"להוציא" ח"כ מהארון?

ayaht

New member
אומץ כנות ויושר אפשר להפגין במגוון דרכים.

אפשר לקפוץ בנג'י ולהודות שפחדת נורא למשל.

אני עדיין בדעה שנטייה מינית היא לא נושא שדורש שקיפות מנבחרי ציבור.

אני מבינה שאת חושבת ההיפך ממני.

Acoustic 3

New member
מה לגבי נבחר ציבור יהודי שמסתיר את יהדותו?

(במדינות מוסלמיות ונוצריות)
האם זה תקין בעיניך?
האם זה תקין שנבחר ציבור יסתיר אספקט כ"כ משמעותי מהזהות שלו?
&nbsp
אם נשווה בין ידועים בציבור לנבחרי ציבור, נגלה שאמן שמוכר אמנות מסויימת לא חייב לצאת מהארון (למרות שבאידיאל, הוא יכול להשתמש בכוח שלו על מנת לקדם זכויות ואינטרסים). בשורה התחתונה, הוא לא חייב. הוא בחר בקריירה ציבורית אבל אין לו מחוייבות לאף אחד מלבד לעצמו.
נבחר ציבור הוא איש שנבחר מטעם הציבור דווקא בגלל פרמטרים ואספקטים אישיים.
זהותו ודעתו של נבחר ציבור על מגוון רחב של נושאים הם אלה שקובעים אם הציבור יבחר בו לייצגם או לא. אז אם יש אדם שמבקש שיבחרו בו לייצג ציבור מסויים - איך הוא מעז לעטות מסיכה?
אני מבין את הרגישות שבדבר. יציאה מהארון זה דבר קשה.
אבל באמת, לפני שאדם מבקש לייצג ציבור, הוא צריך להתמודד עם הפיל הזה.
לא הייתי רוצה פוליטיקאי שמתיימר להלחם על האינטרסים שלי כשהוא עוד לא פיתח ביצים מספיק גדולות כדי להגיד "אני הומו".
שידאג לאינטרסים שלו קודם, ואח"כ יבקש לייצג אינטרסים של ציבור.
&nbsp
&nbsp
נ.ב
אני לא מסכים עם גל אוחובסקי בכלל ועם הרבה ממה שהוא כתב ראיתי כלא רלוונטיים. מצד שני, על בסיס ההנחה שלו אני לא יכול שלא להסכים.

ayaht

New member
מה שלא בסדר זה האנטישמיות שלהם. לא העובדה שהוא מגן על עצמו.

ItsikH

Member
אמת, אלא רק שאין חוק נגד זה ואין סמכות לאיש לפטר נבחר ציבור
מכל סיבה שהיא.

רק הערה קטנה, אין מדינות נוצריות בעולם כלל למעט הותיקאן, היות רוב במדינה כלשהי נוצרי לא מגדיר אותה כנוצרית.

kukii im buzuki

New member
כן, חושבת ההפך, חושבת שנבחר ציבור שמגיע ממיעוט

שלצערי הוא עדיין מיעוט שזכויותיו מקופוחות צריך בהחלט להלחם עבור המיעוט שלו ולייצג אותם בגאווה
אבל, לעשות את זה כי זה מגיע ממנו לא כי מישהו מחליט עבורו שהוא צריך להיות ישר

אגב, מה שקרה עכשיו זה שכולם יודעים שהוא גיי והוא מתנהג בהסתרה ומשדר לעולם שהוא מתבייש בעצמו, חבל עליו.

C H 4

New member
גמאני באתי מהראשי (היוש)

מעניין שבחרת להדגים בנסיעת שבת, משום שאיילת שקד נשפטה מאוד בציבור ובתקשורת על הבחירה שלה להציג בפייסבוק נסיעת שבת אחרי שהתנגדה להצעת חוק שתאפשר הפעלת תח"צ בשבת.
&nbsp
בכל מקרה אני חושבת שאם מדובר באדם שלא חי בארון אז הבחירה של התקשורת להתעלם- משום שהוא מבקש להצניע- משחקת ישר לתוך מוסר כפול הומופובי.
כשחברי כנסת מחזרים אחרי מגישות חדשות אף אחד לא מהסס לרמוז ולכתוב, וכשחברי כנסת מתגרשים או מחפשים בן/בת זוג הטרוסקסואלי וכו' זה מופיע במדורי חדשות או רכילות בלי שום סייג. אין סיבה לא לכתוב שמישהו הומו אם הוא מחוץ לארון.

ItsikH

Member
בערך. אין שום נימוק עתונאי אתי בהמנעות מאמירת אמת
טענת הפרטיות נוגעת אך ורק לאנשים... פרטיים. ודווקא הבחירה של אוחובסקי עצמו "לכבד" את פרטיותו היא זו שצבועה.

C H 4

New member
אני מתעלמת מאוחובסקי כבר כמה שנים

הגישה שלו אלימה מאוד לטעמי ולא קראתי את ההתלהמות החדשה הזו שלו. הסוגיה של יציאת הח"כ הנ"ל מהארון עולה כבר שנתיים וחצי בערך בכל שיחה שנוגעת ב"פוליטיקה חברתית" או במפלגת העבודה וכוללת אנשים שהנושא הזה איכשהו יושב על סדר היום שלהם.
&nbsp
אני גם לא חושבת שזו גאווה גדולה לפגוע בפרטיות של אנשים ולא באמת מתה על תרבות הרכילאיות הנוכחית.
בן או בת זוג קונקרטיים של ח"כ רלוונטיים משום שהם מצביעים על קשרים או השפעות שקשורות בנציג ציבור. אם אותו נציג אוהב נשים או גברים ויוצא לדייט שני עם מגישה או עם בחור נפלא זה לא כל כך ענייני ועניין שאר הציבור. אבל המציאות היא שהעיתונים שופכים את מידע-הזבל הזה במדורים שלהם כל הזמן.
מהבחינה הזו והזו בלבד, אני חושבת שזה צבוע שכל העיתונים הישראלים נכנסים לקרביים ולתחתונים של אנשי ציבור ונציגי ציבור כולל השערות מופרכות על מי מזיין את מה ומתי עד כדי תמונות של קטינות שזמר כזה או אחר לא השכיב. עד לרגע שמסתבר שהזמרת הזו בעצם לסבית או שהחבר כנסת הזה בעצם הומו. להיות גיי זו לא מחלה, יש קונטקסט חברתי הסטורי קצת יותר בעייתי שגורם לי כבת אדם להרתע מהוצאה כוחנית מהארון. אבל אם לא מדובר בלהוציא בן אדם מהארון אלא לפרסם מידע שמפוזר לאויר הציבורי כי הוא פשוט שם, אז עצם ההמנעות מהפרסום הזה באוירה שבה כל דבר אחר מותר לפרסום בלי שום גבולות היא הומופובית.

hatzilonit

Member
מנהל
יאללה, בואו נחזיר את "רווק מושבע" לאוצר המילים העיתונאי

זאת ציניות, כמובן

מה עניין נטיה מינית לתפקוד מקצועי כלשהו?

אולי נדרוש מנבחרינו לדעת גם מה הם מנהגי המיטה שלהם בכלל?
למה לא?
אוהבי הסאדו מאזו לעומת אלה שמעדיפים סקס בשלשות.
או אלה שמחבבים אביזרים כלשהם?
או אולי נחשוף גם את הרגלי הרחצה שלהם?
מה זה השטויות האלה ?הלו????????
דווקא בתקופתנו כשההומסקסואליות זכתה לכזה חיבוק מקבל מצד החברה - ההומואים הם בדיוק אלה שצריכים לסלוד מזיהויים בהכרח כהומואים.מנהגי מיטה אינם רלוונטיים לתפקוד מקצועי ועכשיו כשההומסקסואליות כבר אינה מוגדרת כפשע וגם לא כמחלה וודאי וודאי שאין לכך רלוונטיות.מי שרוצה להזדהות ולדבר על כך -יבושם לו,ומי שלא -זוהי זכותו ושום אוחובסקי לא יכול ליטול לעצמו את הזכות לעשות זאת בשמו.אוחובסקי הוא אכן בריון ציני ומכוער שקונה לעצמו שם ופרסום על גבם של אחרים.הגיע הזמן שמישהו יתבע אותו לדין על הפרת זכויות הפרט.

ayaht

New member

הצלחת להגיד בצורה ברורה את מה שאני ניסיתי לומר בצורה מגושמת.

ItsikH

Member
כי נטיה מינית אינה מנהגי מיטה, אמירה כזו
שוללת אפשרות של הומו לזוגיות, כל אדם שמקיים כל קשר רומנטי שהוא מצהיר על "מנהגי המיטה" שלו

ItsikH

Member
יש בעיה בהבחנה בין "יחסי אישות" לבין "נטיה מינית"
דווקא יחסי אישות אינם ענין פרטי כלל, כפי שתוכיח הקלטת הלוהטת של ביבי.

Mr Fahrenheit

New member
לגבי המקרה הספציפי הזה

מדובר באדם שלא נמצא בארון. כשנכנס לתפקיד הציבורי, החליט משום מה להסתיר את זה או לא לדבר על זה מסיבותיו שלו וזה בסדר גמור.
&nbsp
מה שכן, אני חושב שזה לא פותר אותו מביקורת על כך. הביקורת שלי על המעשה הזה, היא שבגלל ההסתרה הזו הוא כביכול אומר שזה משהו שצריך להחביא ולהסתיר. שזה לא בסדר להיות הומו ואם כן אז זה לא בסדר לדבר על זה.
זה דלק לכל מתנגדי מצעד הגאווה או אפילו אלה שמתנגדים להבעת חיבה בפומבי של זוגות הומוסקסואלים כמו נשיקה או הליכה יד ביד ברחוב. "הנה, יש ח"כ שיודע שהוא כזה אבל הוא לא אומר את זה". בעיני זה גרוע. בלי קשר, אני חושב שגם ביקורת על ח"כ הומו שלא פועל למען קידום המלחמה בחוקים מפלים או כאלו שמאפשרים הפליה על רקע נטיה מינית, זה משהו לגיטימי. כמו שלגיטימי יהיה לפנות בטענה לח"כ ערבי שלא פועל למניעת הפליה נגד ערבים או ח"כ אתיופי שלא עושה זאת להפליה על רקע צבע עור.

A לוןA

New member
נהפוך הוא

שמעת פעם על חבר כנסת סטרייט שמודיע שהוא סטרייט?
לא
ולמה?
כי זה נתפס בעיניו כדבר נורמלי לחלוטין, שאין צורך לדבר עליו.
אם חכ שמולי החליט שהוא לא רוצה לנופף בדגל הגאווה- זכותו. ואם הוא תופס את זה כמשהו נורמלי לחלוטין, הוא לא צריך לדבר על זה, בדיוק כמו שהוא לא צריך להודיע- אני מצחצח שיניים פעמיים ביום (ואם לא יודיע יעיר עליו את חמתם של איגוד רופאי השיניים)

Mr Fahrenheit

New member
כי סטרייטים לא סובלים מהפליה על רקע נטיה מינית כמו להט"ב

מה גם שברירת המחדל של אנשים זה להניח שמישהו הוא קודם כל סטרייט, אז אין מה לצאת בהצהרות כזאת ברירת המחדל דה-פקטו.
&nbsp
נכון, זכותו לא לנפנף בדגל הגאווה אבל זכותי להתלונן על זה ולחשוב שמן הראוי שכן "ינפנף בזה" כי בעיני זה יקדם מלחמה בהומופוביה וכל עוד הוא לא עושה את זה, זה מזיק.
&nbsp
אני לא מבקש חוק שיכריח ח"כים לצאת מהארון, לא דורש להעיף אותו מהמפלגה.. רק מביע את דעתי והיא שמן הראוי שיצא מהארון בפומבי ואף יפעל למלחמה בהומופוביה.

למעלה