוב להם

אופירA

New member
מנהל
הבעיה בשאלה שלך

זה שאת מחפשת כלל לכל האנשים. ואין כלל לכל האנשים. יש אנשים שחיים עם זה טוב, ומפתחים מודעות רק ברמה שהם לא חיים טוב עם ההכחשה. למעשה, במושגים שלהם המקום שהם לא מפתחים בו מודעות בכלל אינו נחשב הכחשה אצלם, אלא רק במושגים שלי הוא הכחשה. יש אנשים שבוחרים בהכחשה, משום שהויתור עליה כרוך במחירים שעבור הכוחות והנתונים שלהם נחשבים יקרים מידי. אז גם הם יכולים לנהל ככה את החיים ולחיות טוב יחסית עם הבעיות שכרוכות בהכחשה. אם הם יתעקשו על מודעות, ויפקחו את העיניים, הם יצטרכו לשלם מחירים אחרים של סבל, ולא כדאי להם! אין דבר כזה חיים בבועה מרופדת ונוחה. ההכחשה גובה מחירים, והמודעות גובה מחירים. אני לא יכולתי לבחור בהכחשה, כי הכאב דחף אותי הלאה. אז פיתחתי מודעות, ואפילו מודעות יתר. והכאב ממשיך ודוחף אותי הלאה, רק מהכיוון של המודעות. לכל מצב יש מחיר, ואין כלל שמתאים לכל בני האדם, כי המצבים של הבני אדם ונתוני האישיות שלהם לא מחולקים לכללים. כל מקרה לגופו.

BellA עלמה

New member
אני לא חושבת

שלהכחשה יש מחיר הרי אדם בהכחשה חיי את החיים שלו כל אדם אחר פשוט זורם עם החיים הולך לעבודה, ועסוק ביום יום

אופירA

New member
מנהל
את מסתכלת עליו מן הצד

ולכאורה הכל נראה שגרתי ורגיל. אבל לא נכנסת לו ללב... ההורים של נטע משלמים מחיר, שבתם לא מתחתנת... ההורים שלי משלמים מחיר, שאין להם קשר איתי, והם סובלים מאוד. כשהיה להם - הם גם סבלו... אחותי משלמת מחיר שבעלה מציק לה כל הזמן, ולילד שלה אין סדר יום, ולכן כל יום זה מלחמות מתי הוא הולך לישון... המכרה שלי מקבלת אחרי 13 שנה של הכחשה בת אנורקטית... והיא עדיין מכחישה את חלקה... נכוןן שהם הולכים לעבודה וזורמים. גם אני הולכת לעבודה וזורמת... אבל הכאב נמצא בלב, ומחליש - פחות או יותר, לפי האופי והנסיבות. הטרגדיה באה ומכה וטופחת, וצריך לחיות איתה, כי עכשיו מאוחר כבר לתקן. כשאת הולכת ברחוב, את רואה תמונה של אנשים דומים מאוד, וחושבת שכל האנשים דומים. אין לך מושג מי כרגע בדיכאון, מי יש לו גידול במוח, מי אב שכול, מי לא מצליחה להיכנס להריון, מי זכה ב-50,000 דולר אתמול, מי מרוויח 20 ש"ח לשעה ומי מרוויח 180 ש"ח לשעה. אין לך מושג למי יש שלום בית ומי בכלל לא מצליח להתארגן עם קשר עם נשים...

BellA עלמה

New member
את חושבת שהאנשים בהכחשה

משלמים מחיר אני לא בטוחה שהם חושבים כך. זה כמו למשל, חוזרים בתשובה שמשוכנעים שהחילונים משלמים מחיר על זה שהם לא ראוים את האמת ולא חיים את האמת הזו (לדעתם)

למעלה