לגליזציה של הסמים

חבל שאתה לא מצפה לתשובה...

אני לא מתחמק מתשובות. מאחר שאנחנו מתדיינים כבר לא מעט זמן בכל מיני פורומים, אתה אמור לדעת שאני נמצא בארה"ב (שבע שעות אחורה), וכמו כן אני עסוק במליון ואחד דברים (כמו למשל הדיון היום בתפוז עם משפחתה של נטע פרנקל ז"ל, שנראה לי קצת יותר חשוב מהדיון הזה בנינו), אז אם רק תתאזר בסבלנות - בסוף יגיעו התשובות. מאחר שאני לא רוצה לחזור על כל התשובה שעניתי לך באריכות רבה בפורום בנענע, אני מצרף קישור לתשובתי שם עבור כל המתעניינים. תודה ויום נעים, אמיר.

KrasyPhrick

New member
את זה דווקא

לא ידעתי.. בכל מקרה, השארתי לך הודעה בפורום בעלה ירוק שאולי לא הייתי משאיר אם הייתי קורא את ההודעה שלך בפורום בוואלה. יותר מדי פורומים :) תשובתך נתקבלה בשמחה. KrazyPhrick.

KrasyPhrick

New member
אמיר

עדיין לא קיבלתי ממך תשובה איפה שידלתי לסמים! זאת האשמה מאוד בוטה, במיוחד ללא הוכחה. אני לא משדל לסמים! KrazyPhrick.

KrasyPhrick ../images/Emo39.gif

אם התגובה שלי הייתה אמוציונלית מדי ופגעה בך, אני מתנצל. אני אשמח אם שנינו ננהל דיון יותר ענייני ופחות אמוציונלי. תגובה יותר מפורטת עניתי לך בוואלה. אמיר.

פינגו

New member
תיקון הכרחי

אך אולי מאוס. אנשים רבים חוזרים על טעות קריטית בלוגיקה, ומסיקים מסקנה לכאורה לוגית כתוצאה מכשל לוגי. במקרה זה הכותב דווקא מודע לכך ש כל A הוא B אינו גורר כלל כל B הוא A. (נסו לעשות זאת עם בני אדם ויונקים למשל). אבל בכל זאת, הכותב עושה את ההיסק הכושל. כאילו, צמצום השימוש בסמים קלים יועיל בהפחתת השימוש בסמים קשים. זהו היקש שאינו תוצאה לוגית של המשפטים הקודמים. (1. כל משתמשי הסמים הקשים השתמשו גם בסמים קלים 2. לא כל משתמשי הסמים הקלים יהיו משתמשי סמים קשים)

^Meri^

New member
סליחה...

אני מצטערת אם זה לא קשור אבל...הייתי חייבת להגיד... אהההההההה
למה למה להזכיר את הפסיכומטרי
שנוא שנוא שנוא וזהו.
אני.

ההיסק שלי לא קשור לאותה לוגיקה

בהנחה שאתה מסכים איתי שכל A קשור ל- B כלומר שמשתמשי מריחואנה (ברובם) התחילו מהגראס, וגם שיש קשר בין הדברים (כפי שמתאר זאת יאיר בציטוט שהבאתי), אז מן הסתם הפחתת השימוש בגראס תפחית את השימוש בהרואין. זה לא נובע מההקש הלוגי. כלומר - אני מסכים איתך שמבחינת לוגיקה מתמטית, אם A גורר את B, זה לא אומר שאם לא יהיה A אז גם לא יהיה B (יתכן שגם C גורר את B). הקשר הוא הדברים של יאיר בנוגע לשלב שבו הגראס כבר לא מספק את הגירוי, ואז עוברים לשלב הבא. יתכן, שאנשים שידעו מראש על האפשרות הזאת, יעדיפו להימנע מלהיכנס למעגל הסמים עוד לפני שלב הגראס (וכאמור יתכן גם שאני טועה בהערכתי...).

KrasyPhrick

New member
שאלה לי אליך

ומה יעשו אנשים שרכבות הרים, הימורים, צניחה חופשית, אלכוהול וסיגריות כבר לא מספקים את הגירוי? בכל מקרה, אם אנשים היו מודעים לנזקים, הם היו מעדיפים להסתפק בגירוי של הגראס (לפי הטענה שהוא "כבר לא מספק את הגירוי", דבר שלא קורה אצל רוב מוכלט - 90% - ממשתמשי המריחואנה) ולא לעבור לגירוי "חזק" יותר. נקודה אחרונה - אין דבר כזה "יותר חזק מגראס", ולא מהסיבה שגראס הוא הסם הכי חזק בעולם אלא בגלל שהשפעה של כל סם היא -שונה לחלוטין- ולכן אי אפשר להשוות עוצמה של סמים ממשפחות שונות. KrazyPhrick.

KrasyPhrick

New member
נ.ב.

"בכל מקרה, אם אנשים היו מודעים לנזקים, הם היו מעדיפים להסתפק בגירוי של הגראס..." כמובן בגלל שהנזקים משימוש במריחואנה הם קטנים יחסית, בהשוואה לאלכוהול, ניקוטין (סיגריות), הירואין, אקסטזי וכו´. KrazyPhrick.

Aeroguy

New member
בגראס זה בדיוק ההפך.

ככל שעישנת יותר כך ההשפעה תהיה יותר חזקה.

merde

New member
התמכרות מנטאלית אומרת הרבה דברים

אחד מהם הוא עוצמות שונות, עוצמת ההתמכרות של קנביס, בוודאי שלא בפעם הראשונה כמו שהזכרת, היא כמעט ללא הרגשה, אך התמכרות מנטאלית עלולה להגיע מכל דבר בעולם, החל בסקס, הימורים, טלווזיה, אינטרנט (שכל אלו ממכרים בהרבה יותר מקנביס) וחלה בכל דבר שגורם לך עונג מסויים. שוב פעם זה הקמפיינים המטעים של אל סם שאומרים לך שברגע שתרימי ג´וינט הרמת מזרק וזרקת את החיים שלך, והדרך היחידה שהחיים שלך ילכו מג´וינט הוא בידי החוק ורמיסת זכויות האדם שהם עושים על מנת לאכף את החוקים הללו. נב, אם כמו כן יש קשר ישיר בין שימוש של גראס לבין שימוש של הרואין וכו כמו כן קשר בין טבק ובין אלכוהול שכל אחד מהם נצרך ברמה כלשהי לפני המריחואנה בכמעט וכל המקרים, וכמו כן, אם אכן תהיה לגאליזציה של המריחואנה זה יעשה את ההפרדה שקיימת בידי אל סם שאומרת שאין סמים קלים, מה שאמור לגרום לכך שאנשים שלא מודעים לאמת ומוטעים על ידי המסע שלהם אומרים, ניסיתי את זה וזה כלום, אולי גם השאר לא רציני וגם כן זה יפריד את המכירה לקטינים(בתקווה) והאפשרות להשיג סמים ממכרים יותר ומסוכנים יותר על ידי הסוחרי סמים שנקראים באנגלית pushers(דוחפים) אם אכן אתה מבין למה קוראים להם ככה.

merde

New member
הא כן...

איך שכחתי, אלכוהול הוכרז כ"סם קשה" וכסם ממכר ומסוכן מאוד. לא זוכר על ידי איזה ארגון בדיוק, זה היה בכתבה שקראתי לא מזמן. לעומת זאת, מה קרה שמנעו מאנשים להשיג את האלכוהול בפיקוח ממשלתי? מכירה של חומרים באיכות רדודה שגרמה מקרי עוורון ומוות, עליה של המאפיה לכוח, וביטולה לאחר כמה שנים והמעבר ללינץ´ במריחואנה בטענה שהאלכוהול(סם הלבנים) והמריחואנה (סם המיעוטים).(ע"ע ארה"ב שנות ה30)

שני דברים:

1. סמים "קלים" ממכרים הרבה הרבה פחות מאלכוהול. ההתמכרות לסמים הקלים היא נפשית ולא פיזית (אם כי התמכרות נפשית היא גם התמכרות, ושמעתי אפילו על מקרים של אנשים שהיו ב"קריז" כתוצאה מהמריחואנה). 2. כשתקרא את הכתבה השלישית בסידרת הכתבות שאני מכין, המתארת את הלגליזציה בארצות מסויימות בעולם ואת תוצאותיה, תוכל לראות שהתוצאות מצביעות על הצלחה לא מבוטלת. רעיון הלגליזציה הוא לא המצאה שלי, והוא לא המצאת הגלגל - זה רעיון שעובד כבר ובהצלחה, כלומר הוא הביא להפחתה בשימוש בסמים.

KrasyPhrick

New member
קריז מסמים קלים

הקריז הנ"ל הוא דבר די נפוץ בשימוש כרוני (לפחות פעם ביום). הקריז הוא פסוכולוגי לחלוטין. אני מנחש שחלק מהשפעותיו היו: 1-חוסר שינה 2-חוסר תיאבין 3-רצון לעשן מריחואנה 1: ההשפעה הסופית של מריחואנה היא עייפות. ברגע שאדם מרגיל את צעמו ללכת לישון במשך מספר שבועות רק אחרי ג´ונט, קשה לו להרדם אחר כך מהסיבה הפשוטה שככה הוא רגיל (פסיכולוגי). 2: השפעה נפוצה אחרי עישון מריחואנה היא המאנצ´יז - רצון עז לאוכל, כמה שיותר וכמה שיותר מהר (קצת הגזמתי, אבל לא נורא :). כנ"ל לגבי 1, אם אדם מרגיל את עצמו לתיאבון חזק לפני כל ארוחה, הוא פשוט יתרגל לאכול רק אחרי ג´וינט. 3: רצון פסיכולוגי לעשן מריחואנה נובע מהעובדה שמריחואנה נותנת הנאה לאדם שמתשמש בה. הרצון הזה שווה לרצון לקיים יחסי מין, או לגלוש באינטרנט או להמר. ההשפעות הנ"ל מתמשכות 3-4 ימים לכל היותר. KrazyPhrick.

היי יובל

הבעיה הגדולה במה שאתה אומר, זה שמחיר גבוהה יעודד את השוק השחור שיתחרה (וינצח!) בשוק הרשמי. בד"כ, אתה צודק שכשמדובר במוצרי צריכה, מחיר זול יותר יביא לשימוש נרחב יותר. לא כך לגבי סמים. הרצון והסקרנות של האנשים שמעשנים עולה על שאלת המחיר. אני לא חושב שהמחיר יהווה את השיקול המרכזי בהחלטה של מישהו האם לעשן או לא. עובדה שהיום הגראס הוא הסם היקר ביותר שיש בשוק! (אפילו יותר מההרואין) וזה לא הדבר שמונע מכחצי מליון אנשים (רובם נערים "תפרנים") לעשן. בנוגע לסמים הקשים - ראשית גם בעיני האקסטזי הוא סם שנמצא על הגבול של סמים קשים. בכל אופן, אני מעדיף שלא להרחיב כרגע את הדיון בנושא הסמים הקשים, מאחר שבימים הקרובים אני אביא כתבת המשך בנושא זה (אם אני אגלה עכשיו את דעתי אתה לא תקרא את הכתבה...
) אמיר.

א.א.אפל

New member
מסכים ומוסיף-

ייצור מנת מריחואנה לא עולה יותר מייצור תיון. ברגע שהמדינה מבצעת תהליך לגליזציה היא בעצם מסכימה עם זה שהסם לא מזיק. אם הסם לא מזיק-למה לא לאפשר לאוכלוסיה כמה שיותר רחבה להשתמש בו?

ממש לא נכון!

מה פתאום לגליזציה היא הודאה בכך שהסם לא מזיק??? היום למשל יש לגליזציה של האלכוהול, האם זו הודאה בכך שהאלכוהול לא מזיק? אני תומך גם בלגליזציה של האקסטזי - האם זה אומר שאני חושב שהאקסטזי לא מזיק? אני תומך בצורה זו או אחרת גם בלגליזציה מסויימת של ההרואין (כפי שאני אפרט בכתבה הבאה על הסמים הקשים) - האם זה אומר שאני חושב שההרואין לא מזיק? גם הגראס מזיק. אני לא רוצה להיכנס כרגע לדיון ארוך על נזקי הגראס, אבל הגראס מזיק. אפשר להתווכח על מידת הנזק בהשוואה לחומרים שמזיקים אולי יותר כמו האלכוהול או הסיגריות, אבל להגיד שהגראס אינו מזיק???

רוברטוס

New member
להגיד

הגראס אינו מזיק. מהיכרות אישית עם עשרות מעשני מריחואנה, אני יכול לומר לך שהם בסדר גמור, הן פיזית והן נפשית. חלקם מעשנים 3 שנים, חלקם חצי שנה וכולם בסדר. מנהל הפורום בנענע עישן במשך 10 שנים ודבר לא קרה לגופו או למוחו. מהם נזקי הגראס הכה מפורסמים?

KrasyPhrick

New member
עלויות

עלות ייצור כל סם היא בערך אחוז אחד ממחירו הסופי. זאת הסיבה שאחרי ליגליזציה הסמים יהיו הרבה יותר זולים (או לפחות לא יותר יקרים). KrasyPhrick.

למעלה