לגבי חסה

galyamim

New member
לגבי חסה

היי, שמעתי משהו על חסה- שכמות הקלוריות שנדרשת ע"מ לעכל אותה גדולה מזו שהיא עצמה מכילה (בגלל האפקט התרמו-'משהו').. מישהו יודע אולי אם זה נכון או לא, ו/או את השם של האפקט?
תודה :)

אבי519

New member
זאת ההשערה לגבי הרבה ירקות, בגלל זה בשומרי משקל יש ניקוד אפס

לירקות, כלומר אין הגבלה על ירקות ירוקים וגם עוד ירקות אחרים, והניקוד שלהם בטבלאות של שומרי משקל הוא אפס, כאילו שהם לא מכילים בכלל קלוריות.
חוץ מזה שבחסה יש מעט מאד קלוריות גם ככה.
בנוסף לאפקט הנ"ל (השם לא משנה) כל ירק שמכיל אחוז גדול של סיבים מתעכל חלקית כי הסיבים מזרזים את העיכול ומשמשים כמשלשל טיבעי. וכידוע משלשלים מפחיתים את היעילות של העיכול וגורמים לאיבוד קלוריות ולהרזיה.
מבחינה מדעית קשה לבדוק את זה כי צריך להאכיל בן אדם רק בחסה במשך כמה שבועות ולבדוק את העליה במשקל . אצל חיות תהליך העיכול שונה , (פילים ופרות משמינים רק מאכילת עשב, אבל אצלם יש תהליך עיכול שונה שכולל קיבת תסיסה ששם העשב מתפרק ע"י חיידקים) בנוסף לא כל בני האדם זהים מבחינה זאת זה גם תלוי במיקביוטיקה במעי ובדברים האחרים שאוכלים ביחד עם החסה .
אבל לי אין ספק שאתה יכול לאמץ את ההמלצות של שומרי משקל ולאכול ירקות ירוקים ללא הגבלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אל תדאג, תכף אבי יסביר לך למה התשובה שלו כן עזרה לך יותר

ובעצם ענתה לך על מה שרצית לדעת, וזה אתה שפשוט לא הבנת אותו.

אבי519

New member
אני לא אמור לחפש לינקים בויקיפדיה לכאלה שמתעצלים

לעשות את זה בעצמם.
המטרה שלי בפורום לכתוב את דעתי האישית ולא לעשור לאנשים לחפש לינקים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה לא אמור להתווכח עם אנשים שאומרים לך שלא עזרת להם...

ובכל זאת התווכחת איתי. אתה בהחלט יכול לענות מה שבא לך וכך אתה עושה, ללא ספק, גם ללא תלות במה שביקשו/כתבו בהודעה שאתה מגיב לה. אין חדש תחת השמש.

אבי519

New member
אני אמור לכתוב כאן מה שבא לי כי זה פורום פתוח

ואני כותב כאן כמשתתף, ולא כמומחה או מנהל הפורום, שאמור לעשות משהו מוגדר , ולכן אני לא מחוייב לשום כלום .
וגם את לא .
אם למשל מישהו שאל שאלה על חסה וזה מעורר אצלי רעיון שנוגע לגידול חסה בשטחים המשוחררים, או שנזכרתי במתכון לסלט חזשסה, אז זכותי לכתוב על זה מה שעולה בדעתי, ואת יכולה לענות או לא לענות להתיחס או לא להתיחס כרצונך.
אני לא מחוייב לעזור למי ששואל שאלות, ולא לרצות אותו, ואני גם לא מחפש מחמאות מאף אחד או לייקים , אחרת היתי פונה לפייסבוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא. פורום פתוח לא אומר שאין קוד התנהגות חברתית בסיסית

אתה לא אמור לכתוב מה שבא לך, גם לא לפי כללי הפורום או תקנון תפוז... (אתה מוזמן לקרוא אותו, אגב). בפועל אתה עושה זאת באין מפריע, כי הפורום לא באמת מנוהל. בכל מקרה, לכתוב מה שבא לך לא הופך אותך חסין לביקורת, ולכן כל עוד תמשיך לכתוב בחוסר רלוונטיות, בלי לקרוא, באטימות לזולת ועוד תעז לשקר ולטעון שבאת "לעזור" ולא "להתווכח" ולא מעניין אותך "מי צודק"
(בזמן שאתה עושה בדיוק את כל אלה, שוב ושוב...), אל תצפה שזה יעבור בשתיקה. ההתנהגות שלך פשוט מרתיחה.

אבי519

New member
מותר לכתוב מה שבא לי בתנאי שזה בנושא תזונה ודיאטה

מצד שני הערות אישיות, גינויים כמו "שקרן" ואיומים כמו "זה לא יעבור בשתיקה" וכ"ד זה גם אסור לפי כללי הפורומים, וגם לא קשור לנושא הפורום שהוא תזונה ודיאטה .
מה שמרתיח אותך או מעצבן אותך וכ"ו ...
גם לא כלכך קשור לנושא תזונה ודיאטה , זה אולי יותר מתאים לפורום "ניהול כעסים".

במחשב שניה -אולי אם תחשבי כמה קלוריות את מוציאה בכעסים האלה שלך אולי זה כן יהיה קשור איך שהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא... קרא את התקנון ותגלה שזה לא המצב. אבל אתה עושה מה שאתה

רוצה תוך שאתה מתעלם מהכתוב או מדברי אחרים, אין חדש תחת השמש. אז כן, אני לא שותקת לך, וזה לא איום, זה תיאור המציאות. גם העובדה שאתה טוען שאינך מתווכח וכו' ואז מתווכח עד חורמה היא תיאור המציאות, וכשאדם טוען שהוא לא עושה את מה שבפועל הוא עושה שוב ושוב, הוא משקר. שוב, פשוט תיאור המציאות, גם אם היא לא נעימה לך. היי, היא גם לא נעימה לי, אבל זה מה שיש. אתה עושה מה שבא לך, לא ככה? יש לזה השלכות. תחיה איתן.

אבי519

New member
ראשית לא מוכח מדעית זה לא אומר שזה לא נכון

ובשורה האחרונה כתוב בדיוק מה שכתבתי קודם שמה שגורם לכך שירקות לא משמינים זה גם בגלל הסיבים ומיעוט של קלוריות .
הוכחה מדעית לדבר כזה קשה מאד כמו שהסברתי קודם לכן, וכמו שכתוב על סלרי עיכול של סלרי דורש 8 קלוריות, בחסה יש משהו כזה 10-11 קלוריות ( ל100 גרם כמובן). אם תוסיף את האפקט של הסיבים אז תמצא שאכילת 100 גרם חסה לא מוסיפה לגוף קלוריות כמעט בכלל.

trilliane

Well-known member
מנהל
"עיכול של סלרי דורש 8 קלוריות"? זה לא מה שכתוב שם... קרא שוב

וגם מה שכתוב בשורה התחתונה אינו זהה למה שכתבת...

אבי519

New member
נכון דורש 4 קלוריות, לא 8 , טעות שלי.

ואיפה שכתוב על הסיבים זאת לא השורה האחרונה אלא אחת או שתיים לפני האחרונה.
ואם תוסיפי את הליעסה שזה עוד 11 קלוריות לשעה תלוי כמה זמןם לועסים את החסה...
הדיוק כאן באמת מאד חשוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם זה לא כתוב שם, אבל העיקר שאתה מרגיש צודק...

אבי519

New member
נו אז חצי מ 6 - זה משנה משהו ?

elery provides 6 calories to the body, but the body expends only half of a calorie digesting it.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, זה משנה שאתה לא יודע לקרוא ומסלף מידע, לא בפעם הראשונה

ואפילו עכשיו כשסוף סוף טרחת לחזור למקור ולבדוק את עצמך, לא ציטטת את המשפט מתחילתו:
"A stalk of celery provides 6 calories to the body"
בדקתי בכמה מקורות, הכוונה בעצם למה שנמכר בישראל כ"סלרי עלים" (הגבעולים והעלים, לא כולל השורש) שמגיעים יחד. מלכתחילה לא ברור איך הגיעו ל-6 קלוריות, בהתחשב בכך ש-100 גרם סלרי = 16 קלוריות, וכל מי שהרים אי פעם סלרי בחנות יודע שהוא שוקל הרבה יותר מ-100 גרם. היות שמדובר בצמח, המשקל גם משתנה בהתאם לגודל (ולעובי הגבעולים וכו'). אז 6 קלוריות? איך? למה? לכמה? נתון לא ברור.

כך או כך, גם אם נניח שהנתון של 50% מהקלוריות הולכות לעיכול נכון (לא מסתדר עם העובדה שממש באותה פסקה כתוב שאפילו עיכול חלבונים, שדורש הכי הרבה אנרגיה, כך גם במאמר שהבאת בעצמך, הוא רק 20%–40%, ועל סלרי כתבו שם שהאפקט התרמי שלו הוא רק 8%...) בשורה התחתונה, קלוריות שליליות זה לא (ועל זה הוא שאל, להזכירך).

אבי519

New member
עדיין לא הבנת את הפואנטה .

ואת מנהלת ויכוחי סרק על קוצו של קוץ רק כדי לצאת צודקת איך שהוא בויכוח סתמי.
וכמו שכתבי מהתחלה יותר משפיע על כמות הקלוריות שנעכל זה הדברים האחרים שמשפיעים על יעילות העיכול כמו סיבים תזונתיים והקושי לעכל וגם מה אוכלים ביחד עם החסה או הסלרי ...
כל זה מוסבר יפה בלינק שצרפתי אחרי כן .
&nbsp
הויכוח הזה כבר התנהל בעבר הרחוק בפורום אחר. התנהל שם ויכוח על אכילת גזר מישהו שאל על נישנושים בין ארוחות, משיהו הציע לחם או משהו כזה, אני הצעתי שבמקום לחם לאכול אותה כמות קלוריות של גזר כי אז חשבתי שזה לא משמין באותה מידה כמו לחם (ודווקא לא בגלל האפקט הטרמי אלאבגלל הקושי לעכל גזר והסיבים והאפקט המשלשל שלו...), ומישהיא שדווקא היתה דיאטנית מקצועית טענה שמגזר משמינים אותו דבר כי יש בו אותו מספר קלוריות.
כל הדיון הזה התנהל בפורום אחר (חלק בפורום וחלק במסרים אישיים) וזה היה לפני כמה שנים והפורום ההוא נסגר בנתיים אבל אותו נושא, אותם טיעונים, ואותו ויכוח. ולכן אני חושב שזה עיקרון חשוב מאד
&nbsp

למעלה