לבטים על אהבה...

Dark Muse

New member
לבטים על אהבה...

לא יודע למה אני כותב, אבל זה מרגיש לי הדבר הנכון. אני אדם לא מאמין שמצא אהבת חיים. כזו שגרמה לו להבין מה זה אלוהים מופשט שיכול להתקיים בין בני אדם, ובן רגע אחד הכל התרסק למיליון שברים קטנים. איך תקופה קמים בבוקר עם משמעות לחיים, הרצון הזה לאהוב, לתת, להעניק לאדם הכי יקר, לחברה הכי טובה, לשותפה לחיים - ובן רגע אחד הכל נעלם. אז תחילה יש את ההתרסקות הגדולה, שהלב מתנפץ ונמחץ תחת הררי אוקייאנוסים של יגון. אי אפשר לאכול כלום כי הכל מלא בכאב, ואי אפשר לנוח מהכאב כי בלילה החלומות באים לנשוך כמו נחשים ארסיים, שמנסים להעיר אותך לעוד יום של תודעה עצובה שצריך לעכל. והדמעות זולגות. לפעמים אפשר להסתיר את זה, לפעמים זה פשוט יוצא, ומרגישים את הנחמה שמלטפת את הלחי, מתחזקים קצת עד הבכי הבא, מטהרים את הגוף ממרחבי הכאב האינסופיים.

בסוף הזמן מרפא, והוא באמת מרפא. אבל הבדידות נשארת, החלל שנפער והתהום שאדם אופטימי רואה בקצה את האור, פתאום העמעום משתלט על החיים ומכסה זאת. פתאום האפור הזה נכנס פנימה, השיגרה, העובדה שאין עם מי לפרק עוד יום בשיחות נפש, אין את החום והאהבה. איזו משמעות יש לאהבה אם ניתן להתגבר עליה כך? מאיגרא רמא לבירא עמיקתא. איזו משמעות יש לאהבה אם כל כך בקלות יש כאלו שיכולים למחוק אותה ולעבור הלאה, ועל הדרך למחוק את אלו שאוהבים אותם יותר מכל. בסוף כולנו עוברים הלאה, בסוף אנשים מסתכלים לאחור ומשלימים עם הצלקת, חלקם גם מחייכים. אבל מה אם זה הכל מסכות? מה אם זה לא באמת ככה? מה אם הכוכב הבהיר ביותר בשמיי הלילה תשאר שם, והשמש לא תעלה להסתירה? אולי באמת אי אפשר לדעת, לאהוב פחות. האמנתי שאלוהים היא התגלמותה של אהבה, והאהבה האלוהית שלי הפסידה. הפסידה באי צדק משווע של דעות קדומות ורוע לב. נעלמה על כלום. אם אלוהים יכולה להפסיד, האם לא ירעדו עמודי תבל לעד?

2461

New member
אני לא מאמינה שאהבה נעלמת...

אולי ממשיכים הלאה בגלל שחייבים אבל אהבה לא נעלמת לצערי הרב...
ועוד משו אני אגיד לך אם ניסית לרמוז במשפט ״ איך זה שיש כאלה שכן שוכחים״ שהאקסית שכחה, אז תיהיה בטוח שהיא לא שכחה....היא פשוט מסתירה זאת היטב.
אבל עצה שלי תתנהג כאילו היא שכחה ועברה הלאה כדי שגם אתה תוכל לעבור הלאה ולא יהיה בך את הספק שהיא אולי כן בעניין עדיין...

בהצלחה

לא הבנתי מה אתה רוצה

אבל אתה חי בדרמה או שאתה יוצר דרמה גם איפה שלא צריך.
טיפוס לחוץ, קצת היסטרי.
אהבה אמיתית לא באמת נגמרת.
ההידלקות שחשת היא דבר טבעי.
די, זה נגמר.
תן לזמן ללכת.

Dark Muse

New member
אין ספק שלא הבנת

לאור התגובה שלך אני מניח שאת טיפוס לא אינטיליגנטי, ולכן זה גם מסביר את התגובה המטופשת. לפעמים אם קוראים ולא מבינים/אין מה לומר, אז עדיף לא לומר שטויות.

ולי נשמע שההיסטריה השתלטה עליך כמו גם

חוסר הבטחון שלך.

תגובה לא אינטליגנטית?! תשמע, ממש כבשת אותי עם הראיה הפרויידיאנית שלך.

זו המציאות, גם אם היא לא מוצאת חן בעיניך, את זה אתה לא יכול לשנות בחלומות שלך.

שא ברכה.

אם היית מכיר אותי במציאות

לא היית אומר את השטות הזו.
אני מאד רגישה אבל עד שאני רואה אדם שממש לא איכפת לו אם אנחנו נשברים או לא אלא הוא עצמו ומלבדו נמצאים שם.
אני מוקפת באגוצנטריות ורוע לב כך שאני מבטיחה לך שאני לא המקרה שציינת.
אדם עם רוע לב וחוסר רגישות לא מדבר כך בפומבי, הוא עושה את זה בשקט מאחורי הגב עם מסיכה יפה.
זה לא המקרה ידידי. שא ברכה גם אתה.

2461

New member
קודם כל אני בחורה

דבר שני אם היית קוראת מה שהוא כתב בתשומת לב היית רואה שהתגובה שלך לא קשורה לכלום.

שאי ברכה

אז חבל שקראת אותו ביתר דגש ואותי לא

כי אז היית מבינה שאמרתי לו שהוא מנתח יתר על המידה מצב שאמור להיות מאד פשוט.
אהבה.
אבל במקום לנסות להבין - הוא תוקף וכך גם את משום מה.
אז להבא כשמדברים איתך ויש לך ספק בנאמר- תנסי לשאול כדי להגיע להבנה משותפת.
דיברתי לעניין אבל כל עוד לא עניתי בדיוק למה שהשני רצה לשמוע- זו התגובה שתמיד אקבל מאותו טיפוס.

2461

New member
ממש לא! אני ממש לא תוקפת אותך, להפך

שתדעי שאני גם רושמת פה תגובות קשות ולא מה שאנשים רוצים לשמוע! (לקרוא ליתר דיוק)
ואני לא אומרת שזה לא בסדר מה שכתבת אבל יש דרכים לכתוב את זה! הבן אדם גם ככה על סף דיכאון והוא לא צריך שידברו אליו בתקיפות. זה הכל.

מה העצבים?
הכל ברוח טובה יקירתי

אז אם את כותבת תגובות קשות

סימן שאת מבין הרבה אנשים לא צריכים לבוא אלי בטונציה כזו. זכותי להיות ריאלית במקומות שאני בוחרת בהם וכאלו שלא תואמים לשלך.
זה עדיין לא עושה אותי חסרת רגישות.

אדם יכול להיות מאד ריאלי ובה בעת גם מאד מאד רגיש.
להיות תוקפנית עם הבחור היה דורש תגובה אחרת ממה שרשמתי.
לא אמרתי לו "צא מזה" אלא הנחתי פרופורציות. ולפעמים אנשים צריכים פרופורציות כדי לא לרדת יותר מהמקום שנפלו אליו.
להזדהות ולגלות אמפתיה לפעמים היא לא העזרה שאדם צריך כשהוא ממש למטה בתחתית. זה לא יעזור לו לעלות כי זה לא פרקטי.
לפעמים כשאנשים אומרים לאחרים מילים יפות כדי שיסברו לאזניו רק יחמירו את העלטה שהוא מרגיש בה שלא נאמר שישנם כאלה שיחושו בכך מעין צביעות.

אה, צודקת, את בטח מתכוונת קודם ללטף את האגו

ורק אחר כך לומר את האמת או לחלופין... לא לומר כלום?!

Dark Muse

New member
הכל בסדר, את לא צריכה להתנצל על תגובתך

פשוט הקביעה שלך שאני טיפוס לחוץ והיסטרי היא כל כך מטופשת ביחס לקונטקסט ההודעה, וכה ורחוקה מהמציאות, ככה שקצת קשה לקחת אותך ברצינות

אולי את לא אשמה. כנראה לא חווית אהבה מעולם ואת קצת ממורמרת וחושבת שזה הכל "דליקות שחולפות". מאחל לך שתמצאי אהבה אמיתית וכזו שלא תשבור אותך.

נו, אתה רק מוכיח מה שטענתי.

וכמובן, אי אפשר לא לראות שרק אתה קיים בעולם. רק אתה.

אהבה אמיתית?! ענין של רצון, לא של בלבול מוח מעייף.

sweetjane1982

New member
היא כולה מנסה להוציא אותו מהסרט שהוא חי בו

מה קשור חסרת רגישות?
יש אנשים שחושבים שאם מישהו מחזיר בנאדם למציאות אז זה חסר רגישות.
הוא בא לפה כדי לשתף ולקבל טיפים ופידבקים, לא על כל הודעה חייבים להגיב כמו להקת מעודדות.
מספיק להיות כאלה צדקנים וצקצקנים.

גם אני חשבתי שהתגובה..

היתה חסרת רגישות.
ולא כי אני איזו צדקנית, אלא כי מותר לכולנו לחוות רגעי שפל.
זה לחלוטין נורמלי מה שהוא כתב, והרגשתי כמוהו לא מעט פעמים.
בעיני לבוא לאדם כשהוא בתקופה של עצב ולומר לו ״צא מזה״ זה חוסר רגישות, למרות הכוונות הבטוח טובות שהיו מאחורי הדברים.
צריך גם קצת הזדהות לפעמים, או לפחות אמפתיה.

למעלה