לגביי כביש בר אילן.

vizini

New member
אז אני צריך להתחיל לחשוש?

1. קודם טענתם לגבי כל החילונים כציבור. גם אם נקבל את הטענה הזו (ואני לא מקבל אותה) עדיין יש את העניין של חילונים מסויימים כפרטים (אני, למשל...). אני לא והג לשאול רבנים חרדים. נדמה לי שזה התחביב שלכם... 2. תביאי לי מקרה אחד כדוגמא (אני מוכן להתערב שאין כזה...) 3. תמיד זכותי להגיד את מה שאני חושב. וזה אכן מה שאני חושב. ולא רק אני... אם זה לא מטריד אתכם - כפתור ופרח. אבל אל תבואו אחר-כך בטענות שלא מבינים אתכם. אם זה כן מטריד - תתחילו לפעול. הכחשה איננה דרך פעולה טובה...

tamarhp

New member
אוקיי..

1. כתבתי בשירשור הקודם ש"תינוקות שנשבו" היא הגדרה לרוב הציבור החילוני, חוץ מכמה פרטים בודדים. אני עדיין לא בטוחה שאתה לא בחזקת תינוק שנשבה (אל תעלב על ההגדרה, לא מתכוונים שאתה תינוק...). גדלת במשפחה חילונית, נכון? אני כמעט בטוחה שאתה לא נחשב אפיקורס. 2. זה יעזור? אתה תגיד שהמצאתי. אבל אני יכולה להגיד שהיו הרבה מקרים שזרקו בחורים מהישיבה בגלל התנהגות לא מתאימה. אני לא יודעת אם גם הפעם עשו, אבל אם זה כ"כ מעניין אותך אתה מוזמן לברר איפה לומדים הבחורים שהיו בהפגנה, ולברר לגבי כל אחד ואחד מה עשו איתו. 3. זכותךך להגיד את מה שאתה חושב כמו שזכותנו להגיד, אבל אתה מציג את זה כעובדות קיימות ומחכה שנפריך אותם, ומתנגד שנביע את הדעות שלנו. אז זה לא ממש הדדי, הא?

פלסטיק

New member
לא בריא להתעצבן, לשתות מים מהר

ניתן להתווכח אבל מדוע בעצבים? קצת נחת רוח על החפץ חיים לא סיכמנו את הדיון משתי סיבות: 1. פשוט לא היה לי זמן להגיע להמשיך את הדיון 2. אמרתם "הוא לא התכוון" משום שהמצב אז לא דומה למצב היום. אני מאוד שמח שהחלטתם להפעיל את הראש וההגיון ולהבין שיש דברים שהשתנו מפעם, אבל מדוע בדברי החפץ חיים אתם מסכימים ובדברים אחרים לא? לדוגמה הימום בהמה טרם שחיטה: פתאום הדברים שונים, פעם איזשהו רבי אמר ואפילו אין טעם לדון בעניין של האם הדברים השתנו. מה יכאב לחרדי (או דתי) אם טרם השחיטה הפרה תקבל גז צחוק כדי שלא יכאב לה? אבל כאן פתאום ההגיון נעלם לו ואיננו משחק תפקיד. אין אפילו טעם לחפש פתרון....

tamarhp

New member
זה שני דברים שונים

הימום בהמה הוא לא משהו שהשתנה בתקופה. דבר שני, כאן זו הלכה שמנסים לשנות אותה. דברי התורה הם דברי נצח (לפי אמונתנו) ואין לנו רשות לשנות אותה. דברי החפץ חיים זו לא הלכה, הוא כתב את הדברים שלו בספר ואנחנו יכולים להגיד לך שמה שהוא כתב התייחס לאותה תקופה ואתה מוזמן לשאול רבנים.

tamarhp

New member
OK

אם אתה מתעקש להיצמד לדוגמה הנ"ל - אני אשתדל לברר לך (אני לא מבטיחה).

lala897

New member
קרו השאלה היא מתוך כמה

חילונים שהגיעו לגור בשכונה חרדית קורה דברים כמו שאתה מציג. זה שיש כמה פנאטים זה לא אומר שכולם ככה.

blablash

New member
גם אני רוצה להזכיר לך משהו.

ב"ה ת"א, כן כן, היער ללא הפסקה, הייתה פעם עיר ללא הפסקה של תורה. אני לא יודע אם אתה יודע בת"א הייתה תקופה שהיה רוב דתי!!! והיו המון חרדים בתקופה הזאת, 70% מהאדמורים גרו בת"א. אפילו החזו"א גר בת"א. ובקושי ראו מכונית על הכביש בשבת. תראה את הסכנה...

mayakol

New member
יפה blablash

נקודה חזקה. חיפשתי דוגמא לעיר כזו אבל עשית זאת במקומי...

vizini

New member
בקושי ראו מכונית על הכביש בשבת???

יש לי הפתעה בשבילך - גם ביום חול לא ראו מכוניות על הכביש... פשוט לא היו הרבה מכוניות ב 1909 , וגם לא היה לאן לנסוע...

blablash

New member
חח מצחיק מאוד...

ב"ה או שאתה באמת ***** או שאתה רק שחק אותה כזה. לא דברתי על התקופה של הקמת ת"א. אלא על תקופות יותר מאוחרות כשת"א כבר הייתה עיר לכל דבר עם כבישים בינינים ומדרכות.

blablash

New member
אין לי אפשרות להעלות את ההוכחה..

ב"ה מעל דפי הפורום, משום שהיא הוכחה חיה, כלומר אנשים זקנים שגרו פעם בת"א ודברתי אתם. אם זה כלכך מעניין אותך, אתה יכול לקפוץ למוזיאון ההיסטוריה של ת"א שנמצא בבנין העיריה הישנה ברחוב ביאליק בעיר ותווכח בעצמך...

vizini

New member
אהה, דיברת עם אנשים...

אז גם אני דיברתי עם אנשים. והם טוענים שמעולם לא היה בת"א רוב דתי.

saar7650

New member
לצערינו אנשים מהסוג הזה יש בכל מקום

בכל מקום יש שוליים שעושים צרות צרורות ומכפישים את כל החברה. אתן לך משל מהגמרא- "איסתרא בלגינא- קישקישקריא". איסתרא=אבן. לגינא- קופסה, תיבה. קישקישקריא- עושה רעש. כלומר- אם יש אבן אחת בקופסא היא תעשה הרבה יותר רעש (כשינענעו את התיבה) מאשר התיבה הייתה מלאה באבנים. כך גם לגבי שולי החברה- כשאין תוכן בבן אדם והוא מציג דברים שליליים, מסוכנים וכו'... ישר יציגו אותו. כי הוא עושה הרבה רעש. לכן- לא צריך להתיחס לשולי החברה כאל החברה כולה. אני יכול להביא לך גם כן דוגמאות על חילונים שמנעו מדתיים ללכת באורח חיים מסויים. אבל אני יודע שמדובר בשוליים של החברה ופשוט חבל לעשות רעש מכל חבורת אדיוטים קטנה.

Vdrums

New member
מה זו השפה הזאת של הגמרא???

נשמע כמו פרק של פרפר נחמד...

למעלה