לגבי צפון ירושלים....

• פותח הנושא izzyr
  • פורסם בתאריך
עכשיו הוא בטח "יתרגש" ../images/Emo6.gif

אתם דואו? או טריאו? מצאתם לעצמכם בימה נוחה מאוד לדיונים ביניכם

זה כולל שטחים העברת שטחים מפולין

לגרמניה, פינוי ארה"ב ואוסטרליה ממתיישבים לבנים והעברת חלק משטחי רומניה בחזרה להונגריה? היריעה קצרה מכדי להמשיך בדוגמאות.

באמת לא הערכתי את חוש ההומור שלך

תציע לשרון שישתמש בנימוק ענקי זה ("פולין") בשיחותיו עם הפלסטינים ו/או עם האמריקאים
זה ממש רלוונטי לסכסוך הישראלי-פלסטיני (כמעט יצא לי "הישראלי-פולני").

תשמע,

בהחלט יתכן שהדוגמא שלי לא רלוונטית. הנקודה היא שלא שמתי לב שהסברת מדוע היא כזו.

אני שומע,

אם כי זה קצת נמאס לי. א. מעשית (בהסתמך על הכרזתך על כך שאתה מצפצף על אמנות בילאומיות עליהן חתומה ולהן מחויבת מדינת ישראל): את מי מעניינת פולין 1945? את אריאל שרון? את אבו מאזן? את בוש? את ביבי? את טומי לפיד? את הסבתא שלו? אולי אתה תנסה להסביר לנו את הרלוונטיות של פולין 1945 לסכסוך המזרח-תיכוני, למטרותינו, למטרות של הפלסטינים, לאינטרסים שלהם ושלנו? ב. תאורטית. אמנת ז'נבה נכתבה ונחתמה (גם ע"י ישראל) אחרי מלחמת העולם השניה. פולין ונבוכדנאצר היו קודם. ג. לא הבנתי: אתה מצדיק את ההתנחלויות? אם כן, אז על מה אנחנו מתברברים ומזבזים זמן? היית אומר את זה מייד. עזוב אותנו מסיפורים על חצי-הריון.

אז תקשיב.

1. אם נמאס לך אתה מוזמן לחתוך את הדיון. אם לא, אני לא בטוח שיש טעם בהערות כאלו. 2. לא הכרזתי שאני מצפצף על אמנות בינלאומיות, אל תתקוף איש קש (הנה דוגמא מאלפת לאדם חכם בצורה יוצאת דופן שביזבז יותר מדי שנים מחייו בהתנגחויות, תקיפות אישיות והתלהמות), גם אם התרגלת לכך. אני חושב שאתה מכיר אותי ואת עמדותי ואני נוטה להאמין שאתה מסוגל לנהל דיון ברמה גבוהה יותר. מה שאמרתי הוא, שבסופו של דבר, המציאות היא זו שמכריעה ולא אמנות בינלאומיות. אמנת ז'נבה אמנם נכתבה לאחר מלחמת העולם השנייה אך היא לא היתה האמנה הבינלאומית הראשונה להחתם. אינני זוכר באיזו שנה (דומני שב1907), נכתב לראשונה באמנה בינלאומית האיסור לערוך שינויים דמוגרפים בשטח כבוש. בכל זאת, שינויים כאלו בוצעו במהלך מלחמת העולם השנייה. אינני מצדיק אותם, אינני אומר שהייתי תומך בהם אם הייתי חי באותה תקופה. אני בסה"כ אומר, שכיום, אני לא רואה טעם בתיקון העוולות הללו, מפני שהוא לא מעשי. פולין מעניינת אותנו, קודם כל, כחובבי היסטוריה. מכיוון שחשבתי שאתה איש העולם הגדול ומתעניין גם במה שקורה מעבר לשלולית של המזרח התיכון, חשבתי שאולי יש לך דיעה גם בנושא הזה. או שלשיטתך אנו אמורים לנהוג במדיניות של בדלנות ולא לגבש דיעה על סיכסוכים שמתרחשים במקום אחר בעולם. לא אמרתי ששרון או אבו מאזן צריכים לפעול על מנת להחזיר שטחים פולניים לגרמניה או רוסיים לפולין. בסה"כ שאלתי, אם לשיטתך, זה גם מה שהיית עושה שם, 60 שנים לאחר הכיבוש. 3. האם אתה תומך גם בהחלפת התחמושת של צה"ל, שבחלק לא מבוטל מהמקרים לא עולה בקנה אחד עם הכתוב באמנת ז'נבה? 4. אני לא מצדיק את ההתנחלויות ואני חושב שאתה יודע את זה. אני גם לא יודע אם אני מצדיק את הטרנספר של מלחמת העצמאות. כך או כך, גם אם הייתי משוכנע שהוא היה עוול, לא הייתי תומך כיום במימוש זכות השיבה. יש לזה הרבה שמות - ריאליות, פרגמטיות. אתה פועל בדרך הפוכה - אם דבר כלשהו עומד בניגוד לכתוב באמנות בינלאומיות, יהרג ובל יעבור! לא משנה כמה יעלה לנו פינוי כזה, לא משנה אם הוא יסייע לביטחוננו או יפגע בנו. למען האמת, לא דיברתי באופן ספציפי על המקרה של ירושלים, אותו איני מכיר לעומק. דיברתי באופן כללי על הגישה הדוגמטית שלך. 5. האם אתה תומך ביישום החלטת האו"ם 194 לגבי הפליטים. אם לא - מדוע?

אין למה "להקשיב".

כן, אני דוגמטי בשאיפה לשלום ולביטחון, שזה שווה פי מיליון יותר מ"הפתיחוּת" שלכם המובילה למלחמת נצח.

אתה לא מסוגל לבצע חישוב מקבילי?

מה בדיוק שאלת קודם? והאם אתה לא מסוגל לשאול שוב ולענות על השאלה שלי באותה ההודעה? אתה מתחמק. אני חוזר שוב - האם על ישראל ליישם את החלטת האו"ם 194?

כבר כתבתי הרבה מאוד בנושא זה.

יש לי תשובה מפורטת, אותה אציג לכל בר-שיח רציני, שלפחות עונה על שאלותי. אחרת זה דומה לתא חקירות, בו רק אחד שואל שאלות, והשני רק חייב לספק תשובות.

אני אתייחס לעיניין י-ם כולו

עקב מלחמה שנכפתה עלינו ב67' יש עובדות בשטח, בי-ם מכל מקום אחר בגדה הן מוצקות ביותר, הן רציפות טריטוראלית עם י-ם של לפני 67', גרים שם לפי מה שאני יודע 300 אלף יהודים, אולי יותר, לכן מה שצריך זה גם אם זה מצריך קו גבול מאד מפותל ולא נוח (ככה זה בכל מקרה ליצור מצב של מקסימום יהודים בי-ם, להיפרד מהשכונות הערביות של מזרח העיר ולמסור אותן לריבונות פלשתינית מלאה (שיקרא לזה אל קודס מצידי, אין לנו צורך באיזור הזה ותושביו), יחד עם הכפרים, לספח אלינו את כל איזור מעלה אדומים, אם צריך פינויים מקומיים וספציפיים של יהודים וערבים אז לפנות תוך מתן פיצוי מלא. שאלה לגבי הפרוזדורים, אני לא ירושלמי, אז אני לא ממש מכיר את צפון י-ם, מה הבעיותיות בפרוזדורים?

למעלה