לגבי חסה

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא הבנת: זה מובן וידוע ולא הנקודה...

אבי519

New member
עדיין לא הבנת את הפואנטה .

ואת מנהלת ויכוחי סרק על קוצו של קוץ רק כדי לצאת צודקת איך שהוא בויכוח סתמי.
וכמו שכתבתי מהתחלה. מה שיותר משפיע על כמות הקלוריות שנעכל (מהאפקט הטרמי הזה) זה הדברים האחרים שמשפיעים על יעילות העיכול כמו סיבים תזונתיים והקושי לעכל וגם מה אוכלים ביחד עם החסה או הסלרי ...
כל זה מוסבר יפה בלינק שצרפתי אחרי כן .

הויכוח הזה כבר התנהל בעבר הרחוק בפורום אחר.
התנהל שם ויכוח על אכילת גזר מישהו שאל על נישנושים בין ארוחות, משיהו הציע לחם או משהו כזה, אני הצעתי שבמקום לחם לאכול אותה כמות קלוריות של גזר כי לדעתי גזר לא משמין באותה מידה כמו לחם באותו מספר קלוריות (ודווקא לא בגלל האפקט הטרמי אלאבגלל הקושי לעכל גזר והסיבים והאפקט המשלשל שלו...), ומישהיא שדווקא היתה דיאטנית מקצועית טענה שמגזר משמינים אותו דבר כי יש בו אותו מספר קלוריות.
כל הדיון הזה התנהל בפורום אחר (חלק בפורום וחלק במסרים אישיים) וזה היה לפני כמה שנים והפורום ההוא נסגר בנתיים אבל אותו נושא, אותם טיעונים, ואותו ויכוח. ולכן אני חושב שזה עיקרון חשוב מאד.

ונב- פסטה "אל דנטה" גם משמינה פחות מלחם ( וזה לא בגלל האינדקס הגליקמי) אלא בגלל יעילות העיכול כי חלק מהפסטה פשוט דחוס מידי המיצים של הקיבה לא מגיעים אליו והוא לא מתעכל .

trilliane

Well-known member
מנהל
ולמה להוסיף לעיסה שזה 11 קלוריות לשעה? אף אחד לא לועס שעה...

Although chewing celery might seem like a strenuous activity, it burns about the same amount of calories as watching grass grow.
http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1896439_1896359_1896346,00.html
&nbsp
אין לי מושג מאין הנתונים שהבאת, אבל נזרום איתך רגע; נגיד שאדם לועס סלרי במשך 10 דק', הוא שרף אולי 2 קלוריות. זה עדיין לא גורם לסלרי להיות בעל קלוריות שליליות. גם לא העיכול, כפי שהובהר.
&nbsp
ב-100 גרם סלרי יש 16 קלוריות, ב-100 גרם חסה יש 15–17 קלוריות, תלוי בסוג החסה.

אבי519

New member
את לא מבינה דבר בסיסי אחד

זה ממש לא משנה , מה שכבתי על המסטיק והסלרי ובכלל על האפקט הזה זה היה בחצי הלצה.
את העיקר כתבתי בתגובה הראשונה שלי .

חישוב של קלוריות זה מדע מאד לא מדויק תלוי במהמון משתנים כמו יעילות עיכול מטבוליזם שונה אצל אנשים שונים ועוד ל10 -8 קלוריות לכאן או לשם אין שום משמעות .
לכן בשומרי משקל לא מגבילים אכילה של ירקות כאלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא מבין דבר בסיסי אחד: הפורום הזה לא סובב סביבך

או סביב מה שנראה לך. פותח השרשור לא שאל מה אומרים בשומרי משקל, לא ביקש ממך המלצות תזונה, וספק רב אם הוא חשב שמשמינים מאכילת חסה או סלרי. יש לך נטייה קבועה לחזור על המובן מאליו ולענות על מה שבא לך תוך שאתה מתעלם ממה שנכתב או נשאל מפורשות.

השואל הזכיר את הרעיון שעיכול חסה צורך יותר קלוריות משהיא מכילה, ושאל על כך שתי שאלות בצורה קצרה, פשוטה וממוקדת: "מישהו יודע אולי אם זה נכון או לא, ו/או את השם של האפקט?". הוא נקרא "קלוריות שליליות" והתשובה היא שהוא לא נכון. זהו, זה מה שהוא רצה לדעת. זה מה שקלייטון ענה לו, ולכן הוא הגיב שזו תשובה הולמת, כי היא הייתה רלוונטית לשאלתו וענתה בדיוק על מה שהוא ביקש לדעת.

הוא לא יכול היה לחפש בוויקיפדיה בעצמו כי הוא לא ידע איך קוראים לזה... אבל מה אכפת לך מה הוא רוצה לדעת? אתה כבר החלטת ש"השם לא משנה" (כך כתבת לו) וש"זו ההשערה לגבי הרבה ירקות", אבל זה לא נכון, לפחות לא ע"ס הידע המדעי כיום.

עכשיו, כהרגלך, אתה ממלא הודעות בהצדקות שיבהירו איך בעצם כן צדקת, ובעצם הקישור הוא "בדיוק" מה שכתבת (לא!) כי כמובן, לא מעניין אותך מה אחרים רוצים לדעת, מה מעניין אותם או חשוב להם... מעניין אותך לצאת צודק, מעניין אותך לכתוב על מה שבא לך, ולעזאזל אחרים. אותה התנהגות והתנהלות קבועה שלך בפורום, פשוט אטימות מוחלטת לזולת, ודחייה על הסף של כל מי שמסב את תשומת ליבך לכך. אח"כ אתה מקשקש שאתה כאן "לעזור" ולא מעניין אותך להתווכח או "מי צודק"...
טול קורה מבין עיניך.

אבי519

New member
נראה לי שהוא דווקא כן סובב סביבי

ומי שמסובב אותו סביבי , במקום סביב הנושא , זה בעיקר התגובות שלך.

והבהרתי שהכונה שלי לא לרצות את השואל ולעזור לו לחפש מה כתוב בויקיפדיה, אלא לכתוב את האני מאמין שלי על הנושא העיקרי שהוא נושא מאד חשוב וקריטי לכל מי שעושה דיאטה והוא השאלה האם יש מזון שאין צורך לחשב עבורו את הקלוריות ושאפשר לאכול ממנו ללא הגבלה כי הוא לא משמין .
חוץ מזה שאני גם שמח מאד שזכינו בפרומו בדף הראשי של תפוז עם תמונות של חסה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ידוע (ומעניין) אך לא רלוונטי לשאלתו...

(ולא תומך בהשערת הקלוריות השליליות).

אבי519

New member
נכון וכמו שהסברתי המטרה שלי לא היתה לענות על שאלתו הספציפית

trilliane

Well-known member
מנהל
כמובן, המטרה שלך אינה לענות לעניין אלא לכתוב על מה שבא לך

הבנו; רק למה לשקר ולהתעקש שאתה כאן "לעזור לגולשים"? אין כאן גולשים שביקשו את עזרתך, ומהבקשות או השאלות המפורשות של הגולשים שכן פעילים בפורום אתה הרי מתעלם...

אבי519

New member
אני עוזר על ידי זה שאני כותב דברים שלדעתי חשובים יותר

מהשאלה ספציפית .
במקרה הנ"ל אני לא חושב שחשוב לעזור לחפש מה שקיים ממילא בויקיפדיה .
יותר חשוב שאנשים ידעו שיש דבר כזה אוכל שישיבו קלוריות אבל כשאוכלי םאותו הוא לא תורם קלוריות אולי אפילו גורם להוצאה של קלוריות ממזון אחר שנאכל איתו ביחד.
שחשוב שיבינו למה שומרי משקל לא נותנים ניקוד לחסה .
וחשוב שיבינו מה בכל המשמעות של אומדן הקלוריות במזון וכמה זה לא מדוייק .
לדוגמה אם את היית מבינה את זה. הרי לא היית שואלת את השאלה על הבורי .
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתך אינה רלוונטית. לעזור = להיענות לבקשה של *אחר*

לא לפי מה שאתה חושב ולפי מה שאתה החלטת שהוא חשוב, אלא לפי מה שאדם אחר (לא אתה!) ביקש. הוא ורק הוא קובע אם עזרת לו או לא (והוא כתב לך פעמיים: לא). גם לי לא עזרת, כי הבנתי וידעתי מראש את כל מה שכתבת. גם בשרשור ההוא היה כאן גולש (קלייטון) שפשוט ענה לעניין על השאלה ולכן הוא זה שעזר ולא אתה.

אבי519

New member
אחד הדברים שלימד אותנו אדוארד דמינג זה שלכל לקוח יש

גם דרישות וגם צרכים וחסכים (דברים שהוא צריך אבל לא תמיד מודע להם ).
שרות איכותי זה לספק גם את הצרכים והחסכים.
כשיש שאלה כזאת בפורם על התאוריה של מזון עם ערך קלורי נגטיבי , חסה או לא חסה איך בדיוק קוראים לתהליך המטבולי שדרוש לעיכול חסה ... לדעתי מה שחשוב לרוב הקוראים בפורום או המתעניינים בדיאטות ( שזה נושא הפורום) זה השאלה העקרונית האם יש מזונות שאכילתם תורמת מספר שלילי של קלוריות או שלא תורמת קלוריות או שמספר הקלוריות שנמדדת תאורטית במזונות האלה גבוהה משמעותית ממה שבאמת מתעכל בגוף.
&nbsp
כיוון שאני לא מומחה שתפקידו להשיב תשובות לשואלים בפורום. אלא משתתף בפורום יש לי זכות מלאה לכתוב את מה שאני חושב יעזור יותר לאנשים להבין את הנושא מהשם של התהליך הטרמי משהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
חבל שלא לימד אותך גם הקשבה לזולת וקצת צניעות על הדרך

אין לך מושג מה חשוב לרוב הקוראים בפורום, אתה פשוט מחליט בשבילם וחסל... ועכשיו אתה מתרץ בשלל תירוצים מביכים ומתנשאים כאילו אתה ורק אתה יודע טוב יותר מאחרים גם מה הם רוצים... לא ייאמן כמה חוצפה, יוהרה ואטימות לזולת באדם אחד.

אבי519

New member
אז קחי עוד עצה אחת

את לוקחת דברים יותר מידי ללב, לפי הספר שאני קורא עכשיו ( דין אורניש) התעצבנות כזאת מזיקה מאד לבריאות.
אולי לא כדאי לך להשתתף בפורום הזה או יותר טוב שתדלגי על מה שאני כותב, אם זה כלכך מעצבן אותך.
בפיסבוק למשל את יכולה לאסוף לייקים וליקוקים מכל מיני "חברים" וירטואליים שתמיד יסכימו איתך ולחסום את כל מי שלא נראה לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא לוקחת ממך שום דבר; קח אתה עצה אחת: אין לך מושג בזולת

אז אל תתנשא ואל תתיימר להבין או לייעץ כשאיש לא ביקש ממך עצות וכרגיל, אינך מבין דבר ורק נדמה לך שאתה מבין ויודע. אני לא לוקחת שום דבר ללב, אני רק נגעלת מההתנהגות שלך, והרבה יותר מעצבן אותי שהחוצפה והסילופים שלך נשארים ללא מענה. מבחינתי לענות לך זו תרפיה מצוינת ואין לי שום כוונה להפסיק כל עוד תמשיך להתנהג בצורה כ"כ מכוערת.

אבי519

New member
אז קחי עוד עצה אחת

את לוקחת דברים יותר מידי ללב, לפי הספר שאני קורא עכשיו ( דין אורניש) התעצבנות כזאת מזיקה מאד לבריאות.
אולי לא כדאי לך להשתתף בפורום הזה או יותר טוב שתדלגי על מה שאני כותב, אם זה כלכך מעצבן אותך.
בפיסבוק למשל את יכולה לאסוף לייקים וליקוקים מכל מיני "חברים" וירטואליים שתמיד יסכימו איתך ולחסום את כל מי שלא נראה לך.

galyamim

New member
צ'מעו,

זה ממש מרגיש כאילו יצאתם מדעתכם.. טריליאני עוד ענתה לך, אבי, כמו שצריך- יש את מה ששאלתי ואת מה שפחות או יותר ציפיתי לקבל, ויש את מה שאתה ענית.. גם "אין לי מושג", זו תשובה שעובדת.. אבל אתם ממש התחרפנתם (!).. אז- אבי איש יקר, תודה על המידע, נשבע לך שלא חידשת לי שומדבר, ב-יקר לי.. אבל אתם כן אנשים טובים (אני מניח..), אז אני אתן לכם עצה מועילה- גט-א-לייף :) מעבר לכותלי הפורומים הוירטואליים, פשוט צאו וחיו כמו שצריך.. אתה חושב שאתה יכול להועיל לחברה, בגלל שאתה (כביכול) יודע הרבה? ("כביכול" כי לענות לשאלה שלי, לא ידעת..), אז נראה אותך בעולם הגדול :)

שורה תחתונה: יש עקרון פילוסופי שאומר ש"היש ישנו והאין אינו", ומזה גם נגזר "אי אפשר ליצור יש מאין" (אם אכן ציטתי במדויק..), ולכן תהיתי בדבר ההשערה הזו לגבי חסה (ומן הסתם זה לא רק בחסה..), כי זה לא נשמע נכון בעליל.. ומה לעשות שלפעמים גם אני לא יודע הכל.. ברור שיכולתי לכתוב בגוגל כמה מלות מפתח ואז רוב הסיכויים שהייתי מגיע לזה, אבל אמרתי שבפורום זה יהיה יותר פרקטי..

חג שמייח לכולכם )

trilliane

Well-known member
מנהל
היי, תודה וסליחה, אתה באמת לא קשור לזה, מדובר בבעיה ממושכת

בפורום, ולצערי כשמעירים לו עליה הוא מיתמם, מתכחש או מצטדק, ואין עם מי לדבר... אני פשוט "חמה" כבר משלל דיונים קודמים, בפרט הפעם האחרונה ששאלתי שאלה פשוטה וקיבלתי ממנו חפירה לא רלוונטית (עבורי) שלא חידשה לי דבר, ולזה אני כבר רגילה, רק שאז הוא עוד התעקש בחוצפתו שהוא דווקא כן עזר לי וענה בדיוק למה שביקשתי, וזו אני שפשוט לא מבינה...

נ"ב
* טריליאן (ליתר דיוק Trillian E) אני מודעת לכך שהכתיב מבלבל.

למעלה