להיות אם חד הורית

• פותח הנושא deena
  • פורסם בתאריך
תראי לגבי אבטלת גברים, לא מאמינה

לא מאמינה שגבר יהיה מובטל מכיון שאין עבודה. גם אם יש לו מקצוע ולא משנה איזה, במידה ולא מוצא בתחום שלו, הוא צריך לעבוד בכל עבודה שיש, מבלי להתפנק על משכורת או מעמד. מצידי שיעבוד בזבל, העיקר שיביא משכורת הביתה. לא מאמינה באבטלה אצל גברים אבטלה אצל גברים = עצלנות !!!! אם אני יכולה לעבוד אחרי שעות העבודה העיקרית שלי במשק בית או כל עבודה אחרת, גם גבר יכול. לא יקרה כל לציפורניים שלהם.

אחת לשבוע

אני רואה אותם את האבות האלו באים לחתום בבושת פנים בלשכת התעסוקה אחת לשבוע אני רואה אותם באים שפולי ראש במקומות כאלו כמו שאני גרה בהם... לא תמיד קל למצוא עבודה. מה יעשה אב שהגיע כבר לגיל 46 ואומרים לו שהוא מבוגר מידי לעבודה? ויום יום אני רואה אותם מנסים את כוחם בכל מיני הימורים קטנים פה ושם אולי מזלם יבוא ממקום אחר יום יום בשעות הלילה המאוחרות.. המאוד מאוחרות אני רואה אותם נוברים בפחי האשפה מנסים למצוא משהו וזה קורע לי את הלב

גברים מבוגרים זאת בעיה באמת

אבל את יודעת מה?? המצב בבית שמש גם לא מי יודע מה ואני רואה אותם שומרים בכניסה לסופרים, לבתי ספר, מטאטאים רחובות, עובדים במה שיש (לא כולם כמובן) אבל לפחות הם מנסים.

deena

New member
אולי

תנסה לתאר יום בחייו של גרוש/אב חד הורי? תן קונטרא למה שהיא רשמה או סתם תעלה הקבלה מהיום שלה ליום שלך.

bibi12

New member
אני

גם אולי לא דוגמא.......אני יותר גרוע מאמא פולניה..... היום הוא כמעט בן 18.......ואני חייב לדבר איתו 10 פעמים ביום... דואג לו.....ואחראי שיהיה לו כל צרכיו ושיהיה לו רק טוב...... ואני לא כועס על אף אחת...... רק הייתי חייב להגיב.....

deena

New member
זה ממש לא משנה אם אתה דוגמה

או לא. זה מעניין לקבל הצצה לפרספקטיבה אחרת וצורת התמודדות אחרת (או אולי שווה לחלוטין)לעניין משותף. ואתה ועוד איך חייב להגיב.

bibi12

New member
אני אולי שונה מגברים אחרים

שלא מגדלים את הילדים.......אבל דיי דומה לנשים שמגדלות את הילדים.... קם בבוקר...מכין אוכל לביה"ס.......צלחת אוכל מבושלת במקרר לצהריים.... מבשל מכבס מנקה......דואג.....קונה....בילויים.... בקיצור.....דיי DEDICATED לבן..... נח כשהוא לא בבית.....או כשהוא מעיף אותי....

fakeIdentity

New member
מזונות...

אם קראת בעיון את מה שכתבתי שם, בבלוג, אז הית רואה שאני לא מקבלת מזונות. יש לי 2 ילדים קטנים ואני מגדלת אותם בלי מזונות ובלי כספי ביטוח לאומי. מובן שאני מצפה שהוא ישלם היות והוא גם הורה שלהם ואם הוא רוצה לטובתם, אז הוא צריך לעזור בלי שום קשר למה שקורה בינינו. אבל הוא לא מרגיש כך...אז מה אני אעשה?

fakeIdentity

New member
היות ויש לי משכורת..

וטוב שכך :), אז אני לא זכאית מעדיפה ככה - לא רוצה להיות תלויה בכספי המדינה שיורדים לנו כמיסים מהמשכורת בסופו של דבר.

../images/Emo4.gif את לא זכאית.. או קיי.. והילדים?

אם יש לכם הסכם גירושים.. בו הוא מחוייב בדמי מזונות... אז אם לא דרך המוסד לביטוח לאומי נסי דרך הוצל"פ... דמי המזונות במילא לא שייכים לך כמו שהם שייכים לילדייך... אל תוותרי על זכויות הילדים שלך.

fakeIdentity

New member
זה נכון

ואני שוקלת מה לעשות בנדון... כי האופציה היחידה להוציא ממנו כסף זה להכניס אותו לבית סוהר - ואז גם לא בטוח. ובעייה שלי עם הנושא הזה שאני לא רוצה לגרום טראומה נוספת לילדים היות ויש לו הסדרי ראיה קבועים איתו, ואם הוא ילך לבית-סוהר....את מבינה..

באופן אישי

מעדיפה את תעודת המסכנות על קיר של מישהו אחר. לא רודפת אחרי השעון, לא מרגישה קורבן בגלל שאני קמה בשש ועשרה, לא מרגישה רע עם הצבת גבולות (ולא, אני לא אמא רעה), לא מרגישה שהמירוץ שלי שונה ולא מרגישה דפוקה. יש פה תיאור של אמהות אנטנסיבית, למעט האזכור של האקס והמזונות. בסופו של דבר, איך שתרגישי, כך תיראי כלפי עצמך וכלפי החברה.

שומרת לדעתי היא בחרה דווקא

להתמקד בזה שלמרות כל מה שהיא עושה עדיין מאשימים אותה שהיא "אם לא ראויה"...

ומחר מישהו יגיד שהיא משוגעת

זה נכון
היא לא מאמינה בעצמה
ברגע שהיא מנהלת את השגרה שלה לא מתוך תחושה של הקרבה, אזי שההאשמות האלו לא אמורות לגעת בה בכלל.

עוגמת הנפש במקרה כזה מספיקה

היא יודעת שהיא בסדר גמור אבל מספיק שהאקס שלה ניגש לביה"ד ומעליל עלילות שוא... עד שיבצעו בדיקות עד שתגיע איזו עו"ס לבדוק בבית מה קורה עד שיקיימו דיון חוזר... את יודעת איזו עוגמת נפש זו???

fakeIdentity

New member
בדיוק..

לפעמים זה פשוט מעייף.. אני דווקא מאוד בטוחה בעצמי, אני מעריכה את עצמי ומה שאני עושה ואין לי ספק שהילדים יהיו איתי. זה פשוט מעייף וסוחט עצבים כל ההתמודדות הזו עם פקידות סעד ובתי המשפט...

fakeIdentity

New member
לא התכוונתי..

להתבכיין. בסך הכל אני מאושרת מהחיים שלי - זה הרבה יותר טוב ממה שהיה לי עם האקס. זה פשוט מעצבן שברגע שנכנסים פקידי סעד לתמונה, אז כמה שאת מתאמצת ומשתדלת (ולא בגללם אלא למען הילדים), הם תמיד ימצאו משהו כי האקס כל הזמן מלחיץ מהצד השני. זה סיטואציה פרטית שלי ולפעמים זה קצת מתסכל, זה הכל.

למעלה