לדחוף או למשוך ?

Fat Custom

New member
לדחוף או למשוך ?

ושוב פעם , היגוי הפוך. התאוריה היא שיש לדחוף את הכידון בצד אליו רוצים לפנות. שמתי לב שבפועל אני מבצע את הפעולה "ההפוכה", מושך את הכידון בצד המנוגד. התוצאה בגדול דומה. האם אני טועה או שזה לא כ"כ חשוב?

Phangan

New member
אולי דחפת לכיוון השני ולכן לא היגעת

למפגש
בכל אופן גם אני מושך את הכידון לי זה יותר נח והאמת שלא ממש הקדשתי לזה מחשבה מה יותר טוב.

el presidente

New member
עוד לא ברור לאן הרוחות מנשבות...

מה איתכם ?..אתה לא מדרימים קצת..?

C O L T

New member
אולי זה קשור לתנוחת הרכיבה

רוכב ספורט היושב נמוך והמעביר את המשקל שלו פנימה לתוך הפניה, יהיה לו יותר נוח לדחוף, זה בא טבעי עם כיוון הגוף, לפחות כך נראה לי. וכאשר הפניה מהירה והגלגל מתנגד לכח המופעל - יותר קל לתת "קונטרה" בדחיפה, כי הרי זה הכיוון שהגלגל לוחץ - מנסה להתיישר. אבל רוכב היושב על אופנוע קאסטום או דו"ש, אוחז בכידון רחב יחסית ולא משנה ממש את התנוחה בפניות, לא משנה אם דוחף או מושך. התוצאה תהיה אותה התוצאה, לא? יכול להיות שגם באופנועי הספורט זה לא עושה הבדל משמעותי, לי אישית קל יותר לדחוף את הכידון לכיוון הנכון, אבל ב-VN, כאשר אני חושב על זה, אני דוחף בפניות שמאליות ומושך עם יד שמאל בימניות.

לדחוף... ../images/Emo13.gif

כי זו פעולה יותר יעילה ביחס לאופן מיקום הזרוע בזמן הנסיעה. חוץ מזה, מה הנקודה העיקרית הנגדית להפעלת הכוח? באופנוע ספורט הדחיפה מלווה בהפעלת כוח על הרגלית הנגדית ומיכל הדלק. איך זה עובד בקאסטום?

Fat Custom

New member
זהו שלא, בקאסטום לא ניתן להפעיל כח

על הרגלית, כי אז פשוט עוברים למושב האחורי
. אולי גם זו הסיבה שאני מוצא את המשיכה יותר נוחה, כי אחרי שאני מתיישב על המושב, קשה להפריד ביננו, וכך נוצרת לה נקודת מנוף יציבה.

Phangan

New member
ומזל שיש משענת למושב האחורי כי

אחרת הייתה מגיע למכסה המנוע של הפחית שנוסעת מאחוריך...

לדחוף או למשוך זה היינו אך אבל לא

לא אותו דבר. עקרונית, דחיפה או משיכה משפיעות על פעולת ההגוי עצמה באותה מידה. שימוש בדחיפה ומשיכה גם יחד, דורש הפעלת פחות כוח על כל צד בכידון, ובכך משתפרת השליטה על עצמת ומידת היגוי. אנחנו מסבירים את טכניקת ההגוי ההפוך וממליצים דחיפה משתי סיבות: א. להקל על הרוכב שאינו מיומן בהגוי הפוך."דחוף עם היד שלכיוונה אתה רוצה לפנות או להטות, רוצה להשכיב שמאלה? דחוף עם יד שמאל קדימה..." ב.הדחיפה תואמת יותר את תנועת הגוף אל תוך הפניה, יחד עם האופנוע. הבעיה המרכזית בביצוע הגוי הפוך,היא תיאום תנועת הגוף של הרוכב עם תנועת האופנוע במעבר להטיה. הגוף אמור לזרום עם האופנוע לזווית ההטיה, וכאשר דוחפים נכון, הגוף זורם עם האופנוע. אפשר גם למשוך, אך בתנאי שהמשיכה אינה גורמת לרוכב "להימשך" החוצה מהפניה עם הגוף. לסיכום: אפשר לדחוף וגם למשוך, בתנאי שהדחיפה היא המובילה והדומיננטית, ומסייעת לרוכב לזרום עם האופנוע לתוך הפניה.

שלום גם לך שים לב לחתימה

אתה אחד העיקריים ברשימה. עכשיו אני יוצא מהבית, אז זה יסביר את שתיקתי עם תהיינה עוד תגובות, נתכתב בהמשך...

Ninja

New member
../images/Emo12.gif בוא תראה מי פה, תתעלף... ../images/Emo140.gif

גידי
מזל טוב לרגל הצטרפותך לפורום

fungas

New member
../images/Emo2.gif הופה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מרחבא יא ראיס

el presidente

New member
הופה הופה..

הנשיא שמע רבות על פרדר אך טרם השתתף בקורסים למינהם... המשיא (ראיס) מוכן פרדר יכונה גם "הראיס"..ורק מגלל הכבוד..

למעלה