מאיפה אתה מכריז שזה שטויות?
אמיר, לידעתך, בהרבה סמים פסיכואקטיביים יש את מה שנקרא "סבילות הפוכה". בגלל שהמשתמש לא מסוגל להבחין בהשפעה, הוא לרוב צריך לצרוך כמות גדולה יותר של סם כדי להכיר אותה. זאת הסיבה שבפעם הראשונה (לדוגמא) שמעשנים מריחואנה לא מרגישים כלום (לרוב, אלא אם כן זאת כמות גדולה). ככה ככל שהמשתמש מכיר יותר את ההרגשה ויודע למה לצפות הוא יכול לצרוך כמות קטנה יותר. לעיתים אף המשתמש יכול לגרום להשפעה לקרות, לדעוך או להעלים אותה לגמרי. כמו שmerde אמר, לחומר ללא התמכרות פיזית אין סבילות. בוא נקח את תאוריית השער קצת יותר עמוק. תחשוב על זה שאין כמעט אף אחד שמשתמש במריחואנה שיודע מהן ההשפעות שלה ומהן ההשפעות של סם שהרגשתו מעניינת אותו. חוץ מזה שהסטטיסטיקות האלה בודקות אנשים שעוברים -במודע- על החוק, אנשים שלרוב צרכים להפגש עם אנשים שיציעו להם סמים קשים יותר (וכמובן בלי אזהרות "היצרן") כדי להשיג את הסם (מריחואנה במקרה הזה) והם אנשים שחושבים -שאין כזה דבר סמים קלים- !! הרי אם הכל אותו דבר, למה שלא ננסה הירואין? הרי זה הכל אותו דבר! אנשים שעוברים לסמים קשים יותר ממריחואנה, עושים זאת במודע ומבחירתם האישית. השפעה של כל סם וסם היא שונה -לגמרי- ולכן גם אי אפשר לומר ש"צריך משהו יותר חזק" - מריחואנה לא גורמת להזיות (אני לא מדבר על אכילה). LSD כן. השפעותיו של האקסטזי אפילו לא קרובים להשפעות המריחואנה, הLSD או ההירואין, ככה שאתה לא יכול לומר ש"צריך משהו יותר חזק", כי זה שונה. בנוגע להתמכרות פסיכולוגית, זה עניין מסובך למדי. כל דבר מהנה ממכר פסיכולוגית. אני אוהב קולה מאוד, וזה אולי הדבר שאני מכור אליו פסיכולוגית יותר מכל דבר אחר. זה עדיין לא אומר שאם לא יהיה אני אכנס לקריז, אתחיל להקיא ולרעוד ולא אוכל לתפקד. אני יכול להגדיר מצב זה יותר במילה "בעסה". בדיוק אותו דבר כשאין מריחואנה. סתם בעסה. וכמו שאם אני לא חושב על קולה אני לא אתבאס, ככה גם עם מריחואנה. אל תשכח שנושא מעבר מסמים לסמים קלים לקשים הוא הרבה יותר מסוכך מסתם סטטיסטיקות. כמו שאתה אומר שכמעט כל מי שהתחיל בהירואין התחיל במריחואנה, אני יכול לומר שכמעט כל מי שהתחיל במריחואנה התחיל בהירואין. ומי שהתחיל בניקוטין (סיגריות) התחיל בניקוטין. זה לא אומר שצריך להוציא מחוץ לחוק את כל השרשרת האין סופית הזאת. זה גם לא אומר שיש קשר בין כל איבר ואיבר בה. חוץ מכל הסיבות שהזכרתי למעלה, אל תשכח שמריחואנה היא הסם הלא חוקי הכי נפוץ בעולם. זאת אומרת ש-כל- מי שרוצה להתחיל בהירואין -חייב- לפגוש קודם מריחואנה (חוץ ממקרים קיצוניים ביותר). אשמח לענות על שאלות בנושא, אך אני לא בטוח שאני אבקר פה עוד הרבה. אני כמובן מקווה שכן אני אם לא תוכלו למצוא אותי בפורומים שבקישורים. KrazyPhrick.