לגבי חסה

אבי519

New member
מצטער שלא עניתי ישירות לשאלתך

כמו שהסברתי כבר לדעתי אם היית כותב בגוגל את הכותרת של שאלתך, אפילו מספר מילים מזה היית מקבל די מהר את התשובה שחיפשת.
מן הסתם זה מה שעשה קלייטון שענה לך ( אם כי לדעתי הוא פיספס את הפואנטה)
כמו שכתבתי אני רק משתתף כאן בפורום ולא המומחה שאמור לענות כאן על שאלות.
אין לי מטרה להפגין ידע או לעשות רושם על מישהו.
כמו שהסברתי כבר בעבר בארבע השנים האחרונות עברתי בעצמי תהליך של הרזיה וטיפול עצמי שמאד הצליח.
בנוסף לזה יש לי רקע במדעים שמאפשר לי להבין דברים קצת יותר לעומק מכאלה שאין להם, ואני מתענין לאחרונה בתחום התזונה וקורא הרבה ספרים , וגם יש לי גישה ישירות לממומחים (רוקחים וטכנלוגים של מזון ועוד) אנשים שעובדים איתי יום יום .
אבל אני לא מחזיק מעצמי מומחה, ואני בעצמי בתהליך של למידה , כל הזמן לומד דברים חדשים על הנושא , ולכן אני כותב כאן כי אני רוצה לשתף אחרים בדברים שאני לומד, כי לא לכולם יש את הרקע שיש לי לא את המקורות האלה, או את הסבלנות לקרא ספרים עבי כרס .
הדיונים כאן לפעמים עוזרים לי להבהיר דברים לעצמי , לפעמים (די נדירות לצערי) גם מעלים כאן דברים שלא חשבתי או ידעתי עליהם וזה מעורר אותי ללמוד יותר , וזה למה אני כותב כאן ותו לא.

אבו זקן

New member
אל תתרגשי

זה מה שקורה כששני control freaks נפגשים. מצבים דומים אצל עופות הולידו את ענף ההימורים שנקרא קרבות תרנגולים. הכסף שלי, אגב, על טריליאן.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל

הגישה המערבית מבוססת על ההשערה שכמות הקלוריות הנדרשת לפירוק

שלום גל ימים,
אכן זוהי הגישה ברפואה מערבית, נסיון לתת לגוף מאכלים קשים לפירוק, וכבר במהלך הפירוק חלק מהקלוריות "מתבזבזות" על פירוק המזון. לכן קיים מגוון רחב של דיאטות המתבססות על גבינות וסלטים שקשים מאוד לעיכול.
בהתחלה זה עובד, עם הזמן והשנים, האיתגור המתמיד של מערכת העיכול לעבודה קשה, יחליש את מערכת העיכול, ואז אנשים מדווחים שלמרות שהם מקפידים על גבינות וסלטים הם עדיין לא יורדים במשקל.
הגישה ברפואה סינית ורפואות המזרח שונה, והולכת עם הגוף, ממליצים על ירקות מבושלים, מורידים מוצרי חלב וכד' ואז הגוף עובד פחות קשה, והאנרגיה שהיה משקיע בפירוק האוכל, הגוף יכול להפנות להשקעה בפירוק השומנים.
כשצעירים, הכל עובד, עם עליית הגיל, ובמיוחד בנשים, הגישה של הרפואה משלימה, מוכיחה את עצמה יותר.

אבי519

New member
אבל זה יותר חשוב למי שרוצה לרזות

שפחות קלוריות יספגו מהמזון .

אבו זקן

New member
וואו!

הגוף לא צריך "להשקיע" שום דבר כדי לפרק שומנים, בדיוק כפי שמכונית לא "משקיעה" שום דבר כדי לשרוף דלק. התהליך הוןא בידיוק הפוך: הגוף *מרויח* אנרגיה זמינה מפירוק השומנים, וזה נכון גם באירופה וגם בסין.
&nbsp
פשוט מדהים.

למעלה