בעיקרון אין לי מה להוסיף...
על דבריו של אלון
הוא צדק בכול דבריו והביא לך את כול הסיבות האפשרויות לא פעם ולא פעמיים... " הבעיה" מתחילה מזה שאתה לא רואה איך בן אדם יכול לראות שתי מדינות כ-" שלו"
ואני לא מבטיח לך שאי פעם תבין, כי לך חיים אחרים לחלוטין ולעולם לא ( ואולי כן) תחווה זאת... רק דבר אגיד לך. כשזה נוגע לרגשות של אדם, אנחנו לא יכולים לשפוט ולקבוע מה נכון או לא ולהחליט מה יותר צודק
בדיוק כמו שזה נוגע למה שאנחנו מרגישים כשאנו אוהבים... גם אם זה נגד כול הסיכויים וגם אם זו האהבה הכי " שטותית", " לא נכונה", " ללא עתיד" וכד', לא לנו הזכות לקבוע זאת ומי כמונו יודע של
אין חוקים... אז למרות שאתה לא מבין ולא רואה וזה בכלל לא נראה לך היגיוני, תקבל את זה רק בגלל העובדה שזה קיים
אלפי אנשים מרגישים מחוייבות, קשר, הזדהות או מה שזה לא יהיה עם שתי מדינות
איך
אל תשאל אותי, שאל את אותם האנשים
אם זה מפני שאותו האדם חיי במדינה X רוב שנות חייו, היגר למדינה Y, אבל ממשיך לעקוב, להתעניין ולבקר במדינה X כול הזמן
ברור שאדם כזה יירצה זכות השפעה ומקורבות יתר למדינתו משנים עברו... זה חלק ממנו כמו שהמנטליות הרוסית או השפה הרוסית או התרבות הרוסית היא חלק מאיתנו ועליהם לא נוותר בעד שום מחיר, אבל בשום אופן לא נשמיץ ונזניח את השפה או התרבות או המנטליות החדשה אותן קיבלנו ( רובנו לפחות)
ולשפוט במקרים כאלו על סמך ניסיון החיים שלך בלבד יהיה ממש לא אובייקטיבי
אתה ממש לא יכול לקבוע שלזה האדם יש העדפה מסויימת לאחת המדינות או שבאחת מהן הוא ישקיע יותר וכו' וכו' וכו'... וחוץ מהכול, יש לפנייך עוד כברת דרך לעבור כדי להבין יותר טוב הרבה נושאים, כולל זה ולהחכים
הרבה בני גילך לא רק שלא חושבים על זה, אלא פשוט לא יודעים את זה, עם כול הכבוד אלייך ויש כבוד
אז אל תמהר להסיק מסקנות ולפעול בפזיזות... איך " ישראלי טיפוסי" היה אומר לך
קח ת'זמן, אחייי