"להוציא" ח"כ מהארון?

"להוציא" ח"כ מהארון?

http://www.mako.co.il/video-blogs-g...41006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

בדיוק קראתי תגובה בפייסבוק של מישהי שתוקפת את גל אוחובסקי. מצד אחד אני חושב שגל אוחובסקי מאוד אלים בדעותיו, ושהוא מנסה לכפות על כל ה"קהילה" את תפיסת עולמו, ושזה נראה לי נוראי להוציא מישהו מהארון
מצד שני, מדובר בח"כ שלא חי בארון בכלל עד שנכנס לכנסת, שמחיפוש פשוט בגוגל אפשר לדעת מי הוא, ושהרבה אנשים רקדו איתו במיטב מועדוני הגייז של ת"א. זה לא שמדובר במישהו שעובר תהליך קשה של יציאה מהארון, וראוי לשמור על פרטיותו, אלא בהומו שחי כהומו אבל מסרב לצאת מהארון בפומבי כדי לשמור על כוח פוליטי.

גם לא ברור לי, עם כל הכבוד לח"כ המדובר, למה צריכים לשמור על פרטיותו? הוא דמות ציבורית, וככזו ראוי שידברו עליו כמה שירצו (עליו ועל כל השאר), בטח שבתקשורת. ממתי הסכמה בשתיקה זה משהו שהתקשורת מסכימה אליו?

nant55

New member
זכותו

אני בטוח שגל אוחובסקי מחכך ידיו בהנאה רבה כשהוא קורא את כל אותן התגובות השליליות שקיבל. זה טבעו של פרובוקטור.
לגבי אותו ח"כ, אני חושב שכל עוד שהוא לא פועל כנגד הקהילה והוא מעדיף שלא לדבר על נטייתו המינית בתקשורת, זו זכותו המלאה.
יש קוד אתי בתקשורת שכל עוד אדם לא מוכן לדבר על נטייתו המינית בתקשורת, לא מדברים עליה. אני חושב שזו התנהגות
נכונה.

hatzilonit

Member
מנהל
אפשר בפרטי את שם הח"כ?

לא יצא לי להיות הרבה במועדונים בעצמי

Mr Fahrenheit

New member
כתבו בדיוק מעליך.. בכל מקרה אם תכתבי בגוגל

"חבר כנסת בארון " גוגל ישלים לך ל"חבר כנסת בארון איציק שמולי", "חבר כנסת בארון גל אוחובסקי" ו"חבר כנסת בארון אסי עזר".

ItsikH

Member
כחבר עבודה לא יקבל את קולי, אבל רק מפני שההכחשה הזו
מעידה עליו שאינו כשיר למשחק הפוליטי.

hatzilonit

Member
מנהל
אני עם אוחובסקי

"איש ציבור" מעצם הגדרתו אינו אדם פרטי.

אבל האם הייתה ממש הכחשה אקטיבית מצד אותו ח"כ או שהתקשורת פשוט נמנעת מלהעלות את השאלה?

aשרון

New member
אני לא....

אוחובסקי מתנהג כמו בולדוזר שלא אכפת לו מהבנאדם אותו הוא מנסה להוציא מהארון. רק המטרה חשובה לו וזה מה שמגעיל אותי בעניין.

מבחינתו של האוחובסקי, המטרה היא "לחזק את הקהילה הגאה", כמה שיותר אנשים שנמצאים בעמדות מפתח ייצאו מהארון. אבל מה שהוא לא מבין, זה שהמטרה אינה מקדשת את האמצעים המכוערים בהם הוא משתמש ומוציא אנשים מהארון בכוח. מי שם אותו להחליט על רצונם של אנשים?, אפילו אם הם נבחרי ציבור או סתם מפורסמים. ובגלל זה אוחובסקי נתפס אצל רבים כמפלצת.

אבל הח"כ הזה בכלל לא בארון בחייו הפרטיים

במקום לצאת מהארון בפומבי, להעלות מודעות ולתרום למתן זכויות של קהילה מצביעה ותורמת שהוא חלק ממנה (וסביר גם להניח שהיותו גיי זה חלק ממה שגרם לו לרצות לתרום ולהיות בתפקיד משפיע), הוא משתמש בארון בשביל אופורטוניסטיות פוליטית, וחס וחלילה לא יודה שהוא הומו כי מבחינתו זה חיסרון שיגרע ממעמדו.
אני לא סובל את גל אוחובסקי בדיוק מאותן הסיבות שלכם. אבל במקרה הספציפי הזה, אני לא חושב שיש לנבחר ציבור זכות לפרטיות, בטח שלא כשהוא רק חושב על כוח פוליטי.
זה גם בסדר ומאוד יפה שהתקשורת מכבדת אנשים פרטיים, שחקנים, אמנים וכו' ולא מוציאה אותם מהארון בפומבי, אם אינם מעוניינים. אבל אין צורך להגן על נבחרי ציבור- להפך, צריך לחשוף אותם כמה שיותר כדי שהבוחרים שלהם ידעו עבור מי באמת הם מצביעים, לטובה ולרעה

aשרון

New member
שאלה....

למה אתה מניח שהיותו גיי זה חלק ממה שגרם לו לרצות לתרום ולהיות בתפקיד משפיע?

זה שהוא גיי ובחר להיות פוליטיקאי לא הופך אותו אוטומטית להיות שופר התעמולה של הקהילה אליה הוא משתייך. מאוד רצוי מבחינה חברתית שאנשים הנושאים בתפקידי ציבור כאלו יהוו דוגמא, אבל אם אינם רוצים אי אפשר להכריח אותם.

אישית, אין לי מושג מה גורם לשמולי לשמור על שתיקה, וחבל שהוא מתנהג כך, אבל אלו הם החיים שלו.

ItsikH

Member
מעמדו הפוליטי הוא זה שהביא אותו לארון? מה פתאום?
הסיבה היתה משפחתית לחלוטין, מבחינת מעמד יש דווקא יתרון ברור ליציאה מהארון - זה לא הבנט היהודי ולא ליברמן ביתנו.
אילו היה בוחר לפעול נגד הקהילה, ודאי שראוי היה להוציא אותו בכח מהארון, אבל תלונת הבריון אינה אלא שלא התגייס לשורות הצבא שהוא המציא - גיוס חובה עלק.
אם יש מי שנפגע מהבריונות הזו, אלו דווקא אותם בני נוער בארון, שרואים ולומדים עד כמה אלימה ה"קהילה" כלפי מי שלא סר למשמעת הבריונים.

אני לא מסכים עם גל אוחובסקי בשום צורה

אבל אני כבר לא מתייחס למה שהוא אמר, ברור שזה היה אלים וזה לא לעניין להוציא מישהו מהארון. אבל אני מתייחס למה שקורה מעבר לגל אוחובסקי- חבר כנסת שלא היה בארון, ונכנס לארון בשביל תפקיד ציבורי. ובתגובה למה ששרון כתב מעל- אלו לא החיים שלו. דמות ציבורית לא ראויה לפרטיות ועדיין מקבלת יותר מדי ממנה. התקשורת צריכה להוציא אותו מהארון, בדיוק כמו שהיא מוציאה מהארונות השונים אנשי ציבור אחרים. כי כבוחרים אנחנו צריכים לדעת כל מה שאפשר על הנבחרים שלנו, לטוב ולרע. הח"כ הנכבד לא חייב להילחם במלחמת הקהילה, אבל חייב להראות את עצמו האמיתי כדי לשמור על אמינות.

אני לא חושב שבני הנוער שבארון לומדים משהו מזה על הקהילה. אם הח"כ היה אדם פרטי לא הייתי חושב לרגע שהוא חייב משהו למישהו. אני יכול להעיד על עצמי שמאוד לקחתי קשה כשמישהי הוציאה אותי מהארון ללא הסכמתי בתחילת דרכי. לא הייתי עושה את זה לאף אחד. אבל פה הסיפור שונה לגמרי ואני מרגיש שהח"כ מתנהג בצביעות לא ראויה, ועבורי הוא כבר לא אמין, אי אפשר לסמוך עליו עם החלטות חשובות, ובטח שלא להצביע למפלגה שאותה הוא מייצג.

ItsikH

Member
אה, אז עדיף מועמדים "אמינים" כמו...
תזכיר לי מי בדיוק?
רוב הפוליטיקאים מיטיבים להסתיר מהציבור את המקומות בהם אינם ראויים לאמון, ויש להם הרבה שלדים אמיתיים הרבה יותר להסתיר. לכן, הח"כ המדובר נשפט בעיקר על היותו טיפש ופחדן כאחד - כלומר, לא ראוי לתפקידו. לא הייתי מזדרז לשפוט את מפלגתו לכן אלא אילו היה באמת מבכיריה - כי אין מפלגה בה אני מכבד ומעריך את *כל* מועמדיה לכנסת - לכל היותר כשיקול אחד מני רבים.

למעלה