אכן קשה דרכה של הדאונטולוגיה.
אכן , ציינתי זה מכבר שלעיתים קשה לנו לקבל את דרכה של הדאונטולוגיה כי היא מצמידה אותנו לחובה האנושית שבנו. אשאל אותך עוד דבר: באם היית יודעת ששכנך, לא עלינו , מכה את אשתו (ורק את אשתו חלילה לא את ילדיו אותם הוא אוהב ומפנק) מכות רצח , ההיית מדווחת למשטרה ביודעיך שאם תדווחי , הוא יוצא מהבית, הוא , המפרנס העיקרי, אב לארבעה ילדים, יוצא מהבית דבר שעלול למוטט משפחה, שעלול לשנות סדרים במשפחה . מה שעוד כשאת מנסה בעדינות לדבר עם האימא , היא אינה מבינה מהיכן נפלת עליה, הכל גן עדן אצלה בבית (על אף הסימנים הכחולים ) ומבחינתה אם הבעל יוצא מהבית זה יהיה משול לאפוקליפסה מחודשת. מה תעשי? ביודעך שעפ"י הגישה הדאונטולוגית את מחוייבת לדווח ונכון- תהרסי משפחה. אבל זו חובתך. עפ"י הגישה הטלאולוגית זה לא ממש כדאי כי המשפחה הזו תתפרק , הילדים יזדקקו לטיפול פסיכולוגי, האם תמצא את עצמה בחובות כלכליות , תאלץ לצאת לעבוד, הילדים ישארו לבד שעות בבית והלאה והלאה והלאה - אז מה זה משנה? שתמשיך , לטובת שלום בית ומסגרת משפחתית, לקבל מכות רצח מבעלה - הלא כן? לא נראה לי! תראי , לגבי אותו מקרה של בגידה. האמת - כואבת , זה נכון ואין היא מייפה (זה אינו מתפקידה...) . אבל היא האמת. האמת אינה מתיימרת להביא שלום עולמי ושהאדם ינוח על זרי דפנה, שלוות נפש, נירוונה. זה אינו תפקידה. תפקידה הוא לשקף בצורה האמיתית ביותר את המצב הכי אמיתי ונכון שרק ניתן מבחינה וודאית. למעשה - תפקידה הוא להיות שם , עלינו מוטל התפקיד לחשפה , לגלותה . לאמת אין גרסאות . מה שאת עושה איתה? זה עניין שלך . שיפוט שלך. לא חושבת שהאדם צריך לחשוש מלחשוף אותה , מלגלות . אם לא יעשה זאת , לעולם הוא יחיה באשלייה , בהכחשה ושוב, זה אינו מכבד ואינו ראוי , לא לאדם. תראי- ציינתי שהגישה הטלאולוגית - זו שאת מאמצת , היא גישה שרווחת בעולם, גישה מוסרית מאוד דומיננטית שאכן כבודה במקומה מונח ועפ"י גישה זו , אכן עלייך להמשיך ולשקר לאימך מפאת מצבה, מפאת גילה וכיוון שהשקר הוא זה שגורם לה להרגיש טוב ומשרת את רווחתה, אז בהחלט , עפ"י אמות מוסר טלאולוגיות, עלייך להמשיך במה שאת עושה כי זה בהחלט משרת את המטרה והתוצאות שלך הן אכן ראויות. אבל שוב מבחינה דאונטולוגית , הדרך היא הנחשבת ולא התוצאה וכאן יש לי סייגים על הדרך. זה הכל. רק על הדרך , לא על התוצאה. התוצאה היא ללא ספק נכונה ועושה את מלאכת קודש (ועל כך מורידה אני בפנייך את כובעי ) . יש לי סייגים על הדרך.