לבוש לכל גיל

איזה סיפור מעולה

גם אני גדלתי עם אמא שהיו פעמים שחשבתי שהיא מה זה מפדחת עד שהתבגרתי והבנתי שהיא פשוט לא סופרת אף אחד/ת
ואין כמוה ושהיא באמת מספר אחת.

nowonder

New member
תודה :)

יש אנשים שכן אכפת לי מה הם חושבים עלי, כמו הילדים שלי

כיף לאמא שלך שאת רואה אותה ככה.

Taltul R

New member
את אומרת מרכז קרית גת

כי את באמת יודעת שהקרית גתים מכנים את מתחם הקניות בעיר שלהם "מרכז"?
(סתם תוהה אם יצא לך במקרה כי הם באמת קוראים לזה "המרכז")

marjorie m

New member
גם לי בא להיות אמא כזאת :)

ולגבי החשקים המשתנים - אני לגמרי איתך. עד לפני כמה שנים, מהתיכון ועד הצבא, הכי אהבתי "לצאת" כשאני לבושה בסגנון שקורץ לספייס גירלז - עם מיני ונעלי בפאלו אימתניות. היום זה חמוד בעיני, אבל לחלוטין לא עובר לי בראש (אלא אם אני ברוח שטות קיצונית ומתחשק לי להרגיש קצת טינאייג'רית).

אהבתי את הסיפור שלך

והשאלה שלי הגיעה בדיוק מהמקום שלא ברור לי

מהו ולמה יש גבול בין הדברים

ואם אני בת 40 ונראת בת 20 אז אין אני אמורה להתלבש למשל ?

את מבינה שאני בעצמי לא מבינה את ההערות האלה שאני קוראת אותם בעיקר כאן בפורום

Aussie Girl

New member
תלוי לאן את מתלבשת, לא?

יש לי ידידה מהעבודה הקודמת שלי שהיא בת 40+ והיא גם אישה ואמא.

היינו ביחד בחופשה באיים והיא לבשה לים ביקני וביום גופיה ושורט קצר. זה גם מה שאני לבשתי ואני איזה 20 שנה יותר צעירה ממנה. האם הגיל באמת משחק במקרה הזה תפקיד? האם היא חייבת לשים בגד ים סגור אם היא בת 40+? האם היא לא יכולה ללבוש גופיה ושורט בנופש? אני לרגע לא חשבתי שהיא נראיתה לבושה לא לגילה. אם היה לה גוף שלא התאים למשהו כזה, זה משהו אחר אבל נשית שמתלבשות לא לגופן זו בעיה גם של בנות 20 וגם של בנות 40.

ואני במיוחד נתתי דוגמא של מכנסון כי זה עלה פה כמשהו שבנות 40 לא צריכות ללבוש אבל לדעתי זה עניין של נסיבות ושל צורת גוף.

Zorikit

New member
את פשוט מהממת

שתדעי - אני נורא צעירה אבל יש לי הרבה חששות לגבי איך אני אתבגר, איך אני אראה שאתבגר, איך אתלבש ואת פשוט מודל להערצה עבורי.

אני עדיין מחכה לתמונות !!!!

מצחיק שהשרשור הזה עלה בהתאם לדיבורים שלנו :)

איזו מקסימה את!! וכן להתגאות בכובע שהילד הכין

לך זה הכי מקסים ויפה בעיני ולגמרי לא פתאטי אלא בדיוק להפך.
אני עוד מנסה להגדיר מה זה בדיוק פתאטי כי נראה לי שזה משהו שכל מי שרואה יודע להגיד שהוא פתאטי אבל מצד שני קשה להגדיר במילים את הכללים.

Aussie Girl

New member
סיפור מקסים!

ואני מאוד מסכימה עם מה שכתבת. הטעם שלנו והנסיבות משתנות עם השנים.

אין חוקים ברורים

בטח בישראל המאוד לא רשמית.

עם זאת, סגנונות שונים מתאימים לנשים בשלבים שונים בחיים ובתיפקודים שונים.
אם הרעיון הוא להתלבש בצורה שמחמיאה לך, הרי שגם אם אין הבדל של משקל, הגוף משתנה במהלך השנים ומה שהחמיא לאותה אשה בגיל 25, יראה עליה אחרת בגיל 35 ובגיל 45.

אין חוקי ברזל. באוניברסיטה שבה ביליתי שנה בארה"ב, הסטודנטיות נהגו ללבוש מכנסונים וחולצות אובר-סייז דקיקות או סתם טריקו. על הצעירות ממוצא אסייתי זה נראה קליל וחמוד. על הצעירות ממוצא לטיני זה נראה מיני על גבול המפוקפק. אותן גזרות, אותם מותגים. ההבדל הוא במבנה הגוף. יצא שהסטודנטיות שלי ממוצא אסייתי נראו לי חמודות-ילדותיות, וחברותיהן הלטינו נראו לי זנותיות. הייתי צריכה לחשוב על זה באופן מודע ולהזכיר לעצמי שכולן בנות 19 שהתקבלו לאונ' מצויינת ויש להן ראש נהדר על הכתפיים וחינוך טוב. עדיף כמובן היה אם הייתי מסתכלת עליהן בלי דעות קדומות, אבל בהינתן שכולנו נושאים איתנו איפשהו איזשהן דעות קדומות, הדרך שבה מתלבשים בהחלט יכול להשפיע על התדמית.
זה, בעיני השיקול החשוב ביותר. לגיטימי להחליט להתלבש מחוץ לקודים המקובלים, אבל צריך לקחת בחשבון את ההשלכות. בדיוק כמו שלהתלבש כמו כולם נושא בחובו מסר. מה שמתאים ולא מתאים, לפיכך, לא נגזר מגיל, מגזרה מסויימת של חולצה או מאורך החצאית.

אתמול נסענו ביתי ואני למוסך

היא לבשה גופיה ומכנסיים קצרים ובדרך כלל אין לי עם זה בעיה אבל לנסיעה למוסך לתיקון הרכב הרגשתי שזה לא מתאים. אני לא רוצה שבסביבה הגברית של המוסך היא תמשוך מבטים שלא ינעמו לה ולי .
היא התלבשה בשכבות כדי כדי שהיא תוכל להתקלף אחרי הביקור במוסך ולשמחתי היתה ביננו הבנה מלאה בעניין.
וזה בדיוק גרם לי לחשוב על כך שאכן זה לא רק עניין של גיל אלא גם של מקום

יש בזה משהו כי גם אני החלטתי להגיע למוסך עם

מכנסיים ולא עם שמלה או חצאית ולא ידעתי לגמרי לנמק את העניין לעצמי חוץ מזה שבמכנסיים הרגשתי שאני אראה פחות שברירית מול המוסכניקים.
נזכרתי בדיון שהיה כאן עם שמיקי לפני ראיון העבודה כשבנות כתבו לה שכדאי ללכת לראיון עם מכנסיים ולא עם חצאית מסיבה דומה.
אני מניחה שיש לכולנו הרבה דעות קדומות שגורמות לנו מלהרגיש אחרת בבגדים מסוגים שונים ולבחור את הבגדים כך שישרתו אותנו הכי טוב בסיטואציות מסויימות

Zorikit

New member
כל כך נכון

כשהייתי נערה כל כך רציתי ללבוש שורטס וגופיות כמו כולן אבל זה כל כך היה זנותי עליי בגלל מבנה הגוף שלי :/

efrato1

New member
אני מהסבורות שלא כל בגד מתאים לכל גיל

זה הולך לשני הכיוונים: כמו שאני לא מצפה מנערה בת 16 ללבוש חליפת עסקים לביה"ס אני לא מצפה מאישה בת 40 ללבוש חולצת הלו קיטי לעבודה.
לא יודעת אם אפשר לכתוב חוקים קבועים כי רשימת הבגדים היא מאוד ארוכה וכך גם רשימת יוצאי הדופן. לי חשוב להרגיש נוח עם עצמי וגם לתת לסביבה הרגשת נוחות עם הלבוש שלי.

למעלה