להגיב עניינית

SupermanZW

Well-known member
רוב העולים הם חסרי דת

מתוך ה1450000 שעלו מחבר העמים וברה"מ רק 15000 הם נוצרים, רק 85000 הם יהודים, והרוב המוחץ (1350000) הם אתאיסטים, הם לא שומרים על שום דת. אז האם לפי דעתך רק ל85000 היה צריך לתת את הזכות להתאזרח? האם אתה עצמך יהודי ולא אתאיסט כמו הרוב המוחץ של עולי חבר העמים? ואם כן האם אתה חושב שזה נותן לך את הזכות להחליט למי יש או אין זכות להתאזרח בישראל? חוק השבות נועד להבטיח שבני מוצא יהודי בעלי סב יהודי או סבתא יהודיה לפחות יוכלו להתאזרח בישראל כדי שלא ירדפו אותם, חוק השבות אינו קובע קריטריון דתי למהגר ובצדק, אנשים ממוצא יהודי נרדפו במדינות רבות בעולם בשל סביהם היהודים ולא בשל דתם, ובמיוחד במדינות מסויימות בחבר העמים בהן נרדפו אנשים ממוצא יהודי אשר בפועל היו אתאיסטים, ואותם היית מעדיף להשאיר שם כדי שימשיכו לרדוף אותם. לקרוא לך לאומן זה קטן עליך, מי הכניס לך כל כך הרבה אנטי לאנשים בעלי אמונות/השקפות/דעות/מוצא/דת וכיו"ב שונה משלך, סטאלין?

Vrock

New member
לא זאת לא.

אי הכנסה של מישהו למדינה, או אי נתינת זכות התאזרחות למישהו במדינה, לא משנה לפי איזה קריטריון, לא יכולה להיות אפליה.

אז מה זה????

זה כן אפליה כשה מסתכלים על הדת לפני שמכניסים מישהו למדינה! ואם כבר מכניסים אז למה לא לתת לו את כל הזכויות כמו לבן אדם רגיל???? צריך להתייחס לבן אדם כבן אדם ולא כדת!!!!

Vrock

New member
למדינה יש זכות להחליט על האופי שלה.

בבית משפט-צריך להסתכל קודם על האדם. כשמדברים עם מישהו-צריך להסתכל קודם על האדם. כשבוחנים את דרישתך לאזרחות-יכולים להסתכל עלייך איך שבא להם. אם האדם לא חש זיקה למדינה או ללאום שמתגורר בה אין שום סיבה שיכריחו אותו להגן עליה ואין שום סיבה שירשו לו להכריע עבורם. זה שהוא גר פה זה מכורח ולא מרצון, ואין לזה שום קשר למטרות של המדינה (כשמדובר בבן זוג לפחות)ת או קשר אבל קשר רופף יותר. אנחנו נותנים מקלט מדיני אבל זו לא מתוכננת להיות המדינה שלהם מבחינה היסטורית ועובדתית, ואני לא רואה שום סיבה להצר על כך-כמו שאני לא מצר על מחסור במאות אזרחויות שיכלו להיות לי. ואם הן נעלבו-הן נעלבו בלי סיבה, וזה כולל גם אותך. הדעה שלי אולי קשה לעיכול, ואולי כשנסתכל על זה כהיסטוריה נראה שאני טועה-אבל אין בה שום דבר לא-לגיטימי.

טוב ...../images/Emo4.gif

אבל זה לא אתה מחליט מי יהיה פה ממי לא או מי יקבל אזרחות ומי לא!

Vrock

New member
אני לא מתכוון להחליט

כמו שאין בן אדם מחליט מי יהיה ראש הממשלה, אין בן אדם מחליט על גורלם של אנשים רבים. אבל הייתי רוצה להחליט, ובהיעדר כלים טובים יותר להחליט לפיהם-זו הייתה החלטתי.

Vrock

New member
גם אני מקווה.

אין לי שיקול דעת טוב. עובדה-הבאתי את הדעות שלי לפורום שידעתי מראש שלא יקבל אותן. והנה אלון מתרוצץ וקורא לי סטאלין , ושוב מאשימים אותי בזה שאני לאומן. נראה שאולי אני צריך להפוך ללאומן כדי שאני אוכל להביע את הדעה שלי, אולי להצטרף ל"כך" או ל"חרות" כי שאני אוכל להביע את עצמי. אישית, מאוד התאכזבתי. אין פה זכר לפלורליזם.

SupermanZW

Well-known member
אולי באמת כדאי שתצטרף ל"כך"

רק חבל שאתה לא יכול, כי תנועת "כך" יצאה מחוץ לחוק. למה נבהלת כל כך כששאלתי האם סטאלין הוא המקור לדעותיך? הרי הן קרובות מאוד לשלך.
Stalin, as the head of the Politburo, consolidated near-absolute power in the 1930s with the Great Purge against his (suspected) political and ideological opponents, culminating in the extermination of the majority of the original Bolshevik Central Committee, and over half of the largely pliant delegates of the 17th Party Congress in January 1934. Measures used ranged from imprisonment in labour camps of the Gulag to execution after a show trial or speedy trial by NKVD troikas. Shortly before, during and immediately after World War II, Stalin conducted a series of deportations on a huge scale which profoundly affected the ethnic map of the Soviet Union. Over 1.5 million people were deported to Siberia and the Central Asian republics. Separatism, resistance to Soviet rule and collaboration with the invading Germans were cited as the main official reasons for the deportations, although an ambition to ethnically cleanse regions in a process known as "Russification" may have also been a factor. Another concept introduced by Stalin was that of class enemy. This term denoted a person who held bourgeois values. For example, the class enemy label could be applied to a former kulak who allegedly preserved his old class values. A class enemy should be suppressed or even liquidated.​
בקיצור סטאלין חפץ בשלילת זכויות אנשים שהיו מגזעים שלא אהב, שהתנגדו לדיעותיו, או שהיו להם ערכים שונים משלו, ממש כמוך. הדעות שלך ושל סטאלין מנוגדות לפלוראליזם, לכן בשם הפלוראליזם צריך להזהיר מפניך.

SupermanZW

Well-known member
מאות אזרחויות?

אז בוא נתחיל בקטן, ספר על 20 אזרחויות שהיו יכולות להיות לך? יש? מה עם 10? יש? ואולי 5? יש? 3? 2? אז מה אתה מבלבל את המוח? אגב ישראל אינה המדינה שלך מבחינה היסטורית או עובדתית אלא אוקראינה, הבט בעצמך בראי ושאל את עצמך האם אתה סלאבי או שמי, כמו כן נסה לחפש באילן היוחסין שלך אפילו 60 דורות אחורה מישהו/י מבני משפחתך שחי אי פעם בשטח ארץ ישראל ואני סבור שלא תמצא, רק בגלל שהסבא של האבא של הבאבא שלך היה יהודי אתה טוען למאפיין היסטורי, סביר להניח שאתה מצאצאי הסלאבו-טורקים, כמו מרבית הסלאבים היהודים, וד"א הסלאבו-טורקים קיבלו על עצמם את היהדות במאה ה-8 לספירה ואינם צאצאי תושבי ממלכת יהודה מלפני 2000 שנה, למעשה לא קיים שום קשר ביניהם לבין תושבי ממלכת יהודה. אם נלך ע"פ ההיסטוריה שלך ונקבע שלמי שבין אבותיו לא היו אנשים שחיו בממלכת יהודה אין זכות להתאזרח בישראל נצטרך להחזיר אותך לאוקראינה.

Dynamo1929

New member
אתה יודע מה חברך ליברמן רוצה

לעשות לכל ערביי ישראל? כן, בדיוק, טרנספר. לא יודע מה איתך, אבל לי המילה הזאת מזכירה אירוע עגום מאד מהעבר הלא כ"כ רחוק...

SupermanZW

Well-known member
יש הבדל בינו לבין ליברמן

ליברמן תומך בטרנספר מרצון, שזה שונה מטרנספר בכפיה, כך או כך הרעיון אינו מציאותי, וג'וני רוק רוצה לשלול את זכותם של אנשים ממוצא יהודי שנרדפו בשל מוצאם את הזכות להתאזרח בישראל רק משום שדתם לא יהודית, דבר זה לא היה עולה על דעתו של ליברמן.

vk3

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

l1zard

New member
סתם שתדע....

חוק השבות תקף לאנשים כמוני (כן אני נוצרייה סלאבית ולא בדיוק מתביישת בזה ואני נכדה של יהודי) בגלל שבחו"ל היו פרעות גם בקרובי משפחה של יהודים... על זה לא חשבת?! כנראה שלא.... כי אני אישית זוכרת את החרא שאמא שלי הייתה צריכה לספוג מההורים של אבא שלי כשגרנו ברוסיה! הם כל הזמן ירדו עליה ורבו איתה... למה? בגלל שהיא בת של יהודי... אז אם ככה התנהגו אליה ההורים של בעלה, אז למה אתה מצפה מהסביבה? אז תעשה טובה ותפסיק להתעסק בשטויות.. כי יש בעולם בעיות יותר חמורות מהסטוריה לא נחמדה...

תגובתי

ראשית, ברצוני להודות להנהלה על אי מחיקתה של הודעתי הקודמת, ולחלקכם שהגיבו בצורה עניינית ובוגרת לדברי. כמה דברים ראויים להבהרה: * אני לא זקן. אני לא דתי. ולמרות שעמדותי שונות משלכם, אני לא מטורף ולא גזען. אני בחור בן 20, דור שלישי בארץ; סבי וסבתי מוצאם מלנינגרד (סנט פטרסבורג של היום). אני בקיא מאוד בהיסטוריה של רוסיה, בריה"מ והציונות, ומודע היטב להשפעותיה החיוביות של עליית יהודי בריה"מ לישראל. יש לי הערכה עמוקה כלפי התרבות הרוסית - לרבות אמנות, ספרות ואידיאולוגיה - ואף יותר מכך, אני מכיר בתרומתה של רוסיה-בריה"מ לעיצוב הלך הרוח הציוני והיהודי עד להקמת המדינה. ניסיונות להאשימני בגזענות, או כדבריה המנוסחים להפליא של אחת מהילדות בפורום הזה "אנטישמי נגד סלאבים" ... <סליחה, אני חייב לצאת רגע> .. < קולות רמים של צחוק היסטרי מבעד לדלת חדרי> .. כן, סליחה - ניסיונות כאלה הם בבחינת כשל תוכני ולוגי מצדכם. * בהודעתי דיברתי על הציווליזציה הסלאבית אורתודוכסית, כפי שמגדיר אותה סמואל הנטינגטון בספרו "התנגשות הציוויליזציות". סלאבית - מבחינה אתנו-גזעית, בני מזרח אירופה. אורתודוכסית, הכוונה לזרם האורתודוכסי בנצרות, הדומיננטי בקרב תושבי המקום. לא התכוונתי כאן לדתיות יהודיות מסוג כלשהו, ולכן אבקש שלא לעוות את דברי. * ישראל היא מדינת לאום. הלאום הוא העם היהודי. גויים שהגיעו לכאן בגלוי או במסווה - מתוך מגמה ברורה של השלטון לנצל את התפרקות בריה"מ על מנת להתאזן כנגד האיום הדמוגרפי הפלסטיני - צריכים להיות מודעים לעובדה, שהם ייתקלו כאן בתגובות מנוכרות; שלעולם לא ייחשבו "ישראלים", ולא משנה מה יעשו; שלעולם ישראל תהיה עבורם מדינה ככל המדינות, ושבאותה מידה יכלו לגור בדנמרק, גרמניה או קנדה, מבלי לחוש זיקה מיוחדת למדינה הזו כיהודים. שהרי ידוע, כי מרביתם של עולי בריה"מ הגיעו לכאן מסיבות כלכליות גרידא, ולא מסיבות אידיאולוגיות-ציוניות. ואמנם, איזו ציונות יוכל לחוש אותו איכר אוקראייני נחשל שזייף בעמל רב תעודה המוכיחה את יהדות סב-סבו כדי שיוכל להשתקע כאן? בכיינות כדוגמת "מה אתה רוצה ממני, לא עשיתי לך כלום" עשויה להיות מוצדקת, אבל היא לא במקומה: אותם נוצרים עשויים להיות אנשים טובים מאוד, לעשות צבא, לתרום למדינה, לשלם מסים, וכן הלאה. אבל הם, כמו כולם, יודעים את האמת - הם לא שייכים לכאן. לא מבחינה תרבותית, לא מבחינה לאומית, ובטח שלא מבחינה דתית. * אלו מכם שמעוניינים לדבר איתי ביתר פירוט מוזמנים לתכנית שלי ב BlogTV, קוראים לה "אדום". אלו מכם שבחרו באופציה הבוגרת של שליחת מסרי נאצה מסוגים כלשהם - דעו כי בכוונתי להגיש תלונה לתפוז ובעקבותיה תלונה במשטרה, שהרי במקרים כאלה לא נותר לי אלא לבקש את הגנת החוק וחסותו. תודה על הקריאה

למעלה