לגביי כביש בר אילן.

vizini

New member
התנצלות על מה?

אם תצביעי על דבר אחד לא נכון בדברי, אתנצל. קצת מוזר שמישהי שלפני זמן קצר איימה להרוג אותי (אפילו אם זה היה בצחוק) מבקשת ממני התנצלות... איך אמרו על זה? קשוט עצמך...

tamarhp

New member
????

אני חושבת שיש פה אי הבנה קטנה.. לא איימתי להרוג אותך, ח"ו! גם לא בצחוק! אתה אמרת ש"הציבור החרדי הוא סכנה". סכנה אוטומטית מתקשרת עם פשע, או לחלופין תאונות דרכים וכדו'. כאשר אתה אומר שהציבור החרדי הוא סכנה = הציבור החרדי מסוכן, מיד עלתה לי לראש תמונה של רוצחים ופסיכופתים... אני מהציבור הדתי אבל המשפחה שלי מאד קרובה לציבור החרדי (בסגנון החיים ועוד), לכן צחקתי ואמרתי שאם אתה חושב שהציבור החרדי מסוכן, כלומר - אני מסוכנת, אז תיזהר שלא תיפגע ממני בטעות, כי לפי מה שאמרת אולי אני רוצחת או משהו דומה... אני לא רואה שום הצדקה שתכתוב פה בפורום שאמור לגשר בין דתיים לחילונים, שציבור מסויים שיש לו מקום בפורום הזה לא פחות ממך, הוא מסוכן!

vizini

New member
להזכירך

כל השרשור היה על הפגנות החרדים בכביש בר אילן. את לא חושבת שזה מסוכן?

tamarhp

New member
אז ככה:

1. זה אכן מסוכן. 2. אני מנוייה "במקרה" על עיתון חרדי, ושם היה כתוב שהרבנים עצמם מתנגדים לאותם צעירים, והם פועלים על דעת עצמם (או על דעת "רבנים" שהם לא רבנים) 3. ואם בציבור החילוני אפשר למצוא גנבות ורצח ואונס, זה אומר שהציבור החילוני מסוכן??? עשה לי טובה! תתנהג רגע כמו בנאדם נורמלי ותחשוב קצת אם אתה לא עושה פה "קצת" הכללה. אנחנו מנסים להסביר לך שהציבור החרדי מתנגד לזה. ושבציבור החילוני אפשר למצוא דברים לא פחות גרועים. אני עדיים לא חושבת שזה מוצדק להגדיר "הציבור החרדי הוא סכנה"! אני נראית לך מסוכנת? מתנדב נראה לך מסוכן? ללה נראית מסוכנת? אל תגיד לי שאנחנו חלק קטן ואנחנו לא מייצגים, כי באותה מידה אפשר להגיד את זה על אותם "מאות" כדברי הכתבה, שהתפרעו בכביש. ואם תשים לב (אני בטוחה שכבר שמת לב) האוכלוסייה החרדית מאד גדולה, ואותם "מאות" הם עדיין אחוז קטן (ושולי) מאותו ציבור. הכללה, כבר אמרתי?

vizini

New member
אז ככה:

1. אני שמח שאת מסכימה. ומה את עושה בנידון? 2. ומה עושים אותם רבנים פרט לנפנוף אצבע בקריצת עין לעבר אותם מתפרעים? והאם ההתנגדות היא מטעמים עקרוניים, או רק מטעמים טקטיים? 3. גנבות רצח ואונס אפשר למצוא בכל ציבור, גם בציבור החרדי (קפצי לפורום נטעים ומסורות חז"ל שם ישמחו לתת לך דוגמאות). לגבי "חלק קטן ולא מייצג", זה מזכיר לי את הדיבורים על "קומץ" אוהדי ביתר ירושלים. אם את לא יודעת על מה מדובר, לא חשוב. מה שחשוב הוא שהציבור שלך לא פועל נגד אותם "חלק קטן ולא מייצג". בציבור שלך יש מדיניות של חיפוי, כיסוי, העלמת עין והשתקה, מה שמהווה כר פעולה נוח לאותם "חלק קטן ולא מייצג".

tamarhp

New member
אוקיי..

1. אני לא עושה כלום, אני גרה קצת רחוק... מה אתה עושה בנידון חוץ מלהשמיץ? 2. הרבנים לא קורצים, ותפסיק. מה אתה רוצה שהם יעשו? הם מתנגדים, וזה לא עוזר. אתה רוצה אולי שהם ינעלו את אותם חרדים בחדר אטום כל שבת? הם מתנגדים לאופן בו אותם צעירים החליטו לפעול. הם מוחים על חילול השבת, אך הם לא חושבים שזריקת אבנים (ופגיעה באנשים) היא הדרך להתמודד עם זה. 3. "גנבות רצח ואונס אפשר למצוא בכל ציבור, גם בציבור החרדי" - יפה מאד! אז סיכמנו שכל ציבור הוא מסוכן? אז למה האפליה שלך דווקא לחרדים? "בציבור שלך יש מדיניות של חיפוי, כיסוי, העלמת עין והשתקה" - כמו בכל ציבור שמנסה להגן על עצמו, מפני התקפות חוזרות ונשנות מצד ציבור אחר, שתוקף גם בלי לבדוק האם הסיבה מצדיקה התקפה כזו.

אליצדק

New member
די לדמגוגיה !!!

קודם כל ערב טוב לחברי הפורום, ובקשר לדבריך ויזיני (או ויציני בביטוי איטלקי). 1. אם תשאל אותי מה אני עושה בנידון אענה לך. עדיין לא שאלת... 2. את מי בדיוק ראית קורץ. מי אמר לך שזה לא עקרוני.(משחקי מילים לא הופכים דברים לאמת) 3. בקשר לטענות רצח מעניין אותי מאד על כמה מקרי רצח שנעשו בידי "חרדים" תוכל לומר לי שקרו ב-15 ואפילו 20 שנה האחרונות (וכאן לא שייך לטאטא מתחת לשטיח כפי שבוודאי תטען לגבי אונס). -(ושוב- הגנבת מילה לא אמיתית קטנה כמו "רצח" לתוך שאר דבריך יכולה להרוס את אמינותך לגמרי). אפילו היה אחד כזה אי אפשר להגדירו כחרדי (שהרי רוצח לפי כל קנה מידה לא יכול להקרא "חרדי", שהרי עבר על דברי התורה "לא תרצח" שהיא מהעברות החמורות ביותר ולא ניתן לקרוא לזה מעידה צדדית). כדאי לעיין בקישור כדי ללמוד עוד על מילים מטעות..

אליצדק

New member
ודעתי בעניין....../images/Emo13.gif

לדעתי זו זכות לגיטמית בהחלט לבקש את סגירתו של רחוב בר-אילן לגמרי בשבתות ובמועדי ישראל. אם יבוא אדם ויאמר שהוא אינו מוכן לעצור במעברי חציה משום שהוא מעוניין ליסוע במהירות ללא עצירות והולכי הרגל מפריעים לו. האם זה יהיה לגיטימי מצד הולכי הרגל לכפות אותו (לא באלימות דווקא) שלא יעשה כך כדי שיוכלו לחצות את הכביש בבטחה. כמובן שכן. לעומת זאת ודאי שיהיה זה לא לגיטימי לבקש את האפשרות לחצות באמצע אוטוסטרדה ולעצור את התנועה כדי שהולכי רגל יוכלו לעבור. ההבדל הוא פשוט- ישנם מקומות בהם כופים את הנהג לעצור את רצף נסיעתו על-מנת לדאוג להולכי הרגל, משום שבאיזור עירוני ישנם הרבה הולכי רגל וצריך לדאוג גם להם. לעומת זה -הכביש המהיר נועד למכוניות ולכן כאן אין מתחשבים ברצונו של הפרט לחצות. מכיוון שאיזור כביש בר-אילן הוא כ100- חרדי זכותם לדרוש סגירת הכביש בשבת ולו רק כדי שיוכלו לטייל עליו בשבת להנאתם. (אפילו אם היו גרים מספר חילונים בשכונה בקשתם לתת להם ליסוע לבתיהם מצד פגיעה בחופש הפרט וכו' לא חייבת להתקבל והדברים יישארו לגיטימיים לחלוטין). בצורה זו בנויה כל דמוקרטיה וההגיון מכריח זאת. דוגמאות רבות ניתן למצוא בקישור המצורף. בכל זאת אינני בא להצדיק את דרך הפעולה של המפגינים (מה גם שהלכו נגד בקשתם של הרבנים שלא לנהוג כך).

vizini

New member
זו בדיוק הבעיה

בתחילה, בר אילן היתה שכונה ללא רוב דתי, והכבישים היו פתוחים בשבת. לאחר שנוצר בה רוב חרדי (ע"י נהירה של חרדים ויצירת לחץ על חילונים לעזוב) מבקשים החרדים לסגור את רחובות השכונה. אז אני לא רוצה להתייחס כרגע לאם זו זכותם או לא, אלא לעצם ההשתלטות. זו הסכנה שהתייחסתי אליה קודם (סכנה מבחינת החילונים, כמובן). כל שכונה חילונית שיש בה אפילו גרעין קטן של חרדים, עלולה לסבול מגורל דומה. כדי להילחם בתופעה הזו, על החילונים להתנגד לכל נסיון להכניס גרעין חרדי לשכונות חילוניות (כמו שקורה במקומות שונים בארץ). החרדים יכולים להלחם בתופעה רק אם יוכיחו שגם בשכונות שבהם יש להם רוב, עדיין נשמרות זכויות המיעוט (כלומר - לא לסגור כבישים, לא להתנפל על נשים בלבוש לא צנוע לדעתכם, לא להתנכל והציק לחילונים בשכונה). אחרת - פשוט לא נוכל לגור ביחד.

tamarhp

New member
?????

אתה אומר שאתה לא רוצה לראות אפילו חרדי אחד בשכונה שלך, שהוא מהווה סכנה לציבור, ושאתה בעד להעיף כל חרדי משכונה חילונית? מעניין, כתבתם למעלה שהחרדים מסוכנים כי הם מעיפים חילוניים מהשכונות שלהם. אתם עושים בדיוק אותו דבר.

vizini

New member
לא. זוהי עמדתי הפרטית (היא אמנם

משותפת לחילונים רבים, אך לא לכולם). אני לא טוען שהחילונים טובים בהרבה מהחרדים בנושא הזה (אם כי החילונים בד"כ לא נוהגים באלימות כלפי חרדים). פשוט ציינתי שחילונים וחרדים לא יכולים לגור ביחד.

אליצדק

New member
על-פי מה שכתבתי אתמול...

ערב טוב לך ויזיני וכן לשאר חברי הפורום, כפי שכבר כתבתי ככה הוא מבנה הדמוקרטיה ישנו צמצום של זכויות הפרט והמיעוט במקומות מסויימים על-מנת לדאוג לצורך הרוב (בצורה הגיונית כמובן). כמו בדוגמת מניעת זכות הנסיעה ברצף ובנוחות על-מנת לאפשר להולכי רגל לחצות וכדו'. חילוני לא חייב למכור את דירתו לדתי הדבר תלוי ברצונו הפרטי. אתה יכול כמובן לפעול בצורה לגיטימית ולבקש ממנו שלא למכור משום שאתה חושש שהדבר עלול להפריע בעתיד. קונפירציה דתית או חרדית להשתלטות אינה קיימת. זהו תהליך הנובע מקנייה פרטית של אנשים במקום שנראה להם נוח (כגון מקום זול בסמוך לשכונה דתית) וכך לאט לאט נוצר רוב (אני מתאר לעצמי שעל ידי כך נוצר רוב דתי בבר-אילן ואולי גם במקומות אחרים). ולמי שלא הספיק הוספתי שוב את הקישור המעניין ששמתי אתמול בעניין חופש הפרט.

vizini

New member
באמת? קונספירציה להשתלטות חרדית

לא קיימת? אז כנראה כל מה שכתוב כאן זה שקר...

vizini

New member
אכן, די לדמגוגיה.

1. לא שאלתי אותך כי אני לא מכיר אותך. אבל אשמח אם תספר לנו... 2. אולי לא הבנת למה כוונתי ב"קורץ", אז אסביר: בחברה שלכם יש למילה מן הרבנים משקל רב, ולרבנים עצמם סמכות וכלים לכפות את רצונם ודבריהם על הרוב. אם הרבנים לא עשו שום דבר מכל אלה כדי למנוע את ההתפרעויות או להעניש את המתפרעים לאחר מעשה, זה מסר ברור למתפרעים: מעשיכם רצויים אפילו שמהפה ולחוץ אנחנו מתנגדים. 3. אני אישית מכיר שלשה מקרים מהשנתיים האחרונות (ושוב, בפורום נטעים ישמחו לתת לך קישורים). אני בטוח שיש עוד מקרים שלא שמעתי עליהם. לומר שרוצח שרוצח אינו חרדי הוא חכמה לאחר מעשה. השאלה היא מה הוא היה לפני הרצח...

saar7650

New member
מי אמר לך שאין התנגדות?

האם ביקרת פעם בישיבות חרדיות? האם היית פעם בהרצאות של רבנים? הרי ישנו פסק הלכה ברור ש- "כל המרים יד על חברו נקרא רשע"! אפילו רק הרים את ידו! וכן- "ואהבת לרעך- כמוך"! מלבד זאת- ראה את הפגנת ההמונים (חצי מליון חרדים בהפגנה נגד בג"ץ) ולא ניכנס לדיו בג"ץ או לא בג"ץ שם אף חרדי לא הרים יד על חילוני! אגב- היו זוג שטענו כי אחד הערוצים ביקש מהם להיכנס אל תוך המוני החרדים בלבוש לא הולם כדי ליצור "אטרקציה" או "סקופ טלוויזיוני" כאשר יראו חרדי מכה חילוני!!! אם אתה רוצה קישור לכך- אשמח להביא לך. אז- שוב! שוליים קיצוניים ואדיוטים יש בכל חברה. צריך להוקיע אותם. וחבל להכפיש חברה שלמה בגלל קומץ קטן שעושה בלאגן. שים לב למשפט הבא מ- "פרפר נחמד"...
ערב טוב לכווווווווווווווווולם.

vizini

New member
אל תיתמם.

ראשית, בכל פסקי ההלכה האלה, המשמעות של "חברו", "רעך" וכו' הם שומר תורה ומצוות. זה לא חל על חילונים. שנית, לרבנים יש כלים מאוד חזקים להשליט את מרותם. גם אם אין הם רוצים להסגיר לשילטונות את הפורעים, הם יכולים לקרוא אותם לדין תורה בעצמם, ולתת להם עונשים חמורים, כמו חרם, נידוי וכו'. אם הם לא עושים זאת, הם פשוט מאותתים לפורעים: מעשיכם רצויים.

tamarhp

New member
מה?

""חברו", "רעך" וכו' הם שומר תורה ומצוות. זה לא חל על חילונים." כן, אדוננו מורנו ורבנו הבקי בכל רזי ההלכה וצפונותיה. מאיפה לקחת את ז-ה???? 1. יש סיפורים רבים על רבנים חשובים שדווקא קירבו את ה"רשעים" - ויש לי סיפור מהמם על אחד כזה. שווה לקרוא אפילו סתם כסיפור לקריאה, הוא ממש ממש מקסים. אני מקווה שאני אמצא אותו. 2. כבר דיברנו על זה - "רשעים" הם אלו שמתנכרים לתורה, מדובר על תקופה שבה כל היהודים שמרו תוררה ומצוות, לפני תקופת ההשכלה. כיום כמעט כולם נחשבים בחזקת תינוקות שנשבו, ואין להם דין של רשע. אם אתה מסרב להאמין זו בעיה שלך, אני מביאה פה פסקי הלכה של רבנים. בקשר לשאר ההודעה - אם לרבנים היה כ"כ הרבה כח, כל ההפגנה לא היתה מתקיימת. אתם סוגרים את העיניים ובטוחים שהרבנים הם ישות עליונה ובציבור החרדי אין שוליים. אני לא מזלזלת ברבנים ח"ו, אבל אני לא רואה אפשרות שהם יכולים לגזור "חרם" על קבוצה של מאות צעירים, במיוחד כשמדובר ב-צעירים, ולא במבוגרים שיודעים לשקול פעמיים לפני שהם עושים משהו. הרבנים לא מצדדים בדרך האלימות, ואנחנו מנסים להסביר לכם את זה, אבל אתם חוזריםואומרים שוב ושוב שהם כן. מי מבין יותר טוב בציבור החרדי, אנחנו - שמכירים אותם מבפנים - או אתם - שניזונים מהתקשורת בלבד?

vizini

New member
מאיפה לקחתי את זה?

מדברי ידידינו "החפץ חיים" כמובן. את מבינה, אני, בניגוד לך, קורא לפעמים את הספרים בהם את מאמינה... ועוד לא הבאתם לי פסק דין המבטל את דברי החפץ חיים. לא צריך לגזור חרם על מאות צעירים - מספיק אחד... אבל כמובן שלא יעשו זאת. פשוט - הרבנים רוצים לעודד את זה.

tamarhp

New member
אתה מעצבן אותי.

1. כבר היה לנו דיון שלם על דברי החפץ חיים. אנחנו הסברנו לך שמדובר במקרים אחרים (ואז התיאור שלו לגבי אפיקורס נכון), אבל אתה אוטם את האוזניים. אין לי מה להוסיף. אתה מוזמן לשאול רבנים חרדיים. 2. מי אמר לך שאין חרם? תאמין לי - אם חרדי שלומד בישיבה חרדית אמיתית (ישיבה שחורה) השתתף בהפגנה - אני לא מאמינה שמתייחסים אליו עכשיו כמו שהתייחסו אליו בעבר, ותאמין לי שהוא עבר שטיפה הגונה, אם לא יותר. 3. אתה כל פעם מחדש אומר "איך אתם יודעים את זה?" "תביאו מקורות" "שאלתם רבנים?" אבל כשהדדברים מגיעים אליך - זכותך להגיד כל מה שאתה חושב, נכון? "הרבנים רוצים לעודד את זה" - נכון, וזו הסיבה שהם באו בהמוניהם לכביש בשביל לזרוק אבנים, לחלל שבת, להרביץ, לעבור על מאה ואחת מצוות ולצעוק על השוטרים. נכון? זו גם הסיבה שבמקום ללמד גמרא הם מטיפים לשנאת החילונים, סגירת כבישים, ושיעורי קראטה. החלטת שהרבנים מעודדים. יפה שאתה מחליט דברים עפ"י דעה אישית ותקשורת (כתבים חילוניים מבינים ברבנים חרדיים, נכון? הם מגיעים אליהם כל שבת לקבל ברכה וללמוד איך שמים תפילין). יפה שאתה מחליט דברים בלי לדעת מה קורה בציבור החרדי בפנים (במקומות שהתקשורת לא מגיעה אליהם). האמת - נמאס לי. אתה מביא דעות אישיות כעובדות, ומציג עובדות שאנחנו מביאים כדעות אישיות.

למעלה