לגליזציה של הסמים

merde

New member
תיקון קטן.

לעומת העובדה שאני לא מכיר מחירים של הרואין, בחול זה אכן יקר, אך בארץ המחירים הן בין הזולים בעולם, לחומר מרוסס... המזג אוויר האידיאלי של הארץ כמו כן לא ימנע יצור תעשייתי של מוצרי המפ ויצור אחר של קנביס לשם "בילוי" ולכן אני לא חושב שהמחירים יהיו גבוהים כמו באמסטרדם, 4 דולר בערך לגרם אם אני זוכר. לעומת זאת באמריקה זה יכול להגיע למחירים מאוד מאוד נכבדים והשוואה שלך אכן חלה בהתאם שם.

KrasyPhrick

New member
אקסטזי הוא בהחלט סם קשה

אני לא ארחיב בנושא כדי לא "להרוס" את הכתבה, אבל מבחינת נזקיו הוא סם קשה. KrazyPhrick.

הדבר היחיד שלגביו אין לי ויכוח איתך

הוא שהאקסטזי סם קשה. אל תבין שאם אני תומך בלגליזציה של האקסטזי, פרוש הדבר שהוא סם קל בעיני. (גם בכתבה ציינתי שהוא סם הרבה יותר קשה מהגראס). אני תומך גם בלגליזציה של הרואין - זה לא כי אני חושב שהוא סם קל אלא כי אני חושב שזה האמצעי היעיל ביותר להתמודד עם הנגע - אבל על כך בכתבה הבאה בעוד כמה ימים.

KrasyPhrick

New member
מה שהתכוונתי

הוא שאקסטזי לא נמצא "על גבול הסמים הקשים" אלא הוא סם קשה נקודה. הקביעה של סם קשה/קל היא לפי הנזקים שלו, ומחקרים מוכיחים כי הפגיעה משימוש באקסטזי היא רבה (אם כי מדובר על כמויות שעולות על גלולה/ניסיון במחקרים אלא). KrazyPhrick.

אכן הוא סם קשה

בהיררכיה של הסמים הקשים הוא נמצא מתחת להרואין או אפילו ל- LSD, לכן השתמשתי ב"על גבול הקשה", אבל אני מקבל את הערתך, הוא בפרוש סם קשה.

merde

New member
בהררכיה של הסמים?

אם המדידה של סם היא לפי נזקיו הפיזיים אז LSD נחשב סתם קל לכל דבר.

השתתפת בדיון על הLSD בנענע

שמעת כמוני מה אומרים לך אנשים שחלקם התנסו וחלקם מכירים אנשים רבים שהתנסו ו"נשרטו במוח". איך אתה יכול להגיד דבר כזה?

merde

New member
זה נכון

שמעתי אנשים שטוענים שעצם החוויה עצמה משנה אותך, "שריטה" אם תרצה, אני מדבר על המישור הפיזי והנזקים הפיזיים בלבד ומהבחינות הללו הוא בהחלט לא סם קשה, כיצד הוא משפיע על הבן אדם לאחר מכן זה כבר דבר אחר שהאמת אין לי או לך דרך לדעת.

ונניח שאתה צודק?

מה ההבדל הגדול בין פיזי לנפשי? אם התוצאה היא שאתה נדפק לכל החיים, זה לא מספיק מסוכן בעיניך? אתה לא מבין שאתה משחק באש? אתה לא מבין שגם אם אין לך כוונה לשדל מישהו (ואני מאמין שאין לך כוונה כזאת, בוודאי שלא ל- LSD), המסר שעשוי להיקלט מדבריך זה ש- LSD לא סם מסוכן? אני בכוונה משתדל כמה שפחות להגיב להודעות שלך, אבל ראבק, תחשוב קצת על מה שאתה עושה. אין לי שום דבר אישי נגדך או נגד מישהו אחר, תאמין לי. אבל אני פשוט לא מבין לאן אתה חותר. אתה יודע לפחות כמוני כמה שה-LSD הוא סם מסוכן. אתה שמעת בדיוק כמוני שאפילו בפורום של המסיונרים, כולם ללא יוצא מן הכלל(למעט איזה ילד טיפש) אמרו כמה שזה סם מסוכן, אז תסביר לי למה לעזאזל אתה מטעה ככה את הציבור ועוד בפורום של נוער?

merde

New member
להוכיח נקודה.

אתה הרכבת מין הררכיה לסמים קשים וקלים וסדרת אותם בסדר מה שלפי דעתי הוא דבר שלא ניתן לעשיה. תסביר לי איך הגדרת את זה שקבעת שהרואין הוא סם קשה, LSD הוא סם קשה, אקסטזי הוא סם קשה, וכו. krazy phrick אמר שהוא קשה מבחינת הסכנות וההשפעות הפיזיות "נזקיו" אבל אם זה הנזקים מה שקבע את הסולם הזה אז הLSD שייך לנקודה יותר נמוכה בהרבה. נומר והLSD הוא סם מסוכן, אני לא מבין איזה שידול יש בזה שמישהו אחד רואה אותי אומר שאין נזקים פיזים ממשים, זה שאתה משתנה לא אומר שאתה נדפק לכל החיים, אין לך דרך לדעת כיצד זה משנה בן אדם. - אוקיי אני אוסיף לכאן שבמקרה ויש לאיש סכיזופרניה רדומה היא עלולה להתפרץ במקרה והוא יקח LSD אבל זוהי הסכנה הכי גדולה, היא בהחלט לא נזק אלא סכנה מולדת כי שוב פעם(כל התמונה ולא רק חצי ממנה) יש לו סיכוי מסויים להתפרצות המחלה לבד. אתה אומר שאתה לא מטיף שימוש או אי שימוש רק שאנשים ידעו את כל האמת, וזוהי האמת בדיוק בצורה שאתה מטיף אליה, אז למה אתה לא נוהג כך? - לדעת את הדברים החיוביים והשלילים. * חיובי, הסם נחשב מבחינה פיזית כלא מסוכן ונותן חוויה לפי מה שאנשים מתארים פשוט מדהימה * שלילי, זה עלול לגרום להתפרצות מחלה סכיצופרנית(במקרה ואכן יש לך את המחלה הזאת אם לא, זה לא ישתול את זה במשתמש) ויש עוד דברים חיוביים ושלילים שאני פשוט לא מכיר, אבל זה לא הנקודה. אי אפשר לבנות "היררכיה של סמים" הרי אם מה שקובע אם סם קל או קשה זה הפגיעה הפיזית שלו אז זה נחשב סם קל. אם מה שקובע אם זה סם קל או קשה זה התמכרות, אז זה סתם קל. אם מה שקובע אם זה סם קל או קשה זה היכולת לדעת בדיוק איך הוא ישפיע, זה סם קשה כי אין דרך לדעת מה ההשפעה תהיה.אם מה שקובע אם זה קל או קשה זה ההשפעה שלו, אז זה סם קשה. (וזה לפי דעתי כנראה חוזק ההשפעה שמשנה אנשים כמו כל דבר משמעותי בחיים, הרי נומר שאדם רואה בהשפעה את אלוהים עצמו, בטח שזה ישנה אותך.. אבל פה זה לא עובדה זה דעה פרטית שלי לכן אני מציג זאת כדעה פרטית שלי ולא כשידול או הגנה.) וזאת האמת, אני לא מטעה פה אף אחד, אם אתה הולך ואומר בהודעה אחת שלך ואני אצטט: "• אכן הוא סם קשהו אמיר הייטנר בהיררכיה של הסמים הקשים הוא נמצא מתחת להרואין או אפילו ל- LSD, לכן השתמשתי ב"על גבול הקשה", אבל אני מקבל את הערתך, הוא בפרוש סם קשה." אז תומר את כל האמת, בלי סתם הטפה ותפרט.

KrasyPhrick

New member
שריטה במוח

--------------------------------------------------------------------- אני קודם כל רוצה להדגיש (בשביל אמיר והמצפון שלי) שLSD הוא סם שעלול לעורר אצל אנשים בעלי גנים רדומים של סכיזופרניה את המחלה הנ"ל. הוא גם יכול לגרום לתופעות מאוד לא נעימות למשך שעות ארוכות ("טריפ רע"). יש לו גם השפעות טובות, אך אין לי כוונה להדגיש אותן כאן מהסיבה הפשוטה שאמיר הזכיר. מי שרוצהף שיקרא על הנושא בלינק למטה. --------------------------------------------------------------------- עכשיו בנוגע למה שרציתי לכתוב. LSD לא גורם לשום נזק פיזי (לא לגוף ולא למוח). לכן הוא מוגדר כסם קל. העניין הוא שכשאנשים שומעים את המילים "סם" ו"קל" ביחד הם חושבים שלא יכולות לקרות בעיות עקב שימוש בו, דבר שהוא מוטעה מבסיסו. כל סם פסיכואקטיבי (כולל אלכוהול, גראס, אקסטזי וכל מה שלא תרצו) יכול לעשות בעיות פסיכולוגיות. העניין הוא שמבעיות פסיכולוגיות אפשר להמנע על ידי לימוד עצמי של הסם ומשמעת עצמית ועוד הרבה דברים שצריך לדאוג להם. בדיוק כמו שאדם יזהר לא להיות שיכור מאלכוהול ליד מדרגות, כך משתמש הLSD לא יעשה דברים אחרים. כללי האזהרה הם שונים. מה שרציתי להדגיש הוא שמבעיות פיזיות אי אפשר להמנע. אפשר לעיתים רק להנמיך את הנזק. מבעיות פסיכולוגיות כן אפשר. --------------------------------------------------------------------- אני קודם כל רוצה להדגיש (בשביל אמיר והמצפון שלי) שLSD הוא סם שעלול לעורר אצל אנשים בעלי גנים רדומים של סכיזופרניה את המחלה הנ"ל. הוא גם יכול לגרום לתופעות מאוד לא נעימות למשך שעות ארוכות ("טריפ רע"). יש לו גם השפעות טובות, אך אין לי כוונה להדגיש אותן כאן מהסיבה הפשוטה שאמיר הזכיר. מי שרוצהף שיקרא על הנושא בלינק למטה. --------------------------------------------------------------------- KrazyPhrick.

merde

New member
לא לא לא.....לא!

זה בדיוק הכוונה שלי אמיר, אתה אומר משהו אחד ומטיף לשני, ראה את ההודעה שלי השניה.. "יש לו גם השפעות טובות, אך אין לי כוונה להדגיש אותן כאן מהסיבה הפשוטה שאמיר הזכיר. מי שרוצהף שיקרא על הנושא בלינק למטה." למה זה שידול לומר את הדברים הטובים לך לא את הרעים??? זה בדיוק היה כל הנקודה שלי!

היי KrasyPhrick

ראשית, אני שמח שחשוב לך להביא את הדברים בצורה יותר אחראית (וזה לא צריך להיות בשביל אמיר, מספיק המצפון...). שנית, אני מוכן לחזור בי מעניין ההיררכיה (לפחות בין LSD לאקסטזי), כי כפי שאתה ו- merde אומרים זה תלוי מאזיה אספקט של השפעה אתה מסתכל. אבל ההיררכיה הזאת היא לא הדבר המרכזי בדיון. ציינתי אותה כדי להבהיר שזה שסם מסויים שאתה רואה אותו כקל (הגראס) ובעיני הוא לא (בעיני אין סמים קלים, יש רק סמים קלים יחסית לסמים קשים יותר), עדיין אין זה אומר שאני לא עושה הבחנה בין הסמים השונים. דין הגראס אינו כדין ההרואין. עכשיו, בוא נחזור ל- LSD - בעיניך ה-LSD הוא סם "קל" ***יחסית*** מאחר שלדבריך אין לו השפעה פיזית שממנה לא ניתן להימנע. אני חולק עליך בעצם הגישה, ש- "מבעיות פסיכולוגיות אפשר להמנע על ידי לימוד עצמי של הסם ומשמעת עצמית ועוד הרבה דברים שצריך לדאוג להם". נכון שככל שאתה יודע יותר, כך יש לך אפשרות טובה יותר להגן על עצמך. עדיין, לעולם אין לך השפעה מלאה על כך. עדיין, גם אם אתה יודע כיצד עליך להתנהג לפני השימוש, אתה לא יכול לצפות כיצד תתנהג לאחר השימוש. יתכן שתהיה במצב שבו כל המידע שהיה לך מראש לא יהיה רלוונטי יותר. גם עמרי שעל, ידע מראש שלא כדאי לו לרוץ לתוך הכנרת לקראת מותו. אם נחזור לדוגמת האלכוהול שלך, אדם יכול להיזהר לא להשתכר על יד מדרגות. השאלה היא האם גם לאחר שהוא כבר שיכור הוא עדיין יכול באותה מידה להיזהר שלא להגיע למדרגות או לכביש? אני מקווה שברור לך שהתשובה היא לא! זאת בעיני אחת מהסכנות הגדולות בסמים משני תודעה. זה נשמע כאילו שאתה מתייחס די בביטול לחשיבות של - "טריפ רע" שנמשך במשך שעות ארוכות. השאלה היא האם אתה לא חושב שאתה מסכן את עצמך כשאתה נמצא ב"טריפ רע"? ובפרט שהאנשים שנמצאים על ידך, גם הם סביר להניח אינם נמצאים במצב תודעה רגיל המאפשר להם להפעיל את מלוא יכולת שיקול הדעת שלהם. אם נחזור לגראס, שככל שידוע לי הוא סם פחות משנה תודעה מאשר ה-LSD, אפילו בו קיימת הסכנה הזאת (אם כי במידה פחותה). מקרה עמרי שעל ז"ל הוא דוגמא למצב שכזה. עמרי שעל לא מת מהגראס אלא מטביעה, אבל זאת תוצאה אפשרית שעשויה לקרות כשמצב התודעה שלך משתנה. (ונכון שבמקרה של עמרי ושל הגראס מדובר בארוע חריג). המקרה של עמרי לא מתייחס רק לעמרי, אלא גם לחברים שהיו איתו ששיקול הדעת שלהם היה מוטעה לאחר שקרה מה שקרה (הם עצמם ייחסו את זה לגראס לאחר שהם התפכחו). דבר אחרון - כמעט אף פעם אין לך אפשרות לדאוג שלא להשתכר (או להיות בשינוי מצב תודעה כתוצאה מסמים) על יד מדרגות. אם זה לא יהיה מדרגות אז זה יהיה הכביש, ואם זה לא יהיה הכביש אז זה יהיה הים, ואם לא הים אז חלון ביתך. אף אחד לא משתמש בסמים בתנאי מעבדה ותחת פיקוח. אנשים משתמשים בסמים בחיים עצמם, ובחיים ישנן גם סכנות.

merde

New member
זה עדיין לא עונה על הדיון...

אמרנו את הדברים האלו בכל מקרה.. זה לא היה הנקודה שם. "אתה שמעת בדיוק כמוני שאפילו בפורום של המסיונרים, כולם ללא יוצא מן הכלל(למעט איזה ילד טיפש) אמרו כמה שזה סם מסוכן, אז תסביר לי למה לעזאזל אתה מטעה ככה את הציבור ועוד בפורום של נוער?" שים לב, שוב פעם צעקת מסיונריות, וגם כמה פעמים שידול.. ולמה? בגלל שלא אמרתי שLSD נחשב סם קל לפי הסולם שדרגת את האקסטזי לגביו. אכן אתה אומר לתת את הדברים החיוביים והשלילים ביחד אבל למה אתה לא עושה את זה וצועק שידול בכל פעם שמישהו מביא את כל התמונה שבמקרים מסויימים היא אכן ברובה חיובית? אפילו אם מציגים את המקרים הכי קיצוניים שיש בכל סם.

merde

New member
לא שאני טוען ש

LSD הוא סם קל.. אני פשוט אומר לדוגמא על הקנביס, הLSD אני לא מכיר את ההשפעות מספיק לקבוע את זה אני רק מכיר מספיק על מנת לומר שאתה לא יכול לקבוע כמו שאמרת.. ומטריד אותי שלא הפריע לך ועוד שיבחת בצורה מסויימת שהוא פרסם רק את הדברים השלילים בהודעה ולשאר היה צריך ללכת ולחקור..

למעלה