לגדל בנים

בטח לדבר

ככה תדעי שהוא בחור אחראי שדואג לעשות סקס בטוח ודואג לבריאותו, יופי של ילד גדלת! בהצלחה בהמשך הדרך.

almoninit

New member
כול כך פשוט

אני בגיל כזה בו אני עדיין זוכרת את הנעורים אך כבר מתחילה להבין את ההורים את חייבת לדבר איתו על זה, זה אדיר זה מראה פתיחות וכנות ובונה מערכות יחסים ואמון אל תתקפי... תגידי לו שאת שמחה שהוא משתמש בקונדומים ודואג לעצמו אבל אין הצדק שהוא יחטט בדברים שלך אגב... כול הילדים מחטטים בדברים של ההורים שלהם אל תתרגשי, זה לא אומר שלא חינכת אותו כראוי. תקני לו חבילה ותגידי לו שזה שלו ושישמור את זה באופן פרטי כי יש דברים שהם פרטיים שלו ואין צורך שתדעי כך הוא גם יוכל לבוא לדבר איתך בעתיד אם משהו יקרה או אם תהיה לו שאלה זה חשוב אצלי בגיל 16 אבא שלי אמר לי לכי עכשיו לגניקולוג תקחי גלולות ואני לא רוצה לדעת יותר מזה וזה בדיוק מה שעשיתי, ואבא שלי הוא אחלה באמת אפשר לדבר איתו על הכול אבל זה הקל עלי שהוא פתח את הנושא ולא שמר את זה במחשכים קיצר - יש לך כאן הזדמנות פז - נצלי אותה.

John the Savage

New member
הצעה

אני משער שהסיבה שהוא "השאיל" קונדומים במקום לבקש היא מהסיבה הפשוטה שגם הוא היה נבוך מכדי לבקש וזה מובן לי לחלוטין ... קשה לי לחשוב על משהו יותר מביך עבור נער מתבגר (ולמעשה בכל גיל) מאשר לבקש קונדומים מאימא שלו. לדעתי טובה אפשרית היא פשוט להשאיר לו פתק במגירה שמבהיר לו את מה שאת חושבת על העניין של לחטט לך במגירה ולקחת לך קונדומים בצורה חד משמעית אבל גם רגועה ומבינה ובלי כעס ... לדבר אולי עדיף, אבל לפעמים זה יכול להיות פיתרון אם את מרגישה שאת לא מסוגלת לפתוח איתו בשיחה על זה.

אולי אני קצת נאיבית

אבל קשה לי להאמין שהוא "עשה את זה" הבטחתי לעצמי שמחר בבוקר אלך ואקנה לו חבילה אומר לו בחיוך זה שלך
ההם שלי
אני אישית לא גדלתי בבית פתוח קצת קשה לי לעשות עכשיו צעד כזה וזה צעד גדול עבורי ומכאן המבוכה והבושה

IVaLeRyI

New member
רק אל תדגימי לו

איך שמים קונדום. אם את רוצה שהוא איי פעם ידבר איתך בכיון של הנושא הזה שוב X:

לא יודעת?????../images/Emo2.gif../images/Emo178.gif

את רצינית ?? כאילו .. דא.? אז אולי בכל זאת כדאי שתקחי איזה מלפפון ותתאמני בבית....

John the Savage

New member
לגיטימי לחלוטין להיות נבוך בסיטואציה הזו

עם כל הכבוד לרעיונות של פתיחות וכו' ברמת התיאוריה, אני עדיין בטוח שבפועל לפחות תשע מתוך עשר אימהות היו נבוכות בסיטואציה הזו, וגם הילדים כמעט בכל בית. בגלל זה הצעתי את הרעיון של פתק במגירה. למרות שמנוסח מה שכתבת למעלה כניראה רוב הסיכויים שהוא לקח את הקונדומים, את מכסה את עצמך לחלוטין ככה, כי הרי אם הוא לא יפתח את המגירה פעם נוספת הוא לא יראה את הפתק ואז לא קרה כלום, נכון? ואם הוא כן יפתח את המגירה שוב, סימן שהפתק רלוונטי.

1122

New member
בגיל 16 ??? הגיע הזמן שההורים

יפסיקו להיות חברים ויחזרו להיות הורים , אח"כ מתפלאים למה יש סמים ועבריינות , מזה זה מגיע . מזה הפתיחות יתר הזו ? לפני גיל 18 הם לא צריכים להתעסק בזה , לפחות לא בתמיכת ההורים . ואם את לא מענישה אותו על ה"לקיחה " ללא רשות - את לא עושה את התפקיד שלך בתור אימא . (שוב את אימא שלו לא חברה ) אני מקווה שזה לא יותר מפרובוקציה של אתר תפוז כדי לעניין קוראים , כי אם הסיפור אמיתי - זה עצוב ביותר שלרמה כ"כ נמוכה הדרדרנו .

Potato chips1

New member
אני לא חושבת שאת צריכה לדבר איתו.

נכון, לא בסדר שהוא חיטט לך בדברים ואני מבינה שמפריע לך הנושא המוסרי, של חיטוט בחפצייך ולקחת בלי רשות,מבינה שזה מפריע יותר מזה שמשהו חסר לך עכשיו או מעצם הדבר הספציפי שחסר. אבל בסך הכל מדובר פה בילד בן 16, הוא גדול והוא מבין שלקחת ולחטט זה לא בסדר. לא מדובר על ילד בן 4 שצריך להעביר לו "מסר" מסויים. ובעצמך את אומרת שיש לך ילד טוב, אני מניחה שהוא לא יהפוך את זה לשגרה. שיחה איתו סתם תביך אותך ויותר חשוב( סליחה, אבל זה באמת יותר חשוב)- זה יביך אותו. הוא לא יוכל להסתכל לך בעיניים איזה זמן, וירגיש פחות נוח איתך.זה נראה לי מיותר. לדעתי, אפילו אל תשימי לו בחדר חבילת קונדומים עם פתק, כי זה שווה ערך ללדבר איתו מהבחינה שזה יביך אותו מאוד..מהבחינה הזו זה אפילו עוד יותר גרוע מדיבור, כי זה לא ישיר. אני גדולה מבנך במעט שנים, יחסית, ואם אחד מהוריי היו משאירים לי חבילת קונדומים עם פתק בחדר שלי, רוב הסיכויים שלא הייתי יוצאת מהחדר שלי עד ששלפוחית השתן שלי היתה קרובה להתפוצצות או עד שהייתי עומדת למות ברעב. וגם אז הייתי מאוד נבוכה לדבר איתם כרגיל. אם את בכל זאת רוצה לתת לו קונדומים, אני מציעה שתחכי איזה זמן.

vicz

New member
דעתי ברשותך

בנוגע לקונדומים: אני הייתי מסתובבת עם קונדום בארנק מגיל 15 כי הייתי "מאגניבה" וערוכה לכל מצב. בפועל קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה בגיל 20. כך שהעובדה שיש לו קונדומים עוד לא אומרת שהוא עושה איתם משהו. ואם הוא עושה משהו, אז עדיף שיהיו לו קונדומים, לא? בנוגע לפרטיות: דווקא זה מה שמרתיח אותי. אני מאוד שומרת על הפרטיות שלי והייתי מרגישה מאוד פגועה אם מישהו היה נכנס לחדר שלי ועובר על החפצים הפרטיים שלי. דווקא זה הנושא שאני חושבת מצריך שיחה וכתוספת אולי גם מנעול...

זו בדיוק דעתי

נעלמו לי מהחפיסה 7 יחידות אני בכלל לא משתמשת בהם (זה רק לSOS) הפרטיות שלי היא הנושא הכאוב ולי קשה לדבר איתו על זה מאמינה שאם היה לו אבא בסביבה זה היה הרבה יותר קל

vicz

New member
את לא חייבת להיכנס לנושא הקונדומים

אני חושבת שככה יהיה פחות מביך לשניכם זה לא שהוא לא יודע למה משמש קונדום... את יכולה להגיד לו שראית שמישהו נכנס לחדר שלך ונגע בחפצים שלך (אין צורך לפרט במה - אני חושבת שהוא זוכר, וספק אם ינסה לשחק אותה תמים) ומשם לחשיבות הפרטיות וכו'. יותר מדי ילדים גדלים בלי אבא, אני ביניהם. משהו חסר אבל בסוף מסתדרים עם מה שיש. משפחות באות בכל מיני צורות.

mabs1

New member
ברור

אם הוא לוקח דברים אחרים זה כבר עניין אחר, אבל אם מדובר רק בקונדומים, אפשר להבין את המצוקה שלו. שכדאי לדבר איתו על זה, ואפילו לקנות לו חבילה משלו.

למעלה