להגיב עניינית

Vrock

New member
מי שגרם לעוול היה זה שעשה את התוכני

הם יכולים לנטוש אותה אבל לאן? וחוצמזה, זה לא משנה את התחושה הכללית.

SupermanZW

Well-known member
חסר לאן?

יש המון מדינות בעולם שאפשר להגר אליהן, אל תהיה תמים.

מותק שלי... ../images/Emo8.gif

תזכור על מה שדיברנו בפלאפון.... ותפסיק את זה עכשיו - לפני תתחרט על זה אחר כך...

SupermanZW

Well-known member
אתה לא יכול לשפוט כך אנשים

לאנשים סיבות רבות ומגוונות להגירה. אוקראיני יכול לבחור להגר לישראל כי חלק מהמשפחה שלו היגר לישראל, כי רע לו באוקראינה (למשל אם מתנכלים לו על רקע מוצאו היהודי) והוא מחפש עתיד טוב יותר בישראל, או שהוא פשוט רוצה לחיות במדינה עם אקלים חם יותר (יש גם כאלה), לך תדע... המהגר עפ"ר רוצה להשתלב במדינה הקולטת אותו ולאחר מספר שנים חש שייכות אליה, אבל זה לא מוחק את ההיסטוריה שלו או את תחושת שייכותו גם למינה ממנה בא, לכן טבעי שמהגרים מאוקראינה חשים שייכות גם לאוקראינה וגם לישראל ומעוניינים לשמור על אזרחותם האוקראינית יחד עם הישראלית, ואין שום סתירה בכך, הם עפ"ר אזרחים נאמנים לשתי המדינות. לו היית מהגר בגיל מבוגר יותר גם אתה היית רואה שתי מדינות כשלך ואז היית מבין מדוע גם אחרים חשים כך, אתה עלית בתור ילד קטן ואין לך כמעט זכרונות ממולדתך ולכן אתה כה מנותק, אבל אתה לא יכול להכריח גם אחרים להתנתק. לאנשים רבים אזרחות כפולה היא עניין חיוני מאוד.

vk3

New member
בעיקרון אין לי מה להוסיף...

על דבריו של אלון
הוא צדק בכול דבריו והביא לך את כול הסיבות האפשרויות לא פעם ולא פעמיים... " הבעיה" מתחילה מזה שאתה לא רואה איך בן אדם יכול לראות שתי מדינות כ-" שלו"
ואני לא מבטיח לך שאי פעם תבין, כי לך חיים אחרים לחלוטין ולעולם לא ( ואולי כן) תחווה זאת... רק דבר אגיד לך. כשזה נוגע לרגשות של אדם, אנחנו לא יכולים לשפוט ולקבוע מה נכון או לא ולהחליט מה יותר צודק
בדיוק כמו שזה נוגע למה שאנחנו מרגישים כשאנו אוהבים... גם אם זה נגד כול הסיכויים וגם אם זו האהבה הכי " שטותית", " לא נכונה", " ללא עתיד" וכד', לא לנו הזכות לקבוע זאת ומי כמונו יודע של
אין חוקים... אז למרות שאתה לא מבין ולא רואה וזה בכלל לא נראה לך היגיוני, תקבל את זה רק בגלל העובדה שזה קיים
אלפי אנשים מרגישים מחוייבות, קשר, הזדהות או מה שזה לא יהיה עם שתי מדינות
איך
אל תשאל אותי, שאל את אותם האנשים
אם זה מפני שאותו האדם חיי במדינה X רוב שנות חייו, היגר למדינה Y, אבל ממשיך לעקוב, להתעניין ולבקר במדינה X כול הזמן
ברור שאדם כזה יירצה זכות השפעה ומקורבות יתר למדינתו משנים עברו... זה חלק ממנו כמו שהמנטליות הרוסית או השפה הרוסית או התרבות הרוסית היא חלק מאיתנו ועליהם לא נוותר בעד שום מחיר, אבל בשום אופן לא נשמיץ ונזניח את השפה או התרבות או המנטליות החדשה אותן קיבלנו ( רובנו לפחות)
ולשפוט במקרים כאלו על סמך ניסיון החיים שלך בלבד יהיה ממש לא אובייקטיבי
אתה ממש לא יכול לקבוע שלזה האדם יש העדפה מסויימת לאחת המדינות או שבאחת מהן הוא ישקיע יותר וכו' וכו' וכו'... וחוץ מהכול, יש לפנייך עוד כברת דרך לעבור כדי להבין יותר טוב הרבה נושאים, כולל זה ולהחכים
הרבה בני גילך לא רק שלא חושבים על זה, אלא פשוט לא יודעים את זה, עם כול הכבוד אלייך ויש כבוד
אז אל תמהר להסיק מסקנות ולפעול בפזיזות... איך " ישראלי טיפוסי" היה אומר לך
קח ת'זמן, אחייי

יאפ! אתה צודק! ../images/Emo24.gif

קח אותי לדוגמא... אני נולדתי ברוסיה הורי עברו שפ צבא הגיעו למעמד גבוה אבל בכל זאת באו לפה בגלל ששנאו את אמא שלי כי היא יהודיה ובגלל האינפלציה... זה שאנחנו פה לא אומר שעכשיו אני קשורה פחות לרוסיה או לישראל... רוסיה היא המולדת שלי...שם נולדתי שם למדתי לדבר שם סבתא שלי גרה ואני פשוט לא יכולה "לשכוח" את זה כי זה חלק בלתי ניפרד מהחיים ומהמציאות... כמו כן תאמין או לא יש גם ישראלים שלא שמים קצוץ על מולדתם ולא הולכים לצבא ולא משפיעים פשוט לא עושים כלום למען המדינה שלהם... אני לעומת זאת מיתכוונת ללכת לצבא עם לב שלם ואני שמחה על זה שתהיה לי ת.ז כחולה ועל זה שאני לומדת פה ועל זה שאני יעבור פה צבא! אני לא מיתכוונת לוותר על השפה הרוסית או על העקרונות שלי בגלל שאני חיה פה... ואני גם שמחה על כך שהוריי עברו לפה רק כדי שיהיה לי טוב פה... ואכן כשהיה חנו "טוב" פה שני האחים שלי נולדו... זהו. אני אומרת את זה בלי ליפגוע באפחד! ואני חושבת שקרליוק צודק זה בדיוק כמו שלאהבה אין חוקים...(תומר....
) וזה לא משנה אם יגידו שבאינטר זה לא אמיתי ושזה בלתי אפשרי... זאת אהבה ולאהבה אין חוקים... וטוב שכך!

Vrock

New member
בסדר..

זה לא מסתדר לי מבחינה לוגית, אבל אני מוכן להקשיב למה שאתה אומר, כי אני לא יכול לשפוט את זה לבד. עם זאת, אני לא מסתייג מהדעות שהבעתי ולא חוזר בי, ואני בטוח שאני אמשיך לתמוך בתוכנית של ליברמן במתכונת הנוכחית.

מסכימה איתך בהכל!

חוץ מדבר אחד... לענוד צלב לא אומר שהאדם רוצה להיתגאות ! ומה עם אלה שעונדים מגן דוד? וגם עוד משהו -יודע מה? נסטיה החליטה לענוד על עצמה סמל שדומה לצלב אבל אני לא בטוחה שזהזה וגם היא עונדת במקביל מגן דוד- את שניהם היא עונדת כי הם יפים ולא כי היא מיתגאה... היום כששתינו עלינו לאוטובוס ילדים בגיל 6-10 התחילו לקלל אותה בקללות ממש חריפות ולהגיד ש-"תיכף הם יקיאו" רק בגלל הדבר הזה שניראה כמו צלב... הם קיללו אותה כאשר היא לא עשתה להם כלום! ממש כלום שהיה שווה לומר לה אפילו את המילה ז*ן והיו דברים ממש אבל ממש יותר חריפים מזה... אני מש היתעצבני על כך שהם שפטו אדם, קיללו אותו וגרמו לו להרגיש רע עם עצמו רקר בגלל איזשהו סמל שנראה לה יפה(ולהם לא...)! הם שפטו אותה בשניה הראשונה שראו אותה ויש קיללו- אבל הם לא מכירים אותה כמוני 8 שנים ... והם לא יודעים איזה בנדם מקסים היא וכמה שהיא עוזרת ואיך היא מרימה את המצב רוח כשמישהו בדיכאון...הם פשוט שמו ז*ן על כל הערכים המוסריים שקיימים בתרבות האנושית ופשוט .... עזבו... אני בטח ניסחפתי... קיצר היה שם איזה ילד סטייליסט (שלבש כובע גרב ארוך... ממש ארוך בצבע סגול) "שהגן" על נסטי.... וגם עליו הם ירדו... :| זה פשוט עצוב איך שכול אלה - בגילאים 6-10 שעוד לא יודעים כלום ממש כלום מהחיים שלהם מקללים בלי בושה אנשים שמבוגרים קצת מהם ואולי מבינים קצת יותר מהם בחיים ועברו הרבה דברים קשים!!! אני מקווה שאתה לא תיהיה אחד מאלה שיעשה רע לבנדם כי יראה אותוט עונד צלב או כל סמל אחר שלא תואהב זהו- סליחה אם נעלבת אתה יודע שאני ממש אבל ממש לא מיתכוונת להעליב אפחד ובמיוחד ובטח שלא אותך!!!!!
תודה!

Vrock

New member
חבל שיש אנשים כאלה.

וחבל שהיא נעלבה מהם. למרות שאני אישית לא מבין מה הקטע בלבישת ANKH, אין לדעתי שום סיבה לבוא ולקלל אנשים ככה בגלל משהו שהם לובשים. עדיין, ברור שאלה ילדים קטנים וטיפשים, ולא שווה להיעלב בגלל-למרות שלא תמיד שולטים בזה. ואני לא חושב שקיריל יהיה אחד שיגיד דבר כזה, או אפילו יחשוב דבר כזה.

vk3

New member
../images/Emo24.gif

בעיקרון כשדיברתי על צלבים או סממנים אחרים, התכוונתי למה שכתבתי לוולן
לסמלים יש משמעות רבה וכשמקצינים את גודלם למשל או את הידורם זה גורם לתחושות שליליות כלפי אותו אדם וסלידה בלשון המעטה... עכשיו כשאני חושב על זה, כשגרנו באוקראינה, היינו שכנים דלת לדלת עם זוג מבוגר ושני הבנים שלהם שהפכו פשוט לחלק ממשפחתנו. דאגו לי מאז שנולדתי, טיפחו והשקיעו בנו המון
אב המשפחה שם היה רופא מאוד חכם ובעל מעמד מאוד גבוה בבית חולים ועזר לנו ולכול משפחתי בכול דרך אפשרית... הוא היה יהודי ואישתו הייתה גויה
ביליתי אצלם בבית שעות והם ממש היו כמו סבא וסבתא נוספים בשבילי
אף פעם לא ממש ידעתי שהיא גויה או שאפילו חשבתי על זה... פשוט לאחרונה שוחחתי על כך עם אמי וזה נגע בי... וכשהתחלתי לחשוב על זה יותר וניזכרתי בזוג הנפלא הזה, ניזכרתי שהיא נשאה צלב על צווארה כול חייה
צלב קטן וסמלי כזה שסימל את אמונתה וקשרה לאלוהים
כך זה צריך להיות ולא איזה צלב מטר על שני מטר, עם יהלומים בגודל של כדורי ביליארד
לא ראיתי אותם מאז שעלינו ארצה, הווה אומר 10 שנים שלמות
ולפני חצי שנה בצער וביגון רב גילינו שאב המשפחה נפטר מהתקף לף פתאומי בגיל 60 ומשהו שזה צעיר יחסית... ואני עוד קיוויתי לפגוש את שניהם
יהא זכרו ברוך בצרור החיים

../images/Emo24.gif ../images/Emo16.gif עמוק!

גם לאבא שלי יש צלב קטו משהו בגודל של ס"מ על 1.5 ס"מ... זה ממש לא גדול והוא אפילו לא עונד אותו כי הוא דאיסט או אתאיסט אני לא ממש זוכרת... קיצר הוא לא אדם דתי... אמא שלי יהודיה אבל גם היא לא אישה דתיה... היא לא מאמינה בשום דת... אבל היא סיפרה לי שכאשר היו לה סיוטים כשהיא הייתה בהריון איתי היא שמה את הצלב הקטן של אבא שלי מתחת לכרית שלה ואז הכל עבר... אני לא יודעת מה זה אומר אבל אני עדיין נישארתי דאיסטית כמו שהייתי לפני 5 דקות וגם כמו שהייתי מאז שאני זוכרת את עצמי... נסטיה עונדת את "סמל החיים" בגודל של 2 ס"מ על 1.5 ס"מ... ומגן דוד קטן...משו כמו ס"מ על ס"מ... אני אישית לא מכירה אנשים שעונדים צלבים ענקיים אבל ראיתי כאלה... גם אצלי זה עורר סלידה אבל גם ראיתי יהודים שעונדים מגן דוד בגודל של דינוזאור על עצמם זה פשווט היה דוחה... אצלנו בטבריה אם תלך בטיילת תוכל ליראות מידי פעם בפעם נזירים מהלכים כל שפת הכינרת בטיילת.... הם תמיד מחזיקים בידם צלב צנוע בלי יהלומים רו משו כזה... פשוט,מברדל, כהה, דק... אבל משו כמו 10 ס"מ על 15 ס"מ... אני לא אומרת שהם מיתגאים בדתם כי הצלב צנוע וחוץ מזה הם הקריבו את חיהם בשביל הדת שלהם ולכן אני מבינה אותם... הם אפילו לא עונדים אותו על צווארם אלא מכניסים את ידם לכיס ומחדירים חוט שעליו הצלב. ואת הצלב הם מוציאים לבחוץ... אצלי זה ממש לא מעורר סלידה כי הם לבושים צנוע ומכבדים אנשים מכל הסוגים והדתות- לפחות אצלנו בטבריה... כאשר הייתי קטנה והלכתי בטיילת איכשהו נפלתי שם וניפצעתי בברך... הנזיר שהיה קרוב אליי הרים אותי אמר לי כמה מילים בשפה שנישמעה כמו לטינית... שם את הצלב שלו על הברך שלי ואמר עוד כמה מילים .... כל זה בזמן שאני בכיתי... הוא חיבק אותי והרים אותי על גבו... עשינו איזה טיול קטנטן בטיילת ואז הוא הוריד אותי בחזרה והלך לדרכו.... אני לא יודעת אם זה עזר אבל מזה הסקתי שהוא איש טוב. הוא לא שאל אותי אם אני דתיה או איזה שפה אני דוברת אפילו את הדת שלי הוא לא שאל. פשוט עזר! ואני בכל זאת נישארתי דאיסטית כמו שאני היום. אבל יש גם יהודים שעונדים על עצמם מגן דוד בגודל של פרה ומתלבשים בורוד ומקללים מפה עד להודעה חדשה.. ואם הם רק יראו אותך שאתה לא ניראה יהודי או ישראלי הם יקללו אותך ויכסו אותך בקללות.... אז.... לי אי
אין שנאה כלפי אפאחד אבל יש בי סלידה כלפי אלה שעונדים את סמל הדת שלהם בדודל של מטר על 2.5 ומקללים ורוצחים והורגים ואונסים בלי לשים קצוץ על דתם... (וזה מיתכוון לשלושת הדתות המרכזיות וכל המישניות ללא יוצא מהכלל) זהו לא יותר מיזה.

למעלה